Ripoll

Notícia

Hem preguntat sobre l'estat del mur del Raval de Barcelona al costat del riu Freser

El Grup Municipal d'ERC ha preguntat, a l'equip de govern de l'ajuntament de Ripoll, sobre l’estat del mur del Raval de Barcelona, al costat del riu Freser, entre el pont de l’arquet i la font del Raval.
 
Ens ha arribat un avís de veïns del Raval de Barcelona informant-nos que va aparèixer un forat al carrer i que posteriorment es va tapar amb una planxa metàl·lica.
 
No obstant, sembla que el forat és degut a una esllavissada produïda al mur situat al costat del riu Freser, que suporta el propi carrer Raval de Barcelona.

Pensem que podria ser perillós no resoldre el problema per la banda inferior, reparant el mur que aguanta aquest carrer. Esperem que no cedeixi el mur i sobretot, volem evitar qualsevol perill per a les persones o vehicles que circulen per aquest indret. A més és un punt habitual de visita turística ja que permet contemplar fàcilment el tram de muralla situat a l’altra banda del riu.
 
Per tot això, hem demanat el següent:
  1. Disposar de l’informe dels serveis tècnics municipals amb la valoració del risc i la solució proposada.
  2. Voldríem saber si la planxa que s’ha col·locat tapant el forat és suficient o és només una solució provisional.
  3. Voldríem saber si hi ha garantia que no cedirà el mur. O bé si seria necessari, per precaució tallar el pas de vianants (i potser de vehicles) per aquest indret.