Ripollès

Notícia

ERC desaprova l'increment de taxes de l'Escola de Música del Ripollès

El plenari extraordinari del Consell Comarcal del Ripollès d'avui, dimarts dia 20 de juny, ha aprovat un increment de taxes del 2% de l'Escola de Música del Ripollès amb els vots favorables dels grups de l'equip de govern (CiU i MES), l'abstenció del grup de MES i el vot contrari del grup comarcal d'ERC.

El conseller comarcal d'ERC Sergi Albrich ha apuntat que "A altres escoles de música properes, per exemple la del Lluçanès, les administracions públiques hi aporten a l'entorn del 30% del cost total. Tanmateix, a l'Escola de Música del Ripollès, les administracions públiques tant sols arriben al 18%. Per tant, al nostre entendre, un increment de l'aportació de les administracions públiques podria evitar l'increment de quotes que tot i ser simbòlic podria ser evitable. També, cal dir que quan es comparen les quotes de l'Escola de Música del Ripollès amb altres escoles properes, la nostra té un nivell de taxes més elevat".

"No compartim que les inversions que es proposen dur a terme a l'Escola de Música - la nova escala d'emergència (11.000€) i la caldera de biomassa (2.000)-  s'imputin a les despeses de la pròpia escola. L'ensenyament, encara que no sigui obligatori, no ha d'assumir les despeses d'inversió".

"Compartim l'establiment de bonificacions contemplades per a membres d'una mateixa unitat familiar que assisteixen a l'escola o la congelació del primer curs d'infantil per tal de mantenir un major alumnat. A l'hora, celebrem que l'Ajuntament de Campdevànol torni a disposar - després de quatre anys sense tenir-ne - d'una seu municipal de l'Escola de Música".

Al seu torn, Roger Bosch ha apuntat que "cal revisar la manera de funcionar actual de l'escola. El claustre de mestres no són gestors, són mestres i, per aquest fet, hem de buscar la seva excel·lència. Tot el temps que perden en hores de gestió va en detriment de l'ensenyament musical. Tot i entendre el sentit legal d'haver externalitzat l'escola de música, considerem que cal buscar una forma mixta de gestió entre l'actual empresa de professors i el Consell - per exemple la gestió de la secretaria de l'Ateneu de professors -. D'aquesta manera els mestres de l'Escola de Música podrien centrar-se en la seva tasca i vocació principal; ensenyar música".

AGÈNCIA TRIBUTÀRIA

Albrich ha celebrat "el desplegament de l'Agència Tributària al territori i la seva arribada al Ripollès mitjançant un conveni amb el Consell Comarcal. Felicitem la feina del Govern de la Generalitat a l'hora de desplegar aquesta veritable estructura d'Estat"

PLA DE PROMOCIÓ DEL TURISME. FONS FEDER

"La inversió de 2,1 milions d'euros pel foment turístic a la comarca és un fet altament positiu per la connotació econòmica que pot i ha de generar. Ens n'hem de felicitar conjuntament. Tanmateix, volem posar un especial èmfasi en el futur repartiment de les aportacions al fons comú que hauran de fer tots els ajuntaments de la comarca per complementar el fons rebut, rebin inversió directa o no. Aquells ajuntaments que no rebran inversió directa als seus municipis són els més petits de la comarca. 

Considerem que cal estudiar la millor fòrmula a l'hora de buscar aquesta solidaritat comarcal, evitant que els ajuntaments més petits s'ofeguin encara més econòmicament. Cal mà esquerra i voluntat política per buscar la comoditat i la complicitat dels 19 municipis i, sobretot,  s'ha de garantir el retorn econòmic a cada un d'aquests municipis
", ha conclòs Albrich.