Ribera d'Ebre

Totes les notícies

Conseller Comin amb alcaldesses, alcaldes i representants ERC de la Ribera d'Ebre i la Terra Alta

Satisfacció per l’anunci del conseller Comín de la creació de l’empresa pública Salut Terres de l’Ebre que gestionarà l’Hospital de Móra d’Ebre

El conseller de Salut, Toni Comín, ha anunciat avui en roda de premsa des del mateix Hospital Comarcal de Móra d’Ebre, acompanyat del director dels serveis territorials de Salut, Ismael Piñas, que s'està creant l'empresa pública Salut Terres de l’Ebre, empresa que permetrà al CatSalut articular els serveis de salut al territori i treballar en xarxa. Aquest canvi de model de gestió de la salut pública que ha anunciat el conseller avui a Móra d’Ebre és el que s’anirà implantant arreu del país i el que permetrà que cada regió sanitària tingui dues grans potes, la de l’Institut Català de la Salut (ICS) i la del CatSalut. Des d'ERC Ribera d'Ebre volem manifestar la satisfacció perquè el Departament de Salut ha escoltat les reivindicacions del territori i, per tant, l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre passarà a ser gestionat directament pel CatSalut quan el mes de març de 2018 s'acabi la concessió de l’actual conveni amb Sagessa. També vol dir que això permetrà que no pugui a tornar a passar el que ha passat amb la gestió actual de l’Hospital, en què el conveni amb SAGESSA ha permès traspassar 4 milions d’euros a l’Hospital Sant Joan de Reus, un fet que el mateix conseller ha titllat de “decisió injusta”. A més, ERC celebrem que es deixi enrere el model de consorcis i empreses municipals que tants problemes ha suposat i que el nou model se centri en una empresa 100 % depenent del CatSalut, com sempre hem defensat.  També s'ha recordat que les inversions en insfraestructures de funcionament general de l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre pel CatSalut, que és a qui corresponen, mai no s’han deixat de fer i que a partir de la gestió directa de l’Hospital, l’abril vinent, les inversions en infraestructures tecnològiques que corresponen fins ara a SAGESSA i que no s'han portat a terme es podran implementar. De fet, ha recordat que la primera correspon a la instal·lació d’un mamògraf, fruit de la donació de la Fundació Amancio Ortega.

Alcaldesses, alcaldes i electes d'ERC Ribera d'Ebre durant la roda de premsa d'avui.

ERC Ribera d’Ebre reclama una empresa pública del CATSALUT que gestioni l’Hospital de Móra d’Ebre

Els alcaldes, les alcaldesses i la resta d’electes d’Esquerra Republicana de la Ribera d’Ebre han comparegut avui dimarts davant dels mitjans de comunicació per reclamar ‘que el Servei Català de la Salut (CatSalut) s’ocupi de la gestió de l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre, mitjançant una empresa pública i a partir del 2018, que és quan acaba l’actual conveni amb SAGESSA’.   Des d’ERC Ribera d’Ebre s’ha volgut posar de manifest que el fet que un ajuntament gestioni l’Hospital és un model de gestió fallit, insuficient i problemàtic, i que aquest model en què l’Hospital de Móra depèn de Reus ha comportat un dèficit d’inversions i de manteniment de les infraestructures hospitalàries i ha empitjorat les condicions laborals dels treballadors, les especialitats i els professionals de l’Hospital Comarcal. Els republicans han recordat que ‘els diners per a l’Hospital de Móra hi eren, el CatSalut els transferia en concepte de serveis, atenció, inversions, manteniments i amortització, però han fet cap a un fons de reserva que ha servit per tapar amb deficiències els forats de mala gestió de Reus’. De fet, es continua reclamant la imperiosa necessitat que SAGESSA i el conglomerat dependent de l’Ajuntament de Reus facin les inversions que demanen el Comitè d’Empresa i les institucions del territori, unes inversions que fan molta falta a l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre i que haurien d’estar fetes abans que acabi l’any i el conveni de gestió actual.   Per tant, vist el que ha passat els darrers anys, els electes d’Esquerra Republicana a la Ribera d’Ebre han fet ‘una demanda molt clara: s’ha de crear una empresa pública del CatSalut integrada al Sistema Nacional de Salut Català per tenir una sanitat pública i de qualitat a la República Catalana’.   ERC-Ribera d’Ebre té clar que ‘aquesta empresa pública ha de tenir a l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre tant els òrgans de govern i direcció com els de gestió i administració’ perquè és l’únic hospital que és propietat del CatSalut a les Terres de l’Ebre.

Esquerra Republicana demana a l'Ajuntament de Reus que renunciï a descapitalitzar l’Hospital de Móra per salvar el de Reus

També demana al Departament de Salut que denunciï el conveni de gestió amb les societats de Reus referents a l'Hospital de Móra d'Ebre, amb la salvaguarda dels drets dels treballadors de l'Hospital. Arran de les informacions dels darrers dies amb referència a la bancarrota de l'Hospital Sant Joan de Reus, davant de les confirmacions que, de nou, se sostrauran fons de l'Hospital Comarcal de Móra d'Ebre i de la possibilitat que els actuals administradors de l’Hospital decideixin no pagar els complements de productivitat als treballadors de l'Hospital Comarcal, des d'Esquerra Republicana de la Ribera d'Ebre volem manifestar el nostre més profund malestar pel que considerem un nou atac al territori i demanem a l'Ajuntament de Reus i als actuals gestors dels conglomerats de SAGESSA, GECOHSA i Hospital Sant Joan de Reus, SA, que no toquin ni un euro més del fons de reserva de l'Hospital Comarcal de Móra d'Ebre.   ERC considerem que aquest fons de reserva de l'Hospital Comarcal s'ha acumulat a causa de la manca d'inversions durant anys i per la inexistència d’una política de recursos humans que valori els professionals que treballen a l'Hospital de Móra d'Ebre, amb la crisi econòmica com a excusa.   Considerem, també, que l'actual model de gestió hospitalària, pel qual l'Ajuntament de Reus s'ha fet amo i senyor dels recursos del nostre territori, és una autèntica vergonya, perquè pagarà complements de productivitat als professionals de l'Hospital de Reus i deixarà sense aquests complements els professionals de l'Hospital de Móra d'Ebre, pagant el nostre territori.   Des d'ERC, volem  que s'apliqui immediatament un nou model hospitalari, no supeditat a cap ajuntament, amb la denúncia del conveni contracte actual i el rescabalament de la prestació de serveis dels organismes instrumentals del Departament de Salut, de manera que els drets dels professionals quedin salvaguardats i millorin respecte al model dependent, l’actual, que s’ha demostrat ineficaç.