Ripollès

Totes les notícies

Carme Serrano

Carme Serrano serà la nova consellera comarcal d'ERC al Ripollès

El ple d'aquest dimarts, 19 de setembre, la regidora de Ripoll, Carme Serrano, prendrà possessió del càrrec de consellera comarcal al Consell Comarcal del Ripollès. Serrano substitueix a Jordi Batchelli, que per motius laborals va renunciar al càrrec a la sessió ordinària del passat mes de juliol.   Carme Serrano Fernández (Ripoll, 1967). Diplomada en Magisteri de Ciències Socials. Treballa com administrativa al Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i és regidora per Esquerra Republicana de Catalunya a l'Ajuntament de Ripoll des del 2012.  

Meritxell Serret: “L’1 d’octubre votarem per allunyar-nos de la repressió que estem patint”

La consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació participa en l’acte de la campanya pel Referèndum que Esquerra Republicana ha celebrat a Pardines   La consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat, Meritxell Serret, ha afirmat des de Pardines que “l’Estat està demostrant la poca cultura democràtica que té. Per tant, el proper 1 d’octubre sortirem tots a votar per demostrar quina classe de país volem, allunyant-nos absolutament de la repressió que estem patint”.   Serret ha participat en l’acte que s’ha celebrat aquest divendres 15 de setembre i que ha comptat amb l’assistència d’un centenar de persones. També han intervingut la diputada d’Esquerra al Congrés, Teresa Jordà, i l’alcaldessa de la població, Núria Pérez.   “Tenim clar quin país volem i com desenvolupar la nostra societat i els nostres valors. Tenim clar les nostres polítiques i els recursos que tenim per gestionar. Per què hi hem de renunciar?” ha defensat Serret.   Per la seva banda, Teresa Jordà ha iniciat la seva intervenció amb un contundent “el poble vol decidir i decidirem. Som un subjecte polític i ens reconeixem com a nació”. La diputada ha reivindicat que la República Catalana “serà feminista, igualitària i amb oportunitats per a tothom tothom. Tenim la oportunitat de fer néixer i créixer una societat de ciutadans lliures i iguals. Fem-ho!”. Jordà ha volgut destacar que “no podem permetre que, avui en dia, encara existeixi una bretxa salarial de més del 26% entre homes i dones”.   La diputada republicana ha deixat clar que “no podem permetre tenir un Estat que ens maltracta i envia al TC lleis com la d'igualtat efectiva entre homes i dones”. Jordà ha recordat que, sense anar més lluny, “fa 2 mesos vàrem aprovar un pacte d'estat en contra la violència de gènere i el PP i PSOE no van ser capaços de parlar de violència masclista malgrat la demanda de la resta de formacions polítiques”.

Meritxell Serret, Teresa Jordà i Núria Pérez inicien la campanya pel Referèndum a Pardines

L’acte se celebrarà el divendres 15 a les 20:00 hores al Mirador de Serra Cavallera. Esquerra Republicana iniciarà la campanya electoral al Ripollès a Pardines amb un acte que comptarà amb la presència de la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret, la diputada Teresa Jordà i l’alcaldessa del municipi, Núria Pérez. Concretament l’acte se celebrarà al Mirador de Serra Cavallera a partir de les 20:00 hores. L'acte a part de ser l'inici de campanya al Ripollès també serà l'acte central de les Dones d'ERC de les comarques gironines. L’inici de campanya dóna continuïtat als actes que fa setmanes que ERC Ripollès està organitzant pel territori i que ara, amb l’inici oficial de la campanya, s’intensificaran. Sense anar més lluny, 24 hores després de l’acte de Pardines, es farà un altre acte a Camprodon, a la sala d’actes de l’Ajuntament. Jordi Orobitg, diputat al Parlament de Catalunya, serà el protagonista d’aquesta xerrada que serà aquest dissabte 16 de setembre a les 19:00 hores.

Marta Vilalta a Sant Joan

Vilalta: “L’1 d’octubre serà un èxit perquè el govern i el Parlament han fet la feina. Ja només depèn de la gent”

La directora general de Joventut porta la campanya d’Esquerra Ripollès pel Referèndum a Sant Joan de les Abadesses i Ogassa. Esquerra Republicana continua amb la campanya pel Referèndum i, aquest cap de setmana, ha celebrat dos actes. Concretament, s’han dut a terme a Sant Joan de les Abadesses i Ogassa i la protagonista ha estat la directora general de Joventut de la Generalitat de Catalunya, Marta Vilalta. A Ogassa, Vilalta va estar acompanyada l'alcalde de la població, Josep Tremps, i l'alcaldessa de Vallfogona de Ripollès i presidenta d'ERC Ripollès, Carme Freixa. L'acte es va organitzar a la Cooperativa del municipi i, durant la seva intervenció, Vilalta va explicar que “el govern i el Parlament han fet la feina. Que l'1 d'octubre sigui un èxit depèn de la gent”. D’altra banda, a Sant Joan de les Abadesses, amb la presència dels ripollesos Laia Capdevila (JERC), Jordi Gumí (JNC) i Carla Riera (ANC), la directora general va resoldre els dubtes que es van plantejar durant la xerrada i va deixar clar que “el dia 1 d’octubre exercirem la plena sobirania”.  

Marta Vilalta

La Directora General de Joventut explicarà, dissabte, el futur del Referèndum al Ripollès

Marta Vilalta i Torres, Directora General de Joventut del Govern de la Generalitat de Catalunya, explicarà dissabte a Sant Joan de les Abadesses i a Ogassa com es votarà al Referèndum del proper 1 d'octubre i com es succeiran els esdeveniments fins assolir la República Catalana. A Ogassa, la Directora General de Joventut explicarà els moments que estem vivint com a país conjuntament amb l'alcalde d'Ogassa, Josep Tremps, i l'alcaldessa de Vallfogona de Ripollès i presidenta d'ERC Ripollès, Carme Freixa. L'acte tindrà lloc a dos quarts de sis de la tarda a la Cooperativa d'Ogassa. A Sant Joan de les Abadesses Vilalta estarà acompanyada pels ripollesos Laia Capdevila (JERC), Jordi Gumí (JNC) i Carla Riera (ANC) atès que l'acte santjoaní s'ha organitzat conjuntament entre les joventuts dels partits i entitats independentistes. L'acte tindrà lloc al bar Centre de Sant Joan de les Abadesses, a les 7 de la tarda, i anirà acompanyat per un refrigeri gratuït pels assistents.  

El Museu del Pastor. Toses (Fornells de la Muntanya)

El senador d’ERC, Quim Ayats, recorda des de Toses i Planoles que “ha arribat el moment de decidir el nostre futur i tot depèn de nosaltres”

Aquest cap de setmana Esquerra ha intensificat la campanya pel Referèndum al Ripollès amb Ayats i la diputada Teresa Jordà Totes i Planoles han estat la seu aquest cap de setmana de dos actes organitzats per Esquerra Republicana dins la campanya Horitzó Referèndum. Construir una Nova República. En els dos casos es va comptar amb la participació de Teresa Jordà, diputada d'ERC al Congrés, i del senador d’Esquerra, Joaquim Ayats. La jornada es va iniciar a Toses on els dos ponents van ser presentats per la regidora d’Esquerra a Toses, Dolors Rovira. Durant la seva intervenció Ayats va demanar que “ara és el moment de confiar en nosaltres mateixos. És moment de decidir el nostre futur i, tinguem-ho clar, tot depèn de nosaltres”. Posteriorment va arribar l’hora de Planoles on, en aquest cas, va obrir l’acte el vicepresident d’Esquerra al Ripollès, Joan Vilaplana. Jordà va recordar que “estem a 30 dies de poder decidir el futur polític que volem per al nostre país. I no fallarem. Diguin el que diguin el proper 1 d’octubre votarem”. Cal destacar que aquests dos actes s’emmarquen dins la campanya que els responsables d’Esquerra al Ripollès van engegar fa uns mesos amb la voluntat d’explicar als dinou municipis de la comarca les particularitats del referèndum de l’1 d’octubre i de la futura República Catalana.  

ERC porta la campanya sobre el Referèndum de l’1 d’octubre a Toses i Planoles

Teresa Jordà, diputada d'ERC al Congrés, i el senador d’Esquerra, Joaquim Ayats, seran els protagonistes dels dos actes que se celebraran a Fornells de la Muntanya i Planoles aquest proper dissabte 2 de setembre. Amb el nom Horitzó Referèndum. Construir una Nova República, Jordà i Ayats faran les conferències al voltant del Referèndum de l’1 d’octubre i de la construcció de la futura República Catalana. La jornada començarà a les 5 de la tarda al Museu del Pastor de Fornells de la Muntanya (Toses), un acte que presentarà la regidora d’ERC al consistori, Dolors Rovira. Posterior, concretament a les 7 de la tarda, la xerrada es traslladarà al Casino de Planoles. Els dos actes s’emmarquen dins la campanya que ERC Ripollès va engegar fa uns mesos amb la voluntat d’explicar als dinou municipis de la comarca les particularitats del referèndum de l’1 d’octubre i de la futura República Catalana.  

Una sentència judicial anul·la la ubicació de la planta de biomassa al sector industrial de Llaudet

El plenari de l'Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses, reunit dilluns de forma extraordinària, va aprovar, amb els vots favorables de l'equip de govern i de CiU i l'abstenció del grup municipal d'ERC, l'aprovació definitiva del text refos del pla de Millora Urbana (PMU) de Llaudet.  Aquesta aprovació correspon a l'anul·lació judicial de la modificació del PMU de Llaudet que va efectuar-se l'any 2011 amb la finalitat de permetre que l'eventual planta de biomassa, que s'havia promès ubicar al sector industrial, pogués disposar d'una xemeneia de com a màxim 25 metres d'alçària. Producte d'un recurs judicial interposat contra la citada modificació, en va derivar la sentència judicial 582/2016 que declara nula l'esmentada modificació urbanística i obliga a l'Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses a rectificar la norma urbanística i eliminar qualsevol referència a una planta de biomassa i a estructures industrials superiors als 12 metres, entre altres motius per no disposar dels informes mediambientals pertinents. Aquesta anulació i adaptació de la Modificació del Pla de Millora Urbana de Llaudet 2/2011 es va aprovar de forma definitiva al plenari extraordinari de de dilluns. Així, la normativa urbanística que regulava la implantació d'una planta de biomassa, que l'alcalde de Sant Joan de les Abadesses va prometre l'any 2011, que s'havia d'instal·lar al sector industrial de Llaudet, previsiblement l'any 2013, i que havia de generar 250 llocs de treball, es declara nula de ple dret com a conseqüència del dictamen de la sentència judicial 582/2016, emesa pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. "Una sentència que posa en manifest que, en el supòsit que l'Ajuntament hagués permès la implantació d'una central de biomassa, s'hauria d'anul·lar la llicència d'activitats i, fins i tot, indemnitzar la suposada activitat, amb els greuges econòmics que aquest fet comportaria pel propi ajuntament". Per altra banda, cal recordar que fins a mitjans d'aquest 2017 no havien arribat tots els serveis bàsics de subministrament al sector industrial de Llaudet.

La manifestació serà aquest dissabte 26 d'agost, a les sis de la tarda, a la plaça de l'Ajuntament

Ripoll per la pau, un pas endavant

Sota aquest nom, l’Ajuntament de Ripoll ha convocat, aquest dissabte 26 d’agost, una manifestació per a condemnar els atemptats i fomentar la cohesió social. Com tots vosaltres, des d’Esquerra Republicana de Catalunya estem convençuts que ara, més que mai, és el moment de mostrar unitat i ensenyar a tot el món que Ripoll, amb una història mil·lenària, és el bressol de la convivència i el respecte. No oblidem que el terrorisme ens ha colpejat amb contundència però encara tenim més clar que hem de batallar “contra la por, sense por”. I un bon moment per demostrar-ho serà aquest dissabte, 26 d'agost, a partir de les 6 de la tarda.  Som-hi, tots al carrer. 11.000 ripollesos i ripolleses lluint que som un poble que volem i podem. Tots junts ens en sortirem amb la complicitat d’un país que vol ser nou, i millor. Us esperem aquest dissabte. Esquerra Republicana Ripollès