Ripollès

Totes les opinions

Teresa Jordà, diputada d'ERC al Congrés de Diputats espanyol.

El Peu de la Muntanya

Teresa Jordà

“Només el poble salva el poble”. El passat 21 de desembre, una majoria, sense precedents, va parlar a través de les urnes. D’això se’n diu democràcia. La democràcia no és altre cosa que una forma d’organització de la vida pública, en la qual les decisions col·lectives són adoptades pel poble mitjançant mecanismes de participació directe o indirecta que li confereixen legitimitat als seus representants.

Sergi Albrich, regidor-portaveu ERC Sant Joan de les Abadesses

2018, l'any de la fibra?

Sergi Albrich

Fa uns dies, es feien públiques les oscil·lacions de població dels municipis de les comarques gironines i, malauradament, i com és habitual als últims anys, el Ripollès suspen a l'hora de guanyar població. Sant Joan ha perdut 72 habitants al llarg 2017. La nostra comarca continua patint una sagnia poblacional crònica, fet que la manté dins del bloc de les comarques més deprimides de Catalunya.

Teresa Jordà, diputada al Congrés dels diputats Espanyol

El Republicanisme i els investigadors socials

Teresa Jordà

Les enquestes són una eina cabdal pels investigadors socials, de fet amb elles, ens podem aproximar als valors,  a les opinions i fins hi tot a les múltiples inquietuds de la ciutadania. Aquesta vegada però les enquestes electorals han tornat a trontollar. Cap d’elles donava la majoria absoluta a la suma de les forces sobiranistes, cap d’elles va augurar l’empenta de la llista de Puigdemont i cap d’elles enfonsava a les tenebres de l’infern a un PP català que cada dia viu més lluny de la realitat del nostre país.

Joan Vilaplana, vicepresident ERC Ripollès

Ja som república, ara toca implementar-la

Joan Vilaplana

Han estat 3 mesos molt intensos políticament i judicialment. Ambdues parts d’aquesta partida d’escacs han utilitzat les seves armes per intentar guanyar la partida, i tot i que res s’ha acabat, les eleccions d’aquests passat 21D ha sumat punts a la part republicana. Segurament aquest últim combat era el més important per continuar dempeus i seguir avançant per treure de la UCI la nostra petita, dèbil i insignificant república.

Elisenda Guillaumes, directora dels serveis territorials del DARP a Girona i regidora a l'Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses

Fermesa des de l’exili

El passat divendres, 1 de desembre de 2017, els Directors dels Serveis Territorials del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP), a títol personal i assumint nosaltres mateixos, totes les despeses del viatge, vam anar a Brussel·les a veure la nostra legítima Consellera, la Meritxell Serret. Són pràcticament dos anys, treballant colze a colze, especialment ella, per enfortir el sector primari del nostre país.

SERGI ALBRICH, PORTAVEU ERC A L'AJUNTAMENT DE SANT JOAN DE LES ABADESSES I PORTAVEU ADJUNT D'ERC AL CONSELL COMARCAL DEL RIPOLLÈS

Sergi Albrich

Sergi Albrich

Afirmar que el proper 21 de desembre ens hi juguem molt pot semblar una afirmació massa utilitzada en d'altres conteses electorals, però en aquest cas, tenir-ho en compte és cabdal perquè en realitat, hi tenim molt a perdre com a país. Els partits unionistes, encapçalats pel Partit Popular i Ciudadanos, amb el seguidisme del socialisme espanyol i català, s'han tret descaradament la màscara i han posat totes les cartes sobre la taula en allò referent al què pretenen per Catalunya i la seva gent.

Maria Perramon, regidora d'ERC a l'Ajuntament de Ribes de Freser

No m'han convençut!

Davant cada greu dificultat que ens depara la vida, la primera resposta acostuma a ser el defalliment, la decepció, la desesperança... És en aquests moments que correm el perill de rebolcar-nos en aquest estat d’ànim i quedar-nos en el fangar de la desesperació i les lamentacions. Aquesta és una opció. L’altra opció és aixecar el cap, espolsar la desesperació, eixugar les llàgrimes, analitzar la situació i començar a treballar per sortir-ne.

ELISENDA GUILLAUMES, REGIDORA D'ERC A SANT JOAN DE LES ABADESSES I DIRECTORA DELS SERVEIS TERRITORIALS DEL DARP GIRONA

Gala R 2018

Com a Directora dels serveis Territorials del Departament d’Agricultura Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) a Girona, i ripollesa que sóc,  volia expressar el meu sincer agraïment a la invitació a la Gala R 2018 organitzada per l’Associació Productes del Ripollès. Tot i així volia transmetre el sentiment agredolç com a representant del govern per les situacions actuals en que aquest es troba.

Joan Vilaplana, vicepresident d'ERC Ripollès

Salut i llarga vida a la República Catalana

Estic escrivint aquestes línies a poques hores que els partits polítics independentistes decideixin si van a les eleccions en una llista conjunta o separats amb un programa de país conjunt.   Abans d’entrar a valorar aquestes dues possibilitats d’acció que els partits decidiran en poques hores, deixeu-me recordarque aquestes eleccions són il·legítimes i que estan convocades per un govern colpista que ens ha robat les nostres institucions i ens ha empresonat la nostra voluntat popular.