Ripollès

Notícia

"El Gordo" de Nadal

Teresa Jordà, diputada al Congrés dels Diputats espanyol

Mai com fins ara els esdeveniments polítics s’havien esdevingut a velocitats tant vertiginoses. Deixem enrere un mes d’octubre, el del 2017, que per aquelles coses de la història, arriba 100 anys després que també,  en un mes d’octubre de 1917, a Rússia, una altre revolució acabés amb l’arribada de Lenin i el seu partit a liderar un imperi en plena transformació.
Salvant però les mil distàncies i, el segle que les separa, Catalunya és avui un territori en disputa. L’enigmas’hauria de dirimir el proper 21 de desembre, de fet, ens agradi més o menys, el dia de la loteria Nacional, el Gordo, se l’emportarà l’Estat Espanyol o la Generalitat de Catalunya.
El passat dijous, just avui fa una setmana, mig govern legítim de Catalunya va ser empresonat en una operaciójudicial exprés, fruit d’una nova interpretació abusiva de la legalitat, com ja ho va ser el seu cessament amb l’aplicació del famós article 155 de la Constitució.

La deriva doncs de l’Estat espanyol sembla no tenir límits i la suposada democràcia sorgida dels pactes de la transició està allunyant, aquest Estat, no només de l’estat de dret si no també de Catalunya.

El dolor, la tristesa i la frustració dels qui érem a l’Audiència Nacional aquell dijous negre, la tristesa que a tots ens va calar fins al bell mig del moll de l’ós, calcat que el que varen viure els centenars de milers de demòcrates d’arreu del país, només el podem canalitzar convertint-lo en coratge, determinació, empenta, força i ganes de guanyar-los allà on fins ara els hem guanyat, a les urnes.

Per vèncer s’ha de convèncer i malgrat que massa sovint alguns han guanyat sense convèncer, aquesta vegada això no succeirà.  A ple s.XXI l’autoritarisme i la venjança no són en cap cas arguments per redreçar absolutament res. Rajoy en connivència amb un fracassat projecte de nou socialisme i amb uns falangistes anomenats Ciutadans ens imposen unes eleccions tant forçades com il·legítimes.
De moment però hi ha dues evidències, la primera és que nosaltres els hem guanyat el 155. L’Estat ha estat incapaç d’aplicar-lo i per això convoca unes eleccions exprés. La segona és que les urnes són nostres. Els que van utilitzar la violència l’1-O per impedir el vot del referèndum no se’n poden apropiar, aquestes urnes són una oportunitat més per defensar la República.

Durant anys i panys aquest país ha demostrat coratge i serà justament aquest coratge el que ens vehicularà cap a la consolidació de la República Catalana plena i veritablement justa i democràtica.

Mantinguem doncs l’actitud guanyadora que ens ha portat fins aquí i trobem els punts d’unió per aconseguir la victòria definitiva.

Després de la primera nit a presó, Oriol Junqueres ens regalava aquests 140 caràcters en forma de tuit: “Feu cada dia allò que estigui al vostre abast perquè el bé derroti al mal a les urnes el 21D. Dempeus, amb determinació i fins la victòria”.
Aquesta és l’actitud. El 21 jugarem i el 22 defensarem el premi #Seguim.