Ripollès

Notícia

ERC proposa millores al transport públic a la comarca del Ripollès

Autobús al Ripollès
Autobús al Ripollès
També es sol·licita que s'activi la taula de treball per al desplegament de la fibra òptica a la comarca.

Al darrer Ple del Consell Comarcal del Ripollès, del passat 15 de setembre de 2020, el grup d'ERC va proposar una sèrie de millores al transport públic. Per exemple, reduir la tarifa per a aquelles persones que utilitzen el transport públic dins d'un mateix municipi, en molts casos persones grans, que han de pagar la tarifa sencera com si es desplacessin fins al municipi veí. Una proposta que vol incentivar el transport públic, facilitar la mobilitat de les persones amb mobilitat reduïda i apostar per una mobilitat sostenible aprofitant les diferents línies d'autobús que passen pels municipis ripollesos a un preu equitatiu. 

En aquest sentit, es va proposar crear una una nova parada d'autobús a l'estació de tren de Ribes de Freser. Cal tenir en compte que l'estació de tren de Ribes està a bastanta distància del centre del municipi i d'altres veïnats. Algunes persones que arriben amb tren, amb equipatge o bosses, han de fer un trajecte bastant llarg fins arribar al centre del municipi o a la pròpia parada d'autobús per desplaçar-se a altres municipis de la vall. Els autobusos que arriben a Ribes els podria apropar al centre o la parada d'autobusos. 

Per altra banda, es va demanar aprofitar el transport escolar per aquells alumnes que viuen allunyats del centre educatius i no tenen transport escolar no obligatori, per tal de facilitar-los la mobilitat. 

Al mateix Ple es va sol·licitar que s'activi la taula de treball per al desplegament de la fibra òptica a la comarca, tal i com es va acordar, al Ple del mes de juliol de 2020, arran d'una moció d'ERC.


 

  • El portaveu d'ERC al Consell Comarcal les millores de transport i fa petició que s'activi la taula de treball per al desplegament de la fibra òptica

  • El conseller comarcal d'ERC, Sergi Albirch, explica com aprofitar el transport escolar per aquells alumnes que viuen allunyats dels centre educatius
http://locals.esquerra.cat/ripolles