Ripollès

Totes les notícies

ERC Ripollès presenta 21 esmenes als pressupostos de l'Estat 2017

Esquerra Republicana ha presentat un centenar d’esmenes als Pressupostos Generals de l’Estat 2017 vinculades a les comarques gironines. ERC ha contactat durant les darreres setmanes amb els municipis gironins per tal de traslladar les seves peticions a Madrid i, finalment, els representants del Grup Parlamentari republicà han recollit esmenes per un valor que, globalment, s’enfila fins als 208.831.108€. En aquest sentit, la Federació Comarcal del Ripollès i la diputada i regidora Teresa Jordà han presentat un total de 21 actuacions a la gran majoria dels municipis del Ripollès que s'han incorporat dins el blog d'esmenes que el Grup Parlamentari republicà negociarà als propers dies. El conjunt d'actuacions del Ripollès ascendeix als 12 milions d'euros.  

Joan Tardà i Teresa Jordà inicien la campanya pel referèndum al Ripollès

La Federació Comarcal d'ERC al Ripollès comença escalfar motors de cara a la imminent convocatòria del Referèndum d'Independència que ha de convocar, previsiblement, el Govern de la Generalitat pel mes de setembre d'aquest 2017. ERC Ripollès es marca com a objectiu principal pentinar la totalitat del Ripollès realitzant actes a la majoria dels seus municipis, independent de la mida de la població, per explicar les particularitats del referèndum i les característiques principals de la nova República Catalana. Els primers actes es duran a terme el proper dissabte 6 de maig a Sant Pau de Segúries i a Ribes de Freser. Conferències que,sota el nom de "La República que farem. Horitzó Referèndum", comptaran amb la presència dels diputats al Congrés de Diputats Espanyol, Joan Tardà i Teresa Jordà. La conferència de Sant Pau de Segúries es realitzarà a la Plaça de la Generalitat, a les 12 del migdia, i la de Ribes de Freser serà a la Sala d'exposicions del Casal de Cultura, a 2/4 de 7 de la tarda. Aquesta darrera també comptarà amb la intervenció de la regidora d'ERC a l'Ajuntament de Ribes de Freser, Maria Perramon  

Solar de la futura escola de Campdevànol

ERC de Campdevànol demana rigor pel futur de la nova escola

Vist que en els terrenys de can Ribalaigua, on ha d’anar ubicada la nova Escola Pirineu de Campdevànol, hi ha moviments de terres, sembla ser que els departaments implicats en la seva descontaminació i posterior edificació, han posat fil a l’agulla. S’estan extraient els hidrocarburs existents?   La lògica s’ha imposat a un projecte massa avançat per tornar a començar de zero. Potser tant sols faltava que acabessin els seus estudis pertinents, que els analitzessin i decidissin la solució més òptima i tot això combinat amb un treball que des d’ERC ens sentim orgullosos.   Un altre tema és tota la parafernàlia que s’ha creat a Campdevànol. L’alarma social creada en una reunió innecessària amb la població on l’alcalde, Joan Manso, amb els papers no gaire clars, va alarmar veïns i ciutadans, dient que als terrenys de can Ribalaigua era del tot impossible ubicar-hi l’escola. Fins i tot ha buscat terrenys alternatius per la seva construcció.   Des d’ERC Campdevànol, ens hem mogut perquè s’apostés per la descontaminació amb totes les garanties i que es construeixi l’escola en el millor terreny possible; que és l'actual.   No hem llençat la tovallola en cap moment, hem treballat única i exclusivament en aquest sentit, no hem buscat alternatives ni ubicacions estranyes que només farien endarrerir més el projecte i alhora hipotecar l’ajuntament en costos econòmics inassumibles actualment.   Exigim que l’alcalde abandoni la idea de fer l’escola a un altre lloc i acceleri els tràmits per reiniciar les obres.   Esperem que si les resolucions són favorables i definitives i si finalment es pot construir l’escola en aquests terrenys, l'alcalde demani disculpes als campdevanolencs per la seva nefasta gestió i que li serveixi d’experiència que la constància i la insistència no pot defallir quan s’està al capdavant d’un ajuntament.

Grup d'ERC al Consell Comarcal del Ripollès

ERC insta a disminuir la fractura digital a la comarca del Ripollès

Fa pocs dies es feia pública la notícia que el desplegament de la Fibra Òptica al Ripollès seria una realitat a tot estirar a principis del 2018 amb una inversió aproximada de mig milió d'euros. En aquest sentit, Sergi Albrich, conseller d'ERC al Consell Comarcal del Ripollès ha apuntat que "El desplegament de la Fibra Òptica és sense cap mena de dubte una bona notícia que des del nostre grup hem reivindicat reiteradament i que pot i ha de suposar un revulsiu econòmic a la comarca, ens ha de situar al món i ens ha de fer competitius". La fibra òptica ha de permetre que es pugui treballar des dels municipis del Ripollès sense la necessitat d'haver-se de desplaçar cada dia a Barcelona o rodalies. "El Ripollès continua essent a la cua dels municipis de les comarques gironines on la seva població utilitza menys Internet". Un 76,4% de les llars tenen conexió a Internet i menys del 80% utilitza Internet periòdicament. Una xifra que disminueix al 66% per l'ús de correu electrònic i al 49% per les compres d'internet. "Per fomentar aquest hàbit i els beneficis que se'n deriven instem al Consell Comarcal, especialment a la seva àrea d'educació, a establir un pla comarcal per minvar aquesta realitat". Suport al sector agroalimentari català El plenari del Consell Comarcal ha aprovat per unanimitat dues mocions presentades pel grup comarcal d'ERC,  la moció d'adhesió al Pacte Nacional pel Referèndum i la moció de suport al sector agroalimentari català. Joan Dordas, ha apuntat que "cal reconèixer la importància del sector al nostre país, tant a nivell econòmic com de protecció del medi i hem de contribuir a promoure el seu desenvolupament, especialment a la nostra comarca. Entre tots hem de contribuir a orientar els recursos de les diverses administracions perquè el sector s'enforteixi i establir polítiques de mercat perquè es valori el producte de qualitat, amb preus justos pels productors. A l'hora cal treballar per adaptar al sector a les realitats actuals, establir mesures per protegir-lo dels danys causats per la fauna salvatge i insistir amb l'aprovació d'una llei que reguli els usos de l'espai agrari i dels usos que s'hi duen a terme, per tal de protegir-lo dels abusos urbanístics".

ERC Ripollès

ERC explica la futura República Catalana al Ripollès

La federació ripollesa es suma a l'acte massiu d'ERC Nacional amb 140 parades arreu del territori català    Durant tot el cap de setmana del 18 i 19 de març Esquerra Republicana celebra la Macroparada, una acció que s’emmarca dins la campanya participativa La República que Farem que el passat 4 de març va viure el seu acte central i que posa a debat les propostes del partit per la República Catalana. A les comarques gironines s’organitzen fins a 25 parades mentre que a tot el país, aquesta xifra s’enfila fins a les 140.  El Ripollès ha participat ha participat al macroacte organitzant la seva parada a la plaça de la Lira de Ripoll i ha comptat amb la presència de diversos alcaldes, regidors i membres de la federació comarcal d'ERC.   El regidor i president d’ERC a Sant Joan de les Abadesses, Sergi Albrich, explica que "des de Ripollès ens hem sumat a la Macroparada que des d'ERC organitzem a nivell nacional perquè actes com aquest són molt importants per donar a conèixer i apropar a la gent el projecte de La República que Farem". Albrich argumenta que "cal explicar el país que volem construir després del referèndum del mes de setembre, escoltar les propostes de la ciutadania per construir la nova República Catalana i, sobretot, resoldre els dubtes que es puguin tenir. Ens posem a disposició de la ciutadania per a respondre’ls".   D’altra banda, la regidora de Ripoll i diputada al Congrés Espanyol, Teresa Jordà, apunta que "en aquests moments que la judicialització de la política i els atacs contra la democràcia són més forts i fan alçar la veu a nivell internacional, la nostra millor resposta és seguir endavant, treballar i construir la nova República Catalana des de tot el territori".   En aquest sentit, Jordà ha destacat que "la Macroparada és una de les accions de la campanya La República que Farem que recull de manera més gràfica com estem construint la nova República; entre tots, escoltant, reflexionant, amb arguments, amb noves i modernes propostes i des de tot arreu del país".

Carme Freixa, Sergi Albrich, Núria Pérez, Joan Martí

L’Oficina Parlamentària d’Esquerra Republicana fa parada a Pardines

Reunió de treball entre el membre del grup d’Esquerra a la Diputació de Girona, Joan Martí, el Conseller Comarcal del Ripollès, Sergi Albrich, i la presidenta d'ERC Ripollès i alcaldessa de Vallfogona del Ripollès, Carme Freixa. L’alcaldessa de Pardines, Núria Pérez, s’ha reunit aquesta setmana amb la presidenta de la Federació Comarcal d'Esquerra Republicana al Ripollès i alcaldessa de Vallfogona del Ripollès, Carme Freixa, i el membre del grup d’Esquerra Republicana a la Diputació de Girona, Joan Martí, per tal de tractar diverses problemàtiques que viu el municipi i treballar, conjuntament, per buscar solucions. A la trobada també hi va assistir el Conseller Comarcal i regidor a l'Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses, Sergi Albrich. La reunió de treball s'emmarca dins el calendari de l'Oficina Parlamentària, iniciativa que impulsa la Federació gironina d’ERC i que consisteix amb visites periòdiques al territori que duen a terme els càrrecs electes gironins d’Esquerra (Congrés, Senat, Parlament, Diputació de Girona). Aquestes trobades permeten recollir peticions dels consistoris adreçades a les respectives administracions i, a partir d’aquí, treballar conjuntament per trobar solucions. A la visita a l'Ajuntament de Pardines es van abordar dues temàtiques principals. En primer lloc, la recerca de finançament per l'establiment del nou sistema de compactadores, conseqüència del nou concurs de recollida de deixalles que ha impulsat el Consell Comarcal del Ripollès. D’altra banda, també es va abordar la necessitat d'arranjar la carretera de Ribes de Freser a Pardines que és propietat de la Diputació de Girona.  

ERC de Ripoll demana una consulta popular sobre el polígon de la carretera de les Llosses

Esquerra Republicana de Ripoll ha registrat una moció, per tal que es debati i es sotmeti a votació al proper ple municipal, proposant la celebració d’una consulta popular vinculant per decidir sobre el projecte de construcció d’un polígon industrial a la recta de la carretera de les Llosses.   MOCIÓ DE PROPOSTA DE CONSULTA POPULAR SOBRE EL POLÍGON DE LA CARRETERA DE LES LLOSSES   EXPOSICIÓ DE MOTIUS   Vist el malestar que ha causat entre la gent de Ripoll i dels municipis veïns, el projecte proposat per l’equip de govern de l’ajuntament de Ripoll del polígon industrial a la recta de la carretera de les Llosses.   Atès que fer un nou polígon industrial a la vila representa un canvi urbanístic substancial. En aquest cas afectant més de 60.000m2 de la plana fluvial de la riera de les Llosses.   Atès que recentment aquest ajuntament va aprovar el Reglament de Participació.   Per tots aquests motius, el grup d’Esquerra Republicana a l’Ajuntament de Ripoll considera que és un debat prou importat com perquè el poble hi pugui dir la seva i proposa l’adopció dels següents:   ACORDS   Primer. Organitzar una consulta popular vinculant fent ús del Reglament de Participació vigent. La consulta ha de constar d’una pregunta binària relativa al projecte esmentat i s’ha de fer en tot cas, abans de qualsevol reactivació de la tramitació del projecte o dels seus estudis o informes associats.   Segon. Comunicar aquest acord a l’ajuntament de les Llosses, com a municipi veí afectat directament per la proximitat del sector subjecte a l’esmentat projecte.   Tercer. Comunicar aquest acord als membres de la Comissió d’Urbanisme de Girona del Departament Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya.  

Esquerra Republicana impulsa una Proposició no de Llei per a reduir la sinistralitat a la N-260

Esquerra Republicana ha impulsat una Proposició no de Llei (PNL) amb l’objectiu d’actuar, amb urgència, a la carretera N-260 i reduir la sinistralitat en una de les 10 vies més perilloses de tot l’estat espanyol. La iniciativa d’ERC s’ha valorat a la Comissió de Mobilitat Sostenible i Seguretat Vial i s’ha aprovat tot i els vots contraris del PP. La diputada d’ERC al Congrés, Teresa Jordà, ha posat a sobre la taula la necessitat d’actuar a la N-260, l’eix pirinenc, argumentant que ‘al seu pas per Catalunya hi ha 5 dels 50 trams més perillosos de tota la xarxa viària espanyola'. ‘La problemàtica s’ha enquistat i l’alta sinistralitat fa que sigui urgent una actuació. És per aquest motiu que instem l’estat a realitzar un informe detallat per conèixer les inversions previstes i no executades i, al mateix temps, redactar en un període de tres mesos un pla de reducció de la sinistralitat. Cal atacar amb urgència els punts negres’, explica Jordà. D’altra banda, a la PNL impulsada per ERC també es demana que ‘es consigni una partida als pressupostos de l’estat per a la millora i adequació de la carretera amb l’objectiu de reduir la seva elevada sinistralitat’. Resposta al PSC  Davant les afirmacions del PSC informant que ERC havia rebutjat una sèrie d’esmenes dels socialistes perquè s’observés el desdoblament de la N-260 com a mesura per reduir la sinistralitat a l’eix pirinenc, Jordà ha demanat que s’expliqui tota la veritat. La diputada republicana ha recordat que el PSC hi havia votat a favor i, respecte a les esmenes rebutjades, ha argumentat que ‘estàvem discutint la PNL a la Comissió de Mobilitat Sostenible i Seguretat Vial, no a la Comissió de Foment que és on toca parlar del desdoblament. I, encara més important, si introduíem les esmenes del PSC no comptàvem amb els suports suficients per impulsar-la i poder començar a treballar ja en les solucions urgents que la N-260 necessita’.

Teresa Jordà, Joan Martí, Carme Freixa, David Serrat

L’alcalde de les Lloses, David Serrat, es reuneix amb representants de l'Oficina Parlamentària d'ERC

A la trobada hi van assistir la diputada al Congrés, Teresa Jordà, el membre del grup d’Esquerra a la Diputació de Girona, Joan Martí, i la presidenta d'ERC Ripollès i alcaldessa de Vallfogona del Ripollès, Carme Freixa. L’alcalde de les Lloses, David Serrat, s’ha reunit aquesta darrera setmana amb la diputada al Congrés, Teresa Jordà, i la presidenta de la Federació Comarcal d'ERC al Ripollès i alcaldessa de Vallfogona del Ripollès, Carme Freixa, per tal de tractar diverses problemàtiques que viu el municipi i treballar, conjuntament, per buscar solucions. A la trobada també hi va assistir el membre del grup d’Esquerra Republicana a la Diputació de Girona, Joan Martí.   La reunió de treball s'emmarca dins el calendari de l'Oficina Parlamentària, iniciativa que impulsa la Federació gironina d’ERC i que consisteix amb visites periòdiques al territori que duen a terme els càrrecs electes gironins d’Esquerra (Congrés, Senat, Parlament, Diputació de Girona). Aquestes trobades permeten recollir peticions dels consistoris adreçades a les respectives administracions i oferir suport a les mateixes.   Concretament, a la visita a l'Ajuntament de les Llosses es van abordar dues temàtiques principals: condicionar la primera planta de l'Ajuntament per destinar-la a habitatge social i el tractament especial que ha de disposar l'arxiu local que està molt malmès per haver-se cremat. Jordà, Martí i Freixa, també van aprofitar la visita al Ripollès per reunir-se amb el regidor d'ERC a Campdevànol, Toni Riera, i el president de la secció local d'ERC a aquesta localitat, Jaume Bassaganya, amb la voluntat d'analitzar i gestionar les problemàtiques del grup municipal a aquesta població del Baix Ripollès.