Riudoms

Totes les notícies

La participació, la neteja de carrers i l’1 d’Octubre centren el nou butlletí d’ERC Riudoms

Ja s’ha repartit pels domicilis del poble el nou butlletí d’ERC, corresponent al mes d’octubre. Te’l pots descarregar clicant aquí. Hi trobareu els següents temes: Pressupostos participatius i consultes ciutadanes Per què el govern Cruset no s’atreveix a fer pressupostos participatius i consultes ciutadanes de veritat? En el darrer ple (20 de setembre) des d’ERC vam presentar dues mocions a favor d’elaborar uns pressupostos participatius i de millorar les consultes que es fan a Riudoms. Quina va ser la resposta del govern Cruset? Rebutjar-les.  Transparència: informació sobre les activitats de l’estiu Al costat de la participació, una altra de les claus d’una democràcia avançada és la transparència, un àmbit en què el govern Cruset històricament ha anat coix. Precisament, en benefici de la transparència, també en el darrer ple municipal, des d’ERC vam fer un seguit de preguntes per escrit al govern que aquest ens ha de respondre al proper ple. Són preguntes sobre diverses activitats organitzades durant aquest estiu de 2018.  Neteja i conservació de l’espai públic Darrerament s’han detectat mancances de neteja en diversos indrets del municipi, en especial als carrers del voltant de l’Institut Joan Guinjoan. També, arran de diversos episodis de pluges, hi ha hagut moviments de terres, que van quedar dipositades en diverses zones del poble i no van ser retirades amb rapidesa, cosa que va comportar algunes caigudes. D’altra banda, s’ha detectat que la zona de les restes romandes dels Molins Nous necessita una millora. 

Una entrada de la Fira que ha acabat sent perillosa

L’entrada de la Fira d’aquest any –que reproduïa una mina d’aigua i una zona de conreu- ha rebut força elogis. Enhorabona per la idea i la feina feta per la brigada municipal! Tanmateix, la gestió que s’ha fet d’aquesta construcció provisional un cop acabada la Fira no ha estat la més adequada. Per motius que el govern municipal no ha explicat va optar per deixar-la al seu lloc durant un període de temps sense concretar, cosa que no s’havia fet en altres edicions de la Fira. De fet, la va acabar retirant a finals de setembre. El govern municipal no va senyalitzar adequadament la presència d’aquesta construcció temporal ni tampoc el fet que la seva presència estrenyia i obstruïa l’accés dels vehicles a l’Avinguda de l’1 d’Octubre.  Això va causar diversos ensurts, un dels quals va acabar amb una topada d’un vehicle que va malmetre la construcció i el propi cotxe. El resultat va ser que la brigada municipal va haver de refer la construcció malmesa, amb la despesa d’hores que això implica. Per tot plegat, hem preguntat al govern municipal si el propietari del vehicle sinistrat ha presentat algun tipus de denúncia contra l’Ajuntament i com actuarà el govern municipal en aquest cas. Les respostes les ha de donar en el proper ple.

Demanem netejar els carrers amb rapidesa després dels aiguats per evitar caigudes

Aquestes últimes hores ha plogut de valent a Riudoms, amb més de 80 litres per metre quadrat. Són unes pluges que se sumen a les que vam tenir a final d’agost i principi de setembre, amb diversos episodis de tempestes. Benvingudes siguin perquè aniran molt bé pel nostre camp i els nostre pagesos! Tanmateix, aquests episodis de pluges també han causat escòrrecs i moviments de terres. En la foto anterior -feta avui dimecres 10 de setembre al matí- es pot veure arena a la calçada a la confluència de l’Avinguda Catalunya amb el Carrer Doctor Fleming. En el cas de les pluges d’agost i setembre -tal com es pot veure en la foto següent- l’arena va quedar dipositada a la calçada durant força dies en diverses zones del poble: la Plaça de l’Arbre, l’Avinguda Catalunya, el carrer Salvador Espriu, el carrer Sant Antoni, etc. Això, malauradament, va provocar algunes caigudes de persones i d’alguna motocicleta. Aquesta situació no s’hauria de repetir amb l’aigüat que hem tingut les darreres hores i que també ha provocat petits moviments de terres. Des d’ERC estarem pendents que el govern municipal actuï amb diligència. De fet, en el darrer ple del 20 de setembre, ja vam preguntar als regidors de Seguretat, Circulació i Serveis Públics per què no s’havia actuat amb rapidesa per treure la terra que van deixar les tempestes d’agost i setembre per tal d’evitar possibles danys. La resposta ens la donaran en el proper ple municipal, però més enllà d’això, el que és evident és que quan hi ha pluges fortes cal actuar amb rapidesa. Aquesta és la petició que fem al govern municipal. Entre tots, millorem Riudoms!  

Felip VI cara avall

ERC-Avancem-AM ha presentat cinc mocions en la sessió plenària ordinària del mes de maig

Els regidors del Grup Municipal d'ERC-Avancem-AM, conjuntament amb la candidatura que va concórrer a les passades eleccions municipals, han presentat al registre de l'Ajuntament cinc mocions que esperen que siguin debatudes en el ple ordinari convocat per avui 5 de maig a les 19,00 hores. Les mocions, que adjuntem en aquesta notícia, tracten sobre: - Moció sobre sobirania energètica local - Moció de suport a entitats  del tercer sector i 0,7% - Moció de rebuig a la crisi de refugiat i el seu tractament - Moció sol.licitant una rebaixa d'IVA en productes d'higiene femenina i bolquers - Mocio per decalara Felip VI persona non grata Finalitzat el ple municipal us informarem dels acords adoptats i del resultat de les propostes de resolució debatudes. També us explicarem les mocions que hagin presentat els altres grups polítics i el posicionament d’ERC-Avancem-AM sobre cadascuna d’elles. Per un Riudoms millor fet entre tots!

Convocatòria Ple Ordinari Maig-2016

Convocat el Ple Ordinari corresponent al mes de maig

S'ha convocat el Ple Ordinari del mes de maig, per aquest dijous, 5 de maig a les 19 hores, amb el següent Ordre del Dia: 1.- Donar compte de les darreres resolucions d'alcaldia 2.- Donar compte de la remissió de l'execució trimestral del pressupost de les entitats locals del 1r. trimestre 3.- Donar compte del període mig de pagament als proveïdors de les administracions i la morositat del 1r. Trimestre 4.- Donar compte de la tramesa de dades de les retribucions de personal de l’administració pública 5.- Aprovar la proposta de revisió del Padró d’Habitants a data 01-01-2016 6.- Aprovar la proposta de resolució de les al·legacions i aprovació definitiva del Codi de Bon Govern 7.- Mocions dels grups municipals 8.- Assumptes urgents (previsiblement no n'hi ha) 9.- Precs i preguntes 
El Grup Municipal d'ERC-Avancem-AM ha preparat cinc mocions i ha preparat un seguit de precs i preguntes per controlar l'acció del govern municipal Si algú ens vols fer arribar alguna pregunta, prec o queixa ens ho pot fer arribar a: riudoms@esquerra.cat o all facebook: https://www.facebook.com/erc.riudoms/

Us animem a assistir-hi!!

Precs i preguntes ERC-Avancem-AM

Precs i preguntes d’ERC al ple del 5 de novembre

Com és habitual en els plens, hi ha un espai destinat a fer precs i preguntes al govern municipal. A continuació es detallen els precs i preguntes realitzats per ERC-Avancem en el darrer Ple municipal, del 5 de novembre. El que llegireu a continuació és la redacció literal que havíem preparat per al Ple i que va ser lleugerament modificada durant el Ple ja que l’alcalde, el Sr. Josep M. Cruset, ens va demanar que anéssim directament a les preguntes, obviant les consideracions prèvies.   En alguns casos, l’alcalde va contestar les preguntes formulades i així es fa constar en aquest document. En els casos en què no es fa constar la resposta de l’alcalde és perquè va optar per posposar-la per al proper Ple.   Plens amb més contingut polític Primer de tot volem fer notar que el Ple celebrat avui 5 de novembre ha tingut un escassíssim contingut polític i que podríem dir que ha estat merament administratiu. Des d’ERC-Avancem considerem que els plens han de ser un espai en què el govern expliqui a fons els seus projectes –cosa que no està succeint- i els partits de l’oposició puguem generar un seguit de preguntes i contrapropostes que generin un debat a fons al voltant del Riudoms que estem construint. Per tant, esperem que en el proper Ple el govern expliqui a fons els principals projectes polítics que ara mateix té entre mans.   Actuacions de la Guàrdia municipal i política comunicativa Ens volem referir a la política comunicativa del govern i a la Guàrdia Municipal.   ·       Amb quin criteri comunicatiu es difonen les actuacions de la Guàrdia Municipal? El 30 d'octubre es va penjar al web de l'Ajuntament i també al seu Facebook la notícia de la retenció d'un ciutadà després d'una persecució. Per què es publica aquesta informació i, en canvi, no es publiquen les denúncies per robatori?    ·       Precisament, arran d'això, voldríem que l'Ajuntament publiqui al seu web un resum dels robatoris ocorreguts a Riudoms en l'últim any, indicant no només dades sinó tipologia de robatori (furt, ús de violència, etc.

Mocions presentades al Ple municipal del 5 de novembre

    Dijous passat, 5 de novembre, es va celebrar un nou ple municipal a l’Ajuntament de Riudoms. A continuació us detallem totes les mocions que s’hi van presentar, tant per part d’ERC-Avancem com de la resta de grups polítics. 1. Mocions presentades per ERC-Avancem   Des d’ERC-Avancem vam presentar quatre mocions al ple municipal, totes elles consensuades prèviament amb els altres dos grups polítics amb representació al consistori –CiU i la CUP-, exemple que el Riudoms millor pel qual treballem ha d’estar construït entre tots.   Les quatre mocions presentades per ERC-Avancem us les vam explicar dies enrere i les trobareu explicades en detall aquí. Totes quatre van ser aprovades pels tres grups municipals. Són aquestes:   ·       Moció de suport a la declaració del Parlament per iniciar el procés d’independència.  APROVADA. ·       Moció per reparar l’honor del president de la Generalitat Lluís Companys. APROVADA. ·       Moció a favor de la sobirania fiscal de Catalunya. APROVADA. ·       Moció contra els atacs del govern espanyol a la normativa de pobresa energètica de Catalunya. APROVADA.   2. Posicionament d’ERC-Avancem davant les mocions presentades per la resta de grups municipals   Els altres dos grups municipals presents a l’Ajuntament de Riudoms també van presentar diverses mocions al ple de dijous 5 de novembre. A continuació us detallem quin va ser el posicionament d’ERC-Avancem davant cadascuna d’aquests mocions.   Moció per impulsar els pressupostos participatius a Riudoms. REBUTJADA. -      Presentada per la CUP. La CUP i ERC-Avancem donem suport a la moció. En canvi, CiU –amb majoria absoluta a l’Ajuntament- no s’hi adhereix i, per tant, la moció no s’aprova. -      Reclama, entre d’altres que: s’engegui un procés participatiu de manera que al llarg del 2016 es pugui implementar un model de Pressupostos Participatius a Riudoms i que en aquest procés s’estableixi la quantia de recursos sobre la qual els ciutadans podran decidir de forma que quedi reflectit als pressupostos municipals que haurien d’aprovar-se a finals de 2016; que una vegada aconseguit l'acord polític es procedeixi a activar una campanya de difusió pública per donar a conèixer a la ciutadania el procés.

Mà estesa

Mà estesa al govern municipal

En el Ple municipal celebrat dijous passat 5 de novembre, des d’ERC-Avancem vam estendre la mà al govern municipal per treballar conjuntament al llarg de la legislatura en els temes importants per a Riudoms. A continuació reproduïm el missatge que va exposar el portaveu d’ERC-Avancem a l’Ajuntament, Jordi Ortiz, just a l’inici del torn de precs i preguntes.   “Volem fer referència a les converses que vam tenir el juny passat prèvies a la constitució de l’actual consistori de Riudoms.   En aquelles converses, des de CiU –grup actualment al govern municipal- se’ns va preguntar a ERC-Avancem quina era la nostra disponibilitat i voluntat d’entesa amb el govern municipal de cara a aquesta legislatura.   En el discurs que vaig pronunciar en l’acte de constitució de l’Ajuntament –el 13 de juny- com a portaveu d’ERC-Avancem ja vaig avançar que el nostre grup estaria a disposició de l’equip de govern en tots aquells temes que fossin d’interès general.   Ara –tal i com hem fet saber a CiU aquesta setmana- més enllà d’aquella declaració d’intencions inicials volem recalcar nostra disponibilitat per treballar conjuntament amb el govern municipal pel futur de Riudoms. Em refereixo a poder establir una relació més intensa que permeti treballar a fons els temes polítics clau del consistori riudomenc. És a dir, asseure’ns a parlar sobre propostes programàtiques específiques i fer-ho amb un calendari planificat amb antelació.    En aquest sentit i tenint en compte el calendari polític local, segurament els tres primers temes destacats sobre els quals hauríem de treballar conjuntament i buscar possibles punts d’entesa són l’elaboració del ROM, les ordenances fiscals i els pressupostos municipals.   Més enllà del treball que fem amb el govern municipal –en mans de CiU-, la nostra voluntat és afegir la CUP en aquest treball. Per tant, mà estesa també a la CUP per treballar intensament.”

Convocatòria Ple Ordinari Novembre-2015

Convocat el Ple Ordinari corresponent al mes de novembre

S'ha convocat el darrer Ple Ordinari de l'any, per aquest dijous, 5 de novembre a les 19 hores, amb el següent Ordre del Dia: 1.- Donar compte de les darrerres resolucions d'alcaldia 2.- Donar compte del periode mig de pagament als proveïdors de les administracions i la morositat del 3r. trimestre 3.- Donar compte de la remissió de l'execució trimestral del pressupost de les entitats locals del 3r. trimestre 4.- Donar compte de les linees fonamentals pel pressupost de la corporació per l'any 2016 5.- Mocions dels grups municipals 6.- Assumptes urgents (previsiblement no n'hi ha) 7.- Precs i preguntes El Grup Municipal d'ERC-Avancem-AM ha preparat quatre mocions, que les ha consesuat amb la resta de grups municipals, i un seguit de precs i bateria de preguntes per controlar l'acció del govern municipal Si algú ens vols fer arribar alguna pregunta, prec o queixa ens ho pot fer arribar a: riudoms@esquerra.org o a través del facebook: https://www.facebook.com/erc.riudoms/ Us aninem a assistir-hi!!