Riudoms

Totes les notícies

Riudoms: que els bancs paguin pels pisos buits!

A Riudoms, com gairebé a tot arreu, els bancs tenen pisos buits. I, sovint, no els tenen ni en venda ni en lloguer. Per això, hem proposat gravar-los. És a dir, que els bancs hagin de pagar a l’Ajuntament una quantitat de diners per cada pis buit que tenen fora del mercat de lloguer i/o venda. Aquesta proposta la vam fer el gener passat i ara l’hem tornat a fer. De moment, el govern municipal no l’aplicarà de cara a l’any que ve, però cal que ens posem les piles. Altres ajuntaments catalans, de diversos colors polítics, ja ho han fet. Els diners recaptats es podrien destinar a ajuts pel lloguer juvenil i a fer un Pla Local d’Habitatge.

L'aparcament dels Hortets, una prioritat!

L’aparcament dels Hortets, tocant al carrer Sant Antoni, és un projecte prioritari. Així hi hem insistit des d’Esquerra en diverses ocasions. S’havia de fer aquest any, però el govern l’ha ajornat.  Quan estigui fet, serà més fàcil anar a comprar a les botigues del nucli antic i dels carrers Sant Antoni i Sant Pau. A més, permetrà eliminar algunes places d’aparcament de la part de baix del carrer Sant Antoni- que és força estreta- i, per tant, guanyar espai i seguretat. El govern municipal ha dit que inclourà l’aparcament dels Hortets al pressupost de l’any que ve (2021) i ho celebrem com a mal menor, però creiem que ja s’hauria d’haver fet aquest 2020 perquè aquest és un projecte important per dinamitzar comercialment Riudoms. Per contra, el govern sí que ha decidit avançar altres projectes que considerem menys importants. Des d’Esquerra tenim les prioritats clares! Fotos: en una s’hi veu el carrer que s’obrirà i que donarà accés a l’aparcament dels Hortets. En l’altra, hi ha l’esplanada que ocuparà aquest aparcament.

Visita a la Jutgessa de Pau

Fa uns dies, el nostre regidor portaveu, en Ricard Gili, va visitar la jutgessa de Pau de Riudoms, la Marina Mas, que ja fa més de 20 anys que ocupa el càrrec. Tant ella com la jutgessa substituta, la Mònica Asens, han tornat a ser escollides per seguir en la seva posició. Enhorabona a totes dues i gràcies pel vostre servei públic!

Compensar als comerços per la taxa d'escombraries

El març passat, l’Ajuntament de Riudoms va anunciar que els negocis obligats a tancar per la Covid-19 no haurien de pagar la taxa de recollida de residus comercials mentre durés l’estat d’alarma. Així ho vam acordar els diversos grups polítics i així es va explicar públicament. Per qüestions legals, no és possible d’eximir d’aquest pagament. Per això, des d’Esquerra hem demanat al govern municipal que busqui una manera alternativa de compensar aquest cost i, per tant, de complir amb allò que es va prometre. Esperem que ho faci. Tal com tots compartim, és moment d’ajudar als negocis locals.

Aclariment sobre la Guàrdia Municipal

A l’últim Butlletí que ha repartit l’Ajuntament s’explica que s’han incorporat tres agents a la Guàrdia Municipal de Riudoms i que, amb aquestes incorporacions, la xifra total d’agents és d’onze. Algunes persones ens heu preguntat si això vol dir que s’ha ampliat la plantilla d’agents. La resposta és que NO. Des de fa anys, la Guàrdia de Riudoms té 11 places, però per diversos motius (com ara baixes voluntàries) els últims mesos n’hi ha hagut tres de vacants. Ara s’han cobert aquestes tres places i tornen a haver-hi 11 agents treballant. De fet, des d’Esquerra hem defensat que caldria augmentar aquesta xifra d’onze. El gener passat -a petició d’Esquerra- el govern es va comprometre a estudiar-ho i a entregar un informe amb les hores de patrullatge que es guanyarien amb la contractació d’un nou agent i el cost que això tindria. Havia d’estar fet a l’abril, però a dia d’avui encara no ens l’ha entregat. És evident que la pandèmia ha canviat els terminis, però tot i que hem preguntat com està aquest tema, el govern ha evitat donar informació. Amb la seguretat cal informar amb claredat i evitar notícies que generin dubtes.  Aprofitem, des d’aquí, per agrair la dedicació i professionalitat dels actuals agents de la Guàrdia Municipal.

Vídeo: pressupost de l'Ajuntament per l'any que ve

Els regidors d’Esquerra ens hem reunit amb el govern municipal per parlar del pressupost de l’Ajuntament de l’any que ve. Des d’Esquerra hem posat 20 propostes sobre la taula per millorar-lo. I és que treballem per millorar Riudoms. Us ho expliquem en aquest vídeo d’1 minut.

120.000 € per una pista de tennis? Ara, no!

El govern de Junts per Riudoms vol gastar-se 120.000 € del pressupost de l’Ajuntament d’aquest any per fer una pista de tennis. Des d’Esquerra considerem que, en plena pandèmia, cal invertir aquests diners en coses més prioritàries. El gener passat -quan encara no havia esclatat la pandèmia- el govern ja ens van explicar aquest projecte. Va dir que costaria uns 90.000 €. Ens va semblar un preu molt elevat, ja que una pista costa al voltant dels 35.000 €. El govern va explicar que el motiu de l’increment és que el lloc on s’ha de construir -al costat del pavelló- és un antic abocador i cal gastar força diners per reforçar-ne els fonaments.  Doncs bé, ara el govern ens ha tornat a exposar el projecte i ho ha fet per dir-nos que finalment costarà uns 120.000 euros. Tècnicament entenem que el fort sobrecost és culpa que aquella zona és un antic abocador. Ara bé, no podem estar d’acord a destinar aquest xifra tan alta a una pista de tennis en aquest moment, en plena crisi econòmica derivada de la Covid. Ara és el moment de prioritzar inversions que dinamitzin l’economia de Riudoms i creïns llocs de treball. Una bona opció seria destinar aquests diners a crear una oficina de turisme i promoció econòmica local. Per tot plegat, hem demanat al govern que posposi la construcció de la pista de tennis i que destini aquests diners a projectes més prioritaris. Si no accepta la nostra petició, haurem de votar en contra del pressupost que portarà al Ple dilluns que ve. Foto: pista de tennis que ja hi ha al costat del pavelló. La que ara es vol construir, se situaria en el terreny del costat. #AlServeiDeRiudoms

A Riudoms, diners per impulsar la cultura

Aquesta setmana us hem explicat que des d'Esquerra hem presentat 20 propostes per millorar el pressupost de l’Ajuntament per a l’any que ve. Una de les propostes és per donar suport a la cultura, un dels sectors que més està patint la pandèmia. El propòsit és doble: d’una banda, crear una línia de suport econòmic que permeti organitzar activitats culturals a Riudoms. I, d’altra banda, potenciar el talent que en aquest àmbit tenim al nostre poble. La quantitat econòmica que es donaria per a cada activitat variaria segons el format d’aquesta activitat. Per beneficiar-se de les ajudes caldria ser un creador cultural local (amb empadronament o activitat econòmica domiciliada a Riudoms). Els propers dies parlarem de tot plegat amb el govern de Junts per Riudoms. Us n’anirem informant.

Riudoms: més ajudes a negocis i autònoms

Aquesta setmana us explicàvem que hem presentat 20 propostes per millorar el pressupost de l’Ajuntament per a l’any que ve. Dues d’elles són per augmentar les ajudes als negocis i autònoms afectats per la Covid-19. 1. A Riudoms, ja existeix una línia d’ajudes, que es va posar en marxa fa uns dies. Se’n poden beneficiar els negocis que van haver de tancar durant l’estat d’alarma. En concret, poden rebre fins a 500 euros. Des d’Esquerra plantegem que si hi ha nous tancaments, com els que ara pateixen bars i restaurants, aquesta quantitat es pugui ampliar. 2. També proposem crear una línia d’ajudes per a negocis i autònoms de Riudoms que, tot i no tancar durant l’estat d’alarma de la Covid-19, sí que van tenir una forta baixada d’ingressos. Per exemple, electricistes, pintors o fotògrafs que durant setmanes gairebé no van treballar perquè no es podia entrar a les cases dels clients. Els propers dies parlarem de tot plegat amb el govern de Junts per Riudoms. Us n’anirem informant.