Ripollès

Totes les opinions

Lluïsa Pérez, Regidora d’ERC Sant Joan de les Abadesses

Drets per a les persones

Lluïsa Pérez Castro, Sant Joan de les Abadesses, Homosexualitat, Homofòbia

Els últims anys la nostra societat s’ha capgirat en positiu vers la normalització de l’homosexualitat, però encara segueixen existint comportaments homòfobs que condicionen la quotidianitat de la vida de les persones amb orientacions sexuals diverses, fet que les pot allunyar de la plena igualtat d’oportunitats. Aquests dies tenim molt present la xacra que encara representa l’homofòbia per una gran part de la societat, després de l’atemptat terrorista i homòfob ocorregut a un local nocturn de la ciutat d’Orlando, i que el passat dia 12 de juny va causar més de 50 morts i 53 ferits.

CARLES BASSAGANYA I SERRA, ALCALDE DE SANT JOAN DE LES ABADESSES DE 1999 A 2006

Vicenç Fisas: compromís amb Sant Joan

Carles Bassaganya, R3

Una vegada, algú em va dir que en Vicenç Fisas impressionava, “feia respecte”, perquè era alt, per la seva planta. Jo crec que no, que en Vicenç no em feia respecte per la seva alçada ni per la seva veu greu, sinó per molts altres motius. Vaig tenir la sort de coincidir, conèixer i tractar el “senyor Fisas”, en Vicenç, de forma més intensa en el meu període a l’alcaldia de Sant Joan de les Abadesses.

Carme Freixa, Presidenta d'ERC Ripollès i alcaldessa de Vallfogona del Ripollès

3590 gràcies!

Maria Carme Freixa

Aquest diumenge passat, 80.492 ciutadans de les comarques gironines van fer confiança a la candidatura ERC-CatSí i la van convertir en la primera força a la demarcació. També a Lleida. I ha pujat posicions a Barcelona i Tarragona. Aquests resultats històrics, ja s’havien començat a apuntar al 20D, quan es va passar de 3 a 9 diputats. Uns bons resultats que han sigut possibles gràcies al missatge clar i a la feina persistent dels representants al Congreso i al Senado que durant aquests sis mesos han presentant un gran nombre de mocions i han generant debat quan d’altres estaven tot just situant-se o pactant cadires que no han pogut ser.

CARLES BASSAGANYA I SERRRA, ALCALDE DE SANT JOAN DE LES ABADESSES (1999-2006)

No només de futbol (i bàsquet) viuen les bèsties!

Carles Bassaganya, R3

M’encanta viure en la ruralitat. M’agrada poder “pujar”, educar, o criar; depèn com ho vulgueu dir, els meus dos fills a Sant Joan de les Abadesses. De fet, el que escric val per la majoria dels 19 municipis del Ripollès. Treballar a Barcelona i viure a Sant Joan suposa, evidentment, un sacrifici personal. Més quan els dos progenitors ens trobem en la mateixa situació: tenir la feina a 115 km de casa.

Joan Vilaplana i Morera. Vicepresident i Secretaria d'organització d'ERC Ripollès

El preu del vot

Joan Vilaplana

Estem veient una Europa que no ens agrada, que s’ha oblidat del seu passat més recent. Una Europa que s’atreveix a saltar-se la legalitat internacional més elemental, el dret d’asil, recollit en la Declaració Universal Dels Drets Humans, condemnant a tots els refugiats que truquen a la porta d’Europa a un futur incert. El dret d’asil diu simplement “que en cas de persecució i que la vida estigui en perill, tota persona té dret a cercar asil a altres països”.

Elisenda Guillaumes, regidora d'ERC Sant Joan i Directora dels Serveis Territorials del DARP a Girona

Encaix entre l’esport i l’entorn natural

Elisenda Guillaumes

Per què darrerament ens fem la pregunta de com encaixar l’esport i l’entorn natural? El que ha portat aquest debat a la societat, és el fet que aquest tipus de pràctiques esportives i multitudinàries han crescut de manera important al llarg dels darrers anys, i això ha fet que s’hagin donat alguns casos concrets en què s’hagi vist una afectació concreta al medi natural. Per aquest motiu, s’han hagut d’establir mesures per regular les activitats esportives en el medi, sobretot en funció de la seva vulnerabilitat.

Sergi Albrich. Regidor-portaveu ERC Sant Joan de les Abadesses

Els murs de la vergonya

Sergi Albrich

Les poblacions de la Catalunya Nord, Argelers i Elna, són cada cop més conegudes pel paper destacat que varen tenir durant la retirada i la dictadura franquista. A la primera, aprofitant les seves extenses platges banyades pel mar Mediterrani, s'hi va construir un immens camp de concentració per "acollir-hi" els milers de refugiats que emigraven de la repressió nacional espanyola. Un èxode que va ser possible quan el govern Francès, després d'una forta pressió internacional, va permetre, moral i humanitàriament tard, obrir les fronteres i deixar pas a aquells que ho havien abandonat tot per intentar mantenir la vida.

Laia Capdevila. JERC Sant Joan de les Abadesses_Ripollès

Oportunitats al Ripollès

Com cada divendres, pujant de Barcelona, vam quedar per sopar amb la colla. Curiosament, vam coincidir amb les ganes de poder tornar a viure tota la setmana al Ripollès. Cada un de nosaltres, primer per estudis i després per feina, vàrem marxar a viure a Barcelona però tots creiem que ja és el moment de tornar. I em vaig preguntar el per què? El per què tots tenim aquesta necessitat de tornar al nostre poble i a la nostra comarca.

Sergi Albrich, regidor-portaveu ERC Sant Joan de les Abadesses

Sensibilitat històrica

Sergi Albrich

El Banc d’ADN de Catalunya és una iniciativa social altament necessària que per dignitat històrica cal contribuir a muscular. Va néixer l’any 2012, davant la necessitat de diversos familiars de persones desaparegudes durant la guerra civil espanyola, per tal de recollir i conservar el testimoni genètic de la seva descendència viva, a fi de poder arribar a identificar els desapareguts mitjançant la comparativa de l’historial genètic.