Ripoll

Totes les notícies

Roger Torrent està convençut que Nani Mora serà la nova alcaldessa de Ripoll

El President del Parlament va participar, el dia 4 de maig, a la presentació de la llista d’ERC Ripoll per a les eleccions municipals del proper 26 de maig.  Ripoll, 6 de maig de 2019,   El dissabte 4 de maig es va realitzar davant del Museu Etnogràfic de Ripoll, a la plaça Abat Oliba, l’acte de presentació de la llista d’Esquerra Republicana de Catalunya, amb la intervenció del President del Parlament, Roger Torrent, i la cap de llista republicana, Nani Mora.   Roger Torrent va destacar la importància d’aconseguir el màxim de municipis republicans, governats per Esquerra i va remarcar el compromís i els valors del partit amb 88 anys d’història. Torrent va dir que està “convençut que la candidatura d’ERC Ripoll serà guanyadora, ja que és una candidatura republicana, feta des de baix, plural, diversa, que representa el conjunt de la societat ripollesa”. Va afegir que “Ripoll representa la síntesi de tots aquells valors i principis que volem com a societat. Amb un fort arrelament a la nostra trajectòria comuna des de fa molts de segles, però sobretot amb una ferma voluntat d’avançar i construir un futur millor pels nostres fills”. Finalment va dir que veia Nani Mora com a propera alcaldessa de Ripoll.   Durant el seu parlament, Nani Mora va dir que és una dona d’esquerres, republicana i feminista i que es presenta com a alcaldable d’Esquerra Republicana de Catalunya, amb un equip divers, cohesionat, valent, il·lusionat i amb moltes ganes de treballar per Ripoll. Va remarcar que ERC Ripoll vol construir una societat millor, on tots els vilatans se sentin escoltats i on hi hagi les mateixes possibilitats i oportunitats per a tothom. Considera que Ripoll necessita un nou lideratge, noves polítiques més ambicioses, i que és indispensable recuperar la capitalitat, la il·lusió, el sentit de pertinença, llum, modernitat i sobretot oportunitats. Mora va explicar que l’equip és potent i preparat per afrontar els canvis que el municipi necessita.

ERC presenta la pre-campanya per a les eleccions municipals a la fira de les 40h

Els dies 6 i 7 d'abril, ERC Ripoll ha tingut una parada a la Fira de les 40 hores de Ripoll. El dia 6 d'abril, el partit republicà ha presentat la pre-campanya per a les eleccions municipals del 26 de maig de 2019. Ho han fet la cap de llista, Nani Mora, i el número dos, Roger Bosch. Mora i Bosch han destacat que la pre-campanya es centrarà en escoltar a totes les ripolleses i ripollesos, per tal de definir, entre tots, un Ripoll millor. Precisament per això, s'ha portat a la fira una gran urna groga, on totes les persones que han volgut hi han pogut dipositar les seves propostes de millora, queixes, comentaris, etc. Aquestes propostes es tindran en compte per a la definició del programa electoral d'ERC a Ripoll, i també per a la seva possible execució en el cas que Esquerra governi els propers 4 anys a l'ajuntament de la vila. També es tindran en compte totes les altres propostes, recollides des de l'estiu de 2018 en diverses trobades temàtiques amb amics d'ERC, que s'han anat donant a conèixer en tres butlletins que s'han fet arribar a tots els domicilis ripollesos de gener a març de 2019. Al mateix temps, la gran urna groga, simbolitza el record a les persones preses i exiliades polítiques. Mostrant el compromís d'ERC Ripoll amb la independència de Catalunya i amb el referèndum celebrat l'1-O. Perquè volem un poble amb plena llibertat i democràcia.  

ERC presenta el butlletí “Mou-te per Ripoll”

Els regidors Roger Bosch i Nani Mora del Grup Municipal d’ERC a Ripoll, han presentat el butlletí “Mou-te a Ripoll” que s’està repartint aquests dies a les cases de tots els ripollesos. (Nota: aquí teniu l’enllaç del butlletí, http://locals.esquerra.cat/documents/butlletins/ripoll-butlleti-mou-te-per-ripoll-br.pdf).   El regidors republicans han explicat que aquest és el tercer butlletí d’uns sèrie de tres que recull propostes d’un procés participatiu realitzat amb un grup d’Amics d’ERC-Ripoll d’unes 60 persones, iniciat l’estiu de 2018.  El procés participatiu era obert a tothom. (Nota: aquí teniu l’enllaç amb el butlletí “Viu a Ripoll”, (http://locals.esquerra.cat/documents/butlletins/ripoll-bm_gener2019_web.pdf i amb el butlletí “Treballa a Ripoll”, http://locals.esquerra.cat/documents/butlletins/ripoll-febrer2019_web.pdf).   Mora i Bosch han dit que els amics d’ERC-Ripoll volen una vila bonica i atractiva per a viure, passejar-hi i per a visitar, amb una mobilitat adequada i adaptada, i on es respecti el nostre magnífic entorn.  El butlletí indica diverses propostes per a aconseguir aquest objectiu, i els regidors n’han destacat algunes: S’aposta per un model de poble proper, amb els barris cohesionats, reconstruint “ciutat sobre ciutat” i sense requalificar i ocupar noves planes agrícoles. Es proposa construir urgentment la rotonda de connexió de la Carretera de Ribes la C-17 i la N-260, fent-la ben atractiva i que serveixi de reclam d’entrada a Ripoll. També es planteja una millora a fons de tota la Carretera de Barcelona, ampliant voreres, plantant arbres, perquè sigui una “gran rambla” per a vianants. En determinats moments s’hi podria tallar el trànsit, desviant-lo per carrers paral·lels, per afavorir el passeig i el comerç. Caldria aprofitar la candidatura de les Olimpíades d’hivern de Barcelona-Pirineu com a oportunitat per a Ripoll per intentar que hi hagi algun esport (indoor) o una vila olímpica (per a esportistes, per a jutges o per a organitzadors).

ERC Ripoll dona a conèixer els integrants de la llista per a les eleccions municipals del proper maig amb la voluntat d’assumir el govern de la vila

En l’assemblea que va tenir lloc el dimecres 27 de març de 2019, es va escollir la llista d’ERC Ripoll per a les eleccions municipals del 26 de maig, per unanimitat de tots els assistents. La llista està formada per les següents persones: 1. Nani Mora i López (ERC) 2. Roger Bosch i Capdevila (ERC) 3. Chantal Pérez i Capdevila (IND) 4. Lluís Orriols i Fàbregas (IND) 5. Roser Capdevila i Caballero (IND) 6. Eudald Casas i Vaqué (ERC) 7. Carme Serrano i Fernàndez (ERC) 8. Quico Terradelles i Palau (ERC) 9. Sandra Bernal i Vinyeta (IND) 10. Santi Surroca i Fossas (ERC) 11. Fadua Hamda i Addaraa (IND) 12. Àlex Franco i Valverde (IND) 13. Sandra Monmany i Fontanet (IND) 14. Eudald Pujol i Arenas (ERC) 15. Ariadna Fuster i Arimany (JERC) 16. Miquel Casas i Vaqué (ERC) 17. Teresa Jordà i Roura (ERC) Suplents: 1. Ramon Prat i Godayol (ERC) 2. Cristina Carrique i Mercè (IND) 3. Xevi Escribà i Solà (ERC) 4. Susanna Escriu i Vilalta (IND) 5. Aitor Fortuño i Ribas (ERC) 6. Teresa Espelt i Villegas (ERC) 7. Ramon Orriols i Casas (ERC) 8. Mar Fernàndez i Casaseca (JERC) 9. Roger Sala i Ojeda (JERC) 10. Susanna Mora i Farrés (IND) Es tracta d’una llista amb voluntat d’assumir el govern de la vila, amb polítiques d’esquerres, socials i sostenibles. Un equip amb capacitat per portar a terme un projecte concret i ambiciós per a Ripoll, que s’anirà realitzant a curt i mig termini, i ho vol fer amb el suport i l’empenta de tots els ripollesos i ripolleses. És un equip divers, cohesionat, valent, il·lusionat i amb moltes ganes de treballar per Ripoll.

ERC vol millorar el foment de l’ús de la bicicleta i les rutes ciclistes a Ripoll

El Grup Municipal d'ERC ha presentat pel ple del 26 de març de 2019 la següent moció. Moció del Grup Municipal d’ERC sobre el foment de l’ús de la bicicleta i les rutes ciclistes a Ripoll i una adequada promoció   L’ús de la bicicleta és recomanable per a mantenir els hàbits saludables de totes les persones i és, cada vegada més, una pràctica esportiva que atreu a molts practicants, ripollesos i d’altres indrets.   Qualsevol acció de millora en les rutes per a ciclistes a Ripoll, la seva senyalització, difusió i promoció, afavoreix als ripollesos i és, al mateix temps, un atractiu turístic rellevant. A més, les rutes ciclistes, han de ser compatibles i pensades per a poder compartir espai amb persones que hi vulguin caminar i córrer. També cal fomentar l’ús de les carreteres de la comarca per a la pràctica de ciclisme de carretera.   Creiem que l’actual equip de govern no dedica prous esforços en aquest àmbit, i això ens fa perdre oportunitats. Veiem com la Ruta del Ferró i el Carbó s’ha senyalitzat per a persones amb ceguesa o amb nivell de visió baix, però el sòcol-guia instal·lat s’ha malmès molt aviat i ja és inexistent en diversos punts. Tampoc s’incentiva prou l’ús del Centre de Tecnificació Esportiva de l’Avellaneda, que podria ser un complement ideal per a esportistes que vulguin utilitzar les vies i rutes ciclistes (o per a caminar o córrer) per muntanya i, també, per als que vulguin fer ciclisme de carretera.   Aprofitant que s’està adequant la via verda Ripoll-Campdevànol i que s’està parlant d’un possible carril bici urbà, volem proposar algunes actuacions que no tindrien massa cost però que podrien ajudar a fomentar d’ús d’aquestes vies/rutes i totes les altres que hi ha al municipi i a la comarca.   Per aquest motiu proposem els següents acords:   PRIMER. Per als usuaris de rutes ciclistes i les seves famílies, preparar i establir descomptes en equipaments municipals o amb gestió concertada (Centre de Tecnificació Esportiva de l’Avellaneda, Museu, Centre d’Interpretació del Monestir, Monestir, Farga Palau, etc).

ERC presenta el butlletí “Treballa a Ripoll”

Ripoll, 4 de març de 2019   Els regidors Roger Bosch, Nani Mora, Carme Serrano i Teresa Espelt, del Grup Municipal d’ERC a Ripoll, han presentat el butlletí “Treballa a Ripoll” que es repartirà a les cases de tots els ripollesos en els propers dies. (Nota: aquí teniu l’enllaç del butlletí, http://locals.esquerra.cat/documents/butlletins/ripoll-febrer2019_web.pdf).   El portaveu del grup municipal d’ERC, Roger Bosch, ha explicat que a través d’aquest nou fulletó es segueix donant a conèixer el procés participatiu realitzat amb un grup d’Amics d’ERC-Ripoll d’unes 60 persones. Les propostes recollides i debatudes es van començar a presentar en el butlletí anterior “Viu a Ripoll” (http://locals.esquerra.cat/documents/butlletins/ripoll-bm_gener2019_web.pdf). Els propers mesos s’aniran publicant nous butlletins similars.   Bosch ha remarcat que els Amics d’ERC-Ripoll han fet propostes per aconseguir, en primer lloc, que moltes persones vulguin viure a Ripoll, i també, per procurar que moltes d’aquestes persones hi puguin treballar. Ha destacat que “a Ripoll i comarca cal mantenir-hi l’activitat industrial, sobretot de sectors tradicionals i de referència com el clúster de la ventilació, però cal fomentar el gran potencial de creixement de l’activitat agroalimentària, el turisme i el comerç”.   La regidora Nani Mora ha destacat algunes de les propostes recollides en el procés participatiu per afavorir l’ocupació a Ripoll.  Ha indicat que: caldria facilitar que s’omplin les naus i solar buits en sòl industrial, s’hauria de crear l’associació clúster de la ventilació de Catalunya a Ripoll; també fomentar l’arribada d’empreses del coneixement o experts en indústria 4.0 i desenvolupaments informàtics; o aconseguir que Ripoll esdevingui Capital històrica i cultural de la nova República Catalana.   La regidora Teresa Espelt ha parlat d’alguns aspectes de la gestió de l’equip de govern de CiU/PDeCAT, aplaudint la instal·lació de l’empresa Sodeca a La Barricona o les accions realitzades per aconseguir que la Portalada del monestir sigui escollida Patrimoni de la Humanitat.

Nani Mora, cap de llista d’ERC Ripoll per a les eleccions municipals del 26 de maig de 2019

En l’assemblea que va tenir lloc el divendres 22 de febrer de 2019, Nani Mora ha estat escollida com a cap de llista d’ERC Ripoll per a les eleccions municipals de 26 de maig de 2019, per unanimitat de tots els militants assistents.   La candidatura de Mora ha estat l’única presentada en el procés de primàries del partit a Ripoll.   Nani Mora es defineix com a una “dona feminista, republicana i d’esquerres” i va iniciar el seu interès en l’activitat política quan va exercir com a voluntària del referèndum del 9 de novembre de 2014. Va anar com a número sis a la llista d’ERC Ripoll del 2015 encapçalada per Teresa Jordà. Des de setembre de 2017 és regidora a l’Ajuntament de Ripoll.   En la seva presentació com a candidata, Mora va explicar que “va entrar a l’ajuntament amb moltes ganes de treballar per aquest Ripoll ensopit i gris”. Va afegir, “estic orgullosa de viure a Ripoll, de ser de Ripoll, i per això em presento com a candidata a l’alcaldia, per fer els canvis que calguin i donar color al nostre poble”. Finalment va dir que emprèn el repte amb il·lusió i va demanar el suport de tots els amics d’Esquerra a Ripoll, convençuda que entre tots es pot fer un molt bon treball pel municipi.   Nani Mora és fisioterapeuta pediàtrica i psicomotricista. Treballa al Centre de Desenvolupament i Atenció Precoç (CDIAP) que gestiona la Fundació MAP, i a la Universitat de Vic com a professora de grau i és coordinadora del màster en psicomotricitat educativa i terapèutica.