Ripoll

Notícia

ERC presenta el butlletí “Mou-te per Ripoll”

Els regidors Roger Bosch i Nani Mora del Grup Municipal d’ERC a Ripoll, han presentat el butlletí “Mou-te a Ripoll” que s’està repartint aquests dies a les cases de tots els ripollesos.
(Nota: aquí teniu l’enllaç del butlletí, http://locals.esquerra.cat/documents/butlletins/ripoll-butlleti-mou-te-per-ripoll-br.pdf).
 
El regidors republicans han explicat que aquest és el tercer butlletí d’uns sèrie de tres que recull propostes d’un procés participatiu realitzat amb un grup d’Amics d’ERC-Ripoll d’unes 60 persones, iniciat l’estiu de 2018.  El procés participatiu era obert a tothom.
(Nota: aquí teniu l’enllaç amb el butlletí “Viu a Ripoll”, (http://locals.esquerra.cat/documents/butlletins/ripoll-bm_gener2019_web.pdf i amb el butlletí “Treballa a Ripoll”, http://locals.esquerra.cat/documents/butlletins/ripoll-febrer2019_web.pdf).
 
Mora i Bosch han dit que els amics d’ERC-Ripoll volen una vila bonica i atractiva per a viure, passejar-hi i per a visitar, amb una mobilitat adequada i adaptada, i on es respecti el nostre magnífic entorn.  El butlletí indica diverses propostes per a aconseguir aquest objectiu, i els regidors n’han destacat algunes:
  • S’aposta per un model de poble proper, amb els barris cohesionats, reconstruint “ciutat sobre ciutat” i sense requalificar i ocupar noves planes agrícoles.
  • Es proposa construir urgentment la rotonda de connexió de la Carretera de Ribes la C-17 i la N-260, fent-la ben atractiva i que serveixi de reclam d’entrada a Ripoll.
  • També es planteja una millora a fons de tota la Carretera de Barcelona, ampliant voreres, plantant arbres, perquè sigui una “gran rambla” per a vianants. En determinats moments s’hi podria tallar el trànsit, desviant-lo per carrers paral·lels, per afavorir el passeig i el comerç.
  • Caldria aprofitar la candidatura de les Olimpíades d’hivern de Barcelona-Pirineu com a oportunitat per a Ripoll per intentar que hi hagi algun esport (indoor) o una vila olímpica (per a esportistes, per a jutges o per a organitzadors). Amb el Centre de Tecnificació Esportiva com a referent i com a pol d’atracció. També seria una bona manera d’aprofitar perquè es millori el tren (Barcelona-Ripoll-La Molina-Puigcerdà-Toulouse) i perquè s’executin les variants per carretera de Ripoll (Sant Bartomeu, super-nord). I tot amb el màxim de respecte ambiental.
 
Els dos regidors d’ERC també han reconegut la feina feta per l’equip de govern de CiU/PDeCAT, amb dues actuacions: l’adequació del camí del Llagonet i els nous esponjaments del centre. En aquest segon cas, però, demanen que es continuï l’adequació de l’antiga muralla de Ripoll i el seu fossar, al nou espai amb jocs infantils entre els carrers Trinitat i Pirineus i la plaça Capranica, on inexplicablement s’ha deixat amagada.
 
Tot i així, han criticat l’urbanisme a la carta que ha estat fent els últims anys l’equip de govern, o la pèrdua d’espais per a passejar, córrer i gaudir de la natura, vora el riu, com la gran àrea del parc temàtic del Pla o el passeig dels Aurons, i la lamentable campanya comarcal dels nous contenidors d’escombraries.
 
Finalment han explicat les mocions presentades per ERC relacionades amb la temàtica del butlletí, que en cap dels casos s’han portat a terme. Si bé és cert, que la darrera moció presentada per ERC sobre el foment de l’ús de la bicicleta i les rutes ciclistes de Ripoll i una adequada promoció es va aprovar molt recentment, el dia 26 de març de 2019.
 
Com en els anteriors butlletins, hi apareix un record pels presos polítics i preses polítiques, recordant que la gent d’ERC-Ripoll està al seu costat i que tots som l’1-O.