Ripollès

Totes les opinions

Sergi Albrich, regidor-portaveu ERC Sant Joan de les Abadesses

La dignitat d'un home

Sergi Albrich

Dissabte es complien 100 dies de la injusta reclusió del vicepresident del govern de Catalunya i president d'ERC, Oriol Junqueras. Un engarjolament preventiu i idiològic que deriva de la interpretació esviaixada, malintencionada i forçada de les lleis per part de l'estructura més fosca i perversa de l'Estat Espanyol.  Els Jordis i els consellers Junqueras i Forn són veritables ostatges polítics d'un estat que combat les idees per la força de la repressió.

Joan Vilaplana, vicepresident ERC Ripollès

Si volem guanyar, preparem-nos

Joan Vilaplana

El món independentista ha arribat en un cruïlla en el seu procés cap a la plena sobirania nacional. Fins aquí el camí era clar perquè hi havia un full de ruta traçat per les entitats sobiranistes, Òmnium i ANC, que els partits polítics independentistes havien comprat i amb els seus alts i baixos, l’havien portat a la pràctica. Però el 27 d’octubre vam entrar en la dimensió desconeguda, quan el nostre govern legítim s’immolà a ulls de tothom, marxant una part  a l’exili i una altra part deixant-se agafar per anar a la presó.

Teresa Jordà, diputada d'ERC al Congrés dels Diputats Espanyol

Copèrnic sap que guanyarem

Teresa Jordà

Ni en el somni més humit de Nicolau Copèrnic, aquest astrònom polonès, hauria imaginat mai, que faria falta mig mil·lenni perquè algun pertorbat bategés amb el seu il·lustre nom, una operació policial fracassada formada per centenars de policies nacionals i guàrdia civils instal·lats en un vaixell de la Warner Bross. Tampoc ningú, amb cinc dits de front, hauria gosat dir que un magistrat sevillà fet ministre i anomenat Zoido, s’obsessionaria en trobar un elefant perdut al cor d’Europa per evitat, que aquest, arribés al Parc de la Ciutadella per esdevenir el rei de Botswana.

Teresa Jordà, diputada d'ERC al Congrés de Diputats espanyol.

El Peu de la Muntanya

Teresa Jordà

“Només el poble salva el poble”. El passat 21 de desembre, una majoria, sense precedents, va parlar a través de les urnes. D’això se’n diu democràcia. La democràcia no és altre cosa que una forma d’organització de la vida pública, en la qual les decisions col·lectives són adoptades pel poble mitjançant mecanismes de participació directe o indirecta que li confereixen legitimitat als seus representants.

Sergi Albrich, regidor-portaveu ERC Sant Joan de les Abadesses

2018, l'any de la fibra?

Sergi Albrich

Fa uns dies, es feien públiques les oscil·lacions de població dels municipis de les comarques gironines i, malauradament, i com és habitual als últims anys, el Ripollès suspen a l'hora de guanyar població. Sant Joan ha perdut 72 habitants al llarg 2017. La nostra comarca continua patint una sagnia poblacional crònica, fet que la manté dins del bloc de les comarques més deprimides de Catalunya.

Teresa Jordà, diputada al Congrés dels diputats Espanyol

El Republicanisme i els investigadors socials

Teresa Jordà

Les enquestes són una eina cabdal pels investigadors socials, de fet amb elles, ens podem aproximar als valors,  a les opinions i fins hi tot a les múltiples inquietuds de la ciutadania. Aquesta vegada però les enquestes electorals han tornat a trontollar. Cap d’elles donava la majoria absoluta a la suma de les forces sobiranistes, cap d’elles va augurar l’empenta de la llista de Puigdemont i cap d’elles enfonsava a les tenebres de l’infern a un PP català que cada dia viu més lluny de la realitat del nostre país.

Joan Vilaplana, vicepresident ERC Ripollès

Ja som república, ara toca implementar-la

Joan Vilaplana

Han estat 3 mesos molt intensos políticament i judicialment. Ambdues parts d’aquesta partida d’escacs han utilitzat les seves armes per intentar guanyar la partida, i tot i que res s’ha acabat, les eleccions d’aquests passat 21D ha sumat punts a la part republicana. Segurament aquest últim combat era el més important per continuar dempeus i seguir avançant per treure de la UCI la nostra petita, dèbil i insignificant república.

Elisenda Guillaumes, directora dels serveis territorials del DARP a Girona i regidora a l'Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses

Fermesa des de l’exili

El passat divendres, 1 de desembre de 2017, els Directors dels Serveis Territorials del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP), a títol personal i assumint nosaltres mateixos, totes les despeses del viatge, vam anar a Brussel·les a veure la nostra legítima Consellera, la Meritxell Serret. Són pràcticament dos anys, treballant colze a colze, especialment ella, per enfortir el sector primari del nostre país.

SERGI ALBRICH, PORTAVEU ERC A L'AJUNTAMENT DE SANT JOAN DE LES ABADESSES I PORTAVEU ADJUNT D'ERC AL CONSELL COMARCAL DEL RIPOLLÈS

Sergi Albrich

Sergi Albrich

Afirmar que el proper 21 de desembre ens hi juguem molt pot semblar una afirmació massa utilitzada en d'altres conteses electorals, però en aquest cas, tenir-ho en compte és cabdal perquè en realitat, hi tenim molt a perdre com a país. Els partits unionistes, encapçalats pel Partit Popular i Ciudadanos, amb el seguidisme del socialisme espanyol i català, s'han tret descaradament la màscara i han posat totes les cartes sobre la taula en allò referent al què pretenen per Catalunya i la seva gent.