Ripoll

Totes les notícies

ERC demana que es construeixi d'una vegada el pas de vianants accessible sota el pas a nivell del Passeig Ragull

El Grup Municipal d'ERC ha presentat una moció PER A EXIGIR LA CONSTRUCCIÓ, EL 2020, DEL PAS DE VIANANTS SOTERRAT SENSE BARRERES ARQUITECTÒNIQUES SOTA EL PAS A NIVELL DEL PASSEIG RAGULL, que es posarà a votació al ple del dia 28 de gener de 2020 a l'ajuntament de Ripoll. Aquí teniu el contingut de la moció: El pas a nivell del tren situat al Passeig Ragull forma part de la llista d’Adif de passos a nivell que s’haurien de suprimir en zones urbanes.   La solució no és gens senzilla per la proximitat del pas a nivell amb el riu Freser i el túnel sota la muntanya del calvari. Probablement caldrà preveure una reubicació de la via de tren quan les administracions competents (sigui l’Estat espanyol o la Generalitat en el cas de disposar d’un Estat català independent) vulguin apostar de debó per aquesta línia internacional transfronterera, fent-hi la doble via entre Barcelona i Tolosa de Llenguadoc.   Mentrestant, no es pot acceptar la situació actual, amb un pas a nivell molt perillós, que malauradament ha provocat la mort de persones.   L’any 2013, l’ajuntament de Ripoll va anunciar el compromís d’Adif per a construir-se “en breu” aquest pas soterrat. Llavors, l’alcalde de Ripoll va dir que no es tractava d’una gran inversió i que el Ministeri de Foment el podria executar fàcilment al tractar-se d’una qüestió de seguretat. (https://el9nou.cat/osona-ripolles/actualitat/adif-remodelara-i-fara-accessible-el-pas-soterrat-del-pas-a-nivell-de-ripoll/)   L’any 2014, els serveis tècnics municipals van elaborar un projecte preliminar que van valorar amb un cost de 300.000-400.000 €, valor similar al que plantejava Adif. En notícies publicades aquell any, l’alcalde de la vila va dir que tenia confiança que les obres s’executessin el mateix 2014. (https://www.naciodigital.cat/elripolles/noticia/23023/ripoll/proposa/evitar/pas/nivell/amb/passarelles/sobre/ter).   Des de llavors no hi hagut novetats, i el pas soterrat accessible no s’ha construït.

ERC s'oposa als pressupostos de Ripoll pel 2020 per no compartir el model de poble amb l'equip de govern

Durant el ple extraordinari del 8 de gener de 2020 d'aprovació dels pressupostos de l'ajuntament de Ripoll pel 2020, el portaveu del grup municipal d'ERC, Roger Bosch, va explicar que Esquerra havia decidit votar-hi en contra, principalment per les diferències amb l'equip de govern sobre el projecte de poble a desenvolupar. Podeu veure la intervenció de Roger Bosch aquí: https://youtu.be/uLX6EBDklHI?t=1181 El programa electoral d'ERC mostrava un projecte diferent i ambiciós, amb una estratègia clara per a voler viure a Ripoll, per donar més vida al poble. Roger Bosch va voler reconèixer que la proposta de pressupostos de l'equip de govern sí que havia incorporat algunes de les propostes d'ERC, que s'havien fet arribar en les reunions prèvies de discussió dels pressupostos. Bosch va agrair que s'haguessin inclòs partides a partir de les mocions d'ERC aprovades al plenari o de preguntes d'Esquerra, com l'estudi de millora dels passos vianants i la millora de la seva senyalització, l'estàtua del Comte Guifré, l'ampliació de zones per a autocaravanes, l'estudi de millora dels parcs infantils, rehabilitació de façanes amb caplletres tipus Scriptorium, els nous vestidors del camp de futbol o la millora de l'aigua calenta i la teulada de la piscina municipal. Des d'ERC lamentem que no hagin incorporat als pressupostos pel 2020, partides per a altres propostes d'ERC (algunes de mocions aprovades pel ple) com: Les bonificacions d'IBI per a persones empadronades a Ripoll. Parc infantil i juvenil al Pla inspirat amb patrimoni ripollès. Campanya de foment d’ús de la bicicleta. Partida per adequació de parcs infantils (només hi ha una petita partida per a fer un estudi). Rotonda de la Carretera de Ribes (com a mínim un terç del cost, ja que els altres dos terços els hauria d'assumir l'Estat i la Generalitat).  Supressió de barreres arquitectòniques al pont de Calatrava (hi ha només una partida per a reparar fustes i pintar). Reparació del mur del Raval de Barcelona sobre el riu Freser.

Nova executiva local d’ERC a Ripoll acompanyats de Joan Tardà

Aquest dissabte 30 de novembre els militants d’ERC Ripoll van escollir, en Assemblea i per unanimitat, la nova executiva local que es composa d’aquestes persones: Presidència: Eudald Casas i Vaqué Secretaria d’Organització: Quico Terradelles i Palau Secretaria de Finances: Eudald Pujol i Arenyes Secretaria d’Imatge i Comunicació: Carme Serrano i Fernández Secretaria de les Dones: Nani Mora i López Secretaria de Política Municipal: Roger Bosch i Capdevila Secretaria de Política Comarcal: Carme Freixa i Bosch Secretaria de Relacions Institucionals: Teresa Jordà i Roura Es tracta d’una executiva paritària, amb 4 dones i 4 homes, que manifesten el seu compromís ideològic amb la lluita per la independència de Catalunya, la lluita contra les diferències socials i les desigualtats i el respecte per la diversitat i la democràcia. Els objectius de la nova Executiva Local són fomentar l’orgull de ser ripollesos ajudant a millorar els pobles que conformen la secció local (Les Llosses, Ripoll i Vallfogona de Ripollès) en tots els aspectes, aconseguir governar als tres municipis i augmentar el nombre de militants i col·laboradors del partit. Just després de l’Assemblea, l’ex-diputat al Congrés Joan Tardà, va fer una conversa-debat amb diversos militants i amics d’ERC al Ripollès al Bar Sayol de Ripoll. Tardà va reivindicar el paper del partit per haver ajudat a augmentar els vots independentistes del 12% al 48%, i això s’ha aconseguit en molt poc temps. Va dir que l’1-O i la lluita pacífica als carrers han estat un èxit, però que ens cal superar el 50% de votants a favor de la república. I per fer-ho, creu que la millor manera és governar amb polítiques que s’alineïn amb el que vol la gent. Segons Tardà ”és necessari que totes les forces que compartim l’autodeterminació sapiguem convergir. És un fet urgent i més davant les conseqüències d’una imminent nova crisi econòmica”. Afegint que “no ens hem de barallar pel pastís independentista, cal fer-lo més gran”.

ERC demana que s’inclogui dins dels pressupostos 2020 una rotonda a la Carretera de Ribes i un gran parc infantil i juvenil a la Devesa del Pla inspirat en la cultura, patrimoni i història de Ripoll

El regidors Roger Bosch i Nani Mora, del Grup Municipal, van presentar aquest dimarts 19 de novembre les propostes que s’ha entrat a l’ajuntament de Ripoll en forma de dues mocions que es debatran al ple del proper 26 de novembre de 2019. Són aquestes: - Moció per construir el 2020 una rotonda de connexió de la Carretera de Ribes, la C-17 i la N-260 - Moció per a construir una gran parc infantil i juvenil a la Devesa del Pla amb jocs inspirats en la cultura, el patrimoni i la història de Ripoll Al mateix temps, Bosch i Mora van explicar el posicionament d'ERC en relació als pressupostos de l’ajuntament de Ripoll per l’any 2020. Van dir que, perquè ERC hi voti a favor, com a mínim caldria que s’incloguin totes les partides que permetin portar a terme totes les mocions d'ERC que s'han aprovat el 2019 que impliquen partides pressupostàries pel 2020 (incloses les dues presentades al ple de novembre). Les mocions aprovades anteriorment foren: - Moció sobre el lloguer de locals municipals per a autònoms: artistes i professionals liberals o altres. - Moció sobre el foment de l’ús de la bicicleta i les rutes. - Moció sobre l’augment a Ripoll d’àrees de servei per a autocaravanes. - Moció sobre la millora de la seguretat dels passos de vianants a Ripoll. - Moció sobre la seguretat, neteja i adequació de tots els parcs infantils de Ripoll. - Moció sobre bonificacions de l’IBI per atraure població. També caldria destinar diners per temes que s’han preguntat des d’ERC com són: - Manteniment mínim, aigua calenta i calefacció pels vestidors actuals del camp de futbol. - Reparació de la teulada de la piscina municipal i dutxes dels vestidors. - Reparació del mur del Raval de Barcelona, al costat del riu Freser, entre el pont de l’Arquet i la font del Raval. A continuació es mostren les dues mocions presentades al ple de novembre. Moció del grup municipal ERC per a construir una gran parc infantil i juvenil a la Devesa del Pla amb jocs inspirats en la cultura, el patrimoni i la història de Ripoll Des del grup municipal d’Esquerra pensem que la Devesa del Pla té un gran potencial que cal aprofitar.

Montse Bassa a Ripoll encomana coratge i energia

Montse Bassa (cap de llista d'ERC al Congrés per Girona), Jordi Martí (cap de llista d'ERC al Senat per Girona) i Carme Freixa (candidata ripollesa d'ERC al Congrés per Girona) van fer aquest dimecres 6 de novembre un acte al CAT Can Guetes de Ripoll amb una bona presència de persones ripolleses que van poder escoltar, conversar i debatre amb els ponents sobre la situació política catalana després de la injusta sentència i sobre les properes eleccions espanyoles del 10 de novembre. També va participar a la trobada, la consellera ripollesa Teresa Jordà. L'acte va ser especialment emocionant quan Montse Bassa va explicar que, en realitat, ella parla i lluita en nom de la seva germana i consellera empresonada Dolors Bassa. Va insistir en la fermesa i dignitat de tots els presos i preses polítiques, que han mantingut la seva posició en tot moment. També va remarcar que Esquerra coneix perfectament qui són els adversaris i que no s'entrarà en discussions inútils amb altres forces independentistes. Bassa va insistir que estem en un camí de no retorn i que amb la força de tots aconseguirem l'objectiu anhelat: la República Catalana. Tots els ponents van coincidir que per primera vegada es podria superar el 50% de vots independentistes, en unes eleccions estatals o catalanes. I ERC podria ser el partit més votat a Catalunya, i superar a Ciutadans en nombre de diputats a tot l'Estat. Per això, van animar a tothom a fer confiança amb Esquerra el dia 10 de novembre.  

Acte al CAT Can Guetes, 06-Nov-2019 19:30h, "La repressió no ens aturarà"

El 6 de novembre a les 19:30h es farà un acte d'ERC al CAT Can Guetes de Ripoll, amb les intervencions de Montse Bassa, Jordi Martí i Carme Freixa, candidates i candidat, al Congrés i al Senat per a les eleccions del 10 de novembre de 2019. L'acte està obert a tothom, i serà un bon moment per conversar, preguntar, debatre, amb les candidates i el candidat. Al final de l'acte hi haurà piscolabis. US HI ESPEREM!  

ERC proposa bonificar l’IBI per atraure població a Ripoll

El regidor Roger Bosch, del Grup Municipal i el “regidor de suport de serveis econòmics i règim intern” Eudald Casas, van presentar aquest dimarts 22 d’octubre la proposta que s’ha entrat a l’ajuntament de Ripoll en forma de moció que es debatrà al ple del proper 29 d’octubre de 2019. El contingut de la moció és el següent: Moció del grup municipal d’ERC sobre bonificacions de l’IBI per atraure població. La baixada de població a Ripoll i a tota la comarca és, sens dubte, un dels temes que ens han de preocupar més, pels efectes que comporta. Sense ànim de mencionar-los tots, sí que podem posar alguns exemples: manca de mainada a les escoles i llars d’infants amb risc de perdre algun curs en algun dels centres, menys persones utilitzant els serveis públics (municipals o d’altres), menys persones comprant al municipi, envelliment de la població i menys persones en edat de generar activitats econòmiques o socials, menys ingressos a través d’impostos supramunicipals condicionats al nombre d’habitants, etc. Al programa electoral d’ERC per a les eleccions municipals del 2019, ja es proposaven diverses accions a realitzar des de l’ajuntament sota el lema “Viu a Ripoll”. Totes elles encaminades a atraure població de totes les edats i procedència. Una fórmula que, creiem, que pot ser d’aplicació relativament senzilla i directa és a través de les bonificacions fiscals de l’IBI. Per una banda, proposem que es bonifiqui l’IBI a tots els habitatges de Ripoll on hi visquin persones empadronades al municipi. Aquesta mesura seria favorable tant als habitatges on hi visquin els propietaris com als habitatges on hi visquin persones en règim de lloguer. Caldria que aquesta bonificació fos automàtica, a partir de la informació que ja té l’Ajuntament de Ripoll sense necessitat d’haver de fer cap sol·licitud. L’Ajuntament podria mantenir el nivell d’ingressos per aquest concepte, però establint uns valors d’IBI més elevats que els actuals per als habitatges sense cap persona empadronada a Ripoll i amb valors d’IBI més baixos als actuals per als habitatges amb persones empadronades a Ripoll.

Continuarem fins a assolir la Independència

Des d'ERC Ripoll donem tot el nostre suport a les persones que han estat injustament condemanades i volem manifestar el nostre compromís per continuar defensant els drets fonamentals individuals i col·lectius de les persones. Continuarem lluitant de manera pacífica perquè l'autodeterninació de Catalunya sigui vinculant i efectiva, i seguirem insistint en que l'única via possible per a viure en una democràcia real és assolint la Independència de Catalunya. En una República catalana socialment justa i solidària, on tothom tingui les mateixes oportunitats. Així mateix, us informen que el passat 14 d'octubre es va celebrar un ple extraordinari a l'Ajuntament de Ripoll en resposta a la sentència del Tribunal Suprem. Es va presentar una moció per demanar l'amnistia per a les persones preses polítiques catalanes i la defensa del dret d'autodeterminació. Aquesta moció, va ser APROVADA amb els VOTS A FAVOR de Junts per Ripoll, ERC- Ripoll i Alternativa per Ripoll. El partit dels Socialistes hi va VOTAR EN CONTRA i el Front Nacional de Catalunya s'hi va ABSTENIR. El dia 15 d'octubre, en sessió plenària extraordinària del Consell Comarcal del Ripollès va aprovar la moció de rebuig a la sentència del judici dels fets de l’1 d’octubre. La moció es va aprovar amb els vots d’ERC, JxCAT i MES. El PSC va dividir bipolarment el seu vot. Enric Pérez, vicepresident del Consell Comarcal va defensar el posicionament del PSC i el seu vot contrari a l’aprovació de la moció va estar acompanyat per l’aval injustificat de la sentència. Al seu torn de rèplica, Sergi Albrich, portaveu adjunt del grup republicà va demanar “el trencament del govern (JxCAT - MES - PSC) de l’ens comarcal a fi de conformar un govern progressista que prioritzi la comarca, els seus ciutadans i el país. És incomprensible que aquest govern es recolzi amb persones d’un partit que avala una sentència judicial que pretén empresonar persones justes que l’únic delicte que han comès, és permetre que la ciutadania de Catalunya votés el seu futur polític.