Ripollès

Totes les notícies

Marta Vilalta a Sant Joan

Vilalta: “L’1 d’octubre serà un èxit perquè el govern i el Parlament han fet la feina. Ja només depèn de la gent”

La directora general de Joventut porta la campanya d’Esquerra Ripollès pel Referèndum a Sant Joan de les Abadesses i Ogassa. Esquerra Republicana continua amb la campanya pel Referèndum i, aquest cap de setmana, ha celebrat dos actes. Concretament, s’han dut a terme a Sant Joan de les Abadesses i Ogassa i la protagonista ha estat la directora general de Joventut de la Generalitat de Catalunya, Marta Vilalta. A Ogassa, Vilalta va estar acompanyada l'alcalde de la població, Josep Tremps, i l'alcaldessa de Vallfogona de Ripollès i presidenta d'ERC Ripollès, Carme Freixa. L'acte es va organitzar a la Cooperativa del municipi i, durant la seva intervenció, Vilalta va explicar que “el govern i el Parlament han fet la feina. Que l'1 d'octubre sigui un èxit depèn de la gent”. D’altra banda, a Sant Joan de les Abadesses, amb la presència dels ripollesos Laia Capdevila (JERC), Jordi Gumí (JNC) i Carla Riera (ANC), la directora general va resoldre els dubtes que es van plantejar durant la xerrada i va deixar clar que “el dia 1 d’octubre exercirem la plena sobirania”.  

Marta Vilalta

La Directora General de Joventut explicarà, dissabte, el futur del Referèndum al Ripollès

Marta Vilalta i Torres, Directora General de Joventut del Govern de la Generalitat de Catalunya, explicarà dissabte a Sant Joan de les Abadesses i a Ogassa com es votarà al Referèndum del proper 1 d'octubre i com es succeiran els esdeveniments fins assolir la República Catalana. A Ogassa, la Directora General de Joventut explicarà els moments que estem vivint com a país conjuntament amb l'alcalde d'Ogassa, Josep Tremps, i l'alcaldessa de Vallfogona de Ripollès i presidenta d'ERC Ripollès, Carme Freixa. L'acte tindrà lloc a dos quarts de sis de la tarda a la Cooperativa d'Ogassa. A Sant Joan de les Abadesses Vilalta estarà acompanyada pels ripollesos Laia Capdevila (JERC), Jordi Gumí (JNC) i Carla Riera (ANC) atès que l'acte santjoaní s'ha organitzat conjuntament entre les joventuts dels partits i entitats independentistes. L'acte tindrà lloc al bar Centre de Sant Joan de les Abadesses, a les 7 de la tarda, i anirà acompanyat per un refrigeri gratuït pels assistents.  

El Museu del Pastor. Toses (Fornells de la Muntanya)

El senador d’ERC, Quim Ayats, recorda des de Toses i Planoles que “ha arribat el moment de decidir el nostre futur i tot depèn de nosaltres”

Aquest cap de setmana Esquerra ha intensificat la campanya pel Referèndum al Ripollès amb Ayats i la diputada Teresa Jordà Totes i Planoles han estat la seu aquest cap de setmana de dos actes organitzats per Esquerra Republicana dins la campanya Horitzó Referèndum. Construir una Nova República. En els dos casos es va comptar amb la participació de Teresa Jordà, diputada d'ERC al Congrés, i del senador d’Esquerra, Joaquim Ayats. La jornada es va iniciar a Toses on els dos ponents van ser presentats per la regidora d’Esquerra a Toses, Dolors Rovira. Durant la seva intervenció Ayats va demanar que “ara és el moment de confiar en nosaltres mateixos. És moment de decidir el nostre futur i, tinguem-ho clar, tot depèn de nosaltres”. Posteriorment va arribar l’hora de Planoles on, en aquest cas, va obrir l’acte el vicepresident d’Esquerra al Ripollès, Joan Vilaplana. Jordà va recordar que “estem a 30 dies de poder decidir el futur polític que volem per al nostre país. I no fallarem. Diguin el que diguin el proper 1 d’octubre votarem”. Cal destacar que aquests dos actes s’emmarquen dins la campanya que els responsables d’Esquerra al Ripollès van engegar fa uns mesos amb la voluntat d’explicar als dinou municipis de la comarca les particularitats del referèndum de l’1 d’octubre i de la futura República Catalana.  

ERC porta la campanya sobre el Referèndum de l’1 d’octubre a Toses i Planoles

Teresa Jordà, diputada d'ERC al Congrés, i el senador d’Esquerra, Joaquim Ayats, seran els protagonistes dels dos actes que se celebraran a Fornells de la Muntanya i Planoles aquest proper dissabte 2 de setembre. Amb el nom Horitzó Referèndum. Construir una Nova República, Jordà i Ayats faran les conferències al voltant del Referèndum de l’1 d’octubre i de la construcció de la futura República Catalana. La jornada començarà a les 5 de la tarda al Museu del Pastor de Fornells de la Muntanya (Toses), un acte que presentarà la regidora d’ERC al consistori, Dolors Rovira. Posterior, concretament a les 7 de la tarda, la xerrada es traslladarà al Casino de Planoles. Els dos actes s’emmarquen dins la campanya que ERC Ripollès va engegar fa uns mesos amb la voluntat d’explicar als dinou municipis de la comarca les particularitats del referèndum de l’1 d’octubre i de la futura República Catalana.  

Una sentència judicial anul·la la ubicació de la planta de biomassa al sector industrial de Llaudet

El plenari de l'Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses, reunit dilluns de forma extraordinària, va aprovar, amb els vots favorables de l'equip de govern i de CiU i l'abstenció del grup municipal d'ERC, l'aprovació definitiva del text refos del pla de Millora Urbana (PMU) de Llaudet.  Aquesta aprovació correspon a l'anul·lació judicial de la modificació del PMU de Llaudet que va efectuar-se l'any 2011 amb la finalitat de permetre que l'eventual planta de biomassa, que s'havia promès ubicar al sector industrial, pogués disposar d'una xemeneia de com a màxim 25 metres d'alçària. Producte d'un recurs judicial interposat contra la citada modificació, en va derivar la sentència judicial 582/2016 que declara nula l'esmentada modificació urbanística i obliga a l'Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses a rectificar la norma urbanística i eliminar qualsevol referència a una planta de biomassa i a estructures industrials superiors als 12 metres, entre altres motius per no disposar dels informes mediambientals pertinents. Aquesta anulació i adaptació de la Modificació del Pla de Millora Urbana de Llaudet 2/2011 es va aprovar de forma definitiva al plenari extraordinari de de dilluns. Així, la normativa urbanística que regulava la implantació d'una planta de biomassa, que l'alcalde de Sant Joan de les Abadesses va prometre l'any 2011, que s'havia d'instal·lar al sector industrial de Llaudet, previsiblement l'any 2013, i que havia de generar 250 llocs de treball, es declara nula de ple dret com a conseqüència del dictamen de la sentència judicial 582/2016, emesa pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. "Una sentència que posa en manifest que, en el supòsit que l'Ajuntament hagués permès la implantació d'una central de biomassa, s'hauria d'anul·lar la llicència d'activitats i, fins i tot, indemnitzar la suposada activitat, amb els greuges econòmics que aquest fet comportaria pel propi ajuntament". Per altra banda, cal recordar que fins a mitjans d'aquest 2017 no havien arribat tots els serveis bàsics de subministrament al sector industrial de Llaudet.

La manifestació serà aquest dissabte 26 d'agost, a les sis de la tarda, a la plaça de l'Ajuntament

Ripoll per la pau, un pas endavant

Sota aquest nom, l’Ajuntament de Ripoll ha convocat, aquest dissabte 26 d’agost, una manifestació per a condemnar els atemptats i fomentar la cohesió social. Com tots vosaltres, des d’Esquerra Republicana de Catalunya estem convençuts que ara, més que mai, és el moment de mostrar unitat i ensenyar a tot el món que Ripoll, amb una història mil·lenària, és el bressol de la convivència i el respecte. No oblidem que el terrorisme ens ha colpejat amb contundència però encara tenim més clar que hem de batallar “contra la por, sense por”. I un bon moment per demostrar-ho serà aquest dissabte, 26 d'agost, a partir de les 6 de la tarda.  Som-hi, tots al carrer. 11.000 ripollesos i ripolleses lluint que som un poble que volem i podem. Tots junts ens en sortirem amb la complicitat d’un país que vol ser nou, i millor. Us esperem aquest dissabte. Esquerra Republicana Ripollès

ERC explica el Referèndum a la Festa Major de Ribes de Freser

La Federació Comarcal d'ERC al Ripollès continua resolent dubtes sobre la celebració del referèndum del proper 1 d'octubre a les poblacions del Ripollès. En aquest sentit, dissabte va ser el torn de Ribes de Freser, on ERC hi va ser present en el marc de la Festa Major de la població. A poc menys de cinquanta dies per la celebració del Referèndum sobre la independència de Catalunya, amb una carpa instal·lada al mercat municipal, la presidenta d'ERC Ripollès, Carme Freixa, el vicepresident de la federació ripollesa, Joan Vilaplana, i el president de la secció local de Ribes de Freser, Joan Jové, van explicar a la població ribetana com es pretén realitzar el Referèndum, i altres qüestions relacionades amb el mateix, com per exemple quin serà el paper dels ajuntaments, especialment els ripollesos; com es votarà per correu o si és necessària una participació mínima - que últimament s'ha descartat per evitar un boicot dels partidaris del no. En tot moment, ERC Ripollès ha volgut transmetre que el Govern de la Generalitat de Catalunya, encapçalat pel President Puigdemont i el Vicepresident Junqueras, treballen per celebrar un Referèndum similar a tots els sufragis realitzats en democràcia. Iniciat el compte enrere per la celebració del Referèndum es realitzen preguntes sobre què passarà el dia 2 en cas que guanyi el Sí. "El dia 2 tindrem la gran oportunitat de començar a decidir com voldrem que sigui el nostre nou país. La redacció d'una nova constitució, la fixació de millors drets socials per les persones, el model energètic o una millor gestió de les infraestructures, tals com ports i aeroports, en són un exemple".  

Joan Dordas i Teresa Jordà hissen l'Estelada a Campelles

Jordà també va realitzar un col·loqui sobre el referèndum de l’1O La Federació Comarcal d'ERC al Ripollès continua realitzant actes amb l'objectiu de pentinar tots els municipis de la comarca, i resoldre els dubtes existents de cara a la celebració del Referèndum del proper dia 1 d'Octubre. En aquest sentit, diumenge es va dur a terme un col·loqui a la sala polivalent de l'Ajuntament de Campelles, el municipi més petit del Ripollès amb 137 habitants, el qual va comptar amb la presència de Teresa Jordà, diputada al Congrés dels diputats Espanyol; Joan Dordas i Ramon Cutrina, alcalde i tinent d'alcalde del municipi, respectivament; Joan Jové, president secció local d'ERC de la Vall de Ribes; i Joan Vilaplana, vicepresident de la Federació Comarcal d'ERC. Previ a la realització del col·loqui, Dordas, Cutrina i Jordà van hissar la bandera Estelada a l'entrada del municipi. La secció local d'ERC de la Vall de Ribes va finançar el màstil de l'Estelada i l'agrupació de l'ANC de la Vall de Ribes va efectuar la donació de l’Estelada. Al col·loqui hi van assistir mig centenar de veïns i Jordà va destacar que "Catalunya avança amb determinació. Tot això ho fem perquè la ciutadania ho passa malament i l'Estat no vetlla pel seu benestar". "L'Estat, que pensa més amb l'estomac que amb el cervell, treballa amb els tribunals allò que no gosa fer a seu parlamentaria. Guanyarem pels nostres mèrits i pels seus desmèrits. El dia 1 ens hem de guanyar el dret a vot. Nosaltres respectarem el resultat del referèndum, sigui quin sigui, perquè primer de tot som demòcrates. Però si l’opció més votada és el Sí, ens permetrà crear un nou país des de baix". "Hem de ser conscients que no serà fàcil, però ens hem de sentir afortunats perquè construirem un país nou on podrem decidir quina serà la seva sanitat, educació, llengua... Serem els fundadors d'un nou país".  

Lluís Salvadó a Ripoll

Lluís Salvadó: “El 2 d'octubre disposarem d'unes estructures sòlides per recaptar tots els tributs del país”

El secretari d’Hisenda de la Generalitat parla a Ripoll sobre la futura Hisenda Catalana. “El 2 d'octubre disposarem d'unes estructures sòlides per recaptar tots els tributs del país”. Amb aquesta contundent afirmació el secretari d’Hisenda de la Generalitat de Catalunya, Lluís Salvadó, va iniciar la xerrada Horitzó Referèndum, la Hisenda Catalana que s’ha dut a terme aquest dijous 27 de juliol a Ripoll. Concretament, l’acte es va dur a terme a la biblioteca Lambert Mata i també va comptar amb la participació de la presidenta comarcal d'ERC, Carme Freixa. Salvadó va parlar de la futura Hisenda Catalana explicant que, actualment, “el 70% de les tramitacions que gestionem es poden fer de telemàticament. Una Agència Tributària moderna s'ha de dedicar a la inspecció i en aquesta línia estem treballant”. A l’hora de passar balanç de la tasca realitzada durant l’actual legislatura, Salvadó va destacar que l’actual Govern “ha reduït el dèficit de 6 mil milions a 2 mil milions d’euros al mateix temps que l’economia creix un 2%. Estem consolidant despesa i generant expectatives de creixement dels ingressos” “La Futura República Catalana és una opció per construir un País amb millors serveis. Entre altres beneficis, podem optar a duplicar l'actual pressupost Generalitat”, va concloure Salvadó.