Ripollès

Totes les notícies

Jordà: ‘ERC ha guanyat a les comarques gironines i això reforça el nostre paper com a punta de llança de l’independentisme’

‘Esquerra Republicana ha guanyat per primera vegada a Girona. Una victòria que ens permetrà reforçar el nostre paper com a punta de llança de l’independentisme’, ha explicat Teresa Jordàdurant la roda de premsa posterior a conèixer els resultats del 26J. La candidata republicana ha volgut agrair el suport dels votants, tant els habituals com els nous gironins que ‘han aportat el seu gra de sorra de la victòria’. Esquerra a Girona ha superat la barrera dels 80.000 vots i, respecte al 20D, ha passat del 23,46% al 26,27% dels vots. Jordà ha remarcat que ‘els resultats a nivell global demostren, com ERC ja ha denunciat en reiterades ocasions, que Espanya es irreformable. És per això que els resultats d’avui són un impuls per al procés i com diu en Joan Tardà, nosaltres marxem’. Al Ripollès, ERC amb 3590 vots, s'ha consolidat com a segona força de la comarca, amb una diferència de 229 vots de la primera força, Convergència Democràtica de Catalunya, i ha sigut la llista més votada no només a Vallfogona i Gombrèn (com a les eleccions del 20 de desembre del 2015) sinó també a Toses, Planoles, Sant Pau de Segúries i Campdevànol! A Ripoll només hi ha hagut 10 vots de diferència amb CDC. Al seu torn, ERC duplica pràcticament els vots obtinguts per la tercera força, En Comú Podem/Podemos. A Teresa Jordà l’acompanyarà al Congrés Joan Olòriz, mentre que al Senat a Jordi Martí i Quim Ayats s’hi afegeix Elisenda Pérez.

Teresa Jordà tornarà a ser la cap de llista d’ERC de la demarcació gironina a les eleccions del 26J

Teresa Jordà tornarà a ser la cap de llista d’Esquerra Republicana de la demarcació gironina a les eleccions generals del 26J. Amb aquesta decisió des de la Federació Regional d’ERC es confirma la postura adoptada pel Consell Nacional d’Esquerra que aquest darrer cap de setmana va aprovar, per unanimitat, presentar-se a les eleccions espanyoles amb les mateixes llistes que el 20D. Jordà es mostra molt satisfeta amb el nomenament i afirma que “tornarà a ser un honor, un orgull i una responsabilitat tornar a encapçalar la llista d’ERC a Girona”. La candidata republicana argumenta que “aquest 26 de juny tornarem a ser presents a Madrid per seguir defensant el vot i la dignitat de tots aquells que el 27S van dir un SÍ inequívoc a la independència del nostre país”. A l’hora de valorar la repetició de les eleccions, Jordà lamenta “la inoperativitat, la inutilitat i la manca de responsabilitat dels partits espanyols a l'hora de llegir el missatge que l'electorat va emetre el passat 20D i que ara ens porta a unes altres eleccions”. Per la seva banda, la candidata d’ERC a Girona diu que “tot i que no som els responsables d'aquests nous comicis, treballarem de valent per tornar a ser a Madrid més i més forts”.  Jordà recorda que “durant aquests mesos hem treballat de valent en favor del nostre procés i també demostrant que els canvis en moltes polítiques són possibles. Nosaltres tenim projecte i aquests mesos que haurem de ser a Madrid l'explicarem, el farem més fort i ajudarem a fer noves i millors polítiques per a la gent”. Currículum Teresa Jordà Ha estat alcaldessa de Ripoll de 2007 fins al 2011. És llicenciada en Història Moderna i Contemporània per la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha estat responsable de la regidoria de Promoció econòmica, turisme i fires de l'Ajuntament de Ripoll; vicepresidenta de la Fundació Eduard Soler de Ripoll; presidenta de la Fundació Guifré (Residència Geriàtrica de Ripoll); formà part de l'executiva de la Federació de Municipis de Catalunya, per la qual cosa ocupà el càrrec de presidenta de la Comissió Econòmica i d'Ocupació; i també ha estat membre del Consell d'Administració del SOC.

Teresa Jordà

Teresa Jordà: 'Prohibeixin el fracking i apostin ja pel model de canvi energètic'

A iniciativa del grup d’Esquerra Republicana al Congrés dels Diputats s'ha aprovat una Proposició No de Llei (PNL) per dur a terme les accions legislatives corresponents per prohibir les tècniques de prospecció d’hidrocarburs mitjançant el sistema de fractura hidràulica anomenat fracking. La iniciativa aprovada aquest dimarts 29 de març parteix de la PNL d'Esquerra Republicana amb una transacció signada amb PSOE i Podemos i insta el govern espanyol que de forma immediata es decreti una moratòria en la concessió de qualsevol tipus d’autorització per a l’explotació, investigació i explotació dels jaciments d’hidrocarburs que utilitzin la tècnica del fracking. La diputada d’ERC al Congrés, Teresa Jordà, ha argumentat que 'hi ha un extens llistat d’efectes negatius que provoca el fracking i que provoca que sigui urgent que prohibir aquesta tècnica de prospecció”. En aquesta línia Jordà ha explicat que, entre altres efectes, ‘el fracking provoca contaminació als aqüífers i al seu entorn, altera els ecosistemes, contamina el subsòl, augmenta la pol·lució a l’aire i, inclús, indueix a l’aparició de moviments sísmics'. Durant la presentació de la Proposició No de Llei, Jordà ha denunciat que 'a nivell estat es vol imposar un model que compta amb una oposició molt important. Volen continuar imposant el seu autoritarisme quan haurien d’apostar ja per un canvi de model energètic que, lògicament, hauria d’anar en detriment dels combustibles fòssils'. Jordà ha afegit que 'mentre a la majoria de països de la Unió Europea, i a molts estats dels Estats Units, el fracking està prohibit, sembla que a Espanya és el nou model de negoci de les grans empreses tot i l’impacte que provoquen al patrimoni natural i al bé comú'. D’acord amb la PNL presentada per Esquerra i transaccionada, també es demana que es suspenguin cautelarment les prospeccions amb fractura hidràulica, incloent qualsevol projecte o permís d'investigació i establir una moratòria durant aquesta legislatura que inclogui tots els permisos o peticions d'autorització per realitzar investigacions, prospeccions o explotacions que actualment estan en tràmit i totes les que, encara que hagin estat objecte de concessió, no hagin iniciat els treballs de fracturació hidràulica.

Jornada de treball a Sant Joan de les Abadesses amb els diputats Joan Martí i Teresa Jordà

El passat divendres, 5 de febrer de 2016, va cloure una primera ronda de visites als alcaldes i regidors d'ERC-AM de la comarca del Ripollès per part del diputat a la Diputació de Girona, Joan Martí, i de la regidora de Ripoll i diputada al Congrés espanyol, Teresa Jordà. La jornada va comptar amb la presència dels regidors del grup municipal d'ERC, Sergi Albrich, Elisenda Guillaumes i Lluïsa Pérez, i de l'alcalde d'Ogassa, Josep Tremps. El president de la secció local i regidor Sergi Albrich va afirmar que "Tenir el recolzament i l'acompanyament dels representants polítics a la Diputació, al Parlament, al Govern de Catalunya i al Congrés dels diputats espanyol en tot allò que els requerim és un fet que valorem positivament. Crec que és important que els alcaldes i regidors dels municipis del Ripollès, com a representants dels nostres ajuntaments, les administracions més properes als ciutadans, actuem de corretja de transmissió entre la ciutadania i les administracions supramunicipals, a fi d'intentar resoldre les necessitats dels nostres veïns i veïnes". Joan Martí, va estendre la mà "a estar al costat de tots els càrrecs electes per tal de facilitar-los la seva gestió municipal i atendre les seves propostes o preocupacions. Fins ara ens hem reunit amb la gran majoria dels nostres alcaldes i regidors i ho continuarem fent al llarg de les properes setmanes en el marc del projecte Diputació 221 pobles". Teresa Jordà va afirmar que "a partir d'ara, i de la mateixa manera que vàrem fer a la passada legislatura, continuarem visitant els nostres representants polítics i les diverses associacions, entitats i activitats econòmiques de la nostra comarca per tal d'ajudar-los i donar-los suport amb tot allò que puguem. Establirem un calendari de visites al territori on els representants de les diverses administracions supramunicipals acompanyarem als nostres càrrecs electes locals i els representants de la societat civil. A la passada legislatura vàrem poder donar resposta a moltes inquietuds, necessitats i preocupacions i ho continuarem fent.

Alguns dels membres d'ERC Ripollès celebrant que la Teresa Jordà tornarà a ser diputada.

Teresa Jordà tornarà a ser la veu ripollesa al Congrés dels Diputats

  La candidatura d'Esquerra Republicana de Catalunya al Congrés dels Diputats, encapçalada per Teresa Jordà, ha obtingut a les comarques gironines el suport de 77.710 persones, situant-se com la segona força a la demarcació amb el 23,44% dels vots i més que doblant els resultats aconseguits fa quatre anys (33.000 vots). Aquests bons resultats han permès que la formació passi d'un diputat a dos i de cap a dos senadors.   Pel que fa la comarca del Ripollès ERC és el partit que, respecte el 2011, més ha incrementat amb número de vots absoluts (de 2.090 a 3.457), passant del 15,46% al 25,72% dels vots, guanyant terreny com a segona força de la comarca. El gran resultat de les forces independentistes al Ripollès, que han rebut de forma majoritària el suport del 58,95% de la ciutadania, ens impulsa a continuar treballant per desconnectar-nos definitivament de l'Estat espanyol.  

Teresa Jordà ‘Amb els 1.909 milions que hem pagat d'interessos del FLA podríem pagar 7 vegades el pla de xoc i d'emergència social'

El passat dimarts al matí, dia 8 d'octubre, Teresa Jordà va ser present al Ripollès per segona vegada en el marc de la campanya electoral del proper 20 de desembre. La cap de llista d'Esquerra Republicana de Catalunya per Girona va visitar la renovada Fira de la Puríssima de Camprodon acompanyada del primer tinent d'alcalde de l’ajuntament Camprodon i conseller comarcal, Jordi Batchelli, la regidora de Ripoll, Carme Serrano, el regidor de Sant Joan de les Abadesses, Sergi Albrich, i altres membres d'ERC de la comarca del Ripollès. Teresa Jordà va denunciar que ‘Els interessos del FLA (Fons de Liquiditat Autonòmica)  que hem d'assumir els catalans des del 2012 són de 1909 milions d'euros i, amb aquests diners, podríem pagar 7 vegades el pla de xoc per emergències socials que estem pactant entre Junts pel Sí i la CUP’.   Jordà a qualificat d’’indecència' el FLA, per l’ús polític que n’està fent el Ministre Montoro, que consisteix bàsicament en ‘retornar amb interessos els impostos dels catalans. Amb els interessos que hem pagat del FLA es podria cobrir la pobresa energètica, la pobresa infantil o l'emergència habitacional. L'asfíxia econòmica és també asfíxia social del nostre país’.   Jordà també va afegir que ‘Anirem a Madrid per ser la veu catalana al Congres de diputats i al Senat per treballar la desconnexió definitiva. Una legislatura que ha de ser curta i, evidentment, la última’.

Acte d’inici de campanya a Ripoll aquest dijous 3 de desembre a les 20h.

Acte d'inici de la campanya electoral, de les eleccions del 20 de desembre al Congrés de Diputats, de la candidatura d’ERC a les comarques gironines. L'acte comptarà amb la presència dels membres de la candidatura gironina i la cap de llista, Teresa Jordà.   L'acte de presentació serà el proper dijous, dia 3 de desembre de 2015, a les 8 de la tarda, a la Plaça de Monestir de Ripoll davant de la portalada.

Teresa Jordà

El Congrés Regional de la Federació de Girona escull Teresa Jordà per encapçalar la llista de la demarcació per a les eleccions generals

El Congrés Regional de la Federació de Girona ha escollit aquest dimarts al vespre a Salt, Teresa Jordà com a cap de llista per a la demarcació a les Eleccions Generals del 20 de desembre. Jordà encapçalarà d’aquesta manera, per segona vegada consecutiva la llista al Congrés per Girona.  Jordà ha fet balanç de la legislatura i ha explicat que 'han estat 4 anys intensos a Madrid. Hem intentat defensar els interessos dels gironins i fer sentir la nostra veu'. La candidata ha dit que 'hi hem de ser per explicar el que passa a Catalunya i per lluitar pels interessos i la justícia social dels catalans'. Jordà ha afegit que 'ara és un moment totalment diferent. La societat catalana necessita que ERC hi sigui. Hem de marcar perfil per defensar els valors republicans. Aquesta serà la legislatura més curta de la història. Hem de marxar del Congrés dels Diputats abans de que acabin els 4 anys. Ser a Madrid és important perquè és un altaveu'.   El Consell Nacional del proper dissabte, 7 de novembre, ratificarà la llista proposada des de la Federació Regional.   Properament es donaran a conèixer els altres membres de la candidatura, una candidatura que estarà formada per persones que formen part del món municipalista, de diferents perfils professionals i que provenen de les diferents comarques de la demarcació. La voluntat és també incorporar persones independents a la candidatura per fer-la plural, transversal i per sumar sensibilitats diverses tal i com ja s'ha fet amb la candidatura al Parlament de Catalunya amb Junts pel Sí.     Currículum Teresa Jordà Ha estat alcaldessa de Ripoll de 2007 fins el 2011. És llicenciada en Història Moderna i Contemporània per la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha estat responsable de la regidoria de Promoció econòmica, turisme i fires de l'Ajuntament de Ripoll; vicepresidenta de la Fundació Eduard Soler de Ripoll; presidenta de la Fundació Guifré (Residència Geriàtrica de Ripoll); formà part de l'executiva de la Federació de Municipis de Catalunya, per la qual cosa ocupà el càrrec de presidenta de la Comissió Econòmica i d'Ocupació; i també ha estat membre del Consell d'Administració del SOC.

Sergi Albrich, Teresa Jordà, Carme Freixa

Jordà: ‘Els pressupostos generals són ridículs per les comarques gironines i pel Ripollès’

La Diputada d’ERC al Congrés espanyol, Teresa Jordà, la Presidenta Comarcal del Ripollès, Carme Freixa i el Regidor santjoaní i responsable d’Acció Política de la Comarcal, Sergi Albrich, van fer una valoració dels Pressupostos Generals de l’Estat pel 2016.   La diputada republicana, davant de l’estació de tren de la capital ripollesa, va titllar els comptes del 2016 de frau i estafa i els va catalogar de “pressupostos ridículs”.   “L’Estat no és a Catalunya, tampoc a Comarques gironines i encara menys a la comarca del Ripollès” i va etzivar que malgrat que la inversió a Catalunya era d’un 10’7%, les xifres queden encara molt lluny del què contemplava la disposició addicional tercera de l’Estatut, que no és altre cosa que Catalunya rebi en inversions el mateix que aporta al PIB espanyol, que és aproximadament un 19%.   Pel què fa a les comarques gironines, els republicans varen parlar de “dèficits històrics” i van criticar de valent que el percentatge d’execució dels Pressupostos anteriors és baixíssim.   Van fer un esment especial al 22% menys de pressupost de la N-2 , entenent que aquesta era una infraestructura vital no només pel territori gironí sinó també per la resta del país i pel propi Estat espanyol. “No hi ha inversions en el teixit productiu” va afirmar la diputada.   Finalment van parlar de la Comarca del Ripollès, on la crítica va ser absolutament dura. Les inversions en aquesta comarca baixen un 80% respecte els pressupostos del 2012. La inversió és només d’un 1 milió d’euros pel conjunt del territori.   Aquesta vegada no hi ha ni un sol euro per la línia de tren, una infraestructura de 1er ordre no només per la comarca sinó també pel país, cal recordar que aquesta línia és internacional (Barcelona-Vic-Ripoll-Puigcerdà- la Tor de Querol).   Pel què fa a infraestructures viàries tampoc hi ha cap partida significativa que encarrili, si més no, a començar alguna de les prioritats consensuades al Ripollès entre tots els agents econòmics (Túnel de Toses, Variant de Ribes de Freser, Variant de Sant Joan de les Abadesses, Variant nord de Ripoll, seguretat a la N-260, etc…)   És per tot això que ERC ha presentat més de 20 esmenes en aquests Pressupostos que segons Teresa Jordà .