Riudoms

Totes les notícies

Nou butlletí d'Esquerra: l'Hort del Coques es desbloqueja i l'ampliació de la Urbana és més a prop

Aquests dies hem repartit per les cases de Riudoms un nou butlletí d’Esquerra. Hi expliquem la situació de l’Hort del Coques, que comença a desbloquejar-se, i també els passos endavant que hem fet per ampliar la Guàrdia Urbana. Si no l’heu rebut o en voleu un altre exemplar, escriviu a riudoms@esquerra.cat. Estem al servei de Riudoms! Cliqueu al damunt de la imatge i accedireu al butlletí sencer.

VÍDEO: 10 maneres de millorar el pressupost de Riudoms

Fa un mes el govern municipal va presentar el pressupost de l’Ajuntament per aquest 2020. Des d’Esquerra ens vam abstenir perquè vam dir que es podia millorar. Per això hem plantejat 10 propostes concretes que permeten enriquir el pressupost. El govern, però, no les ha volgut debatre i les ha rebutjat totes. Tanmateix, des d’Esquerra estem convençuts que podem trobar camins per aplicar-les. Treballarem per aconseguir-ho! Us ho expliquem en aquest vídeo. #AlServeiDeRiudoms

Hort del Coques: per fi es comença a desbloquejar tota la problemàtica

Un dels problemes enquistats a Riudoms és la situació urbanística de l’Hort del Coques. Ja fa anys -massa- que ens hem acostumat a veure aquell gran edifici deshabitat i els carrers del voltant fets un nyap, amb males herbes, brossa, tanques, coloms i alguna rata. Tot plegat és fruit de l’explosió de la bombolla immobiliària i d’una gestió millorable d’anteriors governs de Riudoms.  Per això, històricament des d’Esquerra Riudoms hem clamat contra aquesta situació i, de fet, des de l’inici d’aquest mandat l’hem posat sobre la taula en diversos plens municipals. Ho hem fet per pressionar el govern i aconseguir dos objectius: que es posi les piles i actuï en tot allò que pugui per desbloquejar la situació i que sigui transparent amb els veïns afectats. Doncs bé, avui us podem anunciar que la problemàtica comença a desbloquejar-se. Els avenços que anirem veient i qui els pagarà Encara no hi ha data definida, però a finals d’aquest any ja podríem veure els primers avenços. El principal serà la posada en marxa de la urbanització dels carrers que envolten el gran bloc de pisos desocupat. Es tracta dels carrers Sant Marc i Verge dels Dolors i també del tros de carrer que hi ha just davant del gran edifici. A efectes pràctics això vol dir que es pavimentaran aquests carrers, es faran les voreres, es col·locarà l’enllumenat, etc. Fer tot això és imprescindible per aconseguir que el gran edifici de pisos aconsegueixi la llicència de primera ocupació i la gent tingui permís per poder-hi viure. D’altra banda, la venta de la seixantena de pisos que hi ha en aquest edifici no es preveu que pugui començar fins l’any que ve, el 2021. El propietari actual d’aquest edifici de pisos és el conglomerat que conformen la SAREB i Sòlvia, que són els que pagaran la urbanització dels carrers. La SAREB és el propietari de l’edifici i se’l coneix com a ‘banc dolent’ ja que es va quedar amb tot d’edificis quan va explotar la bombolla immobiliària, i Solvia és una empresa que es dedica a gestionar temes immobiliaris.

Les 10 propostes d’Esquerra per millorar el pressupost de l’Ajuntament de Riudoms

El passat 7 de gener, el govern municipal -format només per Junts per Riudoms- va presentar el pressupost de l’Ajuntament de Riudoms per a aquest 2020. Tal com vam explicar en aquell moment aquest pressupost no és el d’Esquerra: hi ha elements que compartim, però d’altres que ens generen dubtes, algunes despeses que clarament cal reduir i també diversos projectes que trobem a faltar.  Per tot plegat, tal com ja vam dir aleshores, és evident que hi ha marge per millorar aquest pressupost. Per això hem plantejat 10 propostes de millora. Són 10 propostes que permetrien donar un nou impuls al nostre poble. Ahir dijous 30 de gener es va fer un Ple extraordinari i el govern les va rebutjar totes. De fet, va evitar debatre-les amb la resta de partits. Des d’Esquerra vam oferir novament mà estesa per arribar a acords. Segur que podem trobar camins per aplicar les 10 propostes que hem presentat, tal com ahir vam exposar i tal com es fa en altres municipis. I és que les propostes que fem són del tot raonables. No estem plantejant girar el pressupost del govern com un mitjó -ja que això el govern no ho acceptaria- sinó que el que estem fent és plantejar 10 propostes molt concretes que són del tot assumibles i que millorarien el pressupost. De fet, algunes d’elles formen part dels plans que el govern de Junts per Riudoms ha aprovat els darrers anys, però no les està implantant.  A continuació resumim les 10 propostes i també les trobareu àmpliament explicades en aquest document. Al costat de cada proposta hi apareix el cost que tindria al llarg de tot el 2020. Les 10 propostes per millorar el pressupost 1. Donar ajudes a empreses locals per contractar persones empadronades a Riudoms: 12.000 € 2. Contractar una persona a l’Ajuntament per impulsar la dinamització econòmica i la promoció turística: 25.447 €.  3. Crear una oficina de turisme i promoció econòmica: 30.750 € 4. Bonificar empreses/comerços per tal que s’implantin al nucli antic: 12.

La reforma del carrer Galanes continua sense data

Aviat farà un any que es va aturar la reforma del carrer Galanes, una reforma que ja estava a punt però que no va començar mai. Potser ho recordareu: es va frenar perquè l’empresa que havia de fer les obres (Tecno-Conrad SL) és la mateixa que va fer les del carrer Sant Bonifaci i carrer Gaudí i que van generar molts problemes: retards, falta d’operaris, mal servei, etc. De fet, en el cas de carrer Gaudí és evident que el resultat final és clarament deficient. Doncs bé, a dia d’avui encara no hi ha data per posar en marxa les obres del carrer Galanes i tampoc està clar quina empresa les farà. Per això, en el darrer Ple ordinari -el 16 de gener- vam fer les següents preguntes al govern:  - Quan començaran les obres del carrer Galanes? Amb quina previsió treballen? - Les farà la mateixa empresa que les del carrer Sant Bonifaci o canviaran?  - En quin punt es troba tot plegat? Són preguntes que el govern ens contestarà d’aquí a dos mesos, en el proper Ple ordinari. El Pla del nucli antic també està encallat Un altre projecte que està empantanegat és el Ple de dinamització del nucli antic. Es va aprovar de manera inicial el novembre de 2018 i des d’Esquerra vam presentar-hi un seguit d’al·legacions per millorar-lo. En concret, les vam presentar el 18 de gener de l’any passat. Doncs bé, un any després el govern encara no ha dit si accepta o no aquestes propostes de millora, cosa del tot estranya. Per això, també hem preguntat quan es resoldran aquestes al·legacions i per quin motiu encara no s’ha fet. Tot plegat ens preocupa perquè el nucli antic necessita un impuls evident i no pot ser que les mesures que s’han d’aplicar estiguin encallades.

Igualtat de gènere: passem a l’acció!

Avui, el Consell Comarcal del Baix Camp ha organitzat una formació sobre igualtat de gènere. Hi hem assistit diverses regidores i regidors de l'Ajuntament de Riudoms i de ben segur que altres companyes i companys també hi haurien participat si el seu horari laboral els ho hagués permès.  De fet, l’impuls de la igualtat de gènere ha de ser un tema compartit per tots els regidors, siguem del partit que siguem. Cal evitar errors com el vídeo que es va emetre durant la cavalcada de Reis i que reproduïa estereotips de gènere: la dona cuinava i l’home estava al sofà.  En el Ple de dijous de la setmana passada (16 de gener), des d’Esquerra ens vam oferir al govern per treballar conjuntament per impulsar les polítiques d’igualtat, un oferiment que el govern de Junts per Riudoms no va respondre. El regidor de la CUP també va plantejar diversos temes vinculats a l’impuls de la igualtat, que també van quedar sense respondre. En realitat, una de les coses que el govern hauria de fer a l’hora d’impulsar la igualtat és treballar conjuntament amb els col·lectius de dones existents a Riudoms -La Bella Llar i les Dones d’Aigua-, tal com vam reclamar al Ple de la setmana passada. Segur que aquestes entitats col·laborarien de gust.  En definitiva, a l’hora d’impulsar la igualtat cal anar més enllà de formacions i fotos: és hora de convertir les voluntats en accions concretes. Això és el que la ciutadania reclama i es mereix. Foto: Consell Comarcal.

L’ampliació de la Guàrdia Urbana més a prop gràcies al lideratge d’Esquerra

L’Ajuntament de Riudoms ja comença a caminar per tal d’ampliar en un futur el cos de la Guàrdia Urbana. Actualment el cos té 11 agents, però no sempre són suficients per garantir uns bons nivells de seguretat. És per això que des d’Esquerra hem treballat per superar les reticències existents i posar en marxa aquesta ampliació, una mesura que afecta un àmbit clau com és la seguretat pública. En les passades eleccions municipals l’únic partit que va proposar de manera clara dotar de més agents la Guàrdia Urbana va ser Esquerra Republicana. De fet, el govern municipal -format només per Junts per Riudoms- tampoc ho inclou en el seu actual pla de govern. Malgrat això, des d’Esquerra hem sabut trobar la manera de fer veure a la resta de partits i també al govern que aquest és un tema en què cal millorar i posar fil a l’agulla. L’Ajuntament estudiarà els beneficis d’ampliar la Guàrdia Urbana I com ho hem fet? Com ho hem aconseguit? Doncs proposant que l’Ajuntament faci un estudi sobre els beneficis que tindria per a Riudoms ampliar la Guàrdia Urbana. Un cop acabat, aquest estudi hauria de facilitar la contractació de nous agents. Tot plegat ho hem plantejat en el Ple d’aquest dijous 16 de gener i la proposta ha tingut el suport de tots els 13 regidors del Ple. Per tant, l’Ajuntament farà aquest estudi. Estarà enllestit en un termini de tres mesos i inclourà les següents dades: 1. La quantitat d’hores d’agents patrullant pel carrer que guanyarem si es contracta una nova persona a temps complet. 2. La quantitat d’hores extraordinàries que actualment fan els agents i que amb la contractació d’una nova persona s’estalviaria l’Ajuntament. 3. La quantitat d’hores que actualment el cos de la Guàrdia Municipal dedica -entre tots els seus agents- a cadascuna de les tasques que realitza: patrullar; garantir la seguretat d’esdeveniments festius, esportius i d’altres tipus; recollir animals perduts; realitzar tasques administratives com, per exemple, la gestió de multes; realitzar tasques de coordinació del propi cos; etc.

El Ricard Gili us explica en 1 minut com valorem el pressupost de l'Ajuntament

El pressupost de l’Ajuntament de Riudoms per aquest 2020 és de 7.343.379 euros. La manera de gastar aquests diners és una decisió del govern municipal, format només per Junts per Riudoms. Hi ha coses del pressupost que compartim des d’Esquerra Republicana, però també hi ha partides que cal canviar i d’altres que cal afegir. És a dir, aquest pressupost s’ha de millorar. I per fer-ho, presentarem un seguit de propostes. El Ricard Gili, regidor portaveu d'Esquerra Riudoms, us ho explica en 1 minut en aquest vídeo. Només cal que hi cliqueu a sobre.

Pressupost de l’Ajuntament pel 2020: estem convençuts que es pot millorar

Cada any l’Ajuntament de Riudoms ha d’elaborar el seu pressupost. L’encarregat de fer-ho és el govern municipal, que després ha de portar-lo al Ple per tal de presentar-lo públicament i que sigui votat. Precisament, això és el que va passar en el Ple extraordinari celebrat el dimarts d’aquesta setmana: el govern -format únicament per Junts per Riudoms- ens va presentar el seu pressupost per a aquest 2020.  I què vam votar els regidors d’Esquerra Riudoms? Doncs ens vam abstenir. Ho vam fer per una raó molt senzilla: estem convençuts que hi ha marge per millorar aquest pressupost.  En concret, el pressupost per a aquest 2020 és de 7.343.379 euros. Inclou partides que compartim, d’altres que ens generen dubtes i d’altres que considerem que cal reduir. A més, en aquest pressupost hi trobem a faltar algunes coses. A continuació n’expliquem alguns exemples. Aspectes que compartim -La inversió de 115.000 euros per crear i millorar aparcaments, entre els quals destaca el que se situarà als Hortets. De fet, aquest projecte també formava part del programa electoral d’Esquerra Riudoms. -La rebaixa de les quotes d’ús de les instal·lacions esportives, un altre punt que també havíem reclamant des d’Esquerra històricament. Tanmateix, caldrà veure com es fa aquesta rebaixa perquè no s’ha explicat amb claredat. Aspectes que ens generen dubtes  -El cost de la nova pista tennis que es farà i que està pressupostada en 90.000 euros. És un cost que triplica el preu normal d’una pista perquè s’han de fer uns molt bons fonaments, ja que la zona on anirà (al costat del pavelló) era un antic abocador. Cal ser curosos i intentar reduir-ne el cost. -El govern vol crear una aplicació mòbil amb informació turística de Riudoms i que també permeti la relació del ciutadà amb l’Ajuntament. Hem demanat que es faci una reflexió sobre si la millor opció és fer una aplicació o si bé és millor invertir els diners en la millora de la pàgina web de l’Ajuntament.