Ripollès

Notícia

ERC celebra que es plantegi un nou tanatori i discrepa que es vulgui privatitzar el servei

Imatge de l'actual sala de vetlla de Sant Joan de les Abadesses
Imatge de l'actual sala de vetlla de Sant Joan de les Abadesses
Una de les peticions que el grup d’ERC a l’Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses ha reiterat al llarg dels últims 8 anys ha sigut la “necessitat de disposar d’una sala de vetlla o tanatori confortable i que estigui adaptat a les necessitats que s’hi duen a terme.

“L’actual sala de vetlla fa anys és provisional i l’aspecte decadent que tenen les sales no és òptima ni digne per acomiadar als éssers estimats, com tampoc és acceptable l’espai on es poden fer les cerimònies de comiat. Ni per espai ni per condicions. La provisionalitat fa massa temps que dura”.

El plenari municipal del passat divendres va aprovar, amb els vots favorables de l’equip de govern i del PdeCat i l’abstenció del grup d’ERC, la modificació urbanística inicial del POUM relativa al sector del cementiri, per tal que un operador privat pugui desenvolupar el servei de tanatori al costat del cementiri municipal.

Després de més de 5 anys fent la petició. Celebrem que l’equip de govern comenci a fer passes per traslladar el tanatori de l’actual carrer Manigosta al costat del cementiri, tal i com contempla el pla general”.

Tanmateix, es preveu que la construcció i la gestió del futur tanatori l’efectuï una empresa privada i no trobem oportú que s’hagi de privatitzar aquest servei. El millor model de gestió del tanatori ha de ser públic i/o mitjançant una concessió que permeti regular els preus i la intervenció de diverses operadores, per evitar una major especulació i l'abús del monopoli en un àmbit tant sensible”.