Ripollès

Notícia

21-D, Legitimem la República

SERGI ALBRICH, PORTAVEU ERC A L'AJUNTAMENT DE SANT JOAN DE LES ABADESSES I PORTAVEU ADJUNT D'ERC AL CONSELL COMARCAL DEL RIPOLLÈS

Vull que Catalunya esdevingui un país lliure. Un estat independent on les seves institucions puguin prendre les decisions i redactar les lleis que creguin més adients per tal de millorar la qualitat de vida dels seus ciutadans. Un país que pugui gestionar autònomament els seus ingressos i les seves despeses i on el teixit productiu no vegi quartada la seva capacitat d'expansió econòmica per l'únic motiu que l'estat actual no vol invertir en millorar les infraestructures bàsiques del desenvolupament econòmic per criteris estrictament arbitraris i territorialment sectaris.
 
Vull la independència de Catalunya per dignitat. La dignitat que es mereixen les institucions catalanes i els seus legítims i democràtics representants polítics. És imperdonable el tracte que han rebut el President de la Generalitat i els seus consellers després de ser cesats pel Cop d'Estat Espanyol. Prematurament, se'ls va treure l'escorta oficial, sabent l'increment de grups d'ultra dreta que han aparegut a Catalunya, i aquesta acció va obtenir el seu rèdit mediàtic a la tornada d'alguns dels consellers del Govern, després de la seva estada a Bèlgica. Dolors Bassa i Joaquim Forn van ser insultats barroerament a la seva arribada a Barcelona. Desprotegits policialment van ser increpats per una convocatòria d'ultres metòdicament organitzada i calculada. El mateix va succeir quan els membres de la Mesa del Parlament i els consellers del Govern van arribar a Madrid per declarar davant l'Audiència Nacional. Feixistes els hi dèien!
 
Cal remarcar que l'Estat Espanyol ha deixat sense protecció al conseller que va liderar la implacable gestió policial i informativa posterior als atemptats de Barcelona. Una gestió que va ser l'orgull de cossos policials internacionals i va evidenciar la descoordinació a l'interior de la policia espanyola. La manifestació ultra va evidenciar el tracte venjatiu que, per part de l'estat espanyol, mereixen als que fan la feina ben feta.
 
Vull un país lliure on els parlamentaris respectin les figures dels Presidents de la Generalitat i del Parlament i no un país on, contínuament, es menystinguin les seves figures per aquells que ens consideren colònia i per aquells que no permeten que poguem parlar de tot. Són els mateixos que reprimeixen el vot i promouen penes de presó per aquells que defensen la democràcia sota l'empara d'actituds pre-democràtiques.
 
Vull un país on les forces polítiques minoritàries a nivell municipal no siguin capaces d'instar a la imputació de més de 700 alcaldes, els màxims referents de l'administració pública per la ciutadania, per tenir una ideologia diferent. 
 
Vull un país on no es reprimeixi la ciutadania amb violència per votar i exercir la democràcia.
 
I, sobretot, vull un país on la justícia sigui justa i no actuï arbritràriament en funció de les idees polítiques de qui es jutja. És imperdonable l'alentiment intencionat a l'hora de jutjar els casos de corrupció que afecten al principal partit polític del govern espanyol, en contraposició de la desmesurada velocitat que s'ha adoptat per jutjar i empressonar el legítim Govern de Catalunya per fomentar el vot de la ciutadania. Una vergonya!
 
Pel proper 21 de desembre el president espanyol ha convocat eleccions il·legítimes. El president espanyol ha convocat un Referèndum per a la Independència de Catalunya, aquell que més de 18 vegades han reclamat els partits sobiranistes a Madrid. Si, el dia 21 de desembre serà el plebiscit que servirà per legitimar la República Catalana proclamada el passat 27 d'octubre. Els partidaris de crear un nou país digne i just, social i econòmicament, confrontaran amb aquells que volen mantenir Catalunya sota la tutela d'Espanya. I els resultats seran avalats internacionalment.
 
Cal teixir i mantenir la unitat política i social. El dia 21 potser serà l'última gran oportunitat per assolir la plena sobirania. El dia 21 de desembre legitimarem la República Catalana i, sobretot, defensarem la democràcia.