Ripollès

Totes les notícies

Solar de la futura escola de Campdevànol

ERC de Campdevànol demana rigor pel futur de la nova escola

Vist que en els terrenys de can Ribalaigua, on ha d’anar ubicada la nova Escola Pirineu de Campdevànol, hi ha moviments de terres, sembla ser que els departaments implicats en la seva descontaminació i posterior edificació, han posat fil a l’agulla. S’estan extraient els hidrocarburs existents?   La lògica s’ha imposat a un projecte massa avançat per tornar a començar de zero. Potser tant sols faltava que acabessin els seus estudis pertinents, que els analitzessin i decidissin la solució més òptima i tot això combinat amb un treball que des d’ERC ens sentim orgullosos.   Un altre tema és tota la parafernàlia que s’ha creat a Campdevànol. L’alarma social creada en una reunió innecessària amb la població on l’alcalde, Joan Manso, amb els papers no gaire clars, va alarmar veïns i ciutadans, dient que als terrenys de can Ribalaigua era del tot impossible ubicar-hi l’escola. Fins i tot ha buscat terrenys alternatius per la seva construcció.   Des d’ERC Campdevànol, ens hem mogut perquè s’apostés per la descontaminació amb totes les garanties i que es construeixi l’escola en el millor terreny possible; que és l'actual.   No hem llençat la tovallola en cap moment, hem treballat única i exclusivament en aquest sentit, no hem buscat alternatives ni ubicacions estranyes que només farien endarrerir més el projecte i alhora hipotecar l’ajuntament en costos econòmics inassumibles actualment.   Exigim que l’alcalde abandoni la idea de fer l’escola a un altre lloc i acceleri els tràmits per reiniciar les obres.   Esperem que si les resolucions són favorables i definitives i si finalment es pot construir l’escola en aquests terrenys, l'alcalde demani disculpes als campdevanolencs per la seva nefasta gestió i que li serveixi d’experiència que la constància i la insistència no pot defallir quan s’està al capdavant d’un ajuntament.

Grup d'ERC al Consell Comarcal del Ripollès

ERC insta a disminuir la fractura digital a la comarca del Ripollès

Fa pocs dies es feia pública la notícia que el desplegament de la Fibra Òptica al Ripollès seria una realitat a tot estirar a principis del 2018 amb una inversió aproximada de mig milió d'euros. En aquest sentit, Sergi Albrich, conseller d'ERC al Consell Comarcal del Ripollès ha apuntat que "El desplegament de la Fibra Òptica és sense cap mena de dubte una bona notícia que des del nostre grup hem reivindicat reiteradament i que pot i ha de suposar un revulsiu econòmic a la comarca, ens ha de situar al món i ens ha de fer competitius". La fibra òptica ha de permetre que es pugui treballar des dels municipis del Ripollès sense la necessitat d'haver-se de desplaçar cada dia a Barcelona o rodalies. "El Ripollès continua essent a la cua dels municipis de les comarques gironines on la seva població utilitza menys Internet". Un 76,4% de les llars tenen conexió a Internet i menys del 80% utilitza Internet periòdicament. Una xifra que disminueix al 66% per l'ús de correu electrònic i al 49% per les compres d'internet. "Per fomentar aquest hàbit i els beneficis que se'n deriven instem al Consell Comarcal, especialment a la seva àrea d'educació, a establir un pla comarcal per minvar aquesta realitat". Suport al sector agroalimentari català El plenari del Consell Comarcal ha aprovat per unanimitat dues mocions presentades pel grup comarcal d'ERC,  la moció d'adhesió al Pacte Nacional pel Referèndum i la moció de suport al sector agroalimentari català. Joan Dordas, ha apuntat que "cal reconèixer la importància del sector al nostre país, tant a nivell econòmic com de protecció del medi i hem de contribuir a promoure el seu desenvolupament, especialment a la nostra comarca. Entre tots hem de contribuir a orientar els recursos de les diverses administracions perquè el sector s'enforteixi i establir polítiques de mercat perquè es valori el producte de qualitat, amb preus justos pels productors. A l'hora cal treballar per adaptar al sector a les realitats actuals, establir mesures per protegir-lo dels danys causats per la fauna salvatge i insistir amb l'aprovació d'una llei que reguli els usos de l'espai agrari i dels usos que s'hi duen a terme, per tal de protegir-lo dels abusos urbanístics".

ERC Ripollès

ERC explica la futura República Catalana al Ripollès

La federació ripollesa es suma a l'acte massiu d'ERC Nacional amb 140 parades arreu del territori català    Durant tot el cap de setmana del 18 i 19 de març Esquerra Republicana celebra la Macroparada, una acció que s’emmarca dins la campanya participativa La República que Farem que el passat 4 de març va viure el seu acte central i que posa a debat les propostes del partit per la República Catalana. A les comarques gironines s’organitzen fins a 25 parades mentre que a tot el país, aquesta xifra s’enfila fins a les 140.  El Ripollès ha participat ha participat al macroacte organitzant la seva parada a la plaça de la Lira de Ripoll i ha comptat amb la presència de diversos alcaldes, regidors i membres de la federació comarcal d'ERC.   El regidor i president d’ERC a Sant Joan de les Abadesses, Sergi Albrich, explica que "des de Ripollès ens hem sumat a la Macroparada que des d'ERC organitzem a nivell nacional perquè actes com aquest són molt importants per donar a conèixer i apropar a la gent el projecte de La República que Farem". Albrich argumenta que "cal explicar el país que volem construir després del referèndum del mes de setembre, escoltar les propostes de la ciutadania per construir la nova República Catalana i, sobretot, resoldre els dubtes que es puguin tenir. Ens posem a disposició de la ciutadania per a respondre’ls".   D’altra banda, la regidora de Ripoll i diputada al Congrés Espanyol, Teresa Jordà, apunta que "en aquests moments que la judicialització de la política i els atacs contra la democràcia són més forts i fan alçar la veu a nivell internacional, la nostra millor resposta és seguir endavant, treballar i construir la nova República Catalana des de tot el territori".   En aquest sentit, Jordà ha destacat que "la Macroparada és una de les accions de la campanya La República que Farem que recull de manera més gràfica com estem construint la nova República; entre tots, escoltant, reflexionant, amb arguments, amb noves i modernes propostes i des de tot arreu del país".

Carme Freixa, Sergi Albrich, Núria Pérez, Joan Martí

L’Oficina Parlamentària d’Esquerra Republicana fa parada a Pardines

Reunió de treball entre el membre del grup d’Esquerra a la Diputació de Girona, Joan Martí, el Conseller Comarcal del Ripollès, Sergi Albrich, i la presidenta d'ERC Ripollès i alcaldessa de Vallfogona del Ripollès, Carme Freixa. L’alcaldessa de Pardines, Núria Pérez, s’ha reunit aquesta setmana amb la presidenta de la Federació Comarcal d'Esquerra Republicana al Ripollès i alcaldessa de Vallfogona del Ripollès, Carme Freixa, i el membre del grup d’Esquerra Republicana a la Diputació de Girona, Joan Martí, per tal de tractar diverses problemàtiques que viu el municipi i treballar, conjuntament, per buscar solucions. A la trobada també hi va assistir el Conseller Comarcal i regidor a l'Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses, Sergi Albrich. La reunió de treball s'emmarca dins el calendari de l'Oficina Parlamentària, iniciativa que impulsa la Federació gironina d’ERC i que consisteix amb visites periòdiques al territori que duen a terme els càrrecs electes gironins d’Esquerra (Congrés, Senat, Parlament, Diputació de Girona). Aquestes trobades permeten recollir peticions dels consistoris adreçades a les respectives administracions i, a partir d’aquí, treballar conjuntament per trobar solucions. A la visita a l'Ajuntament de Pardines es van abordar dues temàtiques principals. En primer lloc, la recerca de finançament per l'establiment del nou sistema de compactadores, conseqüència del nou concurs de recollida de deixalles que ha impulsat el Consell Comarcal del Ripollès. D’altra banda, també es va abordar la necessitat d'arranjar la carretera de Ribes de Freser a Pardines que és propietat de la Diputació de Girona.  

ERC de Ripoll demana una consulta popular sobre el polígon de la carretera de les Llosses

Esquerra Republicana de Ripoll ha registrat una moció, per tal que es debati i es sotmeti a votació al proper ple municipal, proposant la celebració d’una consulta popular vinculant per decidir sobre el projecte de construcció d’un polígon industrial a la recta de la carretera de les Llosses.   MOCIÓ DE PROPOSTA DE CONSULTA POPULAR SOBRE EL POLÍGON DE LA CARRETERA DE LES LLOSSES   EXPOSICIÓ DE MOTIUS   Vist el malestar que ha causat entre la gent de Ripoll i dels municipis veïns, el projecte proposat per l’equip de govern de l’ajuntament de Ripoll del polígon industrial a la recta de la carretera de les Llosses.   Atès que fer un nou polígon industrial a la vila representa un canvi urbanístic substancial. En aquest cas afectant més de 60.000m2 de la plana fluvial de la riera de les Llosses.   Atès que recentment aquest ajuntament va aprovar el Reglament de Participació.   Per tots aquests motius, el grup d’Esquerra Republicana a l’Ajuntament de Ripoll considera que és un debat prou importat com perquè el poble hi pugui dir la seva i proposa l’adopció dels següents:   ACORDS   Primer. Organitzar una consulta popular vinculant fent ús del Reglament de Participació vigent. La consulta ha de constar d’una pregunta binària relativa al projecte esmentat i s’ha de fer en tot cas, abans de qualsevol reactivació de la tramitació del projecte o dels seus estudis o informes associats.   Segon. Comunicar aquest acord a l’ajuntament de les Llosses, com a municipi veí afectat directament per la proximitat del sector subjecte a l’esmentat projecte.   Tercer. Comunicar aquest acord als membres de la Comissió d’Urbanisme de Girona del Departament Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya.  

Esquerra Republicana impulsa una Proposició no de Llei per a reduir la sinistralitat a la N-260

Esquerra Republicana ha impulsat una Proposició no de Llei (PNL) amb l’objectiu d’actuar, amb urgència, a la carretera N-260 i reduir la sinistralitat en una de les 10 vies més perilloses de tot l’estat espanyol. La iniciativa d’ERC s’ha valorat a la Comissió de Mobilitat Sostenible i Seguretat Vial i s’ha aprovat tot i els vots contraris del PP. La diputada d’ERC al Congrés, Teresa Jordà, ha posat a sobre la taula la necessitat d’actuar a la N-260, l’eix pirinenc, argumentant que ‘al seu pas per Catalunya hi ha 5 dels 50 trams més perillosos de tota la xarxa viària espanyola'. ‘La problemàtica s’ha enquistat i l’alta sinistralitat fa que sigui urgent una actuació. És per aquest motiu que instem l’estat a realitzar un informe detallat per conèixer les inversions previstes i no executades i, al mateix temps, redactar en un període de tres mesos un pla de reducció de la sinistralitat. Cal atacar amb urgència els punts negres’, explica Jordà. D’altra banda, a la PNL impulsada per ERC també es demana que ‘es consigni una partida als pressupostos de l’estat per a la millora i adequació de la carretera amb l’objectiu de reduir la seva elevada sinistralitat’. Resposta al PSC  Davant les afirmacions del PSC informant que ERC havia rebutjat una sèrie d’esmenes dels socialistes perquè s’observés el desdoblament de la N-260 com a mesura per reduir la sinistralitat a l’eix pirinenc, Jordà ha demanat que s’expliqui tota la veritat. La diputada republicana ha recordat que el PSC hi havia votat a favor i, respecte a les esmenes rebutjades, ha argumentat que ‘estàvem discutint la PNL a la Comissió de Mobilitat Sostenible i Seguretat Vial, no a la Comissió de Foment que és on toca parlar del desdoblament. I, encara més important, si introduíem les esmenes del PSC no comptàvem amb els suports suficients per impulsar-la i poder començar a treballar ja en les solucions urgents que la N-260 necessita’.

Teresa Jordà, Joan Martí, Carme Freixa, David Serrat

L’alcalde de les Lloses, David Serrat, es reuneix amb representants de l'Oficina Parlamentària d'ERC

A la trobada hi van assistir la diputada al Congrés, Teresa Jordà, el membre del grup d’Esquerra a la Diputació de Girona, Joan Martí, i la presidenta d'ERC Ripollès i alcaldessa de Vallfogona del Ripollès, Carme Freixa. L’alcalde de les Lloses, David Serrat, s’ha reunit aquesta darrera setmana amb la diputada al Congrés, Teresa Jordà, i la presidenta de la Federació Comarcal d'ERC al Ripollès i alcaldessa de Vallfogona del Ripollès, Carme Freixa, per tal de tractar diverses problemàtiques que viu el municipi i treballar, conjuntament, per buscar solucions. A la trobada també hi va assistir el membre del grup d’Esquerra Republicana a la Diputació de Girona, Joan Martí.   La reunió de treball s'emmarca dins el calendari de l'Oficina Parlamentària, iniciativa que impulsa la Federació gironina d’ERC i que consisteix amb visites periòdiques al territori que duen a terme els càrrecs electes gironins d’Esquerra (Congrés, Senat, Parlament, Diputació de Girona). Aquestes trobades permeten recollir peticions dels consistoris adreçades a les respectives administracions i oferir suport a les mateixes.   Concretament, a la visita a l'Ajuntament de les Llosses es van abordar dues temàtiques principals: condicionar la primera planta de l'Ajuntament per destinar-la a habitatge social i el tractament especial que ha de disposar l'arxiu local que està molt malmès per haver-se cremat. Jordà, Martí i Freixa, també van aprofitar la visita al Ripollès per reunir-se amb el regidor d'ERC a Campdevànol, Toni Riera, i el president de la secció local d'ERC a aquesta localitat, Jaume Bassaganya, amb la voluntat d'analitzar i gestionar les problemàtiques del grup municipal a aquesta població del Baix Ripollès.  

Consell Comarcal del Ripollès. Grup ERC.

ERC reclama rigor a l'equip de govern del Consell Comarcal del Ripollès pel nou sistema de recollida de deixalles

El concurs pel nou sistema de recollida de deixalles queda desert tot i haver anunciat precipitadament una rebaixa del 14% respecte la licitació inicial. ERC mostra la seva sorpresa davant l'afirmació de president dient que els serveis socials del Ripollès no requereixen de mes recursos.   El conseller comarcal d'ERC, Roger Bosch, ha mostrat la seva sorpresa davant l'afirmació de president Joan Manso, després que aquest expliqués que ‘el Consorci de Benestar Social no requereix de més recursos’. Aquesta afirmació es va produir després que Bosch insistís a crear una partida específica per les situacions de pobresa energètica que han passat de les 66 ajudes atorgades al 2014 fins a les 220 del 2015. ‘A una comarca cada cop més envellida i on s'incrementa exponencialment el nombre de persones dependents està fora de lloc fer afirmacions com aquesta’.   D’altra banda, el ple del Consell Comarcal ha votat per unanimitat la moció presentada pel grup comarcal d'Esquerra Republicana, a proposta de la plataforma Perquè no ens fotin el tren per reclamar una racionalització dels horaris de la línia de rodalies R3. Sergi Albrich ha agraït la feina i la reivindicació que ‘duen a terme els companys de la plataforma, atès que les incidències són múltiples i constants’. Albrich ha instat a la presidència del Consell a pressionar i insistir per millorar la línia R3. ‘El seu desdoblament és clau pel foment econòmic del Ripollès’. Al torn obert de paraula i pocs dies després que la Diputació de Girona hagi anunciat un canvi en la gestió de la dinamització dels Parcs de Salut de la comarca, el conseller Jordi Barchelli ha reclamat que el ple del Consell reivindiqui ‘des de la proximitat’ la dinamització dels usuaris dels Parcs de Salut per evitar la intervenció d'una empresa externa que ‘desconegui les necessitats de la nostra gent’.   Al plenari també s’ha produït l’anunci del president detallant que el concurs del nou sistema de recollida de deixalles comarcal ha quedat desert.

El grup comarcal d’ERC, en nom del col·lectiu Perquè no ens fotin el tren, exigeix la racionalització dels horaris de la R3

Els consellers del grup comarcal d'ERC al Consell Comarcal del Ripollès han presentat una moció, en nom del col·lectiu Perquè no ens fotin el tren, per tal d'exigir la racionalització dels horaris de la línia de Rodalies R3. La moció serà sotmesa a votació a la sessió plenària del proper dimarts dia 17 de gener. Atès que el transport ferroviari és un servei essencial, bàsic i d’interès general i, sovint, imprescindible per a la vida quotidiana de les persones de les nostres comarques.   Atès que el col·lectiu “Perquè no ens fotin el tren” té com a objectiu treballar constructivament per aconseguir un transport públic digne i de qualitat.   Atès que les activitats del col·lectiu se centren a treballar perquè la línia ferroviària R3 funcioni amb uns horaris racionals, uns serveis dignes i accessibles per a tothom i a uns preus raonables.   Atès que el gener de 2015 el col·lectiu “Perquè no ens fotin el tren” va aprovar el document “Racionalització dels horaris” que es transcriu a continuació:   És fonamental que els horaris es compleixin per generar confiança en el tren. I és fonamental també que s’informi sobre obres, limitacions de velocitat temporals, etc. Les dades demostren que hi ha trens que arriben sistemàticament amb retard, fet que genera perjudicis als usuaris i contribueix a donar una mala imatge del tren, alhora que no en fomenta l’ús.  No pot ser que els canvis d’horaris es facin d’un dia per l’altre i sense cap avís als usuaris i tampoc no pot ser que els canvis impliquin que s’allargui la durada dels trajectes. El primer tren del matí que surt de Ripoll en direcció BCN hauria d’arribar a La Sagrera a les 7:45 (seria molt més compatible amb els horaris habituals de treball dels usuaris). Hauria de sortir més d’hora i ser semidirecte. S’hauria de retornar a l’horari habitual el 2n tren del matí direcció BCN que permetia arribar a treballar a Vic, on es desplaça força gent del Ripollès i Osona Nord, a les 9 del matí (el dia 30 de juny es va canviar sense previ avís per unes suposades obres que no han començat mai.