Ripoll

Notícia

ERC s'oposa als pressupostos de Ripoll pel 2020 per no compartir el model de poble amb l'equip de govern

Durant el ple extraordinari del 8 de gener de 2020 d'aprovació dels pressupostos de l'ajuntament de Ripoll pel 2020, el portaveu del grup municipal d'ERC, Roger Bosch, va explicar que Esquerra havia decidit votar-hi en contra, principalment per les diferències amb l'equip de govern sobre el projecte de poble a desenvolupar.

Podeu veure la intervenció de Roger Bosch aquí: https://youtu.be/uLX6EBDklHI?t=1181

El programa electoral d'ERC mostrava un projecte diferent i ambiciós, amb una estratègia clara per a voler viure a Ripoll, per donar més vida al poble.

Roger Bosch va voler reconèixer que la proposta de pressupostos de l'equip de govern sí que havia incorporat algunes de les propostes d'ERC, que s'havien fet arribar en les reunions prèvies de discussió dels pressupostos.

Bosch va agrair que s'haguessin inclòs partides a partir de les mocions d'ERC aprovades al plenari o de preguntes d'Esquerra, com l'estudi de millora dels passos vianants i la millora de la seva senyalització, l'estàtua del Comte Guifré, l'ampliació de zones per a autocaravanes, l'estudi de millora dels parcs infantils, rehabilitació de façanes amb caplletres tipus Scriptorium, els nous vestidors del camp de futbol o la millora de l'aigua calenta i la teulada de la piscina municipal.

Des d'ERC lamentem que no hagin incorporat als pressupostos pel 2020, partides per a altres propostes d'ERC (algunes de mocions aprovades pel ple) com:
  • Les bonificacions d'IBI per a persones empadronades a Ripoll.
  • Parc infantil i juvenil al Pla inspirat amb patrimoni ripollès.
  • Campanya de foment d’ús de la bicicleta.
  • Partida per adequació de parcs infantils (només hi ha una petita partida per a fer un estudi).
  • Rotonda de la Carretera de Ribes (com a mínim un terç del cost, ja que els altres dos terços els hauria d'assumir l'Estat i la Generalitat). 
  • Supressió de barreres arquitectòniques al pont de Calatrava (hi ha només una partida per a reparar fustes i pintar).
  • Reparació del mur del Raval de Barcelona sobre el riu Freser.
  • Més inversió per a les Fires emblemàtiques (40h, Mercadal Comte Guifré, Santa Teresa, Nadal) i menys a "firetes".
  • Recuperar el material didàctic, cultural i audivisual del CAT Can Guetes sobre el Comte Guifré i la llegenda de les 4 barres, i tornar-ho a exposar.
Roger Bosch va dir que no s’entèn l’aportació per a l’escorxador a petició del partit socialista. Ens fa pensar que això seria com a conseqüència del pacte JXC i PSC al Consell Comarcal. Estem absolutament a favor que es millori l’escorxador especialment per als petits ramaders i carnissers que ofereixen productes de proximitat. Però creiem que això ho hauria de resoldre el Consell Comarcal i estan traspassant el problema a l’Ajuntament degut al pacte socioconvergent.

Finalment, Bosch va insistir que algunes coses les veiem bé, perquè provenen de propostes d'ERC o perquè compartim propostes incorporades d'altres partits, però en línies generals el projecte d'ERC per a Ripoll no va en la mateixa línia que el que reflecteix aquest pressupost.