Ripollet

Totes les notícies

Seguim fent política [InfoRipollet]

Ara fa quatre anys, Decidim Ripollet va guanyar les eleccions trencant així amb un llarg període de govern del PSC i CIU. Des d'Esquerra Republicana vam apostar pel nou model de ciutat que Ripollet necessitava, i encara ara segueix necessitant. Per aquest motiu, vam votar a favor de la investidura de l’alcalde Osuna. Al llarg de la legislatura hem estat treballadores i col·laboradores, alhora que exigents, amb l’objectiu de ser eficients i resolutives. Fins i tot després que Decidim trenqués negociacions amb nosaltres per arribar a estranys pactes amb Ciutadans, des d'Esquerra Republicana vam continuar treballant amb la finalitat d’aconseguir aquest nou model de ciutat que encara estem esperant. Malauradament, el resultat d’aquesta feina discreta, silenciosa però intensa i sovint exitosa, no sempre ha estat reconegut. Comença una nova legislatura en la que no deixarem de lluitar per aconseguir aquest model de ciutat però ho farem d'una manera diferent: ara deixarem de recolzar i passarem a exigir; Esquerra Republicana de Ripollet no és ni serà mai la crossa de ningú. Així doncs, continuarem treballant al costat de les nostres veïnes i veïns, obertes a parlar amb tothom, a trobar consensos i a cercar solucions pels que les necessiten; a preparar Ripollet com a ciutat de l’àrea metropolitana de Barcelona, lluitarem contra l’atur, exigirem que s’atenguin les necessitats socials... Necessitem una administració eficient que pugui dur a terme aquestes prioritats que la gent del nostre municipi necessita. Una nova cultura política s’ha consolidat a Ripollet: Esquerra Republicana té una nova manera de fer i d’entendre la gestió dels afers públics. Pensem que ha arribat el moment de demanar resultats i esperem que el govern estigui a l’alçada donat que el diàleg permanent i l’acord són dues exigències ciutadanes, exigències fonamentals per a encarar aquest procés tant necessari i urgent de dignificació de la política. Salut i República

Amb la força de la gent [InfoRipollet]

Per a construir una República sòlida i inclusiva, amb la que tothom s’hi senti reconegut, aquesta s’ha de fer des de baix, des de cadascun dels municipis d’arreu del país, implementant polítiques republicanes, unes polítiques més justes i socials que garanteixin les mateixes oportunitats per a tothom, fetes amb la complicitat de la població, des del carrer, amb la força de la gent, seguint l’esperit que va fer possible fites com l’1 d’octubre o la sentència condemnatòria contra la fàbrica Uralita pel perjudici que l’amiant va tenir sobre les veïnes i veïns de Ripollet i Cerdanyola. Els eixos que defineixen la nostra política d’esquerres per Ripollet —i en definitiva, els que defineixen a Esquerra Republicana com a formació política—, pels quals ens hi hem deixat la pell i ens la continuarem deixant són la justícia social: hem ampliat el màxim possible les partides econòmiques destinades al benestar social; l’educació, amb la recent instauració dels dos primers instituts-escola del municipi i amb el compromís del departament d’Ensenyament d’una planificació educativa a vuit anys vista hem fet un primer gran pas per capgirar la dramàtica situació que vivia el sistema educatiu a Ripollet i consolidar les bases d’un model d’èxit, treballarem per a la creació d’un nou espai per a l’escola de música i l’escola d’adults; la cultura, eina cabdal de transformació social, que fomenta el pensament crític i la creativitat, fent de Ripollet una ciutat més oberta i inclusiva; l’economia responsable i el desenvolupament sostenible: és imprescindible treballar en una planificació econòmica efectiva amb un calendari per realitzar les actuacions necessàries en espais públics municipals: dignificació del nucli antic, reforma dels parcs i jardins i de la via pública, fer efectius els desitjats projectes de municipalització de l’aigua i el pla de mobilitat, així com el soterrament definitiu de la C-58; la democràcia participativa, hem fet realitat la creació de la taula de diversitat funcional i la taula animalista, obertes ambdues a les veïnes i veïns de la ciutat.

Entrevista setmanal al candidat a l'alcaldia [Ripollet al dia]

Eugeni Montanuy, candidat a l'alcaldia per Esquerra Republicana de Catalunya–ARA Ripollet: «Avui (per diumenge) és un dia prou important per subratllar i posar-hi negreta. Un dia com avui posa en valor moltíssimes coses, el reconeixement a un país on es viuen situacions fora de lloc com la de tenir candidats a la presó o polítics a l’exili. Catalunya ha tingut l'oportunitat de revalidar un opinió popular i reivindicar i donar resposta a aquestes situacions anòmales.  El període que s’obre tindrà reflex en les properes eleccions municipals, al maig, i marcarà un punt de sortida. Esquerra estarà en la casella per poder transformar el nostre país. El bon resultat que segur que obtindrem (les declaracions es van fer pel matí) tindrà trasllat a les municipals.

Acte de presentació d'Eugeni R. Montanuy com a cap de llista d'ERC-ARA Ripollet-AM

Dimecres 10 d’abril, a les 20h, tindrà lloc a la Sala d’Actes del Centre Cultural la presentació d’Eugeni R. Montanuy com a candidat d'Esquerra Republicana—ARA Ripollet—Acord Municipal a l’alcaldia del nostre municipi i de Núria Escursell i Serra com a candidata per part de Jovent Republicà de Ripollet. A l’acte —obert al públic— hi assistiran els nostres companys: Àlex Garrido i Serra, alcalde de Manlleu; Helena Solà i Tàrrega, regidora i candidata a l’alcaldia de Cerdanyola del Vallès per ERC; Jordi Sanchez i Escrigas, 1r tinent d’alcalde i alcaldable per Montcada i Reixach; i Pol Altayó i Isern, regidor i cap de llista a Santa Perpètua de Mogoda. L'Eugeni, qui fou escollit com a cap de llista el passat dissabte 23 de març per una àmplia majoria de la militància d'Esquerra Republicana de Ripollet, fa èmfasi en la necessitat de cohesionar i consolidar les files republicanes i d'esquerres a Ripollet, amb una majoria sòlida. Així com la vital importància de mantenir viu l'esperit de lluita republicana per obtenir uns bons resultats en les eleccions del maig. Només la feina constant i en equip permetrà assolir aquests objectius.

Inauguració de l'exposició «LLIBERTAT!», de la Fundació Josep Irla

Aquest proper divendres 28 de setembre, a les 20 h, presentarem al local d'ERC-Jovent Republicà (Rambla Sant Jordi, 8) l'exposició «Llibertat!». Sota el títol «Llibertat!», l’exposició —que romandrà oberta de cara al públic fins al proper 30 d’octubre— fa un repàs a la història del nostre país des de la formació dels comtats catalans al segle IX, i la consegüent independència d’aquests de França l’any 988, sota el mandat de Borrell II; fins a la consulta participativa del 9-N de 2014. Visitant l’exposició, l’espectador podrà comprovar la lluita constant del poble català al llarg de més de dotze segles per a assolir drets individuals, justícia social i llibertat nacional així com el compromís de les diferents generacions en la defensa de les nostres lleis i institucions polítiques. Els visitants podran conèixer els diferents episodis de la història de Catalunya en què els nostres avantpassats, defensant la seva dignitat com a poble, reclamaven i exigien millores socials i un reconeixement a la seva nacionalitat en forma d’autogovern; tot plegat, en el cap de setmana previ al primer aniversari de l’1 d’octubre, el darrer gran moment en què la ciutadania catalana féu palès el seu compromís amb la democràcia i l’autodeterminació per a escollir lliurement el seu futur. L’exposició és, en definitiva, un recorregut pels moments més destacats de la nostra història de lluita pels drets i llibertats com a societat i com a país, perquè Catalunya és la gent, perquè Ripollet és la gent.

Joan Tardà omple la seu d'Esquerra Republicana analitzant la situació actual de l'independentisme

Davant una seu local plena a vessar de gent —es va arribar a l'aforament màxim— Joan Tardà es va adreçar a les ripolletenques i ripolletencs que hi eren presents per a analitzar la situació política i social del nostre país així com els següents passos a seguir per part de l'independentisme. Tot plegat, en una xerrada d'uns cinquanta minuts de durada, que va començar sobre les vuit i vint minuts del vespre —just després del pregó de festa major, tal i com estava previst— i dirigida per la regidora d'ERC-Junts per Ripollet al ple municipal, Lurdes Serra. Tardà va fer servir el símil de la muntanya per a explicar la situació en que es troba l'independentisme actualment: «Vam arribar al peu de la muntanya i vam veure que era més alta del que ens pensàvem». Seguint amb el mateix símil, el diputat d'ERC va apostar per no ser 'sectaris ni dogmàtics' i «pujar aquesta muntanya per un camí ample, on hi càpiga no només més gent sinó també gent més diversa». En aquest sentit, Tardà va assegurar ser partidari d'estendre la mà a forces republicanes i progressistes d'esquerres. També va parlar de les possibles sentències dels judicis que presumiblement es celebraran durant aquesta tardor: «seran molt dures perquè no volen que ho tornem a intentar en vint anys» i va acusar l'Estat espanyol de no voler comprendre la situació de la societat catalana i escollir la via de la repressió. Segons el diputat, l'Estat creu que els catalans no independentistes mai ho seran, li són fidels sense importar com aquest actuï; «un error descomunal», diu Tardà. Sobre les relacions de les institucions catalanes amb l'Estat espanyol, no va descartar la desobediència —sempre pacífica— en cas que, un cop explorades totes les vies de diàleg i pacte no s'hagi obtingut cap solució. «Desobeir és lícit per a resoldre les qüestions democràticament», afegeix Tardà.   «Pujar aquesta muntanya per un camí ample, on hi càpiga no només més gent sinó també gent més diversa».

UNA FESTA MAJOR PARTICIPATIVA I INNOVADORA, HO HEM ACONSEGUIT!

Ara fa dos anys, arran del canvi que Ripollet va demanar i que es va mostrar a les urnes el maig del 2015, vam començar un nou projecte de Festa Major. Aquest nou canvi es va reflectir en el si de la comissió, la qual va passar a ser més oberta i participativa, tot creant subcomissions com la Infantil, Comunicació, Mercat de la Vinya i, més tard, la subcomissió Jove. Han estat mesos de treball, esforç i d’un debat molt enriquidor per tal d’apropar la Festa Major a totes i tots els veïns i als seus barris. Han estat mesos de treball i esforç de tots i totes les membres de la comissió, aportant idees i il·lusió per les nostres festes. Arribat aquest punt, des d’Esquerra Republicana- Junts per Ripollet- Acord Municipal, valorem molt satisfactòriament la consolidació d’aquest model de Festa Major. Un model valent, obert i que aposta per la diversitat i la participació de tothom. Tots i totes plegades hem apostat per un canvi de model de Festa Major on la nostra identitat com a poble i les seves tradicions han tingut cabuda conjuntament amb activitats que han anat apareixent al llarg dels anys. Consolidem un Mercat de la Vinya que mostra el nostre arrelament com a poble i avancem amb activitats diverses com a ciutat. Tot això ha estat possible gràcies als nostres veïns i veïnes, els quals són imprescindibles per tal que la Festa Major sigui un èxit.   Felicitem-nos, la Festa Major de Ripollet és nostra!  

Tardà i República el primer dia de Festa Major

El diputat d'Esquerra Republicana de Catalunya al Congrés dels Diputats, Joan Tardà i Coma, ens acompanyarà durant el primer dia de Festa Major a la nostra ciutat en un acte obert a tothom, que es celebrarà un cop acabat el pregó de festes, a les 20:15h, al local d'Esquerra Republicana (Rambla de Sant Jordi, 8). Sota el títol «Parlem de República amb Joan Tardà», el polític català visitarà Ripollet sis anys després, per parlar-nos sobre conceptes clau de l'actualitat política i social del nostre país com ara què és la República, quins són els valors que defensa el republicanisme, així com la importància de la gent i el seu paper cabdal tant per a la consecució de la República Catalana, com per al futur funcionament del nostre Estat. Tot plegat, en un acte protagonitzat per un dels més il·lustres polítics del nostre país, estandard del republicanisme català, i organitzat per Esquerra Republicana i el Jovent Republicà de Ripollet.

Iniciem el procés de primàries per a l'elecció de la/el cap de llista

Arran dels acords presos en l'Assemblea General d'Esquerra Republicana de Ripollet del passat dia 16 de febrer de 2018, s'ha iniciat el procés de primàries entre els diferents membres de la secció local per a l'elecció de la/el cap de llista i candidat a l'alcaldia per a les properes eleccions municipals de 2019. Per una banda, es va procedir a l'elecció de la Comissió Electoral Local, l'òrgan que s'encarregarà de garantir l'organització i tot el procés de primàries. I, per una altra, es van fixar les dates d'aquest procés. Des del dia 5 de març fins el 25 del mateix mes es va donar el tret de sortida per a la presentació de precandidatures. Després, des del 26 de març al 12 d'abril es farà la recollida d'avals de la militància dels diferents candidats/es presentats/es. I el mateix dia 13 d'abril es realitzarà la votació, elecció i proclamació de la/el candidat a l'alcaldia i cap de llista per Esquerra Republicana. Així doncs, expressem de nou la voluntat de treballar des del municipalisme amb vocació de servei a la ciutadania. I ho fem des de la participació de la nostra gent i des de la transparència de cara a les veïnes i veïns de Ripollet. SOM-HI!