Ripollès

Notícia

ERC de Ripoll aposta per reivindicar els establiments històrics del municipi

El ple de 31 de juliol ha aprovat per unanimitat la moció presentada per Esquerra amb mesures per posar en valor els centenaris i per ajudar a mantenir els establiments emblemàtics oberts.

Esquerra Republicana de Ripoll aposta per reivindicar i reconèixer els establiments centenaris o emblemàtics del municipi. Consideren que cal impulsar tota una sèrie de mesures perquè es tracta " d’elements molt importants per al teixit social de la vila i, al mateix temps, per la fesomia urbana”.

La moció és el primer pas per al reconeixement d'aquests establiments ; després caldrà que l'ajuntament executi les mesures com dissenyar un pla d’actuació per ajudar a mantenir-los oberts o la creació d’un distintiu que ajudi a identificar-los.

Des d’Esquerra Ripoll defensem que “amb els anys els establiments històrics han esdevingut patrimoni de la vila i creiem que hem de destacar-ne la seva autenticitat”.

Per tal de dur a terme les accions plantejades, ERC proposa la creació d’un cens d’establiments històrics, oberts fa més de cent anys i emblemàtics oberts fa més de cinquanta anys, i la creació i difusió d’una guia d’aquests comerços.


Foto: CorisaMediaGrup