Ripollès

Totes les opinions

Anna Colomer, regidora de Cultura a l'Ajuntament de Camprodon

El Festival Isaac Albéniz, cada cop més gran

Anna Colomer

Un any més el Festival de Música Isaac Albéniz està sent un èxit absolut tant en assistència de públic com en nivell i prestigi dels artistes. El Festival s’ha convertit en un referent en el món de la música clàssica i també en un aparador immillorable per mostrar el compromís de Camprodon amb la cultura. Des de fa anys, tant l’ajuntament de Camprodon com la Fundació Isaac Albéniz treballem intensament per la formació de nous talents i per continuar apropant la música clàssica a la gent.

Elisenda Guillaumes, regidora d'ERC a l'Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses

El Consorci d'Espais d'Interès Naturals del Ripollès (CEINR), una estructura comarcal

El consorci per a la protecció i la Gestió dels Espais d'Interès Natural del Ripollès va ser constituït l'any 2004 amb la voluntat de preservar, millorar, divulgar i gestionar el patrimoni natural i les forests d'utilitat pública del Ripollès.    Al consell plenari del consorci, en la sessió de 14 de juny de 2017 va aprovar la modificació dels Estatuts per tal d'adaptar-se a la llei 27/2013, de racionalització i sostenibilitat de l'Administració local (LARSAL), i a la llei 40/2015 de règim jurídic del sector públic.

Sergi Albrich, regidor-portaveu d'ERC a l'Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses

Recuperem la Memòria

Són diverses les iniciatives en relació amb la recuperació de la memòria històrica que hem aconseguit implantar a nivell local al llarg dels últims anys. Aconseguir, que des de l'Ajuntament, es faci difusió del Banc d'ADN per localitzar els desapareguts de la Guerra Civil i que s'acordés extreure les plaques franquistes col·locades a alguns habitatges de Sant Joan de les Abadesses han sigut dues de les fites assolides, després de la llarga insistència del grup d'ERC al consistori.

Sergi Albrich, regidor-portaveu d'ERC a l'Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses

+ 80 i com envellir amb dignitat

Sergi Albrich

Sant Joan, com el Ripollès en el seu conjunt, és una població amb la piràmide d'edat invertida. És a dir, hi ha més persones que superen els vuitanta anys que no infants arriben al món. Aquesta dada hauria d'anar acompanyada de polítiques directes de protecció d'un col·lectiu altament vulnerable com és la gent gran. Si bé és veritat que a nivell local, la Fundació Emma, juntament amb les seves professionals, duen a terme una feina ingent i, a nivell comarcal i de forma mancomunada, el Consorci de Benestar Social del Ripollès, dóna un important acompanyament i suport humà, higiènic i logístic, sobretot a persones amb dependència, són moltes les accions que podrien realitzar-se a nivell municipal pel conjunt de població que supera les vuit dècades de vida.

Carme Freixa, Alcaldessa de Vallfogona del Ripollès i Presidenta de l'Associació de Micropobles de Catalunya

Per un turisme responsable i sostenible

Aquest és el títol d’un manifest que des de la Confederació de Turisme Rural i Agroturisme de Catalunya (Turalcat) promouen i que s’hi ha sumat Unió de Pagesos, l’Associació de Micropobles de Catalunya i altres entitats vinculades al turisme rural. Vol ser un crit d’alarma del sector de l’allotjament rural davant la proliferació d’una competència, que valoren com a deslleial, emparada sota el títol d’economia col·laborativa.

Teresa Jordà, regidora d'ERC a l'Ajuntament de Ripoll i Diputada al Congrés dels Diputats Espanyol

Els Invencibles

És possible que Spielberg  titulés els últims esdeveniments que viu el nostre país, fent camí cap a la llibertat nacional, amb el contundent títol de : “Els Invencibles”. El que és encara més possible és que els amants de Jurássic Park, E.T o de la Llista de Schinler, i també els qui no ho són tant, haurien de mirar més d’una i de dues vegades el film per deduir quins dels actors són realment els invencibles.

Teresa Jordà, regidora d'ERC a l'ajuntament de Ripoll i diputada al Congrés dels Diputats

Els missals i la paperera de la història

Teresa Jordà

En temps gairebé immemorials, quan Marta Ferrussola treia el cap pel balcó presidencial de la Plaça St.Jaume, al costat del President del país, era habitual sentir comentaris de l’estil “això és una dona”…, i és que els catalans sempre hem patit una certa tendència innata a la recerca de símbols nacionals. El President Pujol i la seva muller, Lady Macbeth, com l’anomenaven molts, en són un bon exemple.

LLUÏSA PÉREZ, REGIDORA D'ERC A L'AJUNTAMENT DE SANT JOAN DE LES ABADESSES

Ells no poden esperar!

Lluïsa Pérez Castro, Sant Joan de les Abadesses, Homosexualitat, Homofòbia

Malauradament, tots tenim familiars, amics o coneguts que han patit per culpa del càncer. Una malaltia que ens afecta massa quotidianament i que massa lentament va trobant la cura per alguna de les múltiples varietats que n'existeixen. Una velocitat científica que va més lenta del què voldríem però que és necessària.   Són moltes les entitats i les associacions que vetllen pels afectats pel càncer i aquí vull posar en valor la importantíssima feina econòmica, d'assessorament i, sobretot, d'acompanyament que realitza la Fundació Oncolliga - especialment les delegacions de Sant Joan i Ripoll - i també la tasca ingent que du a terme l'Associació de Malalts de Chron i Colitis Ulcerosa de Catalunya (ACCU).

ELISENDA GUILLAUMES, REGIDORA D'ERC SANT JOAN I DIRECTORA DELS SERVEIS TERRITORIALS DEL DARP A GIRONA

La prevenció, eina contra els incendis

Les comarques gironines han patit i patiran incendis forestals. Pot semblar una afirmació contundent, però és escaient a tocar de la revetlla de Sant Joan i de l’estiu. Com també és escaient recordar les reflexions que va fer Richard Thorton, cap dels serveis de prevenció d’incendis d’Austràlia, durant el congrés sobre incendis forestals celebrat a Barcelona al gener. Thorton va dir que potser caldrà ser imaginatius i invertir més recursos en la prevenció d’incendis i no tant en la reacció i l’extinció.