Ripollès

Totes les opinions

Teresa Jordà, regidora a l'ajuntament de Ripoll i diputada al Congrés dels diputats Espanyol

Pagar per ser dona

Teresa Jordà

Vagis on vagis, escoltis qui escoltis, a no ser que ensopeguis amb algún espècimen hiperventilat de la meseta, l’Estat espanyol és mundialment conegut per la seva coherència i sensibilitat social. Si algú ho dubta, només cal que rebusqui les últimes edicions de qualsevol diari per adonar-se que el verb més utilitzat és el verb impugnar. Ens han impugnat diverses lleis d’igualtat, la llei de pobresa energètica o fa poques setmanes la llei del maltracta animal.

Sergi Albrich, regidor a l'ajuntament de Sant Joan de les Abadesses

L’Alberg, 10 anys d’èxits

Sergi Albrich

El 24 de març de 2006 Sant Joan de les Abadesses inaugurava un nou equipament; L'Alberg Municipal La Ruta del Ferro. Amb aquesta nova activitat l'antic magatzem ferroviari tornava a obrir les seves portes quasi bé quaranta anys després de la clausura de la via de tren Barcelona – Sant Joan de les Abadessesi el barri de l'Estació intentava de recuperar l'activitat històricament viscuda.

Teresa Jordà, regidora a l'ajuntament de Ripoll i diputada al Congrés dels diputats Espanyol

L'hora és greu, però també Gloriosa

Teresa Jordà

Aquest passat 15 d’octubre, el dia que a Ripoll celebrem la Fira Catalana de l’ovella, es complien 76 anys de l’execució de Lluís Companys. El règim franquista, un règim erigit per la força de les armes, assassinava un home d’esquerres, un republicà, un catalanista; però també assassinava un home honest i sobretot un home compromès amb el seu poble i amb la llibertat. El President Companys doncs, era víctima d’un règim dictatorial que pretenia perpetrar un genocidi cultural i nacional contra el ser i la personalitat d’un país, del seu país, de Catalunya.

Joan Puigcercós (President ERC 2008 - 2011)

Cal Forçar un Nou Escenari

Joan Puigcercós

Quan l’Assemblea Nacional Catalana va proposar una diada descentralitzada va generar una onada de desorientació en una part considerable dels independentistes. Però el temps els ha donat la raó. Calia dosificar esforços i la descentralització n’era la millor manera. Malgrat els esforços de la premsa espanyola d’aquí i d’allí per emfatitzar la baixada de participació, queda clar que l’única idea que mobilitza majoritàriament la societat catalana és l’anhel d’una Catalunya independent.

Teresa Jordà, Regidora a l'ajuntament de Ripoll i Diputada al Congrés dels Diputats Espanyol

Judicis "low cost" marca España

Teresa Jordà

Estem a punt de viure la tardor més calenta, des que aquest país viu una preciosa primavera catalana. A Catalunya estem  preparats per a possibles precipitacions, per a més que probables descensos de les temperatures i fins i tot  per a enyorar els dies llargs d’estiu, però també estem “A Punt” per gaudir dels colors càlids de les fulles i per veure com la majoria de fruits abracen el seu punt més òptim.

Joan Vilaplana, Vicepresident i secretari d'organització d'ERC Ripollès

Ara toca una RUI?

Hem entrat altre cop en el temps de la incertesa en la política Nacional. Molts de nosaltres hem quedat estorats quan ha començat a escampar-se pel món independentista la necessitat de modificar el full de ruta establert pel govern en aquesta legislatura de 18 mesos. Som moltes les persones que ens preguntem, per què ara s’ha de fer un RUI?. La qüestió no és fàcil d’explicar, perquè ja havíem interioritzat el full de ruta marcat per les entitats Independentistes i pel govern,  com la millor manera possible de deixar el país a les portes de la independència.

Teresa Jordà, Regidora a l'ajuntament de Ripoll i Diputada al Congrés dels Diputats Espanyol

Res tornarà a ser el què era

Teresa Jordà

Avui fa 80 anys i 2 dies que el general Franco s’oposava amb la força de les armes al país que el poble havia escollit a les urnes, ho feia incendiant, sense pietat, el règim legítim de la República. Vuit dècades després, a la Carrera de San Jerónimo de Madrid comença la XII legislatura de la “democràcia” a l’Estat Espanyol. S’enceta en un ambient tens i venint d’una fugaç i fallida legislatura de poc més de mig any, on la incapacitat i la innoperativitat d’uns i l’estratègia macarrònica d’altres han vehiculat el Parlament espanyol a un nou escenari.

Lluïsa Pérez, Regidora d’ERC Sant Joan de les Abadesses

Drets per a les persones

Lluïsa Pérez Castro, Sant Joan de les Abadesses, Homosexualitat, Homofòbia

Els últims anys la nostra societat s’ha capgirat en positiu vers la normalització de l’homosexualitat, però encara segueixen existint comportaments homòfobs que condicionen la quotidianitat de la vida de les persones amb orientacions sexuals diverses, fet que les pot allunyar de la plena igualtat d’oportunitats. Aquests dies tenim molt present la xacra que encara representa l’homofòbia per una gran part de la societat, després de l’atemptat terrorista i homòfob ocorregut a un local nocturn de la ciutat d’Orlando, i que el passat dia 12 de juny va causar més de 50 morts i 53 ferits.

CARLES BASSAGANYA I SERRA, ALCALDE DE SANT JOAN DE LES ABADESSES DE 1999 A 2006

Vicenç Fisas: compromís amb Sant Joan

Carles Bassaganya, R3

Una vegada, algú em va dir que en Vicenç Fisas impressionava, “feia respecte”, perquè era alt, per la seva planta. Jo crec que no, que en Vicenç no em feia respecte per la seva alçada ni per la seva veu greu, sinó per molts altres motius. Vaig tenir la sort de coincidir, conèixer i tractar el “senyor Fisas”, en Vicenç, de forma més intensa en el meu període a l’alcaldia de Sant Joan de les Abadesses.