Ripollès

Notícia

ERC proposa que el Consell Comarcal lideri un estudi preventiu de cardiopaties a alumnes d'ESO

Grup Comarcal d'ERC
Grup Comarcal d'ERC
El grup d'ERC al Consell Comarcal del Ripoll ha proposat, a la sessió plenària d'avui 17 de juliol, que "l'equip de govern comarcal valori la possibilitat de liderar un estudi comarcal de l'alumnat d'Edudació Secundària Obligatòria per tal de dur a terme un anàlisis preventiu de cardiopaties a joves de 13 a 15 anys".

La proposta contempla que el Consell Comarcal coordini els diversos ajuntaments ripollesos, el departament d’Ensenyament i els Centre d’Atenció Primària de la Comarca, així com la Comissió Comarcal d'Ensenyament, "per tal que es valori la possibilitat de dur a terme ànalisis de detecció de possibles cardiopaties a joves, similar al que han dut a terme l'Ajuntament de Banyoles i l'Hospital Josep Trueta de Girona", ha apuntat el conseller comarcal Sergi Albrich.

"L’estudi, basat en la realització d'electrocardiogrames, recolliment de dades clíniques i altres proves mèdiques pretén evidenciar la identificació precoç d’aquestes malalties, i a l'hora permetre tractar-les adequadament i prevenir possibles conseqüències futures".

El President Joan Manso ha entomat la proposta del grup d'ERC i s'ha compromès que al llarg de les properes setmanes la consideraria i en valoraria la possible aplicació.

El plenari comarcal també ha aprovat per unanimitat l'atorgament de la subvenció de 2500€ a l'Agrupament de Persones Sordes del Ripollès. "Aquesta subvenció permet facilitar la interacció entre aquesta part de la població i l'Administració. Celebrem aquesta predisposició i sensibilitat del Consell Comarcal en aquest àmbit" va apuntar el conseller Roger Bosch. Ara cal mantenir la subvenció anualment i anar-la adaptant en funció de les necessitats del col·lectiu.

Jordi Batchelli, conseller comarcal al llarg de diversos mandats a l'ens Ripollès, ha presentat avui la seva dimissió per motius personals i professionals. "Han sigut anys d'aprenentatge i treball per la comarca. Vull agraïr a totes les persones i equips amb els quals he treballat aquests anys. Especialment al serveis tècnics i administratius de la casa", va apuntar Batchelli.  

Roger Bosch, portaveu del grup republicà, va agrair la feina feta de Batchelli i va apuntar que "amb tú hem après el funcionament del Consell Comarcal i comptem seguir treballant conjuntament pel bé del Ripollès".