Ripoll

Totes les notícies

ERC pregunta per l'empitjorament de la recollida d'escombraries al centre de Ripoll

Comerciants del centre de la vila ens informen que s’ha canviat el sistema de recollida de cartró. Fins fa pocs dies es feia una recollida porta a porta a cada comerç i funcionava molt bé. Darrerament s’ha canviat el sistema i es fa la recollida els dilluns, dimecres i divendres durant el matí i cal deixar els cartrons en diferents punts concrets del centre. Això fa que s’acumuli una gran quantitat de cartrons en aquests punts, i es genera una mala imatge gens favorable a l’atractiu comercial i de passeig que ha de tenir la zona. A més, quan plou, neva o fa vent queda tot el cartró malmès i la situació encara empitjora. El nou sistema dificulta l’activitat als establiments, ja que alguns comerços només tenen una persona que hi treballa i ha de tancar per a portar el cartró fins al punt que li hagin assignat.   A altres barris de Ripoll sembla que es manté la recollida porta a porta per als comerços però ara han de deixar els cartrons davant del seu establiment, amb el mateix problema d’imatge i de risc de fer-se malbé per inclemències meteorològiques.   També veiem amb preocupació que amb la col·locació de contenidors s’ha sacrificat moltes places d’aparcaments en zona taronja, perjudicant la possibilitat de trobar aparcament per anar a comprar o passejar al centre de Ripoll. Des del moment d’instal·lar els nous contenidors a tota la població, hem vist que s’augmenta la brutícia a l’entorn d’aquests punts amb els problemes de salubritat i d’imatge que això suposa. En part, és degut a l’incivisme de les persones, però també creiem que és degut a la poca capacitat dels nous contenidors i a la poca freqüència en buidar-los, ja que sovint estan plens. Des de l’equip de govern ens van comunicar una estranya solució, d’utilitzar un camió petit amb operaris per a fer una recollida prèvia d’aquestes escombraries situades al voltant dels contenidors, per facilitar el buidatge posterior del camió grua que només porta un conductor i no pot recollir bosses del terra.

ERC pregunta pel mal estat de la teulada i dels vestidors de la piscina municipal

Hem vist amb preocupació l’entrada d’aigua “a bots i barrals” pel sostre del passadís de la piscina municipal. Adjuntem vídeo del dia 9 de juliol de 2019: https://www.instagram.com/p/Bz0791FISbx/ https://www.facebook.com/979302092166998/posts/2215450815218780/ Creiem que això no és gens normal, i hi ha un problema evident a la teulada i desaigües de la piscina municipal.   D’altra banda, molts usuaris de la piscina municipal ens avisen dels problemes en el funcionament de les dutxes dels vestidors. Ens diuen que sovint no funcionen o bé en funcionen només algunes. A més, no surt adequadament l’aigua calenta.   Per aquest motiu hem demanat a l'equip de govern de l'ajuntament:   Quines actuacions s’han previst per solucionar aquests problemes a la teulada i als vestidors de la piscina municipal? Quin cost suposaran? Quan està previst solucionar aquests problemes a les instal·lacions de la piscina municipal?    

No veiem lògic l'augment sobtat de retribucions a l'Ajuntament de Ripoll ni tampoc el nou Consell d'Administració de SOMASRSA

El Grup Municipal d'ERC a l'ajuntament de Ripoll ha començat l'oposició activa i constructiva que preveu pels propers 4 anys de mandat (2019-2023). Des d'ERC estem a favor de la lògica, el diàleg i la participació. És per això que en el primer ple de mandat, fet el 9 de juliol de 2019 (el ple del cartipàs), ens hem abstingut en dos temes: Per una banda, ens hem abstingut sobre la sobtada pujada de les retribucions, que s'han actualitzat en base a l'IPC des del 2007 fins al 2019 (augment acumulat de 12 anys). Nosaltres hem proposat que l'augment fos només en base a l'IPC del 2018. A continuació podeu veure la comparativa dels valors fins al final del darrer mandat i els valors pel nou mandat.   retribucions ajuntament de Ripoll  € fins maig/19 € a partir jul/19 increment aportació mensual a Grup municipal part comú 160 193 20,6% aportació mensual a Grup municipal part per nombre regidors 19 22 15,8% sou alcalde 44.226 51.400 16,2% assistència Ple 195 232 19,0% assistència Junta Govern regidor dret vot 140 166 18,6% assistència Junta Govern regidor sense vot 93 111 19,4% assistència Comissions Informatives 20 27 35,0% caps àrea, aportació mensual 93 111 19,4% assistència Junta Portaveus 55 66 20,0% D'altra banda, ens hem abstingut pels nomenaments del consell d'administració de SOMASRSA per les poques persones de perfil tècnic que s'han escollit (només 1 tècnic de 5 membres). Per això hem proposat que hi haguessin més persones de perfil tècnic per tal d'ajudar a millorar i modernitzar el bon funcionament del servei d'aigües i clavegueram de Ripoll.

ERC farà una oposició activa i constructiva a Ripoll

La secció local d’ERC de Ripoll va decidir en assemblea de militants, simpatitzants i amics del partit, que el seu Grup Municipal es quedaria a l’oposició a Ripoll, disposats a ser molt actius durant els propers 4 anys, per tal de defensar el programa electoral* presentat a les darreres eleccions municipals del 26 de maig de 2019 i demanar al proper equip de govern que vagi implementant el màxim de les propostes d’Esquerra.   *enllaç al programa electoral: http://locals.esquerra.cat/documents/butlletins/ripoll-pe2019_ripoll_web.pdf   ERC va rebre fa unes setmanes la proposta de Junts per Ripoll d’iniciar converses per a establir un pacte de govern, amb la presència dels dos partits.   Des d’ERC s’ha agraït la proposta a Junts per Ripoll, però la secció local dels republicans ha preferit que el partit faci una oposició activa i constructiva. Esquerra donarà suport a l’equip de govern quan es tracti de portar a terme les propostes compartides. També fiscalitzarà l’acció de l’equip de govern d’una manera ferma i, si no hi ha acord, aportant propostes alternatives i constructives.   La secció local d’ERC considera que els resultats electorals han estat prou clars, i creuen que el poble prefereix que el partit resti a l’oposició. Tot i així, volen adreçar un missatge tranquil·litzador a totes les persones que estiguin preocupades perquè Ripoll tingui un govern en minoria. Esquerra no bloquejarà el poble. Esquerra voldrà que el poble avanci, que estigui viu.   Esquerra estarà al costat de l’equip de govern en tots els temes on hi hagi coincidència amb el programa d’ERC i amb la ideologia del partit: social, d’esquerres i sostenible.   ERC és el segon partit en nombre de vots rebuts a les darreres eleccions municipals i exercirà com a cap de l’oposició.  Esquerra vol pactar amb el poble, vol escoltar a tothom i estar molt a prop de tots els barris i de totes les persones que vulguin fer arribar la seva queixa, petició o proposta a l’ajuntament.

ERC comença el mandat 2019-2023 mostrant força i compromís

Aquest dissabte 15 de juny de 2019 s'ha constituït el nou ajuntament de Ripoll, amb la presència dels tres regidors d'Esquerra. Nani Mora, Roger Bosch i Chantal Pérez han fet la promesa per "imperatiu legal" i han afegit a continuació que es "comprometen per la democràcia, per Ripoll i per la República Catalana". Vegeu a continuació el discurs de l'alcaldable d'ERC, Nani Mora. Benvolguts i benvolgudes, En primer lloc volem agrair a totes les persones que van votar Esquerra Republicana de Catalunya a les darreres eleccions municipals, per donar-nos la seva confiança. Estem convençuts que estaran orgullosos de la nostra tasca a l’ajuntament. Felicitem a qui resulti escollit com a nou alcalde i li desitgem una bona feina al capdavant de l’equip de govern. Ens convé molt, pel bé de tots els ripollesos i ripolleses. També felicitem a totes les regidores i regidors dels diferents grups. Aquests propers 4 anys el grup municipal d’Esquerra de Ripoll farà una feina activa i constructiva, per tal de que Ripoll avanci, que bategui i que estigui viu. Defensarem el programa electoral presentat en aquestes darreres eleccions, i procurarem que l’equip de govern vagi implementant al màxim totes les propostes i peticions d’Esquerra, sense oblidar les que vàrem proposar en el mandat anterior, sobretot les que se’ns van aprovar i finalment no es varen portar a terme. Esquerra estarà al costat de l’equip de govern en tots els temes on hi hagi coincidència amb el nostre model de poble i amb la ideologia del partit: en polítiques socials, d’esquerres i sostenibles. Pensem que els ciutadans reclamen que els polítics no estiguin allunyats d’allò que és la vida real, per això creiem que cal lluitar per polítiques basades en la transparència i l'honestedat. Des d’ERC lluitarem perquè sigui així. Som el segon partit en nombre de vots rebuts en les darreres eleccions municipals, però volem ser els primers en treballar des de l’ajuntament per a Ripoll.

ERC vol que Ripoll sigui Capital en tots els aspectes

A punt per tancar la campanya per a les eleccions municipals del 26 de maig, ERC presenta algunes propostes del programa electoral* per aconseguir que els propers anys Ripoll sigui una autèntica Capital.   La candidatura d’Esquerra a Ripoll vol aconseguir que Ripoll torni a exercir com a Capital del Ripollès. Vol que sigui referent per a totes les persones de la comarca a nivell de serveis, comerç, activitat econòmica, etc. i també un pol d’atracció per als visitants que facin parada a la capital i a tots els municipis de la comarca i d’altres comarques properes.   ERC proposa que Ripoll pugui tenir, a mig o llarg termini, un hospital com a totes les capitals de comarca, i exigirà a la Generalitat que el CAP estigui obert les 24h del dia durant tot l’any. El partit vol fomentar el negoci de proximitat, el comerç i l’hosteleria, fomentant les activitats en cap de setmana i festius, afavorint l’aparcament en zones taronja i blava per a tot tipus d’usuaris o fent un mercat setmanal més atractiu on hi hagi parades km 0 de pagesia i artesans del Ripollès i zones properes. Esquerra preveu ampliar i millorar les fires tradicionals, fent que tinguin un fort lligam amb els productes alimentaris amb R del Ripollès. També vol promoure la creació de l'associació clúster de la ventilació de Catalunya amb seu a Ripoll, per augmentar el potencial de creixement d'aquest sector de referència mundial. ERC proposa facilitar que s'omplin les naus i solars buits de polígons industrials o de colònies properes als rius, donant suport als propietaris per aconseguir que s'instal·lin noves empreses (o creixin les existents) acompanyat de bonificacions d'impostos. També preveu fomentar l'arribada d'empreses del coneixement (editorials petites, audiovisuals, estudis de música) i experts en Indústria 4.0 i desenvolupaments informàtics.   ERC es fixa el repte d’aconseguir els propers anys la denominació de Ripoll com a Capital històrica i cultural de la nova República Catalana.

ERC es fixa l’augment de població i una millora de qualitat de vida, com a objectius prioritaris per a Ripoll

Ripoll, 14 de maig de 2019,   Aquest dimarts 14 de maig, ERC Ripoll ha començat oficialment la campanya per a les eleccions municipals, respectant la treva habitual de no fer campanya durant els dies de festa major.   Els republicans han escollit el barri de la Carretera de Barcelona, per començar els actes de campanya que s’aniran realitzant per tots els barris del municipi fins al 24 de maig.   Al mateix temps, ERC ha presentat el programa electoral per als propers anys. Han intervingut les cinc primeres persones de la llista d’ERC, explicant algunes propostes rellevants del programa.   La cap de llista de la candidatura, Nani Mora ha explicat que Esquerra presenta un equip divers, cohesionat, valent, il·lusionat i que està capacitat i a punt per governar Ripoll, amb polítiques d’esquerres, socials i sostenibles.   El número 2 de la llista, Roger Bosch ha remarcat la importància d’aconseguir que moltes persones vulguin viure a Ripoll, que els que hi viuen no hagin de marxar i que molts altres hi vulguin establir el seu projecte de vida. Per això, ERC ha definit un seguit de propostes concretes al seu programa per atraure població a Ripoll i a tota la comarca. Bosch ha dit que per poder-ho aconseguir ens cal oferir una millor qualitat de vida a totes les persones que visquin al poble. Roger Bosch ha dit que es faran campanyes publicitàries per atraure persones de totes les edats i procedència, especialment parelles joves, però també gent gran que vulgui viure la seva maduresa a Ripoll. També està previst crear una Oficina de la Gent Gran per a donar informació, presentar queixes, formar professionals, promoure voluntariat, etc. Finalment ha comentat que, com a capital de comarca, Esquerra exigirà a la Generalitat que el CAP estigui obert les 24h del dia durant tot l’any.   La número 3 de la llista, Chantal Pérez ha destacat algunes de les propostes que poden afavorir l’assoliment d’aquests objectius d’augmentar població i millorar la qualitat de vida dels ripollesos i ripolleses.

Carta des de la presó d'Oriol Junqueras a la gent d'ERC de Ripoll i del Ripollès

El president del partit, Oriol Junqueras, empresonat a Soto del Real, ha fet arribar la següent carta manuscrita a tota la gent d'Esquerra de Ripoll i el Ripollès. Transcripció de la carta: "A tota la bona gent d'Esquerra Republicana de Ripoll i el Ripollès, ànims i records, per guanyar les properes eleccions. Ens veurem ben aviat, quan surti en llibertat! (Signatura d'Oriol Junqueras) 3-5-2019" Moltes gràcies, Oriol! La teva carta ens emociona i ens dóna molta força. Farem tot el possible per guanyar les properes eleccions. Estem amb tu! I amb totes les companyes i companys a la presó i a l'exili! Tots som 1-O. No defallirem fins a assolir la plena llibertat i la independència de Catalunya per fer un país socialment just i solidari. Treballem per tots i totes, per fer una república on tothom tingui les mateixes oportunitats.