Ripollès

Totes les notícies

Maria Parramon

Ja ens trobem a l’equador de la campanya

A 7 dies de la finalització de la campanya per les municipals, Esquerra està fent un esforç per dur a terme actes de proximitat per fer arribar les propostes dels diferents programes a veïns i veïnes dels municipis ripollesos. En aquest sentit, i donat que és el partit que presenta més candidates dones a la comarca, el proper dimecres es durà a terme un acte a Ribes de Freser que girarà al voltant del paper d’aquestes en la història d’Esquerra Republicana de Catalunya. Ben aviat us informarem del lloc i l’hora exacta.   

Llista Sant Joan de les Abadesses

La candidatura d’ERC a Sant Joan fa publiques les seves 10+1 prioritats per la pròxima legislatura

La candidatura d’Esquerra Republicana de Catalunya a Sant Joan de les Abadesses fa publiques les seves 10+1 prioritats per la pròxima legislatura. Les prioritats estaran emmarcades en tres eixos principals: el territorial i urbanístic, l’econòmic i el del serveis a les persones. 10 d’aquestes prioritats són accions concretes a realitzar a la pròxima legislatura, finalment n’hi ha una la qual l’objectiu es potenciar la cultura del consens. Per tal que fos possible aquesta última proposta, seria necessari que la pròxima legislatura no hi hagués majoria absoluta per part de cap grup, ja que només d’aquesta manera facilitaria el diàleg entre els representants municipals. Els tres eixos prioritaris i les 10+1 propostes són: Eix Territori i urbanístic 1. Planejament d’ordenació Urbana municipal (POUM) Es Revisarà el Planejament d’Ordenació Urbana Municipal a fi de planificar un creixement urbanístic ordenat, racional i sostenible que malmeti el mínim possible les planes agrícoles i l’ entorn. 2. Vila Vella Es continuarà apostant per la Vila Vella en el marc de la Llei de Barris. Es millorà l’entorn del Passeig Comte Guifré i el Monestir. Eix econòmic 3. Desenvolupament del sector de la Llaudet. S’impulsarà un desenvolupament econòmic, en el marc empresarial i d’emprenedoria, transformant l’antiga fàbrica Llaudet en un viver d’empreses i petits tallers. S’encarà el polígon de la Llaudet cap un model 2.0 en les noves tecnologies. 4. Comerç Es potenciarà el comerç de proximitat i es crearan més places d’aparcament al centre de la vila. 5. Nou model turístic Es crearà un nom model turístic aprofitat les potencialitats de Sant Joan, lligat amb, cultura, història i natura. Es Consolidarà el projecte Terra de Comtes i Abats, s’acabarà la Via verda fins a la Garrotxa, es treballarà per desencallar l’ermita de Sant Antoni, per convertint-la en un equipament de servei d’allotjament i restauració.

Ripoll batega

Vídeo de Campanya per les eleccions municipals de Ripoll

Aquest dissabte 23 d'abril, dia de Sant Jordi, Teresa Jordà -acompanyada d'altres companys de la candidatura d'ERC a Ripoll- va presentar el vídeo de campanya "Ripoll Batega!". El vídeo recull un balanç de les actuacions més destacades d'aquests últims vuit anys amb Teresa Jordà com a alcadessa de Ripoll, i mostra les principals propostes per al pròxim mandat. El vídeo "Ripoll Batega!" es pot veure a l'apartat vídeos. 

ERC Sant Joan de les Abadesses

Esquerra de Sant Joan de les Abadesses presenta els vint membres de la candidatura davant de 150 persones

Més de cent quaranta persones van assistir a la presentació dels 20 noms de la candidatura d’Esquerra Republicana de Catalunya a Sant Joan de les Abadesses. L’acte fou conduït per l’alcaldable Sergi Albrich, el passat dissabte 16 d’abril a la plaça de l’Abadia. Esquerra presenta una llista electoral amb un alt grau de renovació, on un 60% dels integrants mai abans havia estat vinculat en l’àmbit polític, però tots ells i elles són representatius de l’àmbit social, esportiu, cultural i empresarial de Sant Joan. És a dir, formen o han format part de l’engranatge bàsic que caracteritza Sant Joan; les entitats i les associacions. El 40 % restant de la llista electoral el constitueixen aquells que han tingut responsabilitats al capdavant de l’ajuntament i aporten l’experiència forjada al llarg dels últims anys. Esquerra és la primera formació santjoanina que anuncia una candidatura, pels propers comicis electorals del 22 de maig, constituïda per vint-i-un noms, entre els quals s’hi inclouen els 10 noms de la llista de suplents, denominats per la formació santjoanina “llista de suport”. A fi de representar el recolzament públic per part de deu persones provinents de realitats diferents del municipi. La llista que Esquerra presentarà en les properes eleccions municipals està formada per: 1. Sergi Albrich. Llicenciat en Geologia, màster en Govern Local. Està cursant el doctorat en geologia, especialitat en Micropaleontologia. És regidor, des del 2007, a l’ajuntament de Sant Joan de les Abadesses i és president de la secció local d’Esquerra del municipi, des del 2009. Ha estat president, durant quatre anys, del Grup Esplai Somnis i ha estat membre de la junta de la Unió Excursionista de Sant Joan. Actualment treballa com a tècnic superior geòleg a la Generalitat de Catalunya. 2. Lluïsa Pérez. És tècnica en dietètica i nutrició i auxiliar d’infermeria especialitzada en fisioteràpia i rehabilitació. És una dona optimista, emprenedora i extrovertida.

Maria Perramon

Maria Perramon Mir candidata a l’alcaldia de Ribes de Freser per ERC

Maria Perramon Mir va néixer a Pardines i viu a Ribes de Freser des dels 12 anys. És mestre de professió i ha treballat a l’ensenyament públic i privat, amb alumnat de primària i secundària. Maria Perramon es defineix així: “Com a persona independent he acceptat el repte d’encapçalar una llista perquè he trobat un grup de persones amb les que ens uneixen uns somnis i uns trets comuns. Tots som persones que ens sentim de Ribes, vivim a Ribes i hi volem continuar vivint i treballant. Tenim en comú la il•lusió, l’ esperit lluitador i de superació que ens ha permès anar assolint les fites que ens hem proposat. Creiem en el potencial del poble de Ribes com a lloc per viure-hi i per treballar-hi i, de manera especial, creiem en la força i l’esforç de la gent i de les diferents entitats del poble per aconseguir, tots plegats, el Ribes del segle XXI“ La llista quedarà constituïda de la següent manera: 1. Maria Perramon 2. Jordi Maymó 3. Toni Domènech 4. German Josep Ferrer 5. Míriam Pérez 6. Crístian Álvarez 7. Cristina Perpinyà 8. Gerard Gómez 9. Isabel Corcoy 10. Joan Jover (suplent) 11. Gil Pau (suplent) Ripollès Amb la Maria Perramon, Esquerra segueix apostant per candidates dones al capdavant de les seves llistes. De moment, ja són quatre les dones que encapçalaran llistes municipals per ser alcaldesses, Teresa Jordà a Ripoll, Carme Freixa a Vallfogona, Helga Pujol a Campdevànol i la Maria Perramon per Ribes de Freser.  

Sergi Albrich

Esquerra de Sant Joan de les Abadesses presenta públicament la llista electoral pels propers comicis municipals del 22 de maig

L’acte anirà presidit per l’alcaldable d’Esquerra Sergi Albrich, el qual presentarà les 20 persones que formaran part de la candidatura. Les 10 primeres, conjuntament amb el candidat, són les que concorreran els comicis com a candidats i les 10 restants formaran part de la llista de suport a la candidatura. L’ajuntament de Sant Joan de les Abadesses està format per 11 regidors i regidores, però les llistes electorals estan obligades a tenir com a mínim un suplent. Esquerra de Sant Joan amplia fins a 10 els suplents com a mostra de suport al candidat i a la pròpia candidatura. Durant l’acte intervindran les diferents persones que formaran part de la renovada candidatura que lidera Sergi Albrich sota l’eslògan Sentit de Poble. La candidatura estarà formada per homes i dones, de diferents edats i col•lectius, implicades en el teixit associatiu, social, empresarial i cultural de Sant Joan, amb perfils independents i de diferents sensibilitats. Responent a l’objectiu que es va marcar Albrich a la seva presentació, d’arribar més enllà del que són estrictament les sigles del partit, obrint la candidatura a tothom per tal que fos el màxim de plural possible amb l’objectiu comú de treballar per Sant Joan. En cas de pluja l’acte es realitzarà a l’auditori del Centre Cívic – Palmàs (C/ Mestre Nunó, de Sant Joan de les Abadesses)  En motiu d’aquesta presentació us convoquem: Lloc: Plaça de l’Abadia (davant del Monestir i Palau de l’Abadia) Sant Joan de les Abadesses Dia: Dissabte 16 d’abril de 2011 Hora: 18.00h 

Celebració 80 anys d'ERC

Celebració dels 80 anys d'Esquerra a Ribes de Freser

Durant el passat dissabte 26 de març també es va dur a terme la celebració dels 80 anys de la fundació d'Esquerra Republicana de Catalunya a l'Hotel Prats de Ribes de Freser. L'acte va ser presidit pel propi Joan Puigcercós i el president de la secció local de la Vall de Ribes Joan Jover. Ambdós presidents van desenvolupar un discurs emotiu sobre els 80 anys de la història del nostre partit i, en el cas d'en Joan Jover, va comentar certes vinculacions de membres de la seva família amb els fundadors del partit. Curiosament, el president de la secció local de la Vall de Ribes també celebra 80 anys  també durant aquest 2011.

Alcaldables d'ERC del Ripollès

El president del partit Joan Puigcercós apadrina als primers alcaldables d'ERC

ERC ha posat aquest dissabte una marxa més en la precampanya de les municipals. Els republicans han comptat amb la presència del seu president, el ripollès Joan Puigcercós, per beneir els sis primers candidats que combinen l'experiència de quatre alcaldes i la renovació de dos joves. Puigcercós ha fet sota la Lira de Ripoll un al·legat en favor de la política com una eina de transformació del país però també dels municipis. “Un dia al Ripollès vam decidir fer un pas endavant i hem aconseguit fites com una autovia que aleshores provocaven hilaritat” ha afirmat en referència al desdoblament de la C-17. Per animar la tropa, encara afectada després dels resultats del 28-N, ha entonat un obamià “si volem, podem” tant per mantenir les posicions al Ripollès –especialment a la seva capital- com per assolir noves fites com la millora del tren. L'alcaldessa de Vallfogona, Carme Freixa, ha representat la tasca de regidors i alcaldes republicans als municipis petits. “Hem aconseguit dotar-los de serveis que en molts casos ens igualen a pobles molt grans” ha afirmat al costat dels alcaldes de Pardines, Esteve Perpinyà, i de les Llosses, David Serrat. Teresa Jordà, per la seva banda, ha recordat que en vuit anys han transformat el que era “un Ripoll en blanc i negre” amb una vila amb equipaments de primera categoria i preparada per afrontar nous reptes econòmics. Puigcercós s'ha fet una foto amb els candidats en la qual destacava la novetat de la setmana, la campdevanolenca Helga Pujol. Al seu costat, un altre jove candidat, el santjoaní Sergi Albrich, que porta ja molts mesos de precampanya per intentar trencar amb la majoria absoluta del PSC. El partit espera tancar un nombre similar a les 15 llistes que va fer el 2007 i s'espera que els propers dies anunciïn nous candidats com el de Campelles –novetat respecte fa quatre anys- i els de Camprodon i Ribes.  Article de elripolles.info