Ripollès

Notícia

Carme Serrano pren possessió del càrrec de consellera comarcal del Ripollès

  • Carme Serrano
Carme Serrano pren possessió del càrrec de consellera comarcal al Consell Comarcal del Ripollès

Carme Serrano, regidora a l'Ajuntament de Ripoll, ha pres possessió avui del càrrec de consellera comarcal al Consell Comarcal del Ripollès. Serrano substituirà a Jordi Batchelli, que va dimitir a la sessió plenària del mes de juliol i "ha promès complir fidelment les obligacions del càrrec de consellera comarcal del Ripollès, amb lleialtat al Parlament de Catalunya i guardar i fer guardar l'Estatut com a norma fonamental del País".

Aprovació del conveni entre Xaloc i el Consell Comarcal del Ripollès

El ple del Consell Comarcal ha aprovat el Conveni entre Xaloc i el Consell Comarcal del Ripollès per a la cooperació en matèria d'assistència juridicoadministrativa i econòmicfinancer dels municipis del Ripollès. Punt que ha comptar amb l'aprovació de l'equip de govern (PdeCat i MES) i PSC i l'abstenció d'ERC i la CUP.

Els consellers comarcals Joan Dordas Josep Tremps, alcaldes de Toses i Ogassa respectivament, han manifestat la seva preocupació per la manca de personal d'intervenció que ha de proveir la diputació de Girona. "La manca de personal d'intervenció ens provoca dificultats en la tramitació de procediments que poden afectar terminis i endarrerir el bon funcionament de l'administració municipal".

Roger Bosch "Davant d'aquest incompliment que manifesten els alcaldes sobre la funció XALOC  i de la Diputació de Girona no podem donar suport a la renovació del conveni. Cal que el Consell Comarcal pressioni a la Diputació de Girona per tal que es resolgui la manca de personal que XALOC ha de destinar als ajuntaments de la comarca per conveni a fi de donar-los assistència juridicoadministrativa i econòmicfinancera. Actualment Ogassa, Vallfogona del Ripollès o Gombren no tenen personal a intervenció. Cal solucionar aquesta situació per tal que els ajuntaments puguin funcionar amb plena normalitat". Bosch ha reclamat "valentia per fer complir els convenis establerts".

El ple ha aprovat per unanimitat aprovar una moció de queixa conjunta per reclamar que la Diputació de Girona resolgui aquesta situació.