Ripollès

Notícia

Esquerra de Sant Joan demana a l’equip de govern que respongui les més de 100 al•legacions del POUM demanant que l’escoles no marxin del centre del municipi

Fa més d’un any que es va aprovar inicialment el futur planejament urbanístic, més de 100 al•legacions qüestionàvem treure les escoles del centre de la vila pel perjudici al comerç i al model de poble.

El 20 de març del 2009, fa més d’un any, es va aprovar inicialment el Planejament Urbanístic Municipal (POUM), de Sant Joan de les Abadesses. En la fase d’exposició pública, que va durar 45 dies, és varen presentar més de 120 al•legacions per part dels veïns i veïnes de Sant Joan de les Abadesses, una part d’elles, era un escrit on es demanava que no es traslladés l’escola a una punta del nucli i al zona esportiva a l’altre.

A més, d’aquestes cent al•legacions, moltes d’elles eren signades per més d’una persona, per tant, es calcula que unes 160 persones van manifestar per escrit la incoherència que suposa la dispersió dels equipaments, on es qüestionava l’espai del futur centre educatiu i la nova zona esportiva. La previsió de l’equip de govern del PSC és que el futur centre educatiu vagi a la Coromina del Bac a l’alçada del Covilar i que la futura zona esportiva (camp de futbol, pavelló, piscina, etc...) a les Planes de la Torre. Entre un punt i l’altre hi han més de dos quilometres de distància, fet que provocaria l’augment del vehicle rodat. Per altra banda, treure les escoles del centre de la vila podria afectar l’activitat social, comercial i econòmica del municipi de manera important. Per aquest motiu, es demanava a l’equip de govern estudiar alternatives per acostar els equipaments al centre de la vila, amb espais com l’actual camp de futbol, amb els annexes de l’actual pavelló i l’antic escorxador, o les dependències de l’antiga fàbrica Espona, com a possible ubicació del nou centre educatiu, si fes falta treure’l de l’actual indret; una altra proposta era millorar i ampliar la ubicació actual. D’aquesta manera es podria garantir que la situació de la zona esportiva fos a la Coromina del Bac i l’activitat al centre de la vila no se’n ressentis.

Les al•legacions dels veïns no han estat contestades, però les d’ERC tampoc

El grup municipal d’esquerra, per la seva banda, va presentar un total d’onze al•legacions, que tampoc han estat contestades. Entre altres qüestions, feien referència a la previsió, poc realista, que es creïn 425 habitatges nous, dels quals 112 habitatges anirien a les Planes de la Torre, a l'entrada de la població. O a la futura variant que passarà pel nord de la vila i només hi haurà dos accessos possibles, un per Cal Gat i l’altre per la Colònia Llaudet, fet que suposarà que es perdi tota visual del poble, poden afectar el nombre de visitants.

El tràmit que li queda pendent al POUM de Sant Joan, abans d’enviar-lo a la Comissió d’Urbanisme de la Generalitat de Catalunya, perquè l’aprovi definitivament, es que el plenari municipal l’aprovi provisionalment. En aquest últim any només hi hagut una sola reunió, el mes de setembre, a petició del grup municipal d’esquerra, per intentar acostar posicions entre l’equip de govern i oposició. No hi hagut cap més contacte, malgrat el compromís de l’alcalde d’intentar consensuar punts.


Sant Joan de les Abadesses, 26 d’abril de 2010
Per més informació:

Joan Alvarez, regidor del grup municipal d’esquerra: 675.789.939

Sergi Albrich, regidor del grup municipal d’esquerra: 669.728.296

Jordi Terrades, regidor del grup municipal d’esquerra: 620.240.930