Ripollès

Totes les notícies

Regidors i alcaldes d’erc del Ripollès preocupats pel permís d’investigació d’hidrocarburs anomenat Ripoll que afecta municipis del Ripollès, Garrotxa i Osona

La diputada al Congrés i regidora de Ripoll, Teresa Jordà, l’alcalde d’Ogassa, Josep Tremps, l’alcaldessa de Vallfogona, M Carme Freixa i el regidor de Sant Joan de les Abadesses, Sergi Albrich, van assistir a la reunió que l’alcaldessa de Riudaura, també d’ERC, Eulàlia Massana va convocar dilluns 14 de gener amb alcaldes i regidors dels municipis del Ripollès, Osona i Garrotxa afectat pel permís d’investigació d’hidrocarburs Ripoll que va atorgar a l’empresa Teredo Oils, el passat mes d’octubre, la Generalitat de Catalunya.   L’alcaldessa de Riudaura, que ha estat fins ara l’única que ha rebut la visita de representants de Teredo Oils, ha comptat amb l’assessorament de l’enginyer de mines Enric Viñals que havia treballat en les prospeccions petrolíferes que als anys 80s va fer l’empresa Union Texas a Ogassa, Riudaura i Sant Privat d’en Bas principalment.    Els electes locals lamenten que temes de tanta implicació per als municipis es tramitin sense donar-los-hi trasllat en ser part implicada directament, tant sols només amb una publicació al DOGC. Això vol dir que es desconeixen els programes de treball concret i les afectacions reals en les zones a investigar. D’aquí la preocupació sobre com es faran els mateixos treballs i estudis d’investigació i sobretot si hi haurà futures perforacions de pous mitjançant tècniques d’extracció no convencionals, tals com el fracking. Una tècnica prohibida en diversos països d’Europa per les afectacions ambientals que poden provocar els productes químics utilitzats als aqüífers i al sòl afectats, així com els riscos que poden comportar per la salut i l’entorn afectat.   Els alcaldes i regidors afectats d’ERC entenen que els riscos ambientals i sobre l’entorn i la salut que aquesta tecnologia comporta en territoris com els nostres que tenen grans valors paisatgístics i naturals (reconegudes moltes hectàrees com a PEIN o Xarxa Natura 2000) no es poden compensar.

Pacte legislatura 2012

Reunió informativa d’ERC sobre el pacte de govern i el referèndum de Catalunya pel 2014

El divendres 21 de desembre al Casal Republicà Ramón Arqués de Sant Joan de les Abadesses, es va celebrar una assemblea informativa del procés  i contingut de l’acord de govern entre Esquerra Republicana de Catalunya i Convergència i Unió per assolir la investidura del President Mas i del programa de govern, que entre d’altres, inclou la celebració d’un referèndum o consulta pel 2014. L’assemblea que va comptar amb la presència de 31 simpatitzants i militants de la comarca va incloure també la valoració dels resultats d’Esquerra Republicana al Ripollès, que va suposar ser la segona força política a tots els 19 municipis de la comarca, el passat 25 de novembre.   A la reunió, van intervenir el president Comarcal Carles Bassaganya, la candidata per la comarca a les eleccions del Parlament i alcaldessa de Vallfogona Carme Freixa, el president de la secció local i regidor de Sant Joan de les Abadesses Sergi Albrich, així com el Secretari nacional d’organització, Josep Carrapiço.   La valoració dels resultats de la comarca fou realitzada pels ponents comarcals, catalogant-los de  molt positius, ja que el Ripollès fou la tercera comarca amb més vots, percentualment, només darrera del Pla de l’Estany i la Garrotxa. El resultat del Ripollès, fou un punt i mig superior al de la mitjana de Girona.  A més, els cinc municipis amb més bon resultat a la cormarca foren Vallfogona del Ripollès ( que va ser el segon de tota la demarcació de Girona amb més bon resultat, només superat per Susqueda), Planoles, Pardines, Vilallonga de Ter i Campdevànol.   Pel que fa al pacte de govern, que inclou la realització d’un referèndum sobre respecte a la independència de Catalunya, Carrapiço va destacar: “el pacte de govern entre ERC i  CiU, garanteix que la consulta es farà, ja que és necessària perquè les persones que viuen a Catalunya no continuïin sent sotmeses a l’afogament econòmic que Espanya ens realitza. La independència ha de servir perquè la classes mitja i baixa del país, no continuïi rebent per totes bandes”.

Jaume Garcia substitueix a l'Helga Pujol a l'Ajuntament de Campdevànol

Per raons personals i laborals, l’Helga Pujol ha anunciat la seva renúncia a la regidoria de l’Ajuntament de Campdevànol. La substituirà el militant d’ERC Jaume Garcia. En Jaume Garcia ha anunciat que donarà continuïtat a gestió duta per Pujol i no es preveuen canvis amb la relació amb el grup municipal de CIU. En Jaume Bassaganya, president de la secció local d’ERC Campdevànol i la Federació Comarcal del Ripollès agraeixen l’esforç i dedicació durant tot aquest temps per part de l’Helga Pujol  i desitgen sort i encert en aquesta nova etapa a en Jaume Garcia.

El temps dóna la raó a Esquerra i la planta de biomassa i els 250 llocs de treball s'han esfumat.

La sessió plenària del passat divendres dia 30 de l'ajuntament de Sant Joan de les Abadesses va aprovar, per unanimitat, l'última fase d'urbanització del polígon industrial de la colònia Llaudet i, al mateix temps, l'alcalde de Sant Joan de les Abadesses, Ramon Roqué, va reconèixer que la planta de biomassa promesa durant la campanya electoral de les eleccions municipals 2011, i que havia de generar 250 llocs de treball, no seria una realitat i no s'implantaria al municipi, tot excusant-se que l'Estat Espanyol havia tallat les primes atorgades que feien sostenibles aquests equipaments. Sergi Albrich, portaveu del grup municipal d'ERC va afirmar que: "Des d'Esquerra, tal i com hem fet fins ara, donarem suport a tot aquell projecte que pretengui desenvolupar-se a la Colònia Llaudet per tal de generar feina i riquesa al municipi però malauradament el temps ens ha donat la raó i el fum electoral promès per l'alcalde a fi d'establir una planta de biomassa i 250 llocs de treball a la colònia Llaudet s'ha esvaït. Era un projecte mancat de solidesa que havia creat moltes expectatives i, sobretot, il·lusions laborals als santjoanins i santjoanines. Ha estat un acte flagrant d'irresponsabilitat per part de l’alcalde Ramon Roqué".

Esquerra Republicana de Catalunya passa a ser segona força política del Ripollès

ERC ha esdevingut la força política amb un avenç més notori en aquestes eleccions del 25N. Vallfogona amb el 34%, Planoles amb un 28%,  Pardines amb un 25% i Vilallonga de Ter amb un 22% són els quatre municipis amb el vot percentual més alt a favor d'ERC. ERC ha esdevingut la segona força política del Ripollès amb 2.928 vots i un 19% de vot, per sobre la mitjana de la demaració de Girona que fou del 17.76%, amb un avenç més que notori a tots els municipis de la comarca. CiU ha guanyat amb el 50% del vots (7729) i el PSC tercer amb un 8% (1268). Així doncs, ERC s’ha consolidat com a segona força política i ha augmentat molt significativament el seu suport a tots els municipisde la comarca. De fet, els resultats als cinc municipis més grans de la comarca han estat a Ripoll 18%, Sant Joan de les Abadesses 19%, Campdevànol 21%, Camprodon 17% i Ribes de Freser 19% La candidata número 4 per Girona, l'Alcaldesa de Vallfogona Maria Carme Freixa, es va quedar a les portes d’entrar a formar part del Parlament de Catalunya però, tot i així, la Federació comarcal d’Esquerra Republicana de Catalunya fa una valoració molt positiva dels resultats. Trobareu els resultats detallats al ripolles.info

Teresa Jordà: “Tenim l’opció de construir un nou país on els eixos socials i nacionals seran indissociables”

Teresa Jordà, diputada d’Esquerra Republicana de Catalunya al congrés espanyol ha fet campanya aquest diumenge al mercat de Sant Joan de les Abadesses. Jordà ha estat acompanyada pels regidors santjoanins Sergi Albrich i Lluïsa Pérez , l'exalcaldessa Elisabet Regué i destacats membres de la secció local del municipi.   Teresa Jordà ha afirmat que “les eleccions del proper 25 de novembre són uns comicis històrics i  han de ser les últimes eleccions que farem a una Catalunya dins de l’Estat Espanyol. Tenim l’opció, una oportunitat magnífica, de construir un nou país, un nou estat. Un país on els eixos nacional i social són indissociables. Tenim a les mans una oportunitat plena d’il·lusió i responsabilitat. Jordà ha puntualitzat que “la independència no es demana, es guanya, i nosaltres treballem per guanyar un futur digne pels nostres fills i disposar d’un país lliure i socialment just per evitar el patiment d’aquells que malauradament més pateixen actualment i això només ho farem amb una Catalunya independent”.

Sergi Sabrià: "Catalunya només tindrà una i única oportunitat per assolir la independència"

Sergi Sabrià, número dos d'Esquerra Republicana de Catalunya per Girona al Parlament de Catalunya i exalcalde de Palafrugell va visitar, el passat diumenge, 11 de novembre, el mercat de Sant Joan de les Abadesses i va participar a la primera i exitosa edició del caga poni, activitat organitzada pel CE Abadessenc. Sabrià va estar acompanyat per l'alcaldessa de Vallfogona del Ripollès i número quatre d'ERC, Carme Freixa, el president comarcal, Carles Bassaganya i els regidors santjoanins, Sergi Albrich i Lluïsa Pérez.   Sabrià va destacar que a "Catalunya està en un punt de no retorn i només tindrà una oportunitat per assolir la independència. La gent d'Esquerra sempre hem cregut amb l'assoliment de l'Estat Propi i ens situarem fidelment al costat d'aquells que vulguin treballar per aquesta finalitat sense discriminar a ningú i incloure a tothom. Cal que Esquerra esdevingui la segona força al Parlament de Catalunya per vetllar que no es faci cap pas enrere per aconseguir la sobirania plena. A la futura República Catalana no hi sobra ningú i hi farem prevaldre els drets socials i l'estat del benestar". També va puntualitzar que “són uns comicis amb una gran transcendència i importància nacional, però sobretot social. Aquest fet el denota la bona receptivitat que avui hem copsat als vilatans de Sant Joan de les Abadesses”.

ERC Ripoll

Acte de campanya a la Sala Abat Senjust de Ripoll amb la Nancy Rovira, la M. Carme Freixa i en Roger Torrent

Aquest dissabte 10 de novembre, ERC ha organitzat un acte de campanya a la Sala Abat Senjust de Ripoll amb en Roger Torrent (primer de la llista per Girona), la M. Carme Freixa (número 4 per Girona) i la Nancy Rovira (suplent número 4 per Girona).   L’acte va començar amb una presentació i introducció de la Nancy Rovira, que va anar seguida de la intervenció de la Carme Freixa, que va exposar la necessitat de fer el pas cap a la independència davant dels continuats atacs que pateix el poble català a nivell cultural, econòmic i social.   Tot seguit, en Roger Torrent (alcalde de Sarrià de Ter i llicenciat en ciències polítiques i de l’Administració i màster en estudis territorials) va fer una exposició que va anar des dels orígens del catalanisme polític a l’independentisme actual.   Un dels arguments que es van sentir més en aquest acte sobre la necessitat de votar a Esquerra Republicana de Catalunya va ser el de la necessitat que el principal partit de l’oposició sigui inequívocament independentista i que CIU, sense tenir majoria absoluta, hagi de definir un full de ruta cap a la plena sobirania del poble català sense matisos, confederalismes i fórmules estranyes. És més, es va animar als votants de CIU independentistes a votar a ERC per assegurar el camí cap a la independència.

Inauguració de la nova seu d'ERC de Sant Joan de les Abadesses

ERC de Sant Joan de les Abadesses inaugura nova seu; el Casal Republicà Ramon Arqués

Sergi Albrich: “la inauguració d’aquesta nova seu és un símptoma fefaent de la bona salut que ERC té a Sant Joan de les Abadesses”. Esquerra Republicana de Catalunya ha inaugurat, davant de més de setanta persones, aquest dissabte 3 de novembre la nova seu de la secció local del partit a Sant Joan de les Abadesses; el Casal Republicà Ramon Arqués, en homenatge a l'alcalde que més temps es va mantenir en el càrrec durant la Segona República Catalana i un cop ja iniciada la Guerra Civil Espanyola (anys 1937 - 1938), així com a la resta d’alcaldes d’Esquerra que tingué Sant Joan durant aquest període; Vicenç Martín, Joan Mayol i Josep Mayà.     L'acte ha comptat amb la presència de la Secretària General d'ERC, la Sra. Marta Rovira i Vergés, la diputada al Congrés Espanyol, l’Excma. Sra. Teresa Jordà, el President d'ERC Ripollès, el Sr. Carles Bassaganya, la candidata al Parlament de Catalunya i alcaldessa de Vallfogona del ripollès, la Il.lma. Sra. Carme Freixa, i el President de la secció local d'ERC i portaveu del partit a l'ajuntament de Sant Joan de les Abadesses, el Sr. Sergi Albrich.   Marta Rovira ha afirmat que “Ens trobem en un moment transcendental pel país i nosaltres hem de ser els garants del futur nacional i sobretot dels drets socials d’una Catalunya lliure i no permetrem cap pas enrere per tal d’establir la República Catalana. Hem de ser els garants que Convergència Democràtica no es rendeixi per tal d’assolir l’Estat Propi, ara que els seus socis de federació se’n comencen a desmarcar”. “A nosaltres, a la gent d’ERC, no ens tremolaran les cames a l’hora de proclamar la independència del nostre país”.   Sergi Albrich ha relatat que “la inauguració d’aquesta nova seu és un símptoma fefaent de la bona salut que ERC té a Sant Joan de les Abadesses. Amb aquesta nova obertura volem demostrar que continuarem treballant, tal i com hem fet des del 1999, per millor el dia a dia de tots els santjoanins, sempre sumant amb voluntat d’avançar, i ho fem amb un moment altament engrescador a nivell nacional en el qual no en volem ser simples espectadors si no actors de primer grau”.