Ripollès

Notícia

‪L'Ajuntament de Campelles penja un cartell de rebuig i l'estelada davant la sentència que l'obliga a posar la bandera estatal al consistori

Acte de rebuig a la sentència que obliga a penjar la bandera espanyola a l'ajuntament de Campelles.
Acte de rebuig a la sentència que obliga a penjar la bandera espanyola a l'ajuntament de Campelles.
S'ha penjat un cartell que indica que "la bandera estatal penja a aquest ajuntament per imperatiu legal i en compliment d'una sentència i en contra de la nostra voluntat"

Aquest dissabte, l'Ajuntament de Campelles ha dut a terme un acte de rebuig després que el consistori es veiés amenaçat, coaccionat i obligat a penjar la bandera estatal a la façana municipal. El mateix acte ha servir perquè Ramon Cutrina, primer tinent d'alcalde del consistori, manifestés la voluntat de seguir formant part de l'equip de govern d'ERC a Campelles.

Al llarg de les últimes setmanes, l'estat espanyol ha enviat diversos requeriments al consistori per tal que pengés la bandera estatal sota amenaça d'una multa i la possible inhabilitació de l'alcalde Joan Dordas.  

A mitjans de la setmana passada, el consistori va acordar penjar la bandera estatal, fet que va provocar l'amenaça de dimissió del primer tinent d'alcalde, Ramon Cutrina.

Finalment, aquest dissabte, Joan Dordas, Ramon Cutrina i Simon Rovira, també regidor de l'equip de govern d'ERC al municipi, han protagonitzat un acte de rebuig a la obligació estatal de penjar la bandera estatal i han col·locat un cartell a la façana del consistori que indica que "la bandera estatal penja a aquest ajuntament per imperatiu legal i en compliment d'una sentència i en contra de la nostra voluntat". A més a més, també s'ha penjat l'Estelada, que no era present a la façana municipal, i l'estelada de l'Assemblea Nacional Catalana.

Joan Dordas, alcalde de Campelles, va apuntar que "Es trist que en un municipi petit com Campelles ens haguem de veure amenaçats i ens imposin la col·locació de banderes quan tenim altres problemes molt més importants. S'ha perseguit el municipi més petit de la comarca. Això si, des de Campelles continuarem lluitant per assolir aquest objectiu col·lectiu, que és la llibertat del nostre país"

Ramon Cutrina "Des d'avui mateix, em torno a posar a disposició de l'alcalde Dordas per continuar treballant per Campelles i pel país. En Joan ha liderat, conjuntament amb la federació d'ERC a la comarca, aquest acte de rebuig, on també hi hem tingut el confort i el suport de l'ANC, l'AMI i Òmnium Cultural. Calia fer una mostra de rebuig a aquesta imposició i l'hem fet".

L'acte ha comptat amb la presència de la diputada al congrés de diputats, Teresa Jordà, la presidenta d'ERC al Ripollès i alcaldessa de Vallfogona del Ripollès, Carme Freixa, i regidors de Ribes de Freser i Sant Joan de les Abadesses, així com representants de la secció local d'ERC de Ribes de Freser, amb el seu president, Joan Jové, al capdavant.

Teresa Jorda  ha destacat que "Aquesta imposició és, malauradament, una reiterada forma de maltractament de l'Estat. És la judicialització més descarada de la politica. Avui hem menystingut la imposició al balcó del consistori per deixar un missatge clar: Ens poden amenaçar i fer el que creguin però això es una batalla democràtica i el dret a vot ningú el pot manllevar ni ens el manllevarà".