Ribera d'Ebre

Notícia

Montserrat Perelló i Josep Anton Moreno, candidats per la Ribera d’Ebre a les llistes d'Esquerra per les properes eleccions al Parlament

Perelló, Montserrat, Josep Anton, Moreno, Ribera d'Ebre, Tivissa, Móra d'Ebre
Montserrat Perelló i Josep Anton Moreno
El passat divendres 18 de juny, Montserrat Perelló i MargalefJosep Anton Moreno van ser escollits candidats per la comarca de la Ribera d’Ebre per formar part de les llistes d'Esquerra per les properes eleccions al Parlament de Catalunya. Les úniques candidatures que es van presentar van rebre el suport unànime dels militants assistents al Congrés Comarcal Extraordinari que es va reunir a la seu d’Esquerra de Móra la Nova.

Montserrat Perelló
que és de Tivissa i Coordinadora Territorial de Joventut a l'Ebre, va ser escollida com a primer candidat de la comarca, i Josep Anton Moreno Vidal, cap de llista d'Esquerra a les properes eleccions municipals de Móra d'Ebre va ser escollit en segon lloc. Els candidats en els seu parlaments es van comprometre a defensar la Ribera d’Ebre de les agressions que amenacen la comarca lluitant contra el vell model de cementiris nuclears i transvasaments. Els republicans van fixar-se com objectiu el treballar per construir un territori equilibrat que aprofiti les potencialitats i oportunitats pròpies.

El proper dissabte 26 de juny es celebraran la resta de congressos a Deltebre, Amposta i Gandesa; i un cop hagi finalitzat l'elecció dels candidats i candidates per part de tots els congressos comarcals, la Comissió Electoral elaborarà una proposta d’ordenació de les llistes que haurà de ser ratificada per l’Executiva Nacional i, posteriorment, pel Consell Nacional que s'ha de celebrar el 10 de juliol. Així es desprèn del nou reglament per a la confecció de les llistes a les eleccions al Parlament de Catalunya que el Consell Nacional d'Esquerra va aprovar el passat 6 de març i que va ser acceptat amb un 92,8% de vots favorables.

El reglament preveu que cada comarca triï els candidats que li corresponen per participar de la llista i que el primer candidat de cada comarca hagi de ser avalat, com a mínim, pel 5% de la militància comarcal. A més, el nou reglament va més enllà de la Llei d'igualtat i suposa un pas endavant en la paritat, perquè en cada tram de tres persones hi ha dues persones d'un gènere i una tercera de l'altre gènere.