Ripoll

Notícia

ERC es fixa l’augment de població i una millora de qualitat de vida, com a objectius prioritaris per a Ripoll

Ripoll, 14 de maig de 2019,
 
Aquest dimarts 14 de maig, ERC Ripoll ha començat oficialment la campanya per a les eleccions municipals, respectant la treva habitual de no fer campanya durant els dies de festa major.
 
Els republicans han escollit el barri de la Carretera de Barcelona, per començar els actes de campanya que s’aniran realitzant per tots els barris del municipi fins al 24 de maig.
 
Al mateix temps, ERC ha presentat el programa electoral per als propers anys. Han intervingut les cinc primeres persones de la llista d’ERC, explicant algunes propostes rellevants del programa.
 
La cap de llista de la candidatura, Nani Mora ha explicat que Esquerra presenta un equip divers, cohesionat, valent, il·lusionat i que està capacitat i a punt per governar Ripoll, amb polítiques d’esquerres, socials i sostenibles.
 
El número 2 de la llista, Roger Bosch ha remarcat la importància d’aconseguir que moltes persones vulguin viure a Ripoll, que els que hi viuen no hagin de marxar i que molts altres hi vulguin establir el seu projecte de vida. Per això, ERC ha definit un seguit de propostes concretes al seu programa per atraure població a Ripoll i a tota la comarca. Bosch ha dit que per poder-ho aconseguir ens cal oferir una millor qualitat de vida a totes les persones que visquin al poble. Roger Bosch ha dit que es faran campanyes publicitàries per atraure persones de totes les edats i procedència, especialment parelles joves, però també gent gran que vulgui viure la seva maduresa a Ripoll. També està previst crear una Oficina de la Gent Gran per a donar informació, presentar queixes, formar professionals, promoure voluntariat, etc. Finalment ha comentat que, com a capital de comarca, Esquerra exigirà a la Generalitat que el CAP estigui obert les 24h del dia durant tot l’any.
 
La número 3 de la llista, Chantal Pérez ha destacat algunes de les propostes que poden afavorir l’assoliment d’aquests objectius d’augmentar població i millorar la qualitat de vida dels ripollesos i ripolleses. Ha destacat que -d’una vegada per totes- amb ERC es construirà un gran Parc infantil i juvenil a la Devesa del Pla, amb jocs inspirats en la cultura, el patrimoni i la història de Ripoll. També es preveu millorar totes les zones de jocs infantils dels barris i crear-ne de noves, amb terres de goma, tanques al voltant, bancs, que siguin inclusius, moderns i amb un manteniment continu. També es proposa recuperar els ajuts a l’escolarització de 0 a 3 anys i incrementar l’oferta d’estudis, tant de cicles de formació professional (turisme de muntanya) com estudis universitaris (mecatrònica, serveis sociosanitaris) i recuperar la seu de l’Escola Oficial d’Idiomes. Finalment ha dit que es preveu un pla per a evitar robatoris, amb millor seguiment policial i bona il·luminació a tots els barris. A més, ERC vol incorporar a la Junta de Seguretat Local, a part dels cossos policials, a professionals de diferents sectors socials per vetllar per una bona convivència i evitar riscos de radicalització.
 
El número 4 de la llista, Lluís Orriols ha afegit que amb ERC al govern municipal es crearan noves rutes per passejar i fer esport a l’entorn dels rius i per tot el municipi i es suprimiran barreres arquitectòniques a tot el poble. Orriols ha destacat que està previst un adequat manteniment, neteja i millora dels espais públics de tots els barris i polígons, sense excepció. També ha destacat que es potenciarà més el Centre de Tecnificació Esportiva de l’Avellaneda, procurant que sigui un motor econòmic per Ripoll, i un referent per a la candidatura olímpica Pirineus-Barcelona.
 
La número 5 de la llista, Roser Capdevila ha explicat que amb ERC vol mantenir l'activitat industrial de Ripoll i comarca, de sectors tradicionals i de referència -com el clúster de la ventilació-, però també vol fomentar el gran potencial de creixement de l'activitat agroalimentària, el turisme i el comerç. Capdevila ha dit que volen ampliar i millorar les Fires emblemàtiques i tradicionals de la vila i que, amb Esquerra, es continuarà la millora i rehabilitació del barri vell, amb ajuts per a rehabilitar edificis i pintar façanes amb caplletres tipus Scriptorium. Al mateix temps, es promourà la denominació de Ripoll com a Capital històrica i cultural de la nova República Catalana.
 
Finalment, Nani Mora, ha explicat que l'acollida, a qualsevol persona que vingui a Ripoll, estarà ben organitzada. Donant bona informació d'oportunitats de feina, formació, habitatge, serveis socials, etc. Mora ha remarcat que totes aquestes propostes exposades –i moltes altres- s’acompanyaran també d’ajuts per a reformar habitatges i llogar-los a preus regulats i bonificacions fiscals a l’IBI dels habitatges on hi visquin persones empadronades a Ripoll.
 
Properament es presentaran noves propostes del programa electoral d’ERC Ripoll.