Ripollès

Totes les opinions

Roger Bosch Capdevila, portaveu ERC al Consell Comarcal del Ripollès i a l'Ajuntament de Ripoll

Gràcies per no perdre el somriure!

Roger Bosch Capdevila

A les portes d’un nou 11 de setembre, encaro aquesta diada amb una barreja estranya d’emocions. Suposo que encara tinc al cap el record de la diada del 2012, quan milers de catalans i catalanes enfilàvem el Passeig de Gràcia de Barcelona, amb la sensació que allò que estàvem fent no tenia aturador. Un dia en què tots els que hi érem, independentment de la nostra edat, gènere, procedència, condició social, de dretes o d’esquerres, ens movíem per un mateix sentiment.

Jordi Batchelli, primer tinent d'alcalde a l'Ajuntament de Camprodon

Catarsi

Jordi Batchelli

Dissabte 26 d’agost a Ripoll 18:00 hores, una tarda d’estiu on el sol i la calor feien notar la seva presència davant el monestir, és a dir, picava fort, un acte que va començar puntual, amb molta gent, sincerament no ho havia vist mai a tants ripollesos i gent d’arreu s’aplegués per un acte de rebuig i de reivindicació col·lectiva que no feia diferencies entre religions o creences. Un acte que crec que va provocar una catarsi col·lectiva ( tal com defineix el Diccionari de la Llengua Catalana, es diu d’aquella purificació alliberadora de les emocions primàries, com ara la culpa o la por, mitjançant la contemplació d’una obra, d’una tragèdia) no puc descriure les sensacions que es van viure en altres manifestacions arreu del país, però si que en podem extreure d’aquesta concentració a Ripoll un sentiment unànime de rebuig, fermesa…però per sobre de tot un acompanyament a les famílies afectades amb els fets de Barcelona i Cambrils.

Carles Bassaganya, alcalde de Sant Joan de les Abadesses (1999-2006)

El dol no es dona per acomiadat

Tinc 40 anys. Vaig néixer a Sant Joan de les Abadesses. L'educació infantil i primària la vaig fer a una escola de Sant Joan. Vaig realitzar aquell llunyà BUP i COU a Ripoll. Visc, he viscut a Sant Joan sempre, a excepció de la barcelonina època universitària i dels primers anys laborals postcarrera. Vaig tenir el privilegi de ser quasi vuit anys alcalde de Sant Joan. El perquè d'aquestes dades biogràfiques és per intentar justificar, que tot i no conèixer a tots i cadascun dels 26.

Maria Perramon, regidora d'ERC a l'Ajuntament de Ribes de Freser

Se'm fa difícil escriure!

Se’m fa difícil escriure en moments com aquests de consternació dolors i perplexitat perquè mil pensaments s’arremolinen al cervell i costa deixar anar idees  concretes,assenyades i coherents. Així com es barregen els sentiments també es barregen els pensament i costa desgranar un escrit amb sentit. Em pregunto quin progrés ha aconseguit la humanitat si en ple segle XXI continuem matant en nom d’un Déu sigui quin sigui el nom que li donem o bé continuem matant en nom d’un fanatisme desfermat moltes vegades liderats per dirigents diversos sense entranyes.

Teresa Jordà, diputada d'ERC al Congrés dels Diputats Espanyol

Amb una n’hi ha prou

Teresa Jordà

A l’equador del sempre anhelat mes d’agost, aquest 2017 ens regala grans titulars per amenitzar les hores de platja i evadir-te, ni que siguin 20 minuts, de la família. Curiosament, almenys fins avui dia, el protagonista no està sent “el procés”, però la tensió segueix fixada a la capital de la Nova República. Barcelona és sempre notícia, però aquest estiu, l’estiu de les noces d’argent dels flamants Jocs Olímpics del 92, les quilomètriques cues de l’Aeroport del Prat i l’activisme borroka, com l’anomenen alguns, són els autèntics protagonistes de la ciutat Comtal.

Anna Colomer, regidora de Cultura a l'Ajuntament de Camprodon

El Festival Isaac Albéniz, cada cop més gran

Anna Colomer

Un any més el Festival de Música Isaac Albéniz està sent un èxit absolut tant en assistència de públic com en nivell i prestigi dels artistes. El Festival s’ha convertit en un referent en el món de la música clàssica i també en un aparador immillorable per mostrar el compromís de Camprodon amb la cultura. Des de fa anys, tant l’ajuntament de Camprodon com la Fundació Isaac Albéniz treballem intensament per la formació de nous talents i per continuar apropant la música clàssica a la gent.

Elisenda Guillaumes, regidora d'ERC a l'Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses

El Consorci d'Espais d'Interès Naturals del Ripollès (CEINR), una estructura comarcal

El consorci per a la protecció i la Gestió dels Espais d'Interès Natural del Ripollès va ser constituït l'any 2004 amb la voluntat de preservar, millorar, divulgar i gestionar el patrimoni natural i les forests d'utilitat pública del Ripollès.    Al consell plenari del consorci, en la sessió de 14 de juny de 2017 va aprovar la modificació dels Estatuts per tal d'adaptar-se a la llei 27/2013, de racionalització i sostenibilitat de l'Administració local (LARSAL), i a la llei 40/2015 de règim jurídic del sector públic.

Sergi Albrich, regidor-portaveu d'ERC a l'Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses

Recuperem la Memòria

Són diverses les iniciatives en relació amb la recuperació de la memòria històrica que hem aconseguit implantar a nivell local al llarg dels últims anys. Aconseguir, que des de l'Ajuntament, es faci difusió del Banc d'ADN per localitzar els desapareguts de la Guerra Civil i que s'acordés extreure les plaques franquistes col·locades a alguns habitatges de Sant Joan de les Abadesses han sigut dues de les fites assolides, després de la llarga insistència del grup d'ERC al consistori.

Sergi Albrich, regidor-portaveu d'ERC a l'Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses

+ 80 i com envellir amb dignitat

Sergi Albrich

Sant Joan, com el Ripollès en el seu conjunt, és una població amb la piràmide d'edat invertida. És a dir, hi ha més persones que superen els vuitanta anys que no infants arriben al món. Aquesta dada hauria d'anar acompanyada de polítiques directes de protecció d'un col·lectiu altament vulnerable com és la gent gran. Si bé és veritat que a nivell local, la Fundació Emma, juntament amb les seves professionals, duen a terme una feina ingent i, a nivell comarcal i de forma mancomunada, el Consorci de Benestar Social del Ripollès, dóna un important acompanyament i suport humà, higiènic i logístic, sobretot a persones amb dependència, són moltes les accions que podrien realitzar-se a nivell municipal pel conjunt de població que supera les vuit dècades de vida.