Ripollès

Totes les notícies

Carles Bassaganya

La reiterada frustració dels catalans

He escoltat en molts moments, per part de polítics de “primera línia” (de foc?), una coartada perfecte per evitar un pronunciament favorable sobre un tema: “...aquest posicionament, aquest objectiu, al no aconseguir-se, generaria frustració al poble de Catalunya”. Insisteixo, ho he escoltat moltes vegades i sorgint de tots “els colors” de l’arc de Sant Martí polític. D’uns més que altres, també és veritat!. A partir d’aquesta expressió fantàstica... “jo penso que això pot arribar ser bo, però com que no sé segur si ens ho donaran, o ho aconseguirem, no ho podem ni plantejar, perquè sinó genera frustració a l’immadur (això ho dic jo), poble de Catalunya...” em permeto fer-hi alguna reflexió. A la política, als objectius polítics, amb voluntat de transformar i millorar la societat, hem de prioritzar ser ambiciosos. Segurament també a molts altres àmbits de la vida, el professional, el de l’amistat... hauríem de prioritzar ser ambiciosos. Sóc conscient que aquesta paraula té, o pot tenir, si és de forma desmesurada i sense altres valors i contrapesos, una entrada negativa. L’ambició pot arribar a ser malaltissa, i no bona, en excés. Per tant, crec que en política i als objectius de la mateixa, l’ingredient ambició ha de ser-hi present, com també el factor de ser previsors, el del consens, el fet d’entendre i positivar la incertesa (no tot hem d’exigir que sempre haguem de saber com acaba i amb un 100% de seguretat), com a mecanismesamb per realment fer avançar les coses de forma decidida. La situació econòmica, però no només econòmica sinó amb l’afectació amb moltes i diverses cares de la vida, fa que s’hagin de prendre decisions, és un moment que cal endevinar més que mai les decisions en base a un certa ruta definida. I aquí, per mi és un bon moment per ser ambiciosos, pel bé, pel futur i sobretot per la felicitat de la gent que vivim en aquest país. Dos exemples de la coartada, això generaria frustració.

Obra alcalde republicà

L'obra de l'alcalde republicà Ramon Arqués centrarà la ponència que organitza la secció local d'Esquerra de Sant Joan de les Abadesses.

Atès que el present any es celebra el 80è aniversari de la fundació d’Esquerra Republicana de Catalunya i també es commemora el 80è aniversari de la proclamació de la Segona República Catalana i, també Espanyola, Esquerra de Sant Joan de les Abadesses participarà, per cinquè any consecutiu a la Festa Major del municipi, organitzant un acte de caire històric amb components clarament catalanistes i de defensa dels nostres trets definitoris. Enguany, la secció local d’Esquerra ha organitzat la conferència “l’obra de l’alcalde Republicà Ramon Arqués a Sant Joan de les Abadesses”, que relatarà la vida del partit durant els primers anys de la seva fundació a nivell municipal, així com l’obra realitzada pel primer alcalde que tingué el municipi, així com aquells que el substituïren, Joan Mayol i Josep Mayà, sota les sigles d’Esquerra Republicana de Catalunya, un cop proclamada la Guerra Civil Espanyola. La conferència anirà a càrrec de Teresa Massoni, Historiadora i professora d’història, Àlex Porta, arxiver i historiador de l’art, i Sergi Albrich, president de la secció local d’Esquerra Republicana de Catalunya. L’acte tindrà lloc el proper dissabte 10 de setembre a dos quarts de set de la tarda, al vestíbul de l’Edifici Duran i Reynals (Antiga Escola Abadessa Emma). 

Carles Bassaganya

Per Esquerra ser el segon partit del Ripollès no és suficient

D’entrada felicito a totes les persones guanyadores de les eleccions municipals del passat diumenge 22 de maig, i que tindran el repte de gestionar, administrar, i liderar els 19 ajuntaments del Ripollès en uns moments que, com a mínim, són singulars i complicats. Si es fa una generalització dels resultats electorals a la comarca, és també just felicitar a la federació de CiU pels bons resultats que ha tingut, i que li comportaran poder governar el Consell Comarcal. A més, una altra dada a tenir en compte i positivar-la és la participació. Sobrepassar arreu més del 63% és una bona dada per anar engruixudint la democràcia i la participació en la “cosa pública”. En el cas d’Esquerra Republicana de Catalunya només hem assolit una part dels objectius. Volíem que la bona feina de la Carme Freixa a Vallfogona, d’en David Serrat a Les Llosses, de l’Esteve Perpinyà a Pardines i de la Teresa Jordà a Ripoll tinguessin revàlida. La de les persones que ho lideraven, com els seus equips. Ha estat així, a excepció del cas de Ripoll, on després de 8 anys de govern ambiciós, transformador i segurament poc dedicat a fer venda permanent d’aquesta acció de govern, la ciutadania ha decidit donar una alternança. Per tant, unes eleccions municipals no són unes soles eleccions, en són tantes com municipis tenim. De les coses que estem realment contents a Esquerra és que hem aconseguit ser en diferents llocs l’alternativa o la visió diferent d’entendre el municipi, això s’ha pogut materialitzar amb un bons resultats a Camprodon, Vilallonga, obtenint l’alcaldia d’Ogassa amb Josep Tremps al capdavant; o esdevenint oposició, necessària oposició constructiva, a Sant Joan, Toses, Ribes, Gombrèn o Toses. A més, en el cas de Campdevànol se’ns ha encarregat tenir la responsabilitat de garantir un govern bo i estable per a la població. Els resultats de totes i cada una d’aquestes elecccions municipals, han portat una alegria -globalment, no n’hi ha hagut tantes- que és confirmar que ERC a la comarca és el segon partit en nombre de regidors, amb 34, pujant-ne 1 dels que teníem el 2007.

Dones d'Esquerra

Esquerra és nom de dona - notícia de elripolles.info

ERC va organitzar aquest dimecres a Ribes de Freser la presentació del llibre Les Dones d’Esquerra. 1939-1979. Memòria i testimonis . La publiació, editada per la Fundació Josep Irla, recupera el paper de les dones en el partit republicà durant el franquisme. Es tracta de petites biografies de militants del partit dividides en blocs com alcaldesses, pena de mort, exilis o clandestinitat entre altres. L'autora, Elena Masó, va ser a Ribes en un acte que va presentar la candidata pel municipi Maria Perramon. De fet la presentació del llibre va voler ser una doble reivindicació tant del passat com del present. I és que ERC ha fet aquest 2011 una aposta molt femenina ja que presenta cinc candidate dels 14 caps de llista. Es tracta de la mateixa Perramon (Ribes de Freser), Helga Pujol (Campdevànol), Teresa Jordà (Ripoll), Carme Freixa (Vallfogona) i Rosa Busquets (Setcases).

Maria Parramon

Ja ens trobem a l’equador de la campanya

A 7 dies de la finalització de la campanya per les municipals, Esquerra està fent un esforç per dur a terme actes de proximitat per fer arribar les propostes dels diferents programes a veïns i veïnes dels municipis ripollesos. En aquest sentit, i donat que és el partit que presenta més candidates dones a la comarca, el proper dimecres es durà a terme un acte a Ribes de Freser que girarà al voltant del paper d’aquestes en la història d’Esquerra Republicana de Catalunya. Ben aviat us informarem del lloc i l’hora exacta.   

Llista Sant Joan de les Abadesses

La candidatura d’ERC a Sant Joan fa publiques les seves 10+1 prioritats per la pròxima legislatura

La candidatura d’Esquerra Republicana de Catalunya a Sant Joan de les Abadesses fa publiques les seves 10+1 prioritats per la pròxima legislatura. Les prioritats estaran emmarcades en tres eixos principals: el territorial i urbanístic, l’econòmic i el del serveis a les persones. 10 d’aquestes prioritats són accions concretes a realitzar a la pròxima legislatura, finalment n’hi ha una la qual l’objectiu es potenciar la cultura del consens. Per tal que fos possible aquesta última proposta, seria necessari que la pròxima legislatura no hi hagués majoria absoluta per part de cap grup, ja que només d’aquesta manera facilitaria el diàleg entre els representants municipals. Els tres eixos prioritaris i les 10+1 propostes són: Eix Territori i urbanístic 1. Planejament d’ordenació Urbana municipal (POUM) Es Revisarà el Planejament d’Ordenació Urbana Municipal a fi de planificar un creixement urbanístic ordenat, racional i sostenible que malmeti el mínim possible les planes agrícoles i l’ entorn. 2. Vila Vella Es continuarà apostant per la Vila Vella en el marc de la Llei de Barris. Es millorà l’entorn del Passeig Comte Guifré i el Monestir. Eix econòmic 3. Desenvolupament del sector de la Llaudet. S’impulsarà un desenvolupament econòmic, en el marc empresarial i d’emprenedoria, transformant l’antiga fàbrica Llaudet en un viver d’empreses i petits tallers. S’encarà el polígon de la Llaudet cap un model 2.0 en les noves tecnologies. 4. Comerç Es potenciarà el comerç de proximitat i es crearan més places d’aparcament al centre de la vila. 5. Nou model turístic Es crearà un nom model turístic aprofitat les potencialitats de Sant Joan, lligat amb, cultura, història i natura. Es Consolidarà el projecte Terra de Comtes i Abats, s’acabarà la Via verda fins a la Garrotxa, es treballarà per desencallar l’ermita de Sant Antoni, per convertint-la en un equipament de servei d’allotjament i restauració.

Ripoll batega

Vídeo de Campanya per les eleccions municipals de Ripoll

Aquest dissabte 23 d'abril, dia de Sant Jordi, Teresa Jordà -acompanyada d'altres companys de la candidatura d'ERC a Ripoll- va presentar el vídeo de campanya "Ripoll Batega!". El vídeo recull un balanç de les actuacions més destacades d'aquests últims vuit anys amb Teresa Jordà com a alcadessa de Ripoll, i mostra les principals propostes per al pròxim mandat. El vídeo "Ripoll Batega!" es pot veure a l'apartat vídeos. 

ERC Sant Joan de les Abadesses

Esquerra de Sant Joan de les Abadesses presenta els vint membres de la candidatura davant de 150 persones

Més de cent quaranta persones van assistir a la presentació dels 20 noms de la candidatura d’Esquerra Republicana de Catalunya a Sant Joan de les Abadesses. L’acte fou conduït per l’alcaldable Sergi Albrich, el passat dissabte 16 d’abril a la plaça de l’Abadia. Esquerra presenta una llista electoral amb un alt grau de renovació, on un 60% dels integrants mai abans havia estat vinculat en l’àmbit polític, però tots ells i elles són representatius de l’àmbit social, esportiu, cultural i empresarial de Sant Joan. És a dir, formen o han format part de l’engranatge bàsic que caracteritza Sant Joan; les entitats i les associacions. El 40 % restant de la llista electoral el constitueixen aquells que han tingut responsabilitats al capdavant de l’ajuntament i aporten l’experiència forjada al llarg dels últims anys. Esquerra és la primera formació santjoanina que anuncia una candidatura, pels propers comicis electorals del 22 de maig, constituïda per vint-i-un noms, entre els quals s’hi inclouen els 10 noms de la llista de suplents, denominats per la formació santjoanina “llista de suport”. A fi de representar el recolzament públic per part de deu persones provinents de realitats diferents del municipi. La llista que Esquerra presentarà en les properes eleccions municipals està formada per: 1. Sergi Albrich. Llicenciat en Geologia, màster en Govern Local. Està cursant el doctorat en geologia, especialitat en Micropaleontologia. És regidor, des del 2007, a l’ajuntament de Sant Joan de les Abadesses i és president de la secció local d’Esquerra del municipi, des del 2009. Ha estat president, durant quatre anys, del Grup Esplai Somnis i ha estat membre de la junta de la Unió Excursionista de Sant Joan. Actualment treballa com a tècnic superior geòleg a la Generalitat de Catalunya. 2. Lluïsa Pérez. És tècnica en dietètica i nutrició i auxiliar d’infermeria especialitzada en fisioteràpia i rehabilitació. És una dona optimista, emprenedora i extrovertida.