Ripollès

Totes les opinions

SERGI ALBRICH, PORTAVEU ERC A L'AJUNTAMENT DE SANT JOAN DE LES ABADESSES I PORTAVEU ADJUNT D'ERC AL CONSELL COMARCAL DEL RIPOLLÈS

Sergi Albrich

Sergi Albrich

Afirmar que el proper 21 de desembre ens hi juguem molt pot semblar una afirmació massa utilitzada en d'altres conteses electorals, però en aquest cas, tenir-ho en compte és cabdal perquè en realitat, hi tenim molt a perdre com a país. Els partits unionistes, encapçalats pel Partit Popular i Ciudadanos, amb el seguidisme del socialisme espanyol i català, s'han tret descaradament la màscara i han posat totes les cartes sobre la taula en allò referent al què pretenen per Catalunya i la seva gent.

Maria Perramon, regidora d'ERC a l'Ajuntament de Ribes de Freser

No m'han convençut!

Davant cada greu dificultat que ens depara la vida, la primera resposta acostuma a ser el defalliment, la decepció, la desesperança... És en aquests moments que correm el perill de rebolcar-nos en aquest estat d’ànim i quedar-nos en el fangar de la desesperació i les lamentacions. Aquesta és una opció. L’altra opció és aixecar el cap, espolsar la desesperació, eixugar les llàgrimes, analitzar la situació i començar a treballar per sortir-ne.

ELISENDA GUILLAUMES, REGIDORA D'ERC A SANT JOAN DE LES ABADESSES I DIRECTORA DELS SERVEIS TERRITORIALS DEL DARP GIRONA

Gala R 2018

Com a Directora dels serveis Territorials del Departament d’Agricultura Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) a Girona, i ripollesa que sóc,  volia expressar el meu sincer agraïment a la invitació a la Gala R 2018 organitzada per l’Associació Productes del Ripollès. Tot i així volia transmetre el sentiment agredolç com a representant del govern per les situacions actuals en que aquest es troba.

Joan Vilaplana, vicepresident d'ERC Ripollès

Salut i llarga vida a la República Catalana

Estic escrivint aquestes línies a poques hores que els partits polítics independentistes decideixin si van a les eleccions en una llista conjunta o separats amb un programa de país conjunt.   Abans d’entrar a valorar aquestes dues possibilitats d’acció que els partits decidiran en poques hores, deixeu-me recordarque aquestes eleccions són il·legítimes i que estan convocades per un govern colpista que ens ha robat les nostres institucions i ens ha empresonat la nostra voluntat popular.

Teresa Jordà, diputada al Congrés dels Diputats espanyol

"El Gordo" de Nadal

Mai com fins ara els esdeveniments polítics s’havien esdevingut a velocitats tant vertiginoses. Deixem enrere un mes d’octubre, el del 2017, que per aquelles coses de la història, arriba 100 anys després que també,  en un mes d’octubre de 1917, a Rússia, una altre revolució acabés amb l’arribada de Lenin i el seu partit a liderar un imperi en plena transformació. Salvant però les mil distàncies i, el segle que les separa, Catalunya és avui un territori en disputa.

SERGI ALBRICH, PORTAVEU ERC A L'AJUNTAMENT DE SANT JOAN DE LES ABADESSES I PORTAVEU ADJUNT D'ERC AL CONSELL COMARCAL DEL RIPOLLÈS

21-D, Legitimem la República

Vull que Catalunya esdevingui un país lliure. Un estat independent on les seves institucions puguin prendre les decisions i redactar les lleis que creguin més adients per tal de millorar la qualitat de vida dels seus ciutadans. Un país que pugui gestionar autònomament els seus ingressos i les seves despeses i on el teixit productiu no vegi quartada la seva capacitat d'expansió econòmica per l'únic motiu que l'estat actual no vol invertir en millorar les infraestructures bàsiques del desenvolupament econòmic per criteris estrictament arbitraris i territorialment sectaris.

Elisenda Guillaumes, regidora d'ERC a Sant Joan de les Abadesses i Directora dels Serveis Territorials del DARP Girona

Mai tan a prop

Elisenda Guillaumes

Amb la psicosis informativa que tenim tots aquests darrers dies per tenir informació d’última hora, permeteu-me que em remunti al 27 de setembre de 2015. Unes eleccions en les que es va assolir un record de participació, amb 4.115.807 vots emesos, que representaven un 77,44 % del cens. Donat que Catalunya no té llei electoral pròpia, ens vam remetre a la Llei Orgànica de Règim Electoral General espanyola i dels resultats legítims escollits democràticament, la distribució dels 135 diputats del Parlament de Catalunya va constituir-se en 62 diputats de Junts pel Si, 10 de la Candidatura d’Unitat Popular , 25 de Ciutadans-Ciutadanos, 16 del Partit Socialista Català, 11 del Partit Popular i 11 de Catalunya si que es pot.

Teresa Jordà, diputada d'ERC al Congrés dels diputats Espanyol

“Choque de trenes en alta mar”

Teresa Jordà

Si Luís García Berlanga encara fos viu gaudiria, com un camell, immortalitzant rere una càmera els “despropòsits” d’aquestes últimes setmanes a l’Espanya, ara ja, del s.XXI. Estic convençuda que la seva “Escopeta Nacional”, o el magistral “Bienvenido, Mister Marshall” deixarien de ser films cèlebres davant un futurible “Choque de trenes en alta mar”. I és que no n’hi ha per menys, Espanya ha arribat tard, molt tard i malament, i ara no s’hi val, ni n’hi ha prou, en buscar culpables i castigar sota estúpids supòsits de sedició, tumultos, rebel·lió, cops de porra o articles 155 aplicats inconstitucionalment.

Sergi Albrich, portaveu d'ERC a l'Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses i portaveu adjunt d'ERC al Consell Comarcal del Ripollès

TV3, la nostra

Sergi Albrich

Aquests dies, la informació avança vertiginosament i una indignació d'avui es transforma amb un bri d'il·lusió el dia següent i viceversa. Dies convulsos on hem d'aprendre a gestionar les emocions mirant amb optimisme l'objectiu final. Hem de fer confiança a aquells que gestionen el nostre país amb el convenciment que arribarem a bon port.  Hi ha remor de fons. Volgudament infundat des de fora o, de vegades, existent al si del bloc polític independentista.