Ripollès

Totes les notícies

Teresa Jordà: “Tenim l’opció de construir un nou país on els eixos socials i nacionals seran indissociables”

Teresa Jordà, diputada d’Esquerra Republicana de Catalunya al congrés espanyol ha fet campanya aquest diumenge al mercat de Sant Joan de les Abadesses. Jordà ha estat acompanyada pels regidors santjoanins Sergi Albrich i Lluïsa Pérez , l'exalcaldessa Elisabet Regué i destacats membres de la secció local del municipi.   Teresa Jordà ha afirmat que “les eleccions del proper 25 de novembre són uns comicis històrics i  han de ser les últimes eleccions que farem a una Catalunya dins de l’Estat Espanyol. Tenim l’opció, una oportunitat magnífica, de construir un nou país, un nou estat. Un país on els eixos nacional i social són indissociables. Tenim a les mans una oportunitat plena d’il·lusió i responsabilitat. Jordà ha puntualitzat que “la independència no es demana, es guanya, i nosaltres treballem per guanyar un futur digne pels nostres fills i disposar d’un país lliure i socialment just per evitar el patiment d’aquells que malauradament més pateixen actualment i això només ho farem amb una Catalunya independent”.

Sergi Sabrià: "Catalunya només tindrà una i única oportunitat per assolir la independència"

Sergi Sabrià, número dos d'Esquerra Republicana de Catalunya per Girona al Parlament de Catalunya i exalcalde de Palafrugell va visitar, el passat diumenge, 11 de novembre, el mercat de Sant Joan de les Abadesses i va participar a la primera i exitosa edició del caga poni, activitat organitzada pel CE Abadessenc. Sabrià va estar acompanyat per l'alcaldessa de Vallfogona del Ripollès i número quatre d'ERC, Carme Freixa, el president comarcal, Carles Bassaganya i els regidors santjoanins, Sergi Albrich i Lluïsa Pérez.   Sabrià va destacar que a "Catalunya està en un punt de no retorn i només tindrà una oportunitat per assolir la independència. La gent d'Esquerra sempre hem cregut amb l'assoliment de l'Estat Propi i ens situarem fidelment al costat d'aquells que vulguin treballar per aquesta finalitat sense discriminar a ningú i incloure a tothom. Cal que Esquerra esdevingui la segona força al Parlament de Catalunya per vetllar que no es faci cap pas enrere per aconseguir la sobirania plena. A la futura República Catalana no hi sobra ningú i hi farem prevaldre els drets socials i l'estat del benestar". També va puntualitzar que “són uns comicis amb una gran transcendència i importància nacional, però sobretot social. Aquest fet el denota la bona receptivitat que avui hem copsat als vilatans de Sant Joan de les Abadesses”.

ERC Ripoll

Acte de campanya a la Sala Abat Senjust de Ripoll amb la Nancy Rovira, la M. Carme Freixa i en Roger Torrent

Aquest dissabte 10 de novembre, ERC ha organitzat un acte de campanya a la Sala Abat Senjust de Ripoll amb en Roger Torrent (primer de la llista per Girona), la M. Carme Freixa (número 4 per Girona) i la Nancy Rovira (suplent número 4 per Girona).   L’acte va començar amb una presentació i introducció de la Nancy Rovira, que va anar seguida de la intervenció de la Carme Freixa, que va exposar la necessitat de fer el pas cap a la independència davant dels continuats atacs que pateix el poble català a nivell cultural, econòmic i social.   Tot seguit, en Roger Torrent (alcalde de Sarrià de Ter i llicenciat en ciències polítiques i de l’Administració i màster en estudis territorials) va fer una exposició que va anar des dels orígens del catalanisme polític a l’independentisme actual.   Un dels arguments que es van sentir més en aquest acte sobre la necessitat de votar a Esquerra Republicana de Catalunya va ser el de la necessitat que el principal partit de l’oposició sigui inequívocament independentista i que CIU, sense tenir majoria absoluta, hagi de definir un full de ruta cap a la plena sobirania del poble català sense matisos, confederalismes i fórmules estranyes. És més, es va animar als votants de CIU independentistes a votar a ERC per assegurar el camí cap a la independència.

Inauguració de la nova seu d'ERC de Sant Joan de les Abadesses

ERC de Sant Joan de les Abadesses inaugura nova seu; el Casal Republicà Ramon Arqués

Sergi Albrich: “la inauguració d’aquesta nova seu és un símptoma fefaent de la bona salut que ERC té a Sant Joan de les Abadesses”. Esquerra Republicana de Catalunya ha inaugurat, davant de més de setanta persones, aquest dissabte 3 de novembre la nova seu de la secció local del partit a Sant Joan de les Abadesses; el Casal Republicà Ramon Arqués, en homenatge a l'alcalde que més temps es va mantenir en el càrrec durant la Segona República Catalana i un cop ja iniciada la Guerra Civil Espanyola (anys 1937 - 1938), així com a la resta d’alcaldes d’Esquerra que tingué Sant Joan durant aquest període; Vicenç Martín, Joan Mayol i Josep Mayà.     L'acte ha comptat amb la presència de la Secretària General d'ERC, la Sra. Marta Rovira i Vergés, la diputada al Congrés Espanyol, l’Excma. Sra. Teresa Jordà, el President d'ERC Ripollès, el Sr. Carles Bassaganya, la candidata al Parlament de Catalunya i alcaldessa de Vallfogona del ripollès, la Il.lma. Sra. Carme Freixa, i el President de la secció local d'ERC i portaveu del partit a l'ajuntament de Sant Joan de les Abadesses, el Sr. Sergi Albrich.   Marta Rovira ha afirmat que “Ens trobem en un moment transcendental pel país i nosaltres hem de ser els garants del futur nacional i sobretot dels drets socials d’una Catalunya lliure i no permetrem cap pas enrere per tal d’establir la República Catalana. Hem de ser els garants que Convergència Democràtica no es rendeixi per tal d’assolir l’Estat Propi, ara que els seus socis de federació se’n comencen a desmarcar”. “A nosaltres, a la gent d’ERC, no ens tremolaran les cames a l’hora de proclamar la independència del nostre país”.   Sergi Albrich ha relatat que “la inauguració d’aquesta nova seu és un símptoma fefaent de la bona salut que ERC té a Sant Joan de les Abadesses. Amb aquesta nova obertura volem demostrar que continuarem treballant, tal i com hem fet des del 1999, per millor el dia a dia de tots els santjoanins, sempre sumant amb voluntat d’avançar, i ho fem amb un moment altament engrescador a nivell nacional en el qual no en volem ser simples espectadors si no actors de primer grau”.

ERC insisteix per tal de reduir la sinistralitat de la N-260 al seu pas per la comarca del Ripollès i la Garrotxa

La candidata per Girona i alcaldessa de Vallfogona de Ripollès, Maria Carme Freixa i els diputats Teresa Jordà i Pere Bosch, acompanyats dels regidors de Ripoll i Sant Joan de les Abadesses, Nancy Rovira i Sergi Albrich,  han denunciat aquest matí la deixadesa de l’Estat pel que fa a la comarca del Ripollès.  Les infraestructures que són cabdals pel desenvolupament de la comarca, com és la N-260 és una de les més oblidades. Aquest oblit no fa més que accentuar la manca de sensibilitat de l’Estat per una via de la seva competència, que a banda de la importància de les comunicacions comarcals presenta un índex de perillositat i accidentalitat massa elevat. ‘Segons un informe del RACC d’aquest passat mes de setembre, aquesta és una de les 20 carreteres més perilloses de l’Estat. Aquesta carretera centra més del 70% dels accidents mortals al Ripollès. La manca d’inversions a les nostres carreteres, a banda de ser una clara demostració de manca de sensatesa i sensibilitat, és una nova demostració de la voluntat de Madrid per incentivar que construïm vies cap a la independència del nostre país’, ha explicat Carme Freixa.  Per la seva banda, la diputada Teresa Jordà ha destacat que ‘no és admissible que l’Estat abandoni les inversions obligades en aquestes carreteres i deixi els nostres usuaris amb una carretera amb aquest índex de perillositat i accidentalitat”. Les inversions estatals al Ripollès no contemplen altres infraestructures tan importants pel desenvolupament econòmic de la comarca, com són el túnel de Toses, les variants de Ribes de Freser, de Sant Joan de les Abadesess i de Ripoll i la C-152. ‘L’abandonament manifest de l’Estat per aquestes inversions ha quedat plenament palès a partir del moment que Fomento no les ha inclòs ni les preveu incloure en el Pla d’infraestructures de transport i habitatge fins el 2024’, ha explicat Freixa. ERC lidera les reclamacions per les infraestructures del Ripollès ERC ha presentat esmenes als pressupostos en anys anteriors i aquest també ho farà.

Carme, Teresa i Roger

ERC inicia la precampanya reclamant una aposta pel sector agroalimentari - El Ripollès.info

ERC va aprofitar la Fira de Santa Teresa per estrenar la seva precampanya. Una coincidència volguda ja que el cap de llista per Girona, Roger Torrent, va anunciar des de Ripoll la necessitat d'apostar decidament pel sector primari amb la creació d'un macrodepartament agroalimentari. Torrent, que també és alcalde de Sarrià de Ter, considera que la nova estructura ha de ser “transversal” i agrupar no només les competències de l'actual Departament d'Agricultura sinó incorporar aquelles qüestions de Territori, Indústria i altres conselleries que afectin al sector primari. “És un dels sectors estratègics que tenim per sortir de la crisi” va assegurar al mateix temps que va recordar que apostar-hi és “la millor manera d'evitar desastres com el de l'Empordà”. Torrent va estar acompanyat de Teresa Jordà, diputada al Congrés espanyo, així com de Maria Carme Freixa, alcaldessa de Vallfogona i número 4 dels republicans als comicis del 25N. Freixa va assegurar que calia continuar prioritzant actuacions per potenciar les marques pròpies dels productes agroalimentaris com s'ha fet els darrers anys al Ripollès. En aquest sentit va assenyalar la importància de mantenir unes línies d'ajut que són necessàries en un moment “que el producte de km 0 es valora més que mai”. El candidat d'ERC, per la seva banda, va lamentar que en l'última legislatura s'han frenat “polítiques imprescindibles” com són els programes d'electrificació rural o la millora de camins. Notícia del Ripollès.info

Carme Freixa ocuparà la quarta posició a la candidatura d'ERC per Girona

El passat dissabte 13 d'octubre de 2012 el Consell Nacional d'Esquerra Republicana de Catalunya va ratificar les llistes electorals pels comicis al Parlament de Catalunya previstos pel proper 25 de novembre. El Consell Nacional va aprovar que Oriol Junqueres, president d'Esquerra Republicana de Catalunya i alcalde de Sant Vicenç dels Horts, esdevingués candidat a la presidència de la Generalitat de Catalunya i encapçalés la llista electoral del Parlament de Catalunya per Barcelona, i que Roger Torrent, alcalde de Sarrià de Ter, encapçalés la llista electoral per la demarcació de Girona. Carme Freixa, alcaldessa de Vallfogona del Ripollès, ocuparà la quarta posició de la llista electoral per Girona, precedida per Sergi Sabrià, exalcalde de Palafrugell, com a número dos, i Pere Bosch, diputat al Parlament de Catalunya i exalcalde de Banyoles, com a número tres. Freixa estarà acompanyada per Nanci Rovira i Sergi Albrich que ocuparan les posicions quarta i novena  respectivament, de la llista de reserves de la formació.

Sant Joan de les Abadesses ja és Territori Català Lliure

El plenari de l'ajuntament de Sant Joan de les Abadesses va aprovar el passat divendres 28 de setembre i per la unanimitat de tots els grups municipals del consistori, la moció presentada pels grups municipals d'Esquerra Republicana de Catalunya i Convergència i Unió, les assemblees locals de l'ANC i les CUP i el col.lectiu santjoaní Fills de la Terra, per tal de declarar Sant Joan de les Abadesses com a Territori Català Lliure i mostrar el suport del consistori vers el govern de la Generalitat de Catalunya, resultant dels comicis electorals del proper 25 de novembre, per tal que realitzi un referèndum que permeti decidir als catalans i les catalanes quin futur desitjen per Catalunya, és a dir, perquè els catalans i les catalanes decideixein si Catalunya ha d'esdevenir un estat propi i sobirà.

L'equip de govern rebutja l'establiment d'un sistema de bonificacions a la llar d'infants de Sant Joan de les Abadesses.

El passat 28 de setembre va tenir lloc la sessió plenària de l'ajuntament de Sant Joan de les Abadesses a la qual es sotmetia a votació la proposta del grup municipal d'Esquerra per tal d'establir un doble sistema de bonificacions econòmiques per aquelles famílies del municipi amb infants a la llar d'infants "el Molí Petit" i que puguin patir situacions econòmiques i/o socials complicades. La proposta, registrada a l’ajuntament del municipi el dia 31 d’agost de 2012, preveia elaborar un doble sistema de bonificacions per tal d’establir, per una banda, una bonificació econòmica del 25% de la quota mensual de la llar d'infants per a famílies nombroses, famílies monoparentals i famílies amb més d'un fill a la llar de forma simultània i, per l'altra, es preveia establir un sistema de bonificació econòmica del 30% de la quota mensual de la llar adreçada a aquelles famílies que el còmput total de rendes econòmiques dels membres de la llar no arribi a uns llindars econòmics òptims i decents establerts a partir del salari mínim interprofessional. El sistema de bonificacions plantejat pel Grup Municipal d’Esquerra Republicana fou rebutjat, tot i els intents reiterats de debat per part dels representants de l'AMPA i els grups de l’oposició a diverses juntes de la llar d'infants, amb els nou vots contraris dels regidors del partit dels socialistes de Catalunya i de Convergència i Unió. Amb la mateixa aritmètica també es va aprovar definitivament l’increment de quotes (de 100 a 140 euros mensuals) de la llar d’infants “el Molí Petit”, incomplint allò promès per part de l’alcalde santjoaní de repartir, entre les famílies i l’ajuntament, la quantitat econòmica que la Generalitat de Catalunya deixa d’aportar a la llar per aquest any 2012.