Ripollès

Totes les notícies

Vallfogona del Ripollès

El local polivalent de Vallfogona del Ripollès s'omple de gom a gom per participar a la conferència "Construir una Nova República"

Aquest passat diumenge, 24 de setembre, la Federació comarcal d'ERC al Ripollès va organitzar un acte a favor del Referèndum del proper 1 d'octubre, al Local Polivalent de Vallfogona del Ripollès. L’acte va comptar amb la presència de l'alcaldessa del municipi, Carme Freixa,  el conseller comarcal i regidor de Sant Joan de les Abadesses, Sergi Albrich i la Directora General d'Igualtat del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, Mireia Mata.   L’alcaldessa, Carme Freixa va d’estacar que “el compromís del Govern pel Referèndum és inequívoc. Els ajuntaments no defallirem. Farem tot el què sigui possible per votar”.   Sergi Albrich, va posar èmfasi en que ERC “hem fet actes als 19 municipis de la comarca, per nosaltres del més petit al més gran són cabdals pel Ripollès, hem escoltat a la gent de tots els pobles. Com a país, som en el moment històric més important dels últims 40 anys. El dia 1 ningú es pot quedar a casa, hem de tenir la consciència tranquil·la per haver-ho fet tot per guanyar".   Per la seva banda, Mireia Mata, va explicar com seria la nova república “volem un país on la democràcia i la justícia estiguin a l'ordre del dia, el què hem vist aquests dies és tot el contrari. Volem ser un país on la gent tingui recursos per poder tenir uns serveis públics bons i de qualitat. Volem un país on els treballadors tinguin bones condicions laborals. Va destacar que “alguns d’aquests drets ja els està garantint l’actual govern de la Generalitat amb les estructures d’estat creades, com penalitzen l'abús laboral. Pel fet d’haver creat una estructura d’estat com  l'Agència Tributària ha comportat que Lluís Salvadó, secretari d’hisenda, fos detingut. I va recordar com s’ha millorat la gestió econòmica de la Generalitat, posant al dia els terminis de pagament i reduint al mateix temps el dèficit”.   Mata també va respondre els dubtes dels assistents referent al referèndum de l’1 d’octubre.

ERC farà l’acte de final de campanya pel Sí a Ripoll

L'acte de final de la campanya pel Sí al referèndum de l'1 d'octubre al Ripollès es celebrarà a Ripoll, aquest dijous 28 de setembre a partir de les 17:00 hores, a la plaça de La Lira. S’iniciarà amb jocs i activitats infantils oberts a tothom i finalitzarà a les 18:30 hores amb un "Col·loqui Pel Sí", protagonitzat per en Joan Puigcercós, ex-president d’ERC i la diputada d'ERC al Congrés, Teresa Jordà.   Data: dijous 28 de setembre Lloc: Plaça de la Lira, de Ripoll Hora: 17:00h Jocs Infantils Hora: 18:30h "Col·loqui Pel Sí", amb Joan Puigcercós i Teresa Jordà     ERC va iniciar la campanya comarcal pel Sí el passat divendres 22 de setembre a Pardines, amb la presència de la consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat, Meritxell Serret; la diputada d'ERC al Congrés, Teresa Jordà; i l'alcaldessa de Pardines, Núria Pérez.  En aquests darrers mesos la federació comarcal d'ERC al Ripollès ha organitzat més de 25 actes a tota la comarca i n’ha fet com a mínim un a cada municipi, amb l'objectiu d'escoltar i donar importància a tots els municipis. Del més gran al més petit. ERC considera que el municipalisme és una peça clau i cabdal per construir la nova república.

Joan Olòriz i Sergi Albrich

Notícia Joan Olòriz "L'1 d'octubre serà el que nosaltres vulguem, no el què l'Estat Espanyol vulgui"

El passat dissabte, 23 de setembre, en el marc de la Festa del Grito de la independència del poble Mexicà, que es celebra a Sant Joan de les Abadesses, la secció local d'ERC va organitzar la conferència "De Tarradellas al Referèndum", a càrrec del diputat d'ERC al Congrés espanyol i historiador, Joan Olòriz.  La conferència va tenir lloc a 2/4 de 6 de la tarda a l'Auditori Jaume Nunó del Casal-Centre Cívic El Palmàs de Sant Joan de les Abadesses.   El president de la secció local i portaveu del grup municipal, Sergi Albrich, va iniciar la conferència solidaritzant-se amb el poble Mexicà pels terratrèmols ocorreguts els darrers dies.   La conferència va analitzar l’evolució de la situació entre Catalunya i Espanya dels últims 40 anys. Enguany es commemora el 40è aniversari del retorn del president Josep Tarradellas a Catalunya després de 38 anys d’exili a França. Tarradellas va ser escollit president de la Generalitat a l'exili, el 5 d'agost de 1954, a Mèxic on es varen reunir varis diputats catalans. Mèxic sempre va ser un país acollidor amb els exiliats republicans i no va reconèixer mai el règim de Franco.   El diputat d'ERC al congrés espanyol va centrar la seva intervenció en establir els paral·lelismes entre els diferents canvis viscuts a Catalunya amb l’actualitat i com el Principiat ha estat pioner en impulsar-los. Olòriz va afirmar que  “la Generalitat és l'única institució Espanyola anterior a la constitució, que Tarradellas, entre d’altres, va guardar el seu llegat a l'exili". “La història ens ha ensenyat que els governants espanyols no són de fiar, no han complert cap promesa escrita amb Catalunya, els exemples en són els Estatuts 1931, 1979 i 2006".   Finalment, Olòriz es va referir al referèndum, “l'1 d'octubre serà el que nosaltres vulguem, no el què l'Estat Espanyol vulgui”. El dia 1 ens hem de preguntar què hem fet per canviar aquesta situació i no quedar-nos a casa. Coherència, fermesa i il·lusió, la il·lusió és el què ens mou, aquest dies hem vist moltes persones, grans i joves cridant ‘llibertat’.

Més de 40 persones assisteixen a la conferència "Construir una Nova República" a Vilallonga de Ter

Aquest passat dissabte, 23 de setembre, la Federació comarcal d'ERC al Ripollès va organitzar un acte a favor del Referèndum del proper 1 d'octubre, a les 12 del migdia, a Can Parlet de Vilallonga de Ter. L’acte va comptar amb la presència de l'alcaldessa del municipi; Mònica Bonshoms, l'alcaldessa de Pardines; Núria Pérez, la Directora dels Serveis Territorials del DARP a Girona i regidora de Sant Joan de les Abadesses, Elisenda Guillaumes i la Directora General d'Ecosistemes Forestals i Gestió del Medi i alcaldessa d’Alpens, Montse Barniol.   L’alcaldessa, Mònica Bonsoms va d’estacar que “ara és un moment en què toca posicionar-nos, en el meu cas pel Sí. Però prioritàriament hem d'anar a votar el dia 1 d'octubre, independentment del sentit del nostre vot”.   Núria Pérez, alcaldessa de Pardines, va posar èmfasi en el paper de les dones en la nova república i va recordar que “l’1 d’octubre farà 86 anys que les dones van aconseguir votar a l'Estat espanyol i, en el nou país, cal que les dones treballem per defensar aquest dret”. I va fer referència a la importància de la unitat i treballar plegats, recordant el proverbi xinès “si camines sol, aniràs més ràpid. Si camines acompanyat, arribaràs més lluny”.   Per la seva banda, Montse Barniol, va explicar tot el que havia fet el govern de la Generalitat a partir de les eleccions del 27 de Setembre del 2015 fins al dia d'avui, en relació a la construcció de les estructures d’Estat i el gran esforç per organitzar el referèndum després que hi hagués per primera vegada a la història un govern i una majoria al Parlament netament independentista.  Barniol també va explicar la importància dels ajuntaments per a l’organització del referendum i per quin model de país volem. "Defensem un model de País on els ciutadans siguin lliures. Per dignitat no permetrem que ens retirin les urnes. Defensarem la democràcia".   Guillaumes i Barniol també varen respondre els dubtes dels assistents referent al referèndum de l’1 d’octubre.

El diputat Joan Olòriz i les Directores Generals Mireia Mata i Montse Barniol protagonitzen els actes centrals de campanya al Ripollès

La Federació comarcal d'ERC al Ripollès organitza diversos actes de campanya, aquest cap de setmana, a favor del Referèndum del proper 1 d'octubre  que tenen com a protagonistes principals al diputat d'ERC al congrés, Joan Olòriz; la Directora General d'Ecosistemes Forestals i Gestió del Medi, Montse Barniol; i la Directora General d'Igualtat del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, Mireia Mata.  Joan Olòriz focalitzarà els actes centrals de campanya al Ripollès i participarà a la Festa del Grito de Sant Joan de les Abadesses. Olòriz i el portaveu d'ERC a l'Ajuntament, Sergi Albrich, realitzaran la conferència "De Tarradellas al Referèndum", aquest dissabte 23 setembre, a 2/4 de 6 de la tarda, al Palmàs. Així, Barniol serà la cap de cartell de la conferència organitzada dissabte, 23 setembre, a les 12 del migdia, a Can Parlet de Vilallonga de Ter. Acte que comptarà amb la presència de l'alcaldessa del municipi; Mònica Bonshoms, l'alcaldessa de Pardines; Núria Pérez, i la regidora d'ERC a Camprodon, Anna Colomer. Mata protagonitzarà una conferència al Local Polivalent de Vallfogona del Ripollès, el diumenge 24 de setembre, a les 6 h de la tarda i a la Sala d'Actes de l’Ajuntament de Setcases el dilluns 25 de setembre, a les 7 de la tarda. A Vallfogona, Mata estarà acompanyada de l'alcaldessa, Carme Freixa; i el conseller comarcal, Sergi Albrich. A Setcases, la conferència serà compartida amb la regidora del municipi Anna Vila.  

Carme Serrano

Carme Serrano pren possessió del càrrec de consellera comarcal del Ripollès

Carme Serrano pren possessió del càrrec de consellera comarcal al Consell Comarcal del Ripollès Carme Serrano, regidora a l'Ajuntament de Ripoll, ha pres possessió avui del càrrec de consellera comarcal al Consell Comarcal del Ripollès. Serrano substituirà a Jordi Batchelli, que va dimitir a la sessió plenària del mes de juliol i "ha promès complir fidelment les obligacions del càrrec de consellera comarcal del Ripollès, amb lleialtat al Parlament de Catalunya i guardar i fer guardar l'Estatut com a norma fonamental del País". Aprovació del conveni entre Xaloc i el Consell Comarcal del Ripollès El ple del Consell Comarcal ha aprovat el Conveni entre Xaloc i el Consell Comarcal del Ripollès per a la cooperació en matèria d'assistència juridicoadministrativa i econòmicfinancer dels municipis del Ripollès. Punt que ha comptar amb l'aprovació de l'equip de govern (PdeCat i MES) i PSC i l'abstenció d'ERC i la CUP. Els consellers comarcals Joan Dordas Josep Tremps, alcaldes de Toses i Ogassa respectivament, han manifestat la seva preocupació per la manca de personal d'intervenció que ha de proveir la diputació de Girona. "La manca de personal d'intervenció ens provoca dificultats en la tramitació de procediments que poden afectar terminis i endarrerir el bon funcionament de l'administració municipal". Roger Bosch "Davant d'aquest incompliment que manifesten els alcaldes sobre la funció XALOC  i de la Diputació de Girona no podem donar suport a la renovació del conveni. Cal que el Consell Comarcal pressioni a la Diputació de Girona per tal que es resolgui la manca de personal que XALOC ha de destinar als ajuntaments de la comarca per conveni a fi de donar-los assistència juridicoadministrativa i econòmicfinancera. Actualment Ogassa, Vallfogona del Ripollès o Gombren no tenen personal a intervenció. Cal solucionar aquesta situació per tal que els ajuntaments puguin funcionar amb plena normalitat". Bosch ha reclamat "valentia per fer complir els convenis establerts".

Carme Serrano

Carme Serrano serà la nova consellera comarcal d'ERC al Ripollès

El ple d'aquest dimarts, 19 de setembre, la regidora de Ripoll, Carme Serrano, prendrà possessió del càrrec de consellera comarcal al Consell Comarcal del Ripollès. Serrano substitueix a Jordi Batchelli, que per motius laborals va renunciar al càrrec a la sessió ordinària del passat mes de juliol.   Carme Serrano Fernández (Ripoll, 1967). Diplomada en Magisteri de Ciències Socials. Treballa com administrativa al Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i és regidora per Esquerra Republicana de Catalunya a l'Ajuntament de Ripoll des del 2012.  

Meritxell Serret: “L’1 d’octubre votarem per allunyar-nos de la repressió que estem patint”

La consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació participa en l’acte de la campanya pel Referèndum que Esquerra Republicana ha celebrat a Pardines   La consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat, Meritxell Serret, ha afirmat des de Pardines que “l’Estat està demostrant la poca cultura democràtica que té. Per tant, el proper 1 d’octubre sortirem tots a votar per demostrar quina classe de país volem, allunyant-nos absolutament de la repressió que estem patint”.   Serret ha participat en l’acte que s’ha celebrat aquest divendres 15 de setembre i que ha comptat amb l’assistència d’un centenar de persones. També han intervingut la diputada d’Esquerra al Congrés, Teresa Jordà, i l’alcaldessa de la població, Núria Pérez.   “Tenim clar quin país volem i com desenvolupar la nostra societat i els nostres valors. Tenim clar les nostres polítiques i els recursos que tenim per gestionar. Per què hi hem de renunciar?” ha defensat Serret.   Per la seva banda, Teresa Jordà ha iniciat la seva intervenció amb un contundent “el poble vol decidir i decidirem. Som un subjecte polític i ens reconeixem com a nació”. La diputada ha reivindicat que la República Catalana “serà feminista, igualitària i amb oportunitats per a tothom tothom. Tenim la oportunitat de fer néixer i créixer una societat de ciutadans lliures i iguals. Fem-ho!”. Jordà ha volgut destacar que “no podem permetre que, avui en dia, encara existeixi una bretxa salarial de més del 26% entre homes i dones”.   La diputada republicana ha deixat clar que “no podem permetre tenir un Estat que ens maltracta i envia al TC lleis com la d'igualtat efectiva entre homes i dones”. Jordà ha recordat que, sense anar més lluny, “fa 2 mesos vàrem aprovar un pacte d'estat en contra la violència de gènere i el PP i PSOE no van ser capaços de parlar de violència masclista malgrat la demanda de la resta de formacions polítiques”.

Meritxell Serret, Teresa Jordà i Núria Pérez inicien la campanya pel Referèndum a Pardines

L’acte se celebrarà el divendres 15 a les 20:00 hores al Mirador de Serra Cavallera. Esquerra Republicana iniciarà la campanya electoral al Ripollès a Pardines amb un acte que comptarà amb la presència de la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret, la diputada Teresa Jordà i l’alcaldessa del municipi, Núria Pérez. Concretament l’acte se celebrarà al Mirador de Serra Cavallera a partir de les 20:00 hores. L'acte a part de ser l'inici de campanya al Ripollès també serà l'acte central de les Dones d'ERC de les comarques gironines. L’inici de campanya dóna continuïtat als actes que fa setmanes que ERC Ripollès està organitzant pel territori i que ara, amb l’inici oficial de la campanya, s’intensificaran. Sense anar més lluny, 24 hores després de l’acte de Pardines, es farà un altre acte a Camprodon, a la sala d’actes de l’Ajuntament. Jordi Orobitg, diputat al Parlament de Catalunya, serà el protagonista d’aquesta xerrada que serà aquest dissabte 16 de setembre a les 19:00 hores.