Riudoms

Totes les notícies

L’ampliació de la Guàrdia Urbana més a prop gràcies al lideratge d’Esquerra

L’Ajuntament de Riudoms ja comença a caminar per tal d’ampliar en un futur el cos de la Guàrdia Urbana. Actualment el cos té 11 agents, però no sempre són suficients per garantir uns bons nivells de seguretat. És per això que des d’Esquerra hem treballat per superar les reticències existents i posar en marxa aquesta ampliació, una mesura que afecta un àmbit clau com és la seguretat pública. En les passades eleccions municipals l’únic partit que va proposar de manera clara dotar de més agents la Guàrdia Urbana va ser Esquerra Republicana. De fet, el govern municipal -format només per Junts per Riudoms- tampoc ho inclou en el seu actual pla de govern. Malgrat això, des d’Esquerra hem sabut trobar la manera de fer veure a la resta de partits i també al govern que aquest és un tema en què cal millorar i posar fil a l’agulla. L’Ajuntament estudiarà els beneficis d’ampliar la Guàrdia Urbana I com ho hem fet? Com ho hem aconseguit? Doncs proposant que l’Ajuntament faci un estudi sobre els beneficis que tindria per a Riudoms ampliar la Guàrdia Urbana. Un cop acabat, aquest estudi hauria de facilitar la contractació de nous agents. Tot plegat ho hem plantejat en el Ple d’aquest dijous 16 de gener i la proposta ha tingut el suport de tots els 13 regidors del Ple. Per tant, l’Ajuntament farà aquest estudi. Estarà enllestit en un termini de tres mesos i inclourà les següents dades: 1. La quantitat d’hores d’agents patrullant pel carrer que guanyarem si es contracta una nova persona a temps complet. 2. La quantitat d’hores extraordinàries que actualment fan els agents i que amb la contractació d’una nova persona s’estalviaria l’Ajuntament. 3. La quantitat d’hores que actualment el cos de la Guàrdia Municipal dedica -entre tots els seus agents- a cadascuna de les tasques que realitza: patrullar; garantir la seguretat d’esdeveniments festius, esportius i d’altres tipus; recollir animals perduts; realitzar tasques administratives com, per exemple, la gestió de multes; realitzar tasques de coordinació del propi cos; etc.

El Ricard Gili us explica en 1 minut com valorem el pressupost de l'Ajuntament

El pressupost de l’Ajuntament de Riudoms per aquest 2020 és de 7.343.379 euros. La manera de gastar aquests diners és una decisió del govern municipal, format només per Junts per Riudoms. Hi ha coses del pressupost que compartim des d’Esquerra Republicana, però també hi ha partides que cal canviar i d’altres que cal afegir. És a dir, aquest pressupost s’ha de millorar. I per fer-ho, presentarem un seguit de propostes. El Ricard Gili, regidor portaveu d'Esquerra Riudoms, us ho explica en 1 minut en aquest vídeo. Només cal que hi cliqueu a sobre.

Pressupost de l’Ajuntament pel 2020: estem convençuts que es pot millorar

Cada any l’Ajuntament de Riudoms ha d’elaborar el seu pressupost. L’encarregat de fer-ho és el govern municipal, que després ha de portar-lo al Ple per tal de presentar-lo públicament i que sigui votat. Precisament, això és el que va passar en el Ple extraordinari celebrat el dimarts d’aquesta setmana: el govern -format únicament per Junts per Riudoms- ens va presentar el seu pressupost per a aquest 2020.  I què vam votar els regidors d’Esquerra Riudoms? Doncs ens vam abstenir. Ho vam fer per una raó molt senzilla: estem convençuts que hi ha marge per millorar aquest pressupost.  En concret, el pressupost per a aquest 2020 és de 7.343.379 euros. Inclou partides que compartim, d’altres que ens generen dubtes i d’altres que considerem que cal reduir. A més, en aquest pressupost hi trobem a faltar algunes coses. A continuació n’expliquem alguns exemples. Aspectes que compartim -La inversió de 115.000 euros per crear i millorar aparcaments, entre els quals destaca el que se situarà als Hortets. De fet, aquest projecte també formava part del programa electoral d’Esquerra Riudoms. -La rebaixa de les quotes d’ús de les instal·lacions esportives, un altre punt que també havíem reclamant des d’Esquerra històricament. Tanmateix, caldrà veure com es fa aquesta rebaixa perquè no s’ha explicat amb claredat. Aspectes que ens generen dubtes  -El cost de la nova pista tennis que es farà i que està pressupostada en 90.000 euros. És un cost que triplica el preu normal d’una pista perquè s’han de fer uns molt bons fonaments, ja que la zona on anirà (al costat del pavelló) era un antic abocador. Cal ser curosos i intentar reduir-ne el cost. -El govern vol crear una aplicació mòbil amb informació turística de Riudoms i que també permeti la relació del ciutadà amb l’Ajuntament. Hem demanat que es faci una reflexió sobre si la millor opció és fer una aplicació o si bé és millor invertir els diners en la millora de la pàgina web de l’Ajuntament.

Menjador de les escoles: l’increment de monitors està garantit pel 2020

En el darrer ple ordinari, celebrat el 21 de novembre passat, des d’Esquerra vam posar sobre la taula una necessitat que té el servei de menjador de les escoles Beat Bonaventura i Cavaller Arnau. Es tracta de la quantitat de monitors que hi ha al menjador mentre els alumnes hi dinen. Fins fa poc, entre tots dos menjadors, l’Ajuntament tenia contractats 10 monitors. Ara bé, arran de l’increment d’alumnes que es queden a dinar, s’hi van afegir quatre monitors més: dos a l’escola Beat i dos a la Cavaller Arnau.  Una reclamació d’Esquerra Tanmateix, aquest ampliació de plantilla només estava prevista fins al 21 de desembre. Per això, al Ple de novembre des d’Esquerra vam reclamar que es garantís que durant el 2020 es podria seguir comptant amb aquests quatre nous monitors. Doncs bé, en línia amb la nostra reclamació, us podem avançar que l’increment dels quatre monitors està assegurat. Així es preveu als pressupostos de l’Ajuntament de Riudoms per a l’any 2020. #AlServeiDeRiudoms

Nou butlletí: mà estesa al govern i compromís per millorar l'Ajuntament

Aquests dies hem repartit un nou butlletí, amb voluntat de ser a prop vostre i d’estar al servei de Riudoms. Hi trobareu: 1. Des d’Esquerra Riudoms oferim mà estesa al govern en temes de poble. 2. Expliquem una sèrie de casos per reflexionar sobre el funcionament de l’Ajuntament i com millorar-lo. 3. També posem sobre la taula l’opció d’ampliar la Guàrdia Municipal i reforçar la seguretat pública del municipi. 4. I fem un resum fotogràfic del nostre dia a dia com a regidors. Podeu accedir al butlletí, clicant sobre la següent imatge. Si no l'heu rebut, escriviu a riudoms@esquerra.cat indicant-nos la vostra adreça i us en farem arribar un exemplar.

Una petita acció per ajudar la pagesia de Riudoms

Donar un cop de mà als pagesos de Riudoms. Això és el que hem fet al Ple de l’Ajuntament d’aquest dilluns 23 de desembre. En concret, hem demanat formalment al Ministeri d’Agricultura que rebaixi els mòduls de l’IRPF del 2019 als pagesos de Riudoms afectats per les diverses adversitats que hem tingut aquest any. Ens referim a tres elements: les fortes ventades de principis d’any; la sequera persistent, que s’arrossega des de fa diversos anys; i els aiguats de finals d’octubre, on Riudoms va ser un dels municipis més castigats. Per tal d’aconseguir aquesta rebaixa de l’IRPF cal que prèviament el Ministeri d’Agricultura declari la nostra zona geogràfica com a especialment perjudicada per totes aquestes adversitats. La decisió la sabrem durant els propers mesos. L’objectiu final és clar: ajudar els pagesos a compensar les pèrdues que han tingut. Al nostre poble, l’agricultura continua tenint un pes econòmic i social destacat. Per això és especialment rellevant la mesura que hem aprovat al Ple de l’Ajuntament. Com no podia ser d’altra manera, ho hem fet per unanimitat, amb el vot a favor dels 13 regidors.

I si ampliem la Guàrdia Municipal? 

Les darreres setmanes hi ha hagut una desena de robatoris en cases i comerços de Riudoms. Els regidors d’Esquerra hem parlat personalment amb diversos dels afectats, ja que en situacions com aquestes el mínim imprescindible és ser a prop de les persones que ho passen malament.  Més enllà d’això, estem obligats a buscar solucions a les mancances que tenim com a poble. Per això posem sobre la taula una proposta que ja vam fer la darrera campanya electoral: ampliar la Guàrdia Municipal. A dia d’avui, tenim 10 agents, És una xifra reduïda que posa les costures al límit quan hi ha qualsevol baixa o quan alguna de les places queda vacant. De fet, molt sovint els guàrdies han de sortir a patrullar sols, i allò desitjable seria que ho fessin de dos en dos. A més, acumulen una gran quantitat d’hores extraordinàries, cosa que evidencia una falta d’efectius. Crear una nova plaça de Guàrdia Municipal tindria un cost d’uns 30.000 euros anuals. És una xifra del tot assumible per Riudoms. Per què no ho fem? De fet, tal com consta a la relació de llocs de treball de la plantilla de l’Ajuntament, hi ha una plaça de Guàrdia Municipal a temps parcial que no s’està cobrint. És evident que augmentant la plantilla de la Guàrdia Municipal no acabarem amb els robatoris a Riudoms, però també ho és cal treballar i avançar en l’àmbit de la seguretat pública. Aplaudim les mesures que el govern municipal ha posat en marxa davant el repunt de robatoris i, a la vegada, plantegem l’opció d’ampliar la Guàrdia Municipal. Els diners de què disposa qualsevol ajuntament són limitats. Això fa que s’hagi de tenir molt clar en què ens els gastem.  (Article que es publicarà properament al Butlletí d'Informació Municipal de l'Ajuntament de Riudoms)

Menjador de les escoles: quantitat de monitors i informació que reben les famílies

En el darrer ple ordinari, celebrat el 21 de novembre passat, des d’Esquerra vam posar sobre la taula dos temes que afecten el servei de menjador de les escoles Beat Bonaventura i Cavaller Arnau. Són dos temes dels quals, malauradament, no tindrem resposta fins al proper ple -a finals del mes de gener-, però que us volem avançar. Quantitat de monitors El primer tema fa referència a la quantitat de monitors que hi ha al menjador mentre els alumnes hi dinen. Fins fa poc, entre tots dos menjadors, l’Ajuntament tenia contractats 10 monitors. Ara bé, arran de l’increment d’alumnes que es queden a dinar, s’hi han afegit 4 monitors més.  Tanmateix, aquest ampliació de plantilla només està prevista fins al 21 de desembre. Per això, al Ple vam preguntar si el govern pot garantir que més enllà d’aquesta data es podrà seguir comptant amb aquests 4 nous monitors. És una necessitat real ja que com el mateix govern ha admès si no es pogués comptar amb ells, “el funcionament i la qualitat” del servei de menjador “se’n veurà afectat”. Rebut mensual El segon tema està relacionat amb la informació que reben les famílies sobre el cost del servei del menjador. Aquest cost pot variar cada mes, ja que depèn de la quantitat de dies que un alumne es queda a dinar al menjador. Per això els pares demanen que cada mes se’ls faci un rebut amb la xifra de dies que els seus fills han fet ús del menjador. És una informació que l’Ajuntament té, però que no fa arribar a les famílies. De fet, a dia d’avui, l’únic que poden fer els pares és mirar el compte bancari cada final de mes per saber quant els ha costat el menjador, però en cap cas podran saber la xifra exacte de dies que els seus fills s’han quedat a dinar a l’escola.  (Foto: Ajuntament de Riudoms)

Impulsar la República: coses estranyes que passen a Riudoms

Com podem exigir a l’estat espanyol que accepti un referèndum d’autodeterminació, si a Riudoms som incapaços de posar en marxa un petit canvi per millorar la nostra democràcia??? Fem aquesta pregunta perquè el govern de Riudoms -amb l’alcalde Pedret al capdavant- s’ha negat a fer un gest senzill a favor del debat públic i la transparència, elements que han de ser la base de la República Catalana. Resulta que al final de cada Ple -tal com la normativa indica- els partits de l’oposició podem fer un seguit de preguntes al govern per tal que aquest hagi de donar explicacions de tot allò que fa. El govern gairebé sempre evita contestar-les al moment i, per contra, ho fa en el següent Ple, passats dos mesos. I no només això… sinó que quan les acaba contestant -passats aquests dos mesos- no permet que es puguin fer repreguntes. Per això, a proposta de la CUP, s’ha demanat que es canviï aquesta dinàmica i s’acceptin les repreguntes.  La normativa permet fer aquest canvi, però Junts per Riudoms i l’alcalde Pedret -que és qui té l’última paraula- s’hi han negat. Ho podeu veure en aquest vídeo del Ple del 21 de novembre passat. Una última cosa: des d’Esquerra sempre hem dit que la República Catalana també es pot construir des de Riudoms. Per això és imprescindible acabar amb actituds partidistes i de curta volada com la que acabem d’explicar.