Ripollès

Notícia

ERC Ripollès, Berguedà i Cerdanya sumen sinèrgies tricomarcalment


El passat dijous 29 de juny la secció local d'ERC de la Pobla de Lillet va organitzar la primera trobada tricomarcal de les federacions d'ERC al Berguedà, Cerdanya i Ripollès, per tal que els representats d'aquestes tres comarques limítrofes poguessin compartir experiències de gestió dels seus respectius territoris i, sobretot, sumar sinèrgies i establir polítiques comunes.

A la trobada hi van assistir més de 40 persones i va ser encapçalada per la diputada al Congrés dels diputats Espanyol i regidora de Ripoll, Teresa Jordà, i la senadora Morella Cortés. A més a més de Jordà, el Ripollès hi fou representat per Carme Freixa, alcaldessa de Vallfogona del Ripollès i Presidenta d'ERC Ripollès; Sergi Albrich, regidor de Sant Joan de les Abadesses i conseller comarcal d'ERC Ripollès; Toni Riera, regidor de Campdevànol ; i Miquel Casas, representant de la Federació Comarcal d'ERC.

La reunió va posar en valor la necessitat de treballar conjuntament en els àmbits medi ambiental, econòmic i comunicatiu. El pla de treball acordat va remarcar la necessitat d'actuar a les cotes altes de les respectives comarques, per tal d'establir millors mecanismes de gestió a l'estació d'esquí de la Molina. I es va compartir l'urgència pel desplegament de la fibra òptica per tal de minvar la despoblació dels tres territoris - Ripollès i Berguedà són comarques catalanes considerades deprimides econòmicament - per tal de revertir positivament la seva competitivitat.

El tercer gran eix que es va acordar reclamar conjuntament fou l'establiment de millores a la carretera B-402/GI-402 entre la Pobla de Lillet i Gombrèn. Es van posar sobre la taula les peticions històriques de millora a una via de comunicació de poc menys de 40 quilòmetres  i més de 365 revolts que han de permetre recuperar un vincle històric entre el Berguedà i el Ripollès, oblidat al llarg dels anys pels diversos governs de la Generalitat de Catalunya, i que encara utilitzen moltes persones diàriament i que cal dignificar i potenciar.