Ripollès

Totes les notícies

Ripoll

El ple de Ripoll aprova la moció d'ERC per millorar l'accessibilitat a la carretera d'Olot

El plenari de l'Ajuntament de Ripoll, celebrat el dia 27 de març, va aprovar la moció del grup municipal d'ERC per tal de millorar la mobilitat a la carretera d'Olot. El plenari va acordar estudiar, en el termini de 6 mesos, quines possibles solucions tècniques existeixen per trobar una solució al desnivell per escales que existeix en aquesta zona de Ripoll. Unes millores que podrien correspondre a la implantació d'un ascensor, una rampa amb ziga-zaga o bé una altra solució que es consideri més adient. MOCIÓ PER MILLORAR LA MOBILITAT A LA CTRA. D’OLOT La Ctra. d’Olot comença al primer pas a nivell del desaparegut tren de St. Joan de les Abadesses, convertit ara en una via urbana. El desnivell d’aquesta via és pronunciat i s’enfila cap al barri de Vistalegre i Vallfogona del Ripollès. Just sota hi ha el Carrer Indústria, un carrer que comença a St. Miquel de la Roqueta i travessa la carretera d’Olot. Les seves cantonades coincideixen amb els carrers de St. Bartomeu, Ter, Josep Ma Fuster, Tarragona, Passatge Dr. Curto, carrer Girona, carrer del Pla de Ginabret i Vallfogona respectivament. La connexió de la carretera d’Olot amb tots aquests carrers es salva amb escales en la majoria de trams. Al llarg dels anys la urbanització de la carretera s’ha anat fent evident i a dia d’avui, són moltes les persones que hi viuen, malgrat que al llarg de tota la carretera no hi ha pràcticament cap servei, la majoria d’ells estan ubicats, per proximitat, al carrer Indústria i al carrer Progrés. Per salvar el desnivell hi ha dues opcions, les escales, ubicades en els diferents trams, o donar la volta pel carrer Girona, que desemboca al carrer Progrés, o bé la punta de la mateixa carretera d’Olot. Una de les queixes del veïns d’aquest barri, pel què fa a la mobilitat, és el fet d’anar a peu i carregat amb la compra i/o amb cotxets . Aquestes són les raons per les quals el grup municipal d’ERC a Ripoll insta a l’equip de govern a prendre els següents:        ACORDS Estudiar, en el termini de 6 mesos, quines possibles solucions tècniques hi ha per salvar les escales, ja sigui a través d’una rampa amb ziga-zaga, d’un petit ascensor o qualsevol altre solució.

El diari El 9 nou entrevista al regidor Sergi Albrich

Entrevista del dia 26 de març de 2018. Jordi Remolins (El 9 nou) entrevista a en Sergi Albrich (regidor i portaveu d'ERC a l'Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses). -Lluitar contra Ramon Roqué per l'alcaldia de Sant Joan és com fer-ho contra molins de vent? Després d’onze anys de majoria absoluta al capdavant de l’Ajuntament tota institució necessita noves idees, nous objectius i noves maneres de fer. Després de més d’una dècada amb les mateixes persones al capdavant, el projecte es va esgotant.    -Vostè té previst tornar a ser alcaldable l'any vinent? El meu compromís i la meva il·lusió per treballar per Sant Joan no ha canviat i estic satisfet de la feina que hem fet com a grup, amb l’Elisenda Guillaumes i la Lluïsa Pérez, durant aquest darrers tres anys. Als propers mesos valoraré la decisió de tornar-me a postular com a alcaldable. Una decisió que acabaran prenent els militants, simpatitzants i l’entorn d’ERC a Sant Joan. -Tractant-se de dos partits d'esquerres és normal que puguin subscriure la majoria de polítiques de l'equip de govern... Els tres grups municipals coincidim en molts àmbits. De fet, nosaltres hem votat a favor del 80% de les propostes plantejades per l’equip de govern. Però discrepem en àmbits fonamentals com el desenvolupament urbanístic o la forma amb què s’apliquen les polítiques socials. Per nosaltres haurien de ser una prioritat i no conformar-se amb delegar-les al Consorci de Benestar Social o establir-les en funció de possibles subvencions obtingudes. -A més Roqué recolza últimament totes les iniciatives sobiranistes i independentistes que es fan al municipi... Estem molt contents de l’evolució de l’equip de govern en aquest àmbit. Sembla que està plenament compromès amb la independència del país i només fent pinya ho aconseguirem. Ens va costar molt arribar a penjar l’Estelada de forma permanent al balcó de l’Ajuntament i algun desencís hem passat com quan, per exemple, l’equip de govern va fer-la retirar quan la Cònsul delegada mexicana ho va proposar.

ERC aconsegueix ampliar la partida econòmica de fibra òptica pública al Ripollès per l’any 2018

Manso desestima contribuir econòmicament a la millora de les torres de telecomunicacions de la comarca El grup comarcal d’ERC al Consell Comarcal del Ripollès s’ha abstingut a la proposta del grup comarcal convergent per destinar 260.000€ a diverses inversions, pel fet de no compartir la prioritat de destinar els 100.000€ a millorar les dependències de la planta baixa de l’ens comarcal i els 20.000€ per implantar la retransmissió dels plens per Internet. “Considerem que la voluntat d’arranjar la planta baixa del Consell Comarcal, si bé representarà una millorar pels usuaris i els ciutadans de la comarca, ara per ara no és una prioritat quan a nivell comarcal existeixen veritables problemàtiques que cal mitigar. Actualment municipis com Pardines o les Llosses, així com la majoria dels municipis petits de la comarca del Ripollès, tenen veritables dificultats en allò referent a la xarxa de telecomunicacions. Són municipis petits que no poden fer front a les inversions que representa la implantació de la xarxa de fibra òptica i una part d’aquests 100.000 euros creiem que estaria molt més ben invertida en aquesta direcció”. Apunta el conseller Roger Bosch. “És veritat que una de les inversions que es preveu fer front amb el romanent de tresoreria són 60.000€ a fer extensiva la fibra òptica a la comarca, però vistes les mancances exposades pels alcaldes de les Llosses o de Pardines, així com alcaldes d’altres municipis, entenem que cal prioritzar una millor xarxa de telecomunicacions que faciliti la vida dels nostres ciutadans i que serveixi perquè la gent pugui treballar des dels nostres pobles”. "Els 20.000€ previstos per dur a terme la implantació de la videoacta dels plens del consell, creiem que ara mateix no són una prioritat quan molts municipis no tenen una xarxa eficient de telecomunicacions. Si hi ha ciutadans del Ripollès que no tenen una connexió eficient d'internet o tenen una xarxa de telecomunicacions deficitària no té cap sentit que el plenari retransmeti els plens per videoacta, quan no es podran visualitzar.

ERC demana que el Consell Comarcal exigeixi la llibertat dels presos polítics

EXPOSICIÓ DE MOTIUS El 2 de febrer, el jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena va decidir mantenir en presó preventiva el conseller Joaquim Forn. En la seva resolució afirmava que existeix, encara avui, risc de reiteració delictiva. La decisió es produïa després que Forn renunciés a la seva acta de diputat. Malgrat aquest gest, el Tribunal sosté que existeix “incertesa” de que la “voluntat política” vulgui respectar “l’ordre legal” per aconseguir la independència. 7 Uns dies abans, el 12 de gener, el Tribunal Suprem espanyol ja havia denegat als diputats electes Oriol Junqueras, Jordi Sànchez i al propi Forn assistir als plens del Parlament. I, alhora, desestimava la petició de Junqueras de ser traslladat a una pressió catalana. El conseller Forn, com el vicepresident Junqueras són a la presó des del 2 de novembre, quan la jutge de l’Audiència Nacional, Carmen Lamela, els va decretar presó incondicional. Per la seva banda, Jordi Cuixart i Jordi Sànchez, els líders de les dues principals entitats de la societat civil catalana, com Òmnium Cultural i l’Assemblea Nacional de Catalunya (ANC), són a la presó des del 16 d’octubre acusats de sedició. De les quatre persones, tres d’ells, Junqueras, Forn i Sànchez, són avui diputades electes del Parlament de Catalunya. Davant d’aquesta situació d’excepcionalitat, el plenari del Consell Comarcal ha exigit reiteradament la seva posada en llibertat. Incomptables pronunciaments jurisprudencials consideren la presó preventiva com una mesura excepcional i que només ha de ser sostinguda quan sigui estrictament necessari i mai amb finalitat punitiva. La privació de llibertat de persones manifestament pacífiques no és l’única circumstància que genera una gran preocupació social. Les persones preses també ho estan en centres penitenciaris de fora de Catalunya. Tots ells compleixen la presó preventiva a centres penitenciaris dependents del Ministeri del Interior, situades a Soto del Real i Estremera, a uns 600 quilòmetres de distància de Catalunya, on hi tenen els seus domicilis, famílies i vincles afectius.

ERC proposa que el Consell Comarcal del Ripollès s’adhereixi a la campanya No Puc Esperar!

Els destinataris d'aquesta iniciativa són els pacients amb malalties inflamatòries intestinals (malaltia de Crohn i colitis ulcerosa), els pacients ostomitzats o colectomitzats, els pacients sotmesos a cirurgia per un càncer de recte, i tots aquells pacients que els metges col·laboradors amb el projecte considerin que cal incloure. Un dels problemes que més angoixa aquestes persones és la necessitat contínua, i de vegades imprevisible, d'anar al lavabo; de manera que els costa sortir de casa per por de no trobar un lavabo accessible en el moment necessari. Tot això  pot suposar una minva de la seva qualitat de vida. L'Associació de Malalts de Crohn i Colitis Ulcerosa (ACCU) emet les targetes NO PUC ESPERAR! perquè aquests pacients les utilitzin, però són els metges de les Unitats MII i Serveis de l'Aparell Digestiu col·laboradors qui les lliuraran als seus pacients quan ho considerin necessari. Les targetes són gratuïtes i no són nominals, però estan numerades per a seguir un control de lliurament. El Grup Comarcal d’ERC entén que per la plena implantació d’aquest projecte és fonamental la col·laboració de diferents sectors, especialment ajuntaments i entitats públiques, per tal que conscienciïn i també informin sobre aquest problema, adhereixin els lavabos dels seus equipaments al projecte,  i promoguin l'adhesió d'associacions i establiments a NO PUC ESPERAR! En aquest sentit, el grup comarcal d’ERC ha presentat una moció, per tal que sigui sotmesa a votació a la pròxima sessió plenària del Consell Comarcal del Ripollès, per tal que; a) El ple del Consell Comarcal del Ripollès s’adhereixi al projecte NO PUC ESPERAR! amb la finalitat de col·laborar i ajudar en la difusió i campanya; b) Es promogui l’adhesió i comerços i associacions comercials de la comarca del Ripollès al projecte NO PUC ESPERAR!; c) Es promogui la difusió del projecte NO PUC ESPERAR! a tota la ciutadania de la comarca del Ripollès, amb especial atenció als comerços i els centres mèdic; i d) Es promogui i es col·labori amb campanyes divulgatives sobre les malalties digestives per a tota la ciutadania de la comarca del Ripollès conjuntament amb les entitats especialitzades.

Teresa Espelt

Teresa Espelt serà la nova regidora d'ERC a Ripoll

Teresa Espelt i Villegas (Ripoll, 1967), serà la nova regidora del grup municipal d'ERC a l'Ajuntament de Ripoll. La nova regidora prendrà possessió del càrrec al plenari d'avui dimarts 27 de febrer.  Espelt està vinculada laboralment a una empresa de telefonia i telecomunicacions i és especialista en fibra òptica. Va cursar els estudis d'enginyera tècnica agrònom, un curs de tècnica de medi ambient i un curs d'auxiliar de farmàcia. Sòcia del Club Excursionsita de Ripoll i del Grup d'Estudi i Defensa de la Natura. Amb la incorporació de la nova regidora, el grup municipal d'Esquerra Republicana de Catalunya a l'Ajuntamen de Ripoll queda conformat per Roger Bosch, Carme Serrano, Nani Mora i Teresa Espelt.

Alberg "La Ruta del Ferro"

ERC reclama un increment de la categoria professional del director de l'Alberg de Sant Joan de les Abadesses

El grup d'ERC a l'Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses va proposar diverses accions i propostes al plenar del passat divendres 27 de gener de 2018, les quals es resumeixen a continuació. Increment de la categoria professional del director de l'Alberg de Sant Joan de les Abadesses Després de la dimissió del director i impulsor de l'Alberg de la Ruta del Ferro de Sant Joan de les Abadesses, l'Ajuntament ha tret a concurs públic la plaça per tal de trobar una nova persona idònia que es responsabilitzi, impulsi, incentivi i gestioni les tasques de l'equipament. Tanmateix, la plaça que s'ha ofertat és inferior a la categoria dels directors dels albergs de la Xarxa Nacional d'Albergs Socials de Catalunya (XANASCAT). Per ERC "la categoria ofertada, poc remunerada i poc valorada professionalment pot provocar que poca persones vulguin assumir d'incentivar, impulsar i gestionar l'Alberg de Sant Joan, treballar cap de setmanes i festius i, sobretot, responsabilitzar-se de l'equipament 24 hores al dia. Fet que pot acabar provocant que hi hagi canvis constants a la direcció de l'equipament fins trobar la persona idònea i, per tant, vagi en detriment del funcionament impecable que ha tingut l'alberg durant aquests deu anys, mitjançant la feina ingent de tot l'equip de treballadors. Des d'ERC proposem que s'incrementi la categoria professional i s'equipari a las direccions equivalents dels albergs públics de Catalunya", va apuntar la regidora Elisenda Guillaumes. "L'Ajuntament té marge per incrementar la categoria professional d'alguns dels membres de la seva plantilla. És pot fer en detriment de places laborals no utilitzades o buscant l'aplicació d'incentius. Tenim un alberg de primera on els seus treballadors s'esmercen cada dia per potenciar el turisme al nostre municipi i facilitar l'allotjament dels visitants". Hem de continuar-hi apostant. Conclou el regidor Sergi Albrich. Reticències al format de l'aparcament de la CincFonts Un cop més, al plenari municipal, es va tornar aprovar una nova al·legació a la modificació del POUM 2/2017.

Roger Bosch

ERC demana uns parcs infantils de Ripoll inclusius per tots els infants i lliures de barreres

Roger Bosch, regidor-portaveu del grup municipal d'ERC a Ripoll va defensar la moció proposada pel grup republicà a l'Ajuntament per tal de dur a terme les gestions oportunes per fer accessibles els parcs infantils de Ripoll. La moció, aprovada al plenari del passat 23 de gener, preveu: a) Elaborar un reglament de parcs infantils accessibles, prèvia consulta amb entitats i associacions de persones amb discapacitat, on hi figurin els criteris i les característiques que han de tenir els parcs infantils. b) Adaptar progressivament els parcs infantils del municipi als criteris d’accessibilitat universal i que en el termini d’un any hi hagi, com a mínim, un parc infantil inclusiu a Ripoll. c) Que es faci la reserva pressupostària adient per a desenvolupar les actuacions previstes. MOCIO PER LA MILLORA I LA INCLUSIÓ DELS PARCS INFANTILS A RIPOLL La majoria dels parcs infantils que hi ha instal·lats a diferents punts de la vila estan pensats per mainada de fins a 10 anys i això genera un dèficit entre la mainada de més edat, que veu, que a mesura que va creixent es redueixen els espais de joc pensats per a ells. La situació s’agreuja si parlem d’inclusivitat, són diversos els parcs que encara tenen problemes d’accessibilitat a la diversitat funcional. Hem de lamentar també, que actualment al nostre poble no disposem de cap parc realment inclusiu , del qual pugui gaudir plenament la mainada amb algun tipus de discapacitat. En la Declaració de la Convenció sobre els Drets de l'Infant de 1989 , que fou adoptada per l'Assemblea General de les Nacions Unides, es va fer constar que “l’infant ha de gaudir plenament de llocs i recreacions, els quals han d’estar orientats vers els objectius perseguits per l’educació; la societat i les autoritats públiques s’esforçaran en promoure el gaudi d’aquest dret”. Els infants necessiten d’espais de joc on poder compartir el seu temps d’oci. El procés d’inclusió pretén minimitzar les barreres per que tots els nens siguin partícips, sense importar característiques físiques, mentals, socials, contextos culturals…etc.

Edifici actual escola Pirineu

ERC de Campdevànol proposa adaptar l’antic l'edifici de l’escola Pirineu en un alberg

També es proposa crear una comissió per aportar idees. Amb l'escola novament en construcció als terrenys de can Ribalaigua i en espera de la seva utilització, comença a ser hora que Campdevànol decideixi què es farà amb dels dos espais que quedaran buits en les velles  escoles i com s’aprofitaran. ERC aposta per que l'escola de l'estació és reconverteixi en un alberg i espai de casals, opció que permetria donar vida al entorn del poble tot l'any, aportar turisme i crear alguns llocs de treball, aquest centre disposa de la infraestructura adequada tot i que requerirà d'una inversió important per la adequació i el seu ús. No només Esquerra i la resta de grups polítics ha de dir la seva sobre aquests dos espais, ans al contrari, el que es proposa és que es formi una comissió de campdevanolencs que aglutini partits polítics, entitats, comerciants, gent de lleure i món de la cultura, que debatin, aportin idees per evitar que aquests dos espais quedin morts en el temps i deteriorats per la manca d'ús. En el proper plenari municipal Esquerra portarà aquesta proposta per tal que sigui aprovada per la resta de grups. Per això des de Esquerra es proposa que  l'ajuntament  nomeni dita comissió, el seu deure seria aportar diferent idees, exposar-les i ratificar-les  en un futur, en el marc d'una  consulta popular vinculant per la resta de campdevanolencs.