Ripoll

Totes les notícies

ERC vol millorar el foment de l’ús de la bicicleta i les rutes ciclistes a Ripoll

El Grup Municipal d'ERC ha presentat pel ple del 26 de març de 2019 la següent moció. Moció del Grup Municipal d’ERC sobre el foment de l’ús de la bicicleta i les rutes ciclistes a Ripoll i una adequada promoció   L’ús de la bicicleta és recomanable per a mantenir els hàbits saludables de totes les persones i és, cada vegada més, una pràctica esportiva que atreu a molts practicants, ripollesos i d’altres indrets.   Qualsevol acció de millora en les rutes per a ciclistes a Ripoll, la seva senyalització, difusió i promoció, afavoreix als ripollesos i és, al mateix temps, un atractiu turístic rellevant. A més, les rutes ciclistes, han de ser compatibles i pensades per a poder compartir espai amb persones que hi vulguin caminar i córrer. També cal fomentar l’ús de les carreteres de la comarca per a la pràctica de ciclisme de carretera.   Creiem que l’actual equip de govern no dedica prous esforços en aquest àmbit, i això ens fa perdre oportunitats. Veiem com la Ruta del Ferró i el Carbó s’ha senyalitzat per a persones amb ceguesa o amb nivell de visió baix, però el sòcol-guia instal·lat s’ha malmès molt aviat i ja és inexistent en diversos punts. Tampoc s’incentiva prou l’ús del Centre de Tecnificació Esportiva de l’Avellaneda, que podria ser un complement ideal per a esportistes que vulguin utilitzar les vies i rutes ciclistes (o per a caminar o córrer) per muntanya i, també, per als que vulguin fer ciclisme de carretera.   Aprofitant que s’està adequant la via verda Ripoll-Campdevànol i que s’està parlant d’un possible carril bici urbà, volem proposar algunes actuacions que no tindrien massa cost però que podrien ajudar a fomentar d’ús d’aquestes vies/rutes i totes les altres que hi ha al municipi i a la comarca.   Per aquest motiu proposem els següents acords:   PRIMER. Per als usuaris de rutes ciclistes i les seves famílies, preparar i establir descomptes en equipaments municipals o amb gestió concertada (Centre de Tecnificació Esportiva de l’Avellaneda, Museu, Centre d’Interpretació del Monestir, Monestir, Farga Palau, etc).

ERC presenta el butlletí “Treballa a Ripoll”

Ripoll, 4 de març de 2019   Els regidors Roger Bosch, Nani Mora, Carme Serrano i Teresa Espelt, del Grup Municipal d’ERC a Ripoll, han presentat el butlletí “Treballa a Ripoll” que es repartirà a les cases de tots els ripollesos en els propers dies. (Nota: aquí teniu l’enllaç del butlletí, http://locals.esquerra.cat/documents/butlletins/ripoll-febrer2019_web.pdf).   El portaveu del grup municipal d’ERC, Roger Bosch, ha explicat que a través d’aquest nou fulletó es segueix donant a conèixer el procés participatiu realitzat amb un grup d’Amics d’ERC-Ripoll d’unes 60 persones. Les propostes recollides i debatudes es van començar a presentar en el butlletí anterior “Viu a Ripoll” (http://locals.esquerra.cat/documents/butlletins/ripoll-bm_gener2019_web.pdf). Els propers mesos s’aniran publicant nous butlletins similars.   Bosch ha remarcat que els Amics d’ERC-Ripoll han fet propostes per aconseguir, en primer lloc, que moltes persones vulguin viure a Ripoll, i també, per procurar que moltes d’aquestes persones hi puguin treballar. Ha destacat que “a Ripoll i comarca cal mantenir-hi l’activitat industrial, sobretot de sectors tradicionals i de referència com el clúster de la ventilació, però cal fomentar el gran potencial de creixement de l’activitat agroalimentària, el turisme i el comerç”.   La regidora Nani Mora ha destacat algunes de les propostes recollides en el procés participatiu per afavorir l’ocupació a Ripoll.  Ha indicat que: caldria facilitar que s’omplin les naus i solar buits en sòl industrial, s’hauria de crear l’associació clúster de la ventilació de Catalunya a Ripoll; també fomentar l’arribada d’empreses del coneixement o experts en indústria 4.0 i desenvolupaments informàtics; o aconseguir que Ripoll esdevingui Capital històrica i cultural de la nova República Catalana.   La regidora Teresa Espelt ha parlat d’alguns aspectes de la gestió de l’equip de govern de CiU/PDeCAT, aplaudint la instal·lació de l’empresa Sodeca a La Barricona o les accions realitzades per aconseguir que la Portalada del monestir sigui escollida Patrimoni de la Humanitat.

Nani Mora, cap de llista d’ERC Ripoll per a les eleccions municipals del 26 de maig de 2019

En l’assemblea que va tenir lloc el divendres 22 de febrer de 2019, Nani Mora ha estat escollida com a cap de llista d’ERC Ripoll per a les eleccions municipals de 26 de maig de 2019, per unanimitat de tots els militants assistents.   La candidatura de Mora ha estat l’única presentada en el procés de primàries del partit a Ripoll.   Nani Mora es defineix com a una “dona feminista, republicana i d’esquerres” i va iniciar el seu interès en l’activitat política quan va exercir com a voluntària del referèndum del 9 de novembre de 2014. Va anar com a número sis a la llista d’ERC Ripoll del 2015 encapçalada per Teresa Jordà. Des de setembre de 2017 és regidora a l’Ajuntament de Ripoll.   En la seva presentació com a candidata, Mora va explicar que “va entrar a l’ajuntament amb moltes ganes de treballar per aquest Ripoll ensopit i gris”. Va afegir, “estic orgullosa de viure a Ripoll, de ser de Ripoll, i per això em presento com a candidata a l’alcaldia, per fer els canvis que calguin i donar color al nostre poble”. Finalment va dir que emprèn el repte amb il·lusió i va demanar el suport de tots els amics d’Esquerra a Ripoll, convençuda que entre tots es pot fer un molt bon treball pel municipi.   Nani Mora és fisioterapeuta pediàtrica i psicomotricista. Treballa al Centre de Desenvolupament i Atenció Precoç (CDIAP) que gestiona la Fundació MAP, i a la Universitat de Vic com a professora de grau i és coordinadora del màster en psicomotricitat educativa i terapèutica.  

ERC proposa llogar locals municipals per a autonònoms: artistes i professionals liberals o altres

El Grup Municipal d'ERC de Ripoll ha presentat pel ple del 26 de febrer de 2019 la següent moció: Moció d'ERC sobre el lloguer de locals municipals per a autònoms: artistes i professionals liberals o altres L’ajuntament de Ripoll disposa de locals municipals buits que podrien utilitzar-se per a donar serveis públics, però mentre això no sigui necessari, els locals es podrien llogar a autònoms durant uns anys.   Aquesta moció es planteja per qualsevol local municipal, però inicialment es proposa per a dos espais: 1. el Fortí de l’Estrella 2. els Tallers antics de la fàbrica vella al Pla Pensem en autònoms, i especialment en artistes o professionals liberals (arquitectes, dissenyadors, enginyers, advocats, etc), per a ajudar-los a emprendre o impulsar el seu negoci a Ripoll. Creiem que pot afavorir que les persones que treballin en aquestes activitats, vulguin quedar-se a viure a Ripoll amb les seves famílies i no marxar del municipi (els que ja hi viuen) i venir-hi a viure (si encara no hi viuen).   En el cas del Fortí de l’Estrella, l’espai es podria llogar i utilitzar immediatament, ja que les instal·lacions ja haurien d’estar a punt per a poder-s’hi ubicar qualsevol autònom d’aquestes característiques. Caldria afavorir que s’hi puguin instal·lar diversos autònoms, per exemple un per cada planta de l’edifici, però compartint alguns espais (lavabos, zones de reunió, etc) i serveis (neteja, electricitat, aigua, xarxa informàtica, etc).   L’ajuntament és propietari des de fa poc d’alguns dels Tallers antics (o cotxeres) de davant la fàbrica vella del Pla, que s’haurien de rehabilitar i utilitzar. Sembla que dos d’aquests espais són de propietat municipal. Una bona manera de fer-ho seria cedir-los gratuïtament o amb una bonificació del 100% del lloguer a canvi de que fessin la rehabilitació de l’espai pel seu compte (amb la corresponent autorització dels serveis tècnics municipals). Per les seves característiques són ubicacions molt adequades per a creatius: tallers d’arquitectes, dissenyadors, petits artesans, o altres tipus d’empreses similars.

Nani Mora i Roger Bosch, presentant el fulletó

ERC presenta el procés de participació ciutadana realitzat amb amics del partit a Ripoll i el butlletí “Viu a Ripoll”

Ripoll, 2 de febrer de 2019   Els regidors Roger Bosch i Nani Mora del Grup Municipal d’ERC a Ripoll, han presentat el butlletí que es repartirà a les cases de tots els ripollesos en els propers dies (Veure butlletí "Viu a Ripoll").   Roger Bosch ha explicat que, des de l’estiu del 2018 fins ara, s’ha realitzat un procés participatiu on un grup d’Amics d’ERC-Ripoll d’entre 50 i 60 persones han aportat i debatut propostes de millora pel futur de Ripoll. S’han fet diverses trobades on s’han tractat diferents temàtiques. Bosch ha dit que aquestes propostes recollides s’aniran explicant de manera resumida a la població a través de butlletins que s’aniran publicant els propers mesos.   Al butlletí també s’hi mostren mocions del Grup d’ERC a l’Ajuntament de Ripoll, i l’opinió sobre l’acció de l’equip de govern de CiU/PDeCAT.   El primer butlletí s’ha titulat “Viu a Ripoll” per la importància que els Amics d’ERC-Ripoll han donat al fet d’atreure població i procurar que els que hi viuen no en vulguin marxar.   En aquest sentit, Nani Mora ha comentat que les propostes recollides en el procés participatiu poden ajudar a augmentar la població del municipi i fer-lo més atractiu per als que hi visquin o el visitin. N’ha destacat algunes: com la necessitat de fer campanyes publicitàries on Ripoll assumeixi el lideratge per aconseguir més població per a tota la comarca; o la necessitat de recuperar els ajuts a l’escolarització de 0 a 3 anys; o la importància de crear noves rutes i camins per passejar i fer esport; o l’ampliació de les Fires tradicionals; i la realització de campanyes per atreure també gent gran que vulgui passar a Ripoll una bona jubilació; i al mateix temps la creació de l’Oficina de la Gent Gran per a donar-los tot tipus d’informació i serveis específics.   Roger Bosch s’ha queixat de la poca empenta i il·lusió de l’equip de govern de CiU/PDeCAT, i ha dit que després de 8 anys ha deixat un Ripoll ben apagat, tal com s’explica a l’apartat de “xiulets” del fulletó.

ERC demana canvis a les zones d'aparcament taronja i blava, per afavorir el comerç

El Grup Municipal d'ERC a Ripoll ha presentat per al ple del 29 de gener de 2019 la següent moció. MOCIÓ del grup municipal d’ERC a Ripoll, demanant canvis a la zona d’aparcament de zones taronja i blava, per afavorir el comerç de Ripoll   Després de diverses reunions amb comerciants del centre de Ripoll, hem pogut constatar que la situació dels aparcaments d’aquesta zona del municipi es podria millorar i així afavorir, el comerç d’aquest barri, fer-lo més atractiu per a passejar-hi els ripollesos i visitants i, en definitiva, ajudar a impulsar l’economia del conjunt de Ripoll i el benestar dels vilatans.   Som conscients que la gestió dels aparcament i les zones de vianants són sempre difícils a la majoria de municipis, però hi ha algunes qüestions que ens preocupen especialment a Ripoll. Molts dels usuaris dels comerços del centre de Ripoll (dels pocs comerços que resisteixen, per cert) diuen que l’aparcament els condiciona a l’hora d’anar a comprar o passejar. Per una banda pel cost que suposa i, també per la limitació d’horari o per la dificultat d’utilitzar una App.   Per aquest motiu proposem els següents acords:   PRIMER: Que la zona actual d’aparcament “taronja” sigui gratuïta durant 1 hora. És a dir, que calgui entrar igualment la matrícula del vehicle al parquímetre però enlloc de pagar 0,10 € que el cost sigui de 0,00 € i s’expedeixi el tiquet per una hora.   SEGON: Que a la zona actual d’aparcament “blava” , el parquímetre permeti aparcar tot el dia amb l’opció de recuperar l’import del temps no utilitzat, aquest tiquet d’abonament s’haurà de gastar a qualsevol establiment comercial de Ripoll.   Nota: Creiem que el conjunt d’aquestes dues propostes poden afavorir que les zones d’aparcament siguin més utilitzades, i per tant, la concessió del servei també hauria d’incrementar els seus ingressos.   TERCER.: Al mateix temps demanem a l’equip de govern que vetlli per l’estricte compliment de l’accés de vehicles a les zones de vianants del centre de Ripoll (horaris, vehicles autoritzats, temps d’estada, etc) per evitar la situació actual, amb un caos de vehicles mal aparcats a tota hora, perjudicant greument l’atractiu comercial, turístic i de passeig d’aquests carrers i places.

Properes trobades d'Amics d'ERC-Ripoll: 16-gener, 13-febrer i 13-març

Us informem de les properes trobades d'Amics d'ERC-Ripoll que es faran a la Carretera de Ribes, número 33, baixos. Seran els dies: 16-gener-2019 a les 20h. Tema principal a tractar "serveis socials, habitatge, educació, cooperació, acollida" 13-febrer-2019 a les 20h. Tema principal a tractar "urbanisme i medi ambient" 13-març-2019 a les 20h. Tema principal a tractar "presos polítics, llistes" Recordeu que estem fent (des del 2n semestre del 2018) un seguit de trobades per anar parlant de diferents temes, que voldríem incloure al proper programa electoral (o, si s'escau, per intentar de promoure a través del Grup Municipal d'ERC perquè es realitzin el més aviat possible). Si no pots venir però vols estar informat i formar part del grup d'Amics d'ERC-Ripoll, posa't en contacte amb nosaltres a través de qualsevol de les nostres regidores i regidor, o a:ripoll@esquerra.cat

ERC Ripoll pregunta al consistori municipal si té constància de les finques que el Bisbat de Vic ha immatriculat

El grup republicà ha preguntat a l’Ajuntament de Ripoll si tenen constància del nombre de finques que el Bisbat de Vic ha immatriculat des de l’any 1998 utilitzant la modificació de la Llei Hipotecària i ha instat al consistori a elaborar un estudi on es sol·liciti del Registre de la Propietat corresponent. La voluntat dels republicans és reclamar aquells béns que no siguin suficients o vàlids, que s’hagin inscrit de manera fraudulenta. Aquesta petició arriba després que en els últims dies s’hagi posat de manifest l’actuació de l’Església, i particularment del Bisbat de Vic, de reclamar la propietat de finques per mitjà de l’article 206 de la Llei Hipotecària de l’any 1946, i que es va reformar durant el govern d’Aznar l’any 1998, moment a partir del qual l’Església va aprofitar per apropiar-se de molts béns.

Vine a les Trobades d'Amics d'ERC-Ripoll del 14 de novembre i del 12 de desembre

El passat 19 d'octubre de 2018 es va aprovar la nova executiva local d'ERC-Ripoll i, els que en som membres, animem als Amics d'Esquerra -i a tothom en general- a participar en les activitats del partit. En primer lloc volem remarcar que la nova executiva d'ERC-Ripoll té un compromís ideològic clar, amb aquests aspectes:  Totes les actuacions del partit volem que siguin coherents amb la lluita per la independència de Catalunya, la lluita contra les diferències socials i les desigualtats, i el respecte per la diversitat i la democràcia.  De cara a les properes eleccions municipals de maig del 2019 farem un seguit de trobades per anar parlant de diferents temes, que voldríem incloure al proper programa electoral (o, si s'escau, per intentar de promoure a través del Grup Municipal d'ERC perquè es realitzin el més aviat possible). En principi voldríem parlar de: “llibertat presos polítics”, foment economia (indústria, comerç, turisme, agricultura i ramaderia, etc), medi ambient i sostenibilitat, urbanisme i territori, cultura i fires, serveis socials, hisenda, esports, ... Us animem a venir a totes les trobades. A cada trobada volem parlar sobretot d'un tema, però estem oberts a parlar del que vulguin els assistents. Allò més important per nosaltres, és escoltar les opinions, propostes, queixes, i esperem que el debat que es pugui generar sigui molt enriquidor per anar recollint el màxim de propostes de consens. Les properes trobades previstes es faran al local d'ERC de Ripoll, a la Carretera de Ribes, número 33, baixos, els dies: 14-novembre-2018 a les 20h. Tema principal a tractar "foment economia (indústria, comerç, turisme, agricultura i ramaderia, etc)" 12-desembre-2018 a les 20h. Tema principal a tractar "cultura i fires" Si no pots venir però vols estar informat i formar part del grup d'Amics d'ERC-Ripoll, posa't en contacte amb nosaltres a: ripoll.erc@gmail.com