Ripollès

Totes les opinions

Sergi Albrich, regidor-portaveu d'ERC a l'Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses

Facilitar l'accés dels joves a l'habitatge, una prioritat

Sergi Albrich

Alguns dels motius que haurien de portar a les persones a participar en la política són l’interès altruista per la gestió del bé públic, l'interès pel bé col·lectiu i la voluntat de trobar i donar solucions als que pateixen més dificultats. Sigui pel motiu que sigui i sempre que pugui haver-hi una mínima solució.   Aquesta introducció em serveix per expressar la sorpresa de grup municipal d'ERC pel fet que l'equip de govern de Sant Joan de les Abadesses hagi desestimat les millores fiscals que vàrem proposar pel proper any 2017.

Miquel Sitjar i Serra, expresident del Consell Comarcal del Ripollès i exregidor d'ERC de Ribes de Freser

Yes we Trump

Miquel Sitjar i Serra

Els Estats Units han passat aquesta tardor del ‘Yes We Can’ d’Obama al ‘Yes We Trump’ per a sorpresa de mig món. L’expectació ara és màxima per veure què passarà. Alguns no amaguen el seu temor per com actuarà el nou president Trump. Tot plegat em recorda els ja oblidats temors i manifestacions de protesta, que mig món va conèixer amb l’elecció de Ronald Reagan l’any 1980.

Teresa Jordà, regidora d'ERC a Ripoll i diputada al Congrés Espanyol

Res a celebrar #treballemxcat

Aquest passat dimarts el Congreso de los Diputados es va convertir, una vegada més, en una caverna del paleolític inferior, “besamans”, marxes militars, desfilades, “vino español” i fotos “constitucionals”. Aquest aquelarre anual de cada 6 de desembre però, no és l’únic dia que es recorda i commemora la Sacro-Magna Constitució del 1978, a l’hemicicle espanyol, aquesta llei sagrada ressona cada dia, com ressonaven abans els “principios fundamentales del movimiento nacional”.

Teresa Jordà, regidora d'ERC a Ripoll i diputada al Congrés espanyol

Prou de pagar la ineficiència espanyola

Teresa Jordà

Aquest dimecres vam interpel·lar el flamant nou ministre de Foment, Íñigo de la Serna, substitut de l'actual presidenta del Congrés i fins ara titular de Foment, Ana Pastor. El motiu no va ser cap altre que recordar que, durant la precampanya de les eleccions del 26-J, Pastor va dir que amb el PP l'AP-7 quedaria lliure de peatges. Aquesta setmana també ens hem dedicat a recordar que aquesta afirmació va ser ratificada, poques setmanes després, pel portaveu popular, Rafael Hernando A banda de promeses electorals, el cas és que ja ha començat el compte enrere perquè finalitzi la concessió de AP-7.

Maria Perramon, regidora d'ERC a l'Ajuntament de Ribes de Freser

Qui té la responsabilitat educativa de les futures generacions?

Maria Perramon

“Ara és demà” és el títol al debat sobre el futur de l’educació al nostre país que el Consell Escolar de Catalunya (CEC) promou arreu del territori. Es proposa fer una reflexió sincera, en profunditat i compartida amb tots els sectors de la comunitat educativa. Hi ha diferents ponències: els pilars de l’educació, arquitectura del sistema educatiu , el centre educatiu, els professorat i l’alumnat amb persones d’un gran currículum.

Jaume Bassaganya (President ERC Campdevànol)

Zasca!!!

Jaume Bassaganya

L'Alcalde de Campdevànol ens sorprèn amb una insòlita notícia on ens cita a la població a votar per a la millora urbanística del centre del poble. Crec que fins hi tot ell està sorprès per a tal insòlita convocatòria. Sense conèixer més detalls que les ganes d'anar a votar, hem de decidir si conservar els arbres de la Plaça Clavé, si deixar l'ajuntament on és o treure la font del mig de la plaça , o conservar l'ajuntament i deixar la font sense els arbres, o potser tallar l'ajuntament, plantar la font i canviar la ubicació dels arbres.

Carme Freixa, alcaldessa de Vallfogona del Ripollès

Vallfogona de Ripollès, la vall més fina

Carme Freixa

En Josep Pla ho deia tot descrivint el seu pas per Vallfogona de Ripollès, llavors Sant Julià de Vallfogona. Degué ser durant als anys 60s quan era un municipi d'un 500 habitants amb un 60 per cent de la població dedicada a la pagesia. Avui tot i que encara una mica més de la meitat (un 56 per cent exactament) de la gent viu a les masies disseminades, el cens de les eleccions agràries del febrer passat era de 17 titulars d'explotacions.

Teresa Jordà, regidora a l'ajuntament de Ripoll i diputada al Congrés dels diputats Espanyol

Pagar per ser dona

Teresa Jordà

Vagis on vagis, escoltis qui escoltis, a no ser que ensopeguis amb algún espècimen hiperventilat de la meseta, l’Estat espanyol és mundialment conegut per la seva coherència i sensibilitat social. Si algú ho dubta, només cal que rebusqui les últimes edicions de qualsevol diari per adonar-se que el verb més utilitzat és el verb impugnar. Ens han impugnat diverses lleis d’igualtat, la llei de pobresa energètica o fa poques setmanes la llei del maltracta animal.

Sergi Albrich, regidor a l'ajuntament de Sant Joan de les Abadesses

L’Alberg, 10 anys d’èxits

Sergi Albrich

El 24 de març de 2006 Sant Joan de les Abadesses inaugurava un nou equipament; L'Alberg Municipal La Ruta del Ferro. Amb aquesta nova activitat l'antic magatzem ferroviari tornava a obrir les seves portes quasi bé quaranta anys després de la clausura de la via de tren Barcelona – Sant Joan de les Abadessesi el barri de l'Estació intentava de recuperar l'activitat històricament viscuda.