Ripollès

Totes les notícies

Jordà pregunta a la ministra Pastor sobre l’estació transpirinenca de Ripoll

La diputada d’ERC al Congrés, Teresa Jordà, ha preguntat a la ministra Pastor sobre què tenen previst fer amb l’estació transpirinenca de Ripoll.  L’estació transpirinenca és un edifici emblemàtic de Ripoll, de principis del segle XX, projectat a similitud del monestir, que en aquest moment es troba en un estat deplorable i de manifesta perillositat.   Jordà ha denunciat que ‘l’estació transpirinenca si no és internacional va ser per la incompetència del Govern espanyol. I després de deixar-nos sense connexió amb l’altra banda de la frontera, que hagués suposat un benefici pel progrés de la comarca i de Ripoll, ara es neguen a destinar l’edifici a serveis municipals’. Jordà ha afegit que ‘l’opció d’ADIF ha sigut vendre’ns una estació ruïnosa a preu d’especulació, i que Ripoll no pot assumir’.   La republicana ha explicat que l’edifici s’està degradant des de 1940 quan els treballadors de RENFE van deixar de viure-hi. ‘Des de llavors hi ha hagut moltes converses dels diferents alcaldes amb el Ministeri, amb Renfe... per buscar una solució que encara no ha arribat’. Només vam aconseguir, ha dit Jordà, que el 2005 en donessin una inversió de 500.000 euros per arreglar el teulat. 10 anys després aquesta petita inversió s’ha perdut per deixadesa i avui l’edifici torna a ser un focus d’insalubritat i perill.    Jordà ha demanat a Pastor que ‘deixin de posar pegats i llençar diners i es rehabiliti totalment l’edifici i se li doni un ús municipal a favor del patrimoni de tots’.

Presentació de la candidatura d'ERC Sant Joan aquest dissabte 16 de maig.

Acte de presentació dels 21 membres de la candidatura d’ERC de Sant Joan de les Abadesses. Conduirà l’acte l’alcaldable Sergi Albrich i intervindran alguns membres de la candidatura. També es presentarà la plataforma +27. DATA: Dissabte, 16 de maig del 2015 HORA: 19:00 h LLOC: Plaça de l'Abadia, de Sant Joan de les Abadesses Link amb informació de la candidatura: http://locals.esquerra.cat/santjoanabadesses/article/25545/erc-de-sant-joan-de-les-abadesses-fa-publics-els-21-membres-de-la-candidatura

Presentació del programa electoral +Camprodon-ERC

Acte per tal de donar a conèixer les propostes de cara la propera legislatura de la candidatura +Camprodon-ERC . Obert a tothom, us hi esperem!! Tindrem la col·laboració del músic local Ismael Colomer. DATA: Dissabte, 16 de maig del 2015 HORA: 19:00 h LLOC: Hotel Camprodon, Plaça Dr. Robert. Per més informació: http://mescamprodon.blogspot.com.es/

Candidats d'ERC al Ripollès

Els candidats d’ERC al Ripollès signen un manifest de compromís amb el procés nacional, la comarca i la justícia social.

Manifest de les candidatures d'Esquerra Republicana de Catalunya del Ripollès, així com de les candidatures coaligades a ERC    El moment que viu el país és singular. Apassionantment únic i transcendent. El procés per aconseguir la llibertat nacional, la consecució de l'alliberament del país, la independència de Catalunya està pròxim. Conscients d'aquesta circumstància, les i els militants d'Esquerra Republicana de Catalunya del Ripollès, però també simpatitzants, amics i votants, volem seguir treballant-hi per no deixar perdre aquesta oportunitat, després que molts de nosaltres, hi haguem posat palades de grans de sorra per arribar fins aquí.   És evident que els electes que ERC ha tingut en els darrers mandats municipals, han treballat per fer-ho possible. Al costat de molta altra gent, i també altres representants polítics. També és una evidència, que el moment que tenim al davant requerirà de la suma de nous esforços per no defallir. Aquí és on entra, amb molta força, l'empremta dels governs i administracions locals, per treballar, des de la base per assolir aquest objectiu, però també per no seguir oblidant, que són aquests, sobretot els ajuntaments, els que fan possible que els ciutadans que més pateixen la crisi, puguin trobar un coixí per fer el moment més assumible. És per totes aquestes consideracions, que entenem que els els electes escollits pel projecte d'ERC, així com totes les candidatures coaligades amb els nostre partit a la comarca, volem fer palès i manifest, els següents compromisos, que es concreten en:   - Donar suport explícit i implícit al procés d'independència del nostre país. Posar-nos a disposició del govern resultant de les eleccions del 27 de setembre, tot pressionant per constituir l’estat català, el més aviat possible   - Destinar els recursos necessaris i possibles perquè cap família deixi de tenir les necessitats bàsiques cobertes, tot protegint al màxim l'estat del benestar del nostres veïns i veïnes   - Promoure un pacte comarcal per protegir la nostra comarca respecte les situacions que posin en perill i afectin els seus recursos naturals, el model socio-econòmic i cultural del conjunt del Ripollès  

Presentació alcaldable Sergi Albrich

Presentació de Sergi Albrich, alcaldable d'ERC a Sant Joan de les Abadesses, amb Anna Simó i Teresa Jordà

El proper dissabte 11 d'abril, a les sis de la tarda, al Casal-Social Jaume Nunó, presentació de l’alcaldable d'ERC Sergi Albrich.   L’acte estarà conduït pel periodista santjoaní, Xevi Soler, i comptarà amb la presència de la Vicepresidenta primera del Parlament, Anna Simó, i la Diputada d'ERC al congrés espanyol, Teresa Jordà.

Jordi Batchelli

Jordi Batchelli, alcaldable d’ERC a Camprodon

Jordi Batchelli ha estat escollit alcaldable dels republicans a Camprodon, que es presenten com a +Camprodon-ERC-AM. Batchelli substitueix Xavier Collboni, que havia estat cap de llista en els tres darrers mandats, que formarà part de la llista però no en un lloc destacat.   Batchelli ha explicat que afronta aquest repte amb molta il·lusió i amb l’objectiu d’aconseguir uns grans resultats i trencar d’aquesta manera la majoria absoluta d’Esteve Pujol, que fa 20 anys que és alcalde del municipi.   Actualment Jordi Batchelli és conseller comarcal del Ripollès i president de la Secció Local d’ERC Vall de Camprodon. Va ser regidor entre el 2003 i el 2007 i també entre 2011 i 2015.   Batchelli ha afegit que  ‘el nostre és un projecte transversal i integrador, on hi té cabuda i és obert a tothom’. ‘Volem construir una alternativa capaç de plantejar bé els problemes i plantejar solucions i volem regenerar la política municipal de Camprodon. ‘La transparència és un valor clau i molt necessari’.    El pla de treball de cara a les municipals és ‘explicar el nostre projecte als habitants de Camprodon, sumar totes aquelles persones que vulguin afegir-se al nostre projecte i donar suport i recollir les necessitats, inquietuds i propostes de les persones, associacions i empreses, així com treballar i fer propostes realistes en cada àmbit i sector’.   

Parada autocars St. Joan

ERC DE SANT JOAN RECLAMA NOVAMENT QUE EL PROPER PRESSUPOST MUNICIPAL CONTEMPLI LA NOVA PARADA D'AUTOCARS

Sergi Albrich: "El PSC es va comprometre  construir una nova parada més segura al llarg d'aquesta legislatura. Esperem que no sigui una utopia electoral com els 250 llocs de treball de Llaudet. No es pot jugar amb la vida i les expectatives de les persones"   L'any 2010, l’equip de govern del Partit dels Socialistes de l’ajuntament de Sant Joan de les Abadesses va prendre la decisió unilateral, i innecessària, d’eliminar la parada d’autocars ubicada a l'aparcament de can Creuet per tal de traslladar-la a la carretera Camprodon.   La ubicació d’aquesta parada al bell mig de la carretera Camprodon genera, de forma freqüent, situacions de perill en el moment que els autocars paren per tal de permetre l’accés dels vilatans a l’interior del vehicle. Masses vegades es produeixen temptatives d’accident provocades per l’intent d’avançament dels vehicles situats darrere l’autocar que, al no disposar de prou visibilitat, s’aventuren a dur a terme la maniobra.    Per aquest motiu, el grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya, des de l'any 2010 ha sol•licitat en reiterades ocasions que es busqués un nou espai, més segur i menys perillós, per tal d’ubicar la parada d’autocars, o en defecte es retorni a la posició original fins disposar d'un espai definitiu. Una proposta que el Partit dels Socialistes contemplava al seu programa electoral i, tres anys més tard, cap projecte d'execució ha estat contemplat als pressupostos municipals aprovats fins al moment.   Sergi Albrich, portaveu d'ERC a l'ajuntament de Sant Joan de les Abadesses: "Fins al moment, ja s'ha produït un accident en aquest punt negre i per sort sense ferits. Són masses i reiterades les temptatives d’accident que s’han produït en aquest punt i, per sort, no s'han arribat a materialitzar en més quantitat".    Albrich també afirma que: "si bé la parada no s'hauria d'haver canviat d'ubicació fins decidir-ne una de més segura, després de tres anys cal trobar una ubicació definitiva.