Ripollès

Totes les notícies

Teresa Jordà i Pere Carrera a Cibin Plast

Teresa Jordà reivindica a Campelles el desplegament de la fibra òptica

L’exalcaldessa de Ripoll i cap de llista d’Esquerra Republicana de Catalunya a les comarques gironines ha sigut aquest divendres a Campelles. Jordà, acompanyada de l’alcalde Pere Carrera i altres membres d’ERC de la comarca del Ripollès ha visitat l’empresa Cibin Plast S.L situada al Polígon Industrial de Campelles.   La candidata republicana ha lloat l’emprenedoria d’empreses com Cibin Plast que desenvolupen la seva tasca en un micropoble com Campelles, al mateix temps a reivindicat que “per poder continuar desenvolupant-se les empreses de la comarca necessiten tenir una bona xarxa de telecomunicacions i de fibra òptica, especialment als municipis petits, que aquest mesos d’emergència sanitària de la COVID-19 encara s’ha posat més evidència la importància de tenir unes bones connexions d’alta capacitat. En aquest sentit, la propera legislatura és una problemàtica que hem de ser capaços de resoldre. “Alguns municipis durant els mesos de confinament han tingut moltes dificultats perquè els seus ciutadans poguessin teletreball o que els alumnes pugessin seguir les classes de forma online.”   “Una millor connexió tecnològica del Ripollès és sinònim d’un valor afegit per retenir el talent professional a la comarca, ampliar mercat a nivell comercial i una oportunitat per l’incrementar la població.”   Per una qüestió de reequilibri territorial i d’igualtat d’oportunitats cal que tots els municipis del Ripollès disposin de fibra òptica. En referència a les eleccions del diumenge 24 de febrer, Teresa Jordà, ha a fet una crida a “anar a omplir les urnes el proper diumenge, perquè no ens haguem de penedir dels resultats electorals el dia següent. Cal omplir les urnes de llibertat, de democràcia, de feminismes i de republicanisme. Hem d’aturar l’extrema dreta i seguir treballant per la reconstrucció i l’autodeterminació de Catalunya. Per fer-ho la nostra millor arma és el vot.”    

Teresa Jordà: "És prioritari seguir incrementant el finançament del sistema sanitari per garantir-ne la seva sostenibilitat”

Jordà ha recordat que durant aquest 2020, en plena pandèmia, el departament de Salut ha revertit les retallades de governs anteriors i assolint un màxim històric en despesa de 13.384 milions.  La cap de llista a la d’Esquerra Republicana a les comarques gironines, Teresa Jordà, ha manifestat avui des de Ripoll on ha fet una atenció als mitjans que “és una prioritat seguir incrementant el finançament del sistema sanitari per garantir la seva sostenibilitat”.   Jordà ha recordat que durant aquest 2020, en plena pandèmia, el departament de Salut ha revertit les retallades de governs anteriors i assolint un màxim històric en despesa de 13.384 milions.    “La pandèmia ha posat en valor, com no podia ser d’una altra manera, la qualitat dels professionals sanitaris que tenim arreu del país. Tanmateix, al Ripollès des del departament de Salut s’està analitzant quins son els serveis que s’han de potenciar als propers anys. Algunes millores ja s’han dut a terme a través del Pla d'enfortiment i transformació de l'atenció primària amb la incorporació de més professionals i amb la millora estructural”, ha dir la candidata republicana davant del Centre d’Atenció Primària de Ripoll.   Teresa Jordà ha afegir que Esquerra Republicana “vol seguir revertint les retallades que es van produir al nostre país en la salut i acabar amb l'infrafinançament” de l'Estat: “La crisi sanitària a posat en evidència la necessitat d'un sistema de salut fort, públic i al servei de tothom. I aquest és el model que defensarem a tot arreu i especialment al Ripollès.”   “Sempre que ERC ha sigut al capdavant del departament de Salut, no només no hi hagut retallades, sinó que s’han assolit xifres històriques en despesa sanitària. I tampoc hi hagut privatitzacions de serveis, sinó tot el contrari. En són exemple de l’hospital de Berga i el de Reus que han passat a ser 100% públics”, ha conclòs la cap de llista a la demarcació d’Esquerra Republicana.

Andreu Llimós i Teresa Jordà a davant de la portalada del Monestir de Ripoll

Teresa Jordà i Andreu Llimós presenten el cartell electoral d’ERC a Ripoll

Teresa Jordà, cap de llista d’Esquerra Republicana de Catalunya a la demarcació de Girona, per les properes eleccions del 14 de febrer al Parlament de Catalunya, va donar el tret de sortida de la campanya, a la comarca del Ripollès, amb la presentació del cartell de la candidatura aquest passat divendres a Ripoll.   La presentació l’ha va realitzar conjuntament amb l’Andreu Llimós, alcalde de les Llosses, que és el segon candidat ripollès a la candidatura d’ERC i que és el número 11 de la llista. La candidatura està formada per 17 candidats/es i persones 10 suplents i està encapçalada per Jordà i la tanca l’exeurodiputat i filòsof Josep Maria Terricabras.   Jordà que és la primera dona ripollesa que encapçala una llista electoral al Parlament de Catalunya per la demarcació de Girona va manifestar que "Amb el Ripollès al cor i al cap. Som aquí per construir un país millor, més just i lliure. Defensarem la veu de Ripoll, les necessitats del Ripollès i la seva gent a tot arreu. Per estima i per conviccions republicanes.” "La crisi sanitària, social, econòmica i emocional derivada de la pandèmia amb la qual estem immersos ha afectat greument el país i a la nostra comarca i ha posat en relleu les mancances històriques del Ripollès. La nostra obligació és treballar per garantir més ajudes pel Ripollès, apuntalar tots els sectors afectats i lluitar per per disposar d’un serveis assistencials comarcals de qualitat, uns sectors que estant fent un esforç ingent des de l’inici de la pandèmia. "; va afegir la candidata.   Andreu Llimós per la seva banda va manifestar "Amb la Teresa tenim garantit que el Ripollès estarà molt ben representat al Parlament de Catalunya perquè és una treballadora incansable i perquè defensarà els interessos de la comarca per potenciar el seu progrés econòmic i social. Es molt important que la nostra comarca i els municipis petits tinguem una veu ripollesa al Parlament i al govern de la Generalitat.

Laia Martínez

Laia Martínez pren el relleu de l’alcaldia de l'Ajuntament Pardines

Aquesta setmana la Núria Pérez ha renunciat per motius personals i professionals al càrrec d’alcaldessa de Pardines, el qual ocupava des de l’any 2015, i n’ha pres el relleu la primera tinenta d’alcaldia del consistori pardinès, Laia Martínez Morera. Pérez continuarà essent regidora del grup d’Independents per Pardines-AM a l’Ajuntament de Pardines. La Laia Martínez (Pardines, 1995) és regidora d'Educació, Festes i Cultura i primera tinenta d'alcaldessa des de l’any 2019 i treballa de mestra d’educació infantil a una escola del Ripollès. L'equip de govern de Pardines continurà estan formant pels 5 regidors i regidores del grup d’Independents per Pardines-AM, la Laia Martinez, la Núria Pérez, la Marta Desel, en Jaume Morera i en Jordi Hubach.  Carta de Núria Pérez derigida als veïns i veïnes de Pardines: Benvolguts Pardinencs i Pardinenques, Des del 13 de juny de 2015 en què vaig ser nomenada alcaldessa de Pardines, sembla que era ahir.... he de dir que ha estat un autèntic honor servir al poble que m’ha vist néixer i créixer. Detectar i atendre les necessitats de totes aquelles persones que, d’una manera o altre, s’estimen cada racó del municipi, la seva gent, la seva història... i he de dir que he intentat fer-ho de la manera més honesta i professional possible. Des del primer moment vaig tenir clar que, el meu pas per l’Ajuntament de Pardines era fruit d’una decisió purament sentimental. L’amor incondicional pel meu poble i la seva gent van ser els motius que em van empènyer a voler formar part d’aquell nou i engrescador projecte. Mai per pretensions o aspiracions polítiques. Ara bé, des de fa uns quants mesos que, arrel de la meva situació personal i professional, he vist la necessitat de fer un traspàs del càrrec a un altre regidor/a de la corporació. Neguit per la falta d’immediatesa en determinades situacions pel fet de no viure al poble, la manca de temps m’ha portat a destinar temps en horaris intempestius i a fer mans i mànigues per a complir amb l’exigència i responsabilitat que comporta el càrrec, en detriment de la meva salut i estat emocional.

ERC Ripollès registra al Consell Comarcal la proposta de crear una taula comarcal d’emergència social i econòmica per tal de consensuar un Pla de Xoc.

A causa del confinament comarcal del Ripollès, aprovat pel Procicat el passat 23 de desembre, degut als indicadors sanitaris i empitjorament de la pandèmia a la comarca del Ripollès ha dut a la pèrdua econòmica del sector turístic en plena temporada d’hivern. Aquesta situació agreuja la situació continuada de mesos de confinament.   Segons dades facilitades pel Consorci de Benestar Social del Ripollès, entitat que gestiona i realitza la prestació de serveis socials al Ripollès, s’ha incrementat en 750 persones, com a usuaris dels serveis, persones que treballaven principalment al sector del turisme i a l’assistència de la llar abans de la pandèmia i que s’han quedat sense feina ni recursos.   El govern de la Generalitat de Catalunya ha aprovat una partida d’ajudes de 4,3 milions d’euros pel tancament perimetral del Ripollès i la Cerdanya dels quals el Ripollès en rebrà 2.339.000 euros. Una quantitat que queda curta per abastir a tots els sectors afectats. Té una orientació positiva per la injecció ràpida de diners, però té uns criteris massa homogenis, on no es contempla la facturació dels negocis en els darrers anys o la multiactivitat per fer un repartiment més equitatiu. És per aquest motiu que cal proposar una segona tongada d’ajuts més equitativa i real a les pèrdues destinades al sector comerç, restauració i hostaleria. A més també cal tenir en compte proveïdors, serveis, productors, guies de muntanya, empreses d’animació turística, etc.   El Consell comarcal del Ripollès rebrà un fons extraordinari de més de 800.000 euros del Fons de cooperació local. Aquests recursos seria òptim que es dediquessin al pla de xoc econòmic i social de la comarca.   El Govern de l’Estat és qui té les competències en Seguretat Social, que afecten a treballadors autònoms i empreses i en el repartiment dels recursos financers dels impostos principals. És l’administració que més s’hauria d’implicar en atorgar ajuts.

Imatge de la roda de premsa d'ERC Ripollès

ERC Ripollès proposa un pla de xoc d’emergència social i econòmica per fer front a la pandèmia a la comarca

ERC demana autocrítica als alcaldes del Baix Ripollès per no haver assumit les competències pròpies de control i seguretat. A causa del confinament comarcal del Ripollès, aprovat pel Procicat el passat 23 de desembre, el grup d’ERC a la comarca del Ripollès torna a proposar la creació d’una taula de reactivació econòmica i social amb l’objectiu d’aprovar un Pla de xoc econòmic i social a la comarca. Tal com es va proposar al ple de pressupostos del Consell Comarcal del mes de novembre i a l’inici de la pandèmia, el grup d’ERC al Consell Comarcal va peticionar la necessitat de constituir una taula de reactivació econòmica i social amb representació de tots els grups polítics i agents econòmics i socials. Una proposta que no fou avalada per part de l’equip de govern de JxCAT, PSC i MES. La Generalitat de Catalunya ha injectat aquest mes de desembre 136.719,27 euros al Consell Comarcal del Ripollès, i amb una segona aportació a principis d’any es superarà els 820.000 euros que es poden destinar a la finalitat que l’ens comarcal cregui convenient. Segons el secretari general d’ERC al Ripollès, Sergi Albrich “aquesta xifra sumada a la que també han rebut els ajuntaments pot servir de base per impulsar un Pla de xoc econòmic i social per donar resposta als sectors més afectats del Ripollès”. El conjunt d’ajuntaments de la comarca han rebut aquest mes de desembre 153.885,62 euros de la Generalitat i amb el segon pagament previst a principis d’any es superaran els 923.000 euros. Per tant, el ens locals rebran més de 1,7 milions d’euros. “Aquest Pla de xoc econòmic i social ha de tenir com a objectiu principal contribuir a la recuperació del sector serveis de la comarca, així com la totalitat del sector econòmic afectat per la pandèmia i, a l’hora, ha de contribuir a la recuperació dels sectors socials i culturals i els serveis més afectats”. Conclou Sergi Albrich. El portaveu d’ERC al Consell Comarcal, Roger Bosch, ha apuntat que “per part del nostre grup també demanem autocrítica dels representants polítics del Baix Ripollès.

Imatges de tots els partits del Consell Comarcal del Ripollès

Tots els grups del Consell Comarcal del Ripollès fan una crida a la responsabilitat davant la COVID-19

Arran de l'augment de casos de coronavirus al Ripollès tot els grup polítics amb representació al Consell Comarcal del Ripollès han realitzat aquest comunicat conjuntament:   La salut de tots és responsabilitat de tots L’increment de casos de COVID-19 a la comarca del Ripollès ha quadruplicat, en tres setmanes, el nombre de nous contagis. Aquestes dades ens situen com la comarca amb més incidència de Catalunya. Atesa l’alta incidència de la Covid a la nostra comarca entenem necessària i vital la crida unitària a la responsabilitat col·lectiva i individual, especialment durant les festes de Nadal. Ens trobem davant d’una pandèmia que esta tensionant com mai el sistema sanitari, el qual també ha d’atendre moltes altres patologies. Ens sumem doncs a la petició de responsabilitat efectuada per diversos col·lectius de metges. La meitat dels positius del Ripollès es concentren a Ripoll i a les poblacions més grans com Sant Joan de les Abadesses, Campdevànol i Camprodon. Amb brots a algunes residències geriàtriques i al propi hospital comarcal. A Ripoll el departament de Salut va impulsar un cribratge intensiu a la població per detectar més casos asimptomàtics. Tanmateix, la comarca continua amb una la taxa d’incidència de les més grans de Catalunya. Avui Govern ha adoptat noves mesures. Segurament dures però necessàries, ateses les esmentades dades. El risc de rebrot continua a l’alça. En aquest sentit, en Joaquim Colomer, President del Consell Comarcal, la Chantal Pérez, Conseller del grup comarcal d’ERC, l’Enric Pérez, Conseller del grup comarcal del PSC, En Ramon Roqué, Conseller del grup comarcal de MES i l’Àlex Medrano, Conseller del grup comarcal de la CUP signen aquest manifest conjunt i fan una crida a la responsabilitat de tots. És important reduir la interacció social, complir la normativa establerta i complir les recomanacions sanitàries:    - Portar la mascareta, mantenir la distància de seguretat i rentar-se les mans sovint.

Teresa Jordà i Andreu Llimós

Teresa Jordà encapçalarà la llista d'ERC a les comarques gironines i l'alcalde de les Llosses, Andreu Llimós, ocuparà l'onzena posició

El Consell Nacional d’Esquerra Republicana de Catalunya, realitzat aquest dissabte, ha aprovat les llistes definitives de les circumscripcions de Barcelona, Girona, Tarragona i Lleida per les properes eleccions al Parlament, previstes pel proper 14 de febrer de 2021. El dia 21 de novembre, en el marc d’un congrés extraordinari, la Federació Comarcal del Ripollès va ratificar la Teresa Jordà, l’exalcaldessa de Ripoll i actual consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, i l’Andreu Llimós, alcalde de les Llosses, per incorporar-se a la candidatura d’ERC per la circumscripció de Girona. Tal i com va votar la militància de les comarques gironines el dia 18 de novembre, la Teresa Jordà serà la cap de llista per la demarcació de Girona. Així, en el marc del Consell Nacional d’Esquerra Republicana de Catalunya, s’ha acordat que l’Andreu Llimós esdevingui el número 11 de la candidatura per Girona. Per tant, Jordà i Llimós seran els dos representats ripollesos a les llistes d’ERC del 14 de febrer. En el cas de les comarques gironines, la candidatura, està formada per 17 candidats/es i 10 suplents. La llista l’encapçala Tercera Jordà i la tanca l’exeurodiputat i filòsof Josep Maria Terricabras. Jordà ha manifestat que "és un orgull sempre representar la nostra comarca i fer-ho com a cap de llista suposa una gran responsabilitat que respondre amb treball i compromís". "Estic convençuda que amb la llista que hem format per aquestes eleccions aconseguirem tenyir de groc republicà la nostra comarca i la demarcació de Girona per seguir construint la República de totes i tots i per a tothom"; ha afegit la candidata. "Amb la Teresa tenim garantit que el Ripollès estarà molt ben representat al Parlament de Catalunya perquè és una treballadora incansable i perquè defensarà els interessos de la comarca per potenciar el seu progrés econòmic i social", ha afegit Andreu Llimós.    

Chantal Pérez, consellera comarcal d'ERC,  Roger Bosch, portaveu d'ERC al Consell Comarcal del Ripollès,  Carme Serrano, secretaria de la Dona d'ERC Ripollès

ERC proposa que es canviï el nom del Consell d’Alcaldes per Consell d’Alcaldies

El Consell d’Alcaldes es un organisme consultiu i de coordinació entre les alcaldies de la comarca. Des de la seva creació, aquest òrgan s’ha denominat formalment “Consell d’alcaldes del Ripollès”, tot i que a nivell d’ús lingüístic ja s’hagi incorporat el llenguatge no sexista utilitzant la denominació “Consell d’alcaldes i alcaldesses” mitjançant la modificació del reglament de funcionament de data 30 de setembre de 2015. Tanmateix, sovint i per no dir sempre, es tendeix a escurçar el nom, referint-nos-hi com a “Consell d’Alcaldes”.   Al Reglament Orgànic Comarcal (ROC), que regula el règim organitzatiu del Consell Comarcal i el funcionament del òrgans comarcals, actualment, ni tant sols hi apareix la paraula “alcaldessa” només es fa referència sempre als “alcaldes”.   El català, com a llengua romànica, és una llengua de gènere, és a dir, que els substantius, adjectius, articles i pronoms varien segons el gènere. I malgrat això, utilitzem la forma gramatical masculina com a genèrica i, per fer referència a persones i col·lectius, s’utilitzen les formes corresponents al masculí amb pretès valor genèric. El resultat és l’absència de les dones en el discurs. Però la llengua en sí no és sexista, ja que disposa d’eines suficients per poder dir allò que es vol dir de la manera com es vol dir. Per tant, l’administració ha de posar eines i recursos per tal que, no només amb les polítiques envers la ciutadania, sinó també amb la manera de comunicar-nos-hi i d’atendre-la, ajudem a aconseguir una societat més igualitària i justa. És per aquest motiu que, el grup comarcal d’ERC proposarà al Consell Comarcal del Ripollès que canviï la denominació formal d’aquest òrgan com a “Consell d’alcaldies del Ripollès”, i que així consti a partir d’ara en tots els documents oficials que en facin referència, i que revisi, tenint en compte l’ús d’un llenguatge no sexista, el Reglament Orgànic Comarcal (ROC).

http://locals.esquerra.cat/ripolles