Ripollès

Totes les opinions

LLUÏSA PÉREZ, REGIDORA D'ERC A L'AJUNTAMENT DE SANT JOAN DE LES ABADESSES

Ells no poden esperar!

Lluïsa Pérez Castro, Sant Joan de les Abadesses, Homosexualitat, Homofòbia

Malauradament, tots tenim familiars, amics o coneguts que han patit per culpa del càncer. Una malaltia que ens afecta massa quotidianament i que massa lentament va trobant la cura per alguna de les múltiples varietats que n'existeixen. Una velocitat científica que va més lenta del què voldríem però que és necessària.   Són moltes les entitats i les associacions que vetllen pels afectats pel càncer i aquí vull posar en valor la importantíssima feina econòmica, d'assessorament i, sobretot, d'acompanyament que realitza la Fundació Oncolliga - especialment les delegacions de Sant Joan i Ripoll - i també la tasca ingent que du a terme l'Associació de Malalts de Chron i Colitis Ulcerosa de Catalunya (ACCU).

ELISENDA GUILLAUMES, REGIDORA D'ERC SANT JOAN I DIRECTORA DELS SERVEIS TERRITORIALS DEL DARP A GIRONA

La prevenció, eina contra els incendis

Les comarques gironines han patit i patiran incendis forestals. Pot semblar una afirmació contundent, però és escaient a tocar de la revetlla de Sant Joan i de l’estiu. Com també és escaient recordar les reflexions que va fer Richard Thorton, cap dels serveis de prevenció d’incendis d’Austràlia, durant el congrés sobre incendis forestals celebrat a Barcelona al gener. Thorton va dir que potser caldrà ser imaginatius i invertir més recursos en la prevenció d’incendis i no tant en la reacció i l’extinció.

Maria Perramon Mir

Als que signen en nom d’ARRAN

Benvolguts Jo sóc de la generació que dient benvinguts tothom s’hi sentia inclòs: homes dones, vell, velles, nens, nenes i altres. Perquè la igualtat no la fan les paraules sinó els fets. Em presento a cara descoberta no sota un passamuntanyes i a ple dia i no amb nocturnitat. Em dic Maria Perramon Mir, sóc mestra jubilada, he intentat practicar la tolerància, la generositat, el perdó..

Carme Freixa, Alcaldessa de Vallfogona del Ripollès

El món rural ha de ser amo del seu futur

Carme Freixa

Les dades demogràfiques mostren que Catalunya és un país ben mal repartit perquè més de la meitat de la població viu al voltant de les 4 capitals de província, sobretot a l’entorn de l’entorn metropolità de Barcelona. Aquesta tendència, que fa dècades que es dóna, va en detriment de les zones rurals que van veient que els seus habitants en marxen. Frenar i canviar aquesta tendència no és impossible.

Maria Perramon, regidora a l'Ajuntament de Ribes de Freser

Defensa del Dret a Decidir

Emotiu discurs de la regidora i portaveu d'ERC a l'Ajuntament de Ribes de Freser, Maria Perramon, a l'acte de suport i reconeixement als encausats per defensar el Dret a Decidir, Anna Simó, Joan Josep Nuet, Artur Mas,  Joana Ortega, Irene Rigau i Francesc Homs. Bona tarda, Dono la benvinguda a tots els assistents i em serveixo de la salutació del nostre alcalde per no repetir-me. És un dia important que s’escriurà en les pagines de la història del nostre poble.

Teresa Jordà, regidora a l'Ajuntament de Ripoll i diputada al Congrés dels Diputats Espanyol

D'un temps, d'ún país

Teresa Jordà

Jordi Pujol i Soley va creuar la porta del Palau de la Generalitat, per última vegada, el 20 de desembre de l’any 2003 després de donar el relleu a Pasqual Maragall. Aquell Nadal es finiquitava per sempre un autèntic règim polític: el pujolisme. Sembla que de tot plegat fa quatre dies però el cert és que fa gairebé quinze anys, una dècada i mitja que ha vehiculat aquest petit país a un big bang de dimensions extraordinàries.

MIQUEL SITJAR I SERRA, EXPRESIDENT DEL CONSELL COMARCAL DEL RIPOLLÈS I EXREGIDOR D'ERC DE RIBES DE FRESER

Els Pujol a la Vall de Ribes

No tinc masses ganes d’escriure en profunditat sobre el pujolisme i les seves derivades polítiques i judicials. Ja ho vaig fer el mil·lenni passat en un escrit, que no repetiria pel seu to, i que va ser publicat en un setmanari de l’Alt Empordà. Només diré que, ni ara ni en aquell moment, no m’agradava gens l’adoració pública envers la primera família catalana, ni m’agrada ara el públic oprobi que se li dedica.

Elisenda Guillaumes, directora del DARP a Girona i regidora d'ERC a l'Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses

Un got de llet al dia

Elisenda Guillaumes

La dinàmica social actual del municipi i el moviment de persones dins el mateix canviarà a curt termini. A l'extrem nord-est de Sant Joan, a la Coromina del Bac, sembla ser que als propers mesos s'hi començarà la construcció del nou centre educatiu.  Amb aquesta premissa, si hom fa un fàcil exercici de reflexió, tot passejant de la Coromina del Bac fins al final del barri de la Plana, i es posa en la situació d'una persona amb mobilitat reduida s'adonarà de la cursa d'obstacles amb què es transforma el trajecte és més que considerable.

MARIA PERRAMON, REGIDORA A L'AJUNTAMENT DE RIBES DE FRESER

De les cendres de moltes derrotes hem de fer néixer flors de llibertat

Tenim el privilegi de viure uns moments històrics especials. No totes les generacions tenen la sort de veure néixer un nou  estat.  Nosaltres hi estem convidats. Són molts els sentiments que se’m desperten: emoció, il·lusió, inquietud, temor, esperança...i segurament que cadascú  n’ experimenta d’altres de ben diferents. Sento emoció i esperança perquè estem sembrant la llavor d’un nou Estat.