Ripollès

Totes les opinions

Teresa Jordà, regidora a l'Ajuntament de Ripoll i diputada al Congrés de diputats espanyol

Un temporal de despropòsits

Teresa Jordà

Les eleccions del 26 de juny passat van ser el punt final de moltes coses a l'Estat espanyol. Entre aquestes destaca que es va posar fi a la trituradora del Partit Popular i la seva capacitat de legislar a cop de reial decret les polítiques que, de manera immediata, afectaven, i afecten, la majoria de la població. Un exemple recent d'aquesta particular manera d'entendre la política és la Llei de costes.

Joan Dordas, alcalde de l'Ajuntament Campelles i Conseller Comarcal del Ripollès

És un problema o una riquesa una nevada al mes de gener al Ripollès?

 S’ha creat una alarma social desmesurada per la nevada que va caure dies endarrere al Ripollès. Els municipis de la nostra comarca, disposem de mitjans i d’infraestructures suficients per fer front a les nevades, que de forma habitual o ocasional podem tenir als mesos d’hivern. Tot ique puguem tenir problemes puntuals al nostre territori, estem més preparats que mai.    A la nostra comarca hauríem d’ensenyar que les nevades són un benefici, ja que les nostres pistes d’esquí són un motor econòmic important a la nostra comarca, tant per el turisme com per els lloc de treball que generen, i al mateix temps el benefici de la reserva  d’aigua.

Teresa Jordà, regidora d'ERC a Ripoll i diputada al Congrés Espanyol

Mèrits d'uns i desmèrits d'altres

Teresa Jordà

“Us demano que no hi assistiu. La vostra presència podria ser utilitzada per crear la falsa impressió que el Partit popular europeu dóna suport al Referèndum il·legal”.  D’aquesta manera tant incisiva, començava la carta que l’Eurodiputat valencià i Doctor en dret Constitucional, Esteban González Pons, va adreçar als seus col·legues del Partit Popular Europeu, hores abans que el President Puigdemont, el Vice-President Junqueras i el Conseller Romeva exposessin, aquest dimarts a Brussel·les, les raons del referèndum sobre la Independència del nostre país.

Miquel Sitjar i Serra, expresident del Consell Comarcal del Ripollès i exregidor d'ERC de Ribes de Freser

Bierge de Núria

Miquel Sitjar i Serra

Que el lector no s’espanti. No he oblidat com s’escriu el nom de la  verge de Núria, patrona dels Pastors i advocada de tantes causes, com se li han fet  arribar al seu santuari,on és visitada des de molts anys abans que Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya hi fes arribar multituds. No he oblidat ni el nom ni la història, però anem de camí d’oblidar-ho o de ni saber-ho. M’explico.

Maria Perramon, regidora a l'ajuntament de Ribes de Freser

El Tresor Somiat

Vivim en una comarca deprimida I amb pèrdua de poblacióconstant. Si bé és cert que els polítics  l l’administració hi tenen feina a fer, també ho és que la gent del territori hi ha de jugar un paper important. Durant  anys hem invertit molts diners en educació i hem impulsat els nostres joves a buscar nous horitzons pensant que fora trobarien un Món millor. Avui tenim moltes cases  buides i les terres ja són ermes.

Sergi Albrich, regidor-portaveu d'ERC a l'Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses

Facilitar l'accés dels joves a l'habitatge, una prioritat

Sergi Albrich

Alguns dels motius que haurien de portar a les persones a participar en la política són l’interès altruista per la gestió del bé públic, l'interès pel bé col·lectiu i la voluntat de trobar i donar solucions als que pateixen més dificultats. Sigui pel motiu que sigui i sempre que pugui haver-hi una mínima solució.   Aquesta introducció em serveix per expressar la sorpresa de grup municipal d'ERC pel fet que l'equip de govern de Sant Joan de les Abadesses hagi desestimat les millores fiscals que vàrem proposar pel proper any 2017.

Miquel Sitjar i Serra, expresident del Consell Comarcal del Ripollès i exregidor d'ERC de Ribes de Freser

Yes we Trump

Miquel Sitjar i Serra

Els Estats Units han passat aquesta tardor del ‘Yes We Can’ d’Obama al ‘Yes We Trump’ per a sorpresa de mig món. L’expectació ara és màxima per veure què passarà. Alguns no amaguen el seu temor per com actuarà el nou president Trump. Tot plegat em recorda els ja oblidats temors i manifestacions de protesta, que mig món va conèixer amb l’elecció de Ronald Reagan l’any 1980.

Teresa Jordà, regidora d'ERC a Ripoll i diputada al Congrés Espanyol

Res a celebrar #treballemxcat

Aquest passat dimarts el Congreso de los Diputados es va convertir, una vegada més, en una caverna del paleolític inferior, “besamans”, marxes militars, desfilades, “vino español” i fotos “constitucionals”. Aquest aquelarre anual de cada 6 de desembre però, no és l’únic dia que es recorda i commemora la Sacro-Magna Constitució del 1978, a l’hemicicle espanyol, aquesta llei sagrada ressona cada dia, com ressonaven abans els “principios fundamentales del movimiento nacional”.

Teresa Jordà, regidora d'ERC a Ripoll i diputada al Congrés espanyol

Prou de pagar la ineficiència espanyola

Teresa Jordà

Aquest dimecres vam interpel·lar el flamant nou ministre de Foment, Íñigo de la Serna, substitut de l'actual presidenta del Congrés i fins ara titular de Foment, Ana Pastor. El motiu no va ser cap altre que recordar que, durant la precampanya de les eleccions del 26-J, Pastor va dir que amb el PP l'AP-7 quedaria lliure de peatges. Aquesta setmana també ens hem dedicat a recordar que aquesta afirmació va ser ratificada, poques setmanes després, pel portaveu popular, Rafael Hernando A banda de promeses electorals, el cas és que ja ha començat el compte enrere perquè finalitzi la concessió de AP-7.