Ripollès

Totes les notícies

ERC porta la campanya sobre el Referèndum de l’1 d’octubre a Toses i Planoles

Teresa Jordà, diputada d'ERC al Congrés, i el senador d’Esquerra, Joaquim Ayats, seran els protagonistes dels dos actes que se celebraran a Fornells de la Muntanya i Planoles aquest proper dissabte 2 de setembre. Amb el nom Horitzó Referèndum. Construir una Nova República, Jordà i Ayats faran les conferències al voltant del Referèndum de l’1 d’octubre i de la construcció de la futura República Catalana. La jornada començarà a les 5 de la tarda al Museu del Pastor de Fornells de la Muntanya (Toses), un acte que presentarà la regidora d’ERC al consistori, Dolors Rovira. Posterior, concretament a les 7 de la tarda, la xerrada es traslladarà al Casino de Planoles. Els dos actes s’emmarquen dins la campanya que ERC Ripollès va engegar fa uns mesos amb la voluntat d’explicar als dinou municipis de la comarca les particularitats del referèndum de l’1 d’octubre i de la futura República Catalana.  

Una sentència judicial anul·la la ubicació de la planta de biomassa al sector industrial de Llaudet

El plenari de l'Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses, reunit dilluns de forma extraordinària, va aprovar, amb els vots favorables de l'equip de govern i de CiU i l'abstenció del grup municipal d'ERC, l'aprovació definitiva del text refos del pla de Millora Urbana (PMU) de Llaudet.  Aquesta aprovació correspon a l'anul·lació judicial de la modificació del PMU de Llaudet que va efectuar-se l'any 2011 amb la finalitat de permetre que l'eventual planta de biomassa, que s'havia promès ubicar al sector industrial, pogués disposar d'una xemeneia de com a màxim 25 metres d'alçària. Producte d'un recurs judicial interposat contra la citada modificació, en va derivar la sentència judicial 582/2016 que declara nula l'esmentada modificació urbanística i obliga a l'Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses a rectificar la norma urbanística i eliminar qualsevol referència a una planta de biomassa i a estructures industrials superiors als 12 metres, entre altres motius per no disposar dels informes mediambientals pertinents. Aquesta anulació i adaptació de la Modificació del Pla de Millora Urbana de Llaudet 2/2011 es va aprovar de forma definitiva al plenari extraordinari de de dilluns. Així, la normativa urbanística que regulava la implantació d'una planta de biomassa, que l'alcalde de Sant Joan de les Abadesses va prometre l'any 2011, que s'havia d'instal·lar al sector industrial de Llaudet, previsiblement l'any 2013, i que havia de generar 250 llocs de treball, es declara nula de ple dret com a conseqüència del dictamen de la sentència judicial 582/2016, emesa pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. "Una sentència que posa en manifest que, en el supòsit que l'Ajuntament hagués permès la implantació d'una central de biomassa, s'hauria d'anul·lar la llicència d'activitats i, fins i tot, indemnitzar la suposada activitat, amb els greuges econòmics que aquest fet comportaria pel propi ajuntament". Per altra banda, cal recordar que fins a mitjans d'aquest 2017 no havien arribat tots els serveis bàsics de subministrament al sector industrial de Llaudet.

La manifestació serà aquest dissabte 26 d'agost, a les sis de la tarda, a la plaça de l'Ajuntament

Ripoll per la pau, un pas endavant

Sota aquest nom, l’Ajuntament de Ripoll ha convocat, aquest dissabte 26 d’agost, una manifestació per a condemnar els atemptats i fomentar la cohesió social. Com tots vosaltres, des d’Esquerra Republicana de Catalunya estem convençuts que ara, més que mai, és el moment de mostrar unitat i ensenyar a tot el món que Ripoll, amb una història mil·lenària, és el bressol de la convivència i el respecte. No oblidem que el terrorisme ens ha colpejat amb contundència però encara tenim més clar que hem de batallar “contra la por, sense por”. I un bon moment per demostrar-ho serà aquest dissabte, 26 d'agost, a partir de les 6 de la tarda.  Som-hi, tots al carrer. 11.000 ripollesos i ripolleses lluint que som un poble que volem i podem. Tots junts ens en sortirem amb la complicitat d’un país que vol ser nou, i millor. Us esperem aquest dissabte. Esquerra Republicana Ripollès

ERC explica el Referèndum a la Festa Major de Ribes de Freser

La Federació Comarcal d'ERC al Ripollès continua resolent dubtes sobre la celebració del referèndum del proper 1 d'octubre a les poblacions del Ripollès. En aquest sentit, dissabte va ser el torn de Ribes de Freser, on ERC hi va ser present en el marc de la Festa Major de la població. A poc menys de cinquanta dies per la celebració del Referèndum sobre la independència de Catalunya, amb una carpa instal·lada al mercat municipal, la presidenta d'ERC Ripollès, Carme Freixa, el vicepresident de la federació ripollesa, Joan Vilaplana, i el president de la secció local de Ribes de Freser, Joan Jové, van explicar a la població ribetana com es pretén realitzar el Referèndum, i altres qüestions relacionades amb el mateix, com per exemple quin serà el paper dels ajuntaments, especialment els ripollesos; com es votarà per correu o si és necessària una participació mínima - que últimament s'ha descartat per evitar un boicot dels partidaris del no. En tot moment, ERC Ripollès ha volgut transmetre que el Govern de la Generalitat de Catalunya, encapçalat pel President Puigdemont i el Vicepresident Junqueras, treballen per celebrar un Referèndum similar a tots els sufragis realitzats en democràcia. Iniciat el compte enrere per la celebració del Referèndum es realitzen preguntes sobre què passarà el dia 2 en cas que guanyi el Sí. "El dia 2 tindrem la gran oportunitat de començar a decidir com voldrem que sigui el nostre nou país. La redacció d'una nova constitució, la fixació de millors drets socials per les persones, el model energètic o una millor gestió de les infraestructures, tals com ports i aeroports, en són un exemple".  

Joan Dordas i Teresa Jordà hissen l'Estelada a Campelles

Jordà també va realitzar un col·loqui sobre el referèndum de l’1O La Federació Comarcal d'ERC al Ripollès continua realitzant actes amb l'objectiu de pentinar tots els municipis de la comarca, i resoldre els dubtes existents de cara a la celebració del Referèndum del proper dia 1 d'Octubre. En aquest sentit, diumenge es va dur a terme un col·loqui a la sala polivalent de l'Ajuntament de Campelles, el municipi més petit del Ripollès amb 137 habitants, el qual va comptar amb la presència de Teresa Jordà, diputada al Congrés dels diputats Espanyol; Joan Dordas i Ramon Cutrina, alcalde i tinent d'alcalde del municipi, respectivament; Joan Jové, president secció local d'ERC de la Vall de Ribes; i Joan Vilaplana, vicepresident de la Federació Comarcal d'ERC. Previ a la realització del col·loqui, Dordas, Cutrina i Jordà van hissar la bandera Estelada a l'entrada del municipi. La secció local d'ERC de la Vall de Ribes va finançar el màstil de l'Estelada i l'agrupació de l'ANC de la Vall de Ribes va efectuar la donació de l’Estelada. Al col·loqui hi van assistir mig centenar de veïns i Jordà va destacar que "Catalunya avança amb determinació. Tot això ho fem perquè la ciutadania ho passa malament i l'Estat no vetlla pel seu benestar". "L'Estat, que pensa més amb l'estomac que amb el cervell, treballa amb els tribunals allò que no gosa fer a seu parlamentaria. Guanyarem pels nostres mèrits i pels seus desmèrits. El dia 1 ens hem de guanyar el dret a vot. Nosaltres respectarem el resultat del referèndum, sigui quin sigui, perquè primer de tot som demòcrates. Però si l’opció més votada és el Sí, ens permetrà crear un nou país des de baix". "Hem de ser conscients que no serà fàcil, però ens hem de sentir afortunats perquè construirem un país nou on podrem decidir quina serà la seva sanitat, educació, llengua... Serem els fundadors d'un nou país".  

Lluís Salvadó a Ripoll

Lluís Salvadó: “El 2 d'octubre disposarem d'unes estructures sòlides per recaptar tots els tributs del país”

El secretari d’Hisenda de la Generalitat parla a Ripoll sobre la futura Hisenda Catalana. “El 2 d'octubre disposarem d'unes estructures sòlides per recaptar tots els tributs del país”. Amb aquesta contundent afirmació el secretari d’Hisenda de la Generalitat de Catalunya, Lluís Salvadó, va iniciar la xerrada Horitzó Referèndum, la Hisenda Catalana que s’ha dut a terme aquest dijous 27 de juliol a Ripoll. Concretament, l’acte es va dur a terme a la biblioteca Lambert Mata i també va comptar amb la participació de la presidenta comarcal d'ERC, Carme Freixa. Salvadó va parlar de la futura Hisenda Catalana explicant que, actualment, “el 70% de les tramitacions que gestionem es poden fer de telemàticament. Una Agència Tributària moderna s'ha de dedicar a la inspecció i en aquesta línia estem treballant”. A l’hora de passar balanç de la tasca realitzada durant l’actual legislatura, Salvadó va destacar que l’actual Govern “ha reduït el dèficit de 6 mil milions a 2 mil milions d’euros al mateix temps que l’economia creix un 2%. Estem consolidant despesa i generant expectatives de creixement dels ingressos” “La Futura República Catalana és una opció per construir un País amb millors serveis. Entre altres beneficis, podem optar a duplicar l'actual pressupost Generalitat”, va concloure Salvadó.  

Comiat Teresa Jordà

Discurs de comiat de Teresa Jordà com a regidora de Ripoll

Bon vespre a totes i a tots. Ja ho deia l’amic Pep Pujals: “No hi ha res, que duri per sempre”  i és que a mida que et fas gran, te n’adones, que és una immensa sort que això sigui així. Suposo que hi ha poques excepcions, de fet quan  al s.V a.c Aristòtil teoritzava sobre Política ho va clavar, i encara avui les seves tesis regeixen l’administració del poder, deu ser una de les excepcions que confirmen la regla. Però avui no toca ni teoritzar, ni filosofar, ni tan sols fer història. Avui m’acomiado d’aquesta casa, de la Casa consistorial, de fet..., de la casa de tots els ripollesos i les ripolleses. Una casa que com a ciutadana seguirà sent meva, ara però des d’una altra òptica i des d’una posició diferent, la d’una ripollesa que aspira a viure en un poble millor. De fet, la mateixa aspiració que em va portar a encapçalar el projecte d’Esquerra Republicana de Catalunya a Ripoll, aquell ja llunyà 1999 ( que dur sona reconèixer que sóc regidora de la casa des del segle passat. Tot i que cal dir que d’altres em superen amb escreix...). Tenia 24 anys i mil ganes de menjar-me el món. Una il·lusió desfermada per fer més gran i sobretot més just el poble que coneixia i estimava. Ho feia des del convenciment que la justícia social havia de ser la base de la societat i que només sota els valors del republicanisme radical podíem tenir un Ripoll de ciutadans lliures i iguals. Vaig ser regidora a l’oposició al costat d’un gran company, bon amic i excel·lent compatriota, en Quico Terradelles; tots dos substituíem a una insigne ripollesa que durant anys va defensar els postulats d’esquerra i independentistes a Ripoll, l’Anna Ma Faja. Van ser anys d’aprenentatge i de començar a sentir a la pell la duresa de la política en la proximitat de l’univers municipal. El 2003 la vila de Ripoll ens va donar la oportunitat de gestionar l’Ajuntament a través d’una coalició de forces d’esquerres i així ho vàrem fer.

Campelles hissarà l’Estelada a l’entrada del municipi

El proper diumenge dia 30 de juliol, a les 12 del migdia, l’Ajuntament de Campelles hissarà l’Estelada a l’entrada del poble. Un acte que comptarà amb la presència de Joan Dordas, alcalde del municipi, i Teresa Jordà, diputada al Congrés dels diputats Espanyol. Aquest acte tindrà lloc després que l’Ajuntament de Campelles, el passat 13 de maig, endegués un acte de rebuig a les diverses amenaces i coaccions que el van obligar a penjar la bandera estatal a la façana del municipi. Així doncs, després de diverses setmanes on l'estat espanyol va enviar diversos requeriments al consistori per tal que pengés la bandera estatal sota amenaça d'una multa i la possible inhabilitació de l'alcalde Joan Dordas, Campelles va col·locar un cartell a la façana del consistori que indicava que "la bandera estatal penja a aquest ajuntament per imperatiu legal i en compliment d'una sentència i en contra de la nostra voluntat". Ara, tres mesos després, el consistori de la Vall de Ribes vol mostrar el seu ple suport al procés d’emancipació nacional i a la celebració del referèndum d’independència del proper 1 d’octubre amb la hissada de la bandera Estelada a l’entrada del municipi de Campelles.  

ERC Campdevànol celebra que la nova escola Pirineu s’acabi fent al terreny proposat inicialment

Equerra Republicana de Campdevànol celebra que, finalment, “s´ha imposat la lògica i la nova escola Pirineu s'acabarà fent en el terreny inicial tal i com des d’ERC hem apostat sempre”.   Els republicans recorden que ja s’ha invertit prop d’un milió d’euros per descontaminar i edificar l’escola i afirmen que “teníem clar que el lloc idoni era l’actual proposta tot i que l’equip de govern estava entestat en buscar diferents ubicacions i exposant propostes absurdes. Calia treballar només en una única direcció, descontaminant, edificant i acabant l'escola en l’actual ubicació. Finalment la lògica, tal i com era de preveure, s’ha imposat i des d’Esquerra aplaudim aquesta decisió valenta”.   El departament d’Ensenyament de la Generalitat ha treballat conjuntament amb el de Salut per tirar endavant la descontaminació i posterior construcció de l’escola. Diferents estudis per assegurar la descontaminació amb garanties han endarrerit l’execució del projecte i ha quedat clar que “tot i que l’alcalde, Joan Manso, treia pit de les seves reunions a Palau i de les seves negociacions per tirar-ho endavant s’ha demostrat que no calien i la lògica s’ha acabat imposant”.     Diners retornats D’altra banda des d’ERC Campdevànol també informen que “el nostre regidor a l’ajuntament, Toni Riera, és l'únic membre del consistori que ja ha retornat els diners cobrats del ple extraordinari corresponent al malaurat accident mortal que tant ens va doldre a la piscina de Ripoll, tal i com vam anunciar que faria”.