Ripollès

Notícia

ERC proposta que es pengi un llaç groc i una pancarta de “llibertat presos polítics” a la façana del Consell Comarcal del Ripollès

A la sessió plenària del Consell Comarcal del Ripollès, d’aquest dimarts, el grup comarcal d’ERC ha presentat una moció que proposa que es pengi un llaç groc i una pancarta a la façana de la institució amb el text “llibertat presos polítics”, com a mostra de suport a la reivindicació per la llibertat dels presos i preses polítiques i el lliure retorn dels exiliats.

El text de la moció fa referència al rebuig a la persecució ideològica i política que, des de les instàncies judicials i governamentals de l'Estat espanyol, s'està portant a terme contra l'independentisme i els seus representants electes vulnerant la llibertat ideològica i de participació política. També es denúncia la sentència injusta contra d'Oriol Junqueras, Joaquim Forn, Jordi Sànchez, Jordi Cuixart, Carme Forcadell, Dolors Bassa, Raül Romeva, Jordi Turull, Josep Rull, Carles Mundó i Meritxell Borràs i l'exili forçós de Carles Puigdemont, Meritxell Serret, Toni Comín, Lluís Puig, Clara Ponsatí, Anna Gabriel i Marta Rovira, així com les detencions produïdes les darreres setmanes de forma arbitrària.
 
Per denunciar tota aquesta vulneració de drets es considera que el llaç groc és un símbol no partidista per la llibertat dels presos i preses polítiques que suposa, en definitiva, la defensa de les llibertats democràtiques. No és patrimoni de cap partit, sinó de moltíssima gent que no comparteix que s’empresoni els representats polítics per motius ideològics.
A la moció també s’acorda exigir la llibertat immediata dels presos i preses polítiques, així com de la resta de persones empresonades per les seves idees, per l’ús de la seva llibertat de expressió o llibertat de creació artística o que pateixen penes agreujades per les seves idees. 

Per acabar, s’insisteix en la defensa dels drets polítics de tots els representants, escollits democràticament, del Parlament i món local, els representats de la societat civil i els membres del Govern. Es denúncia un cop més la vulneració de drets civils, fonamentals i polítics que afecta a tota la ciutadania de Catalunya a causa de la judicialització de la política.
 
http://locals.esquerra.cat/ripolles