Riudoms

Totes les notícies

tarjetó presentació-1

Presentació de la candidatura ERC-Avancem-Acord Municipal

Divendres és el dia escollit per la candidatura d'Esquerra Republicana de Catalunya, Avancem-Espai socialista i els independents d'Acord Municipal, per donar a conèixer les persones que formen part d'ella. L'acte de presentació es durà a terme el divendres, 24 d'abril, a la Sala d'Actes de l'epicentre Gaudí (a les 21 hores) Hi esteu tots convidats!!

Capçalera butlletí

Avui s'ha repartit la segona edició de l'Esquerra InfoMunicipal (ERC-AM+Avancem) per totes les llars riudomenques

En aquest nou butlletí s'informa de la data de presentació de la candidatura d'ERC-Avancem-Acod Municipal, que es durà a terme el proper divendres 24 d'abril, a les 21hores, a l'Epicentre Gaudí. També expliquem el resultat de les votacions de les darreres mocions que va presentar el Grup Municipal d'ERC-Acord Municipal, en el darrer ple ordinari de la legislatura. Destaquen l'agermanamanet de Riudoms amb el municipi manxec de La Solana, el manteniment del franquista Josep M. Sentís com a fill ilustre de Riudoms, després de la negativa de CiU de retirar-li el títol i, que bassant-se en un moció anteriorment presentada per ERC-AM sobre la transparència, on va acompanyar com adjunt al textel Decàleg de Bones Pràctiques a la Comunicació Local Pública, la nova proposta presentada per Esquerra farà que Riudoms tindrà uns mitjans més plurals, objectius i transparents. Finalment hi ha un apartat pel regidor Xavi Làzaro, que s'acomiadarà després de 12 anys de regidor, del consistori riudomenc. El contingut de l'Esquerra InfoMunicipal del mes de setembre fa referència als actes que es realitzaran a la vila de Riudoms (marxa de torxes, ofrena floral i lectura de manisfest) durant la celebració de la Diada de Catalunya i sobre la petició de participació en la gran manifestació de la V a Barcelona - See more at: http://locals.esquerra.cat/riudoms/article/22631/info#sthash.T9144p5k.dpufE n aquest butlletí es presenten les tres primeres persones que encapçalaran la candidatura d'ERC-Avancem-AM després de l'acord arribat entre les dues formacions polítiques. També ens expliquen quins seran els trets identitaris de la candidatura. Finalment s'explica les al.legacions que el Grup Municipal d'ERC-Acord Municipal va presentar en el ple del mes de febrer per intentar millorar els pressupostos municipals, dotant-los d'un caire mé - See more at: http://locals.esquerra.cat/riudoms/actualitat#sthash.NZPIoHST.dpuf

Codi Ètic

Els membres de la candidatura d'ERC-Avancem-AM signen el Codi Ètic d'ERC

El Codi Ètic d'ERC va ser aprovat en el 22è Congrés Nacional d'Esquerra, celebrat el 4 de juliol de 1998, a Girona, i des de llavors totes les candidats que s'han presentat a Riudoms sota les sigles d'ERC han signat aquest codi, que fica que regula el comportament públic, individual i col.letiu, dels candidats i dels militants, reunit els principis bàssics de la tradició democràtica i d'esquerra. Amb la signatura d'aquest Codi Ètic, els candidats assumeixen una actitud ètica , bassada en la concepció del poder polític com un instrument de transformació social i nacional que rebutja l’exercici del poder pel poder, ficant els interessos de la societat pel damunt dels particulars, amb una conducta personal íntegre, i actuant sempre amb una actitud de respecte i rigor, lleiatat i transparència. També, en especial els càrrecs electes d’Esquerra han de ser coherents amb els compromisos electoralsi coresponsables del conjunt de l’activitat de l’organització i han d’assumir el compromís d’exercir amb correcció, transparència, dedicació, equitat i eficàcia les seves responsabilitats, i contribuir a la difusió democràtica del poder, lluny de temptacions oligàrquiques i elitistes. Per tal que aquests principis es puguin complir hi ha un règim sancionador de conductes públiques. ERC, amb més de 84 anys de vida, ha destacat per la seva ètica i els nuls casos de corrupció política. Sempre hem estat nets. Tenim una història al darrera que ho avala. No som els que ho diem, sinó els que ho hem demostrat dia a dia. ha destacat l'ètica del partit: 'A Esquerra portem 84 anys fent política i sempre hem estat nets; això no ho pot dir tothom. Que no ens donin lliçons perquè tenim una història al darrera que ens avala. No som els que ho diem, sinó els que ho hem demostrat cada dia' - See more at: http://www.esquerra.cat/actualitat/junqueras-avui-comenca-la-primavera-catalana.guanyarem-perque-ens-ho-mereixem-com-a-pais#sthash.blXMTFgT.

bones practques

Bones pràctiques a les eleccions de Riudoms

Des d’ERC-Avancem proposem un seguit de bones pràctiques per potenciar la transparència en les eleccions municipals a Riudoms. També han d’ajudar a reduir la despesa que els partits dediquem a les campanyes electorals i millorar la sostenibilitat ambiental. Tot plegat, perquè creiem en el joc net. Les principals mesures que proposem són:   Fixar amb antelació els espais públics i el mobiliari urbà on es poden penjar cartells, banderoles i pancartes i, a la vegada, consensuar amb la resta de candidatures que es presenten a les eleccions el repartiment d’aquests espais Fixar amb antelació els locals i espais públics on fer actes de campanya i consensuar-ne el repartiment amb la resta de candidatures. Fer pública la despesa econòmica que cada candidatura dedica a la campanya electoral i amb quins proveïdors l’executa. Impulsar el debat públic entre les diverses candidatures que es presenten a les eleccions. Fer-ho seguint la proposta realitzada per L’Om-Fem Safareig. Respectar la llei que obliga a no realitzar inauguracions d’obres o serveis públics ni realitzar actes sobre les fites aconseguides pel govern municipal en el període que va des de la convocatòria d’eleccions (el passat 31 de març) i fins al dia que se celebrin (24 de maig). En aquest sentit, alertem que dos esdeveniments publicitats recentment per l’Ajuntament de Riudoms (presentació d’un Parc de Salut i obertura de la cisterna de la plaça de l’Església) podrien anar en contra de l’esperit d’aquesta llei. Per evitar situacions com aquestes, proposem ser el més escrupolosos possible.   Per impulsar aquestes bones pràctiques, ERC va presentar dues instàncies a l’Ajuntament de Riudoms, i va enviar un mail a altres candidatures que es presenten a les eleccions municipals, per iniciar converses i consensuar-les (ajuntem instàncies i mail enviat en l'apartat de documents annexos)  

Contra xenofobia

ERC-AM presenta vuit mocions en el darrer Ple Ordinari de la legislatura

El Grup Municipal d'ERC-AM ha presentat al registre de l'Ajuntament fins a vuit mocions per tal que siguin debatudes i, si s'escau, aprovades en el que serà el darrer ple ordinari de la legislatura 2011-2015,i per tant últim per presentar propostes de resolució, precs i preguntes. Les mocions tracten temes tant diversos com:     1.    Suport a la iniciativa per a la reforma horària (ara és l'hora), per tal d'avançar en la conciliació entre la vida familiar i laboral     2.    Suport al banc d'ADN per les futures identificacions dels desapareguts en la Guerra Civil     3.    Condemna de les expressions contemporànies de racisme, xenofòbia i altres formes connexes d'intolerància     4.    Recolzament ales federacions i associacions del municipi que s'han manifestat en contra de la Llei 27/2014 sobre les obligacions tributàries per a les entitats sense ànim de lucre, sol·licitant la seva modificació     5.    Moció per tal de revisar l'ordenança de mitjans de comunicació de l'Ajuntament, fixar un protocol de funcionament consensuat i nomenar un director del Butlletí aliè i extern dels grups municipals     6.    Moció manifestant la voluntat d'agermanament amb el municipi manxec de La Solana, amb qui es porta establint trobades d'amistat entre ambdues poblacions des de l'any 1998     7.    Moció sol·licitant deixar sense efecte el nomenament de Josep M. Sentís Simeón com a fill il·lustre de Riudoms     8.    Moció a favor de l'atorgament de despatxos i elements necessaris pels regidors i grups municipals de la corporació, en qualsevol dels edificis que posseeix l'Ajuntament   De les vuit mocions, les cinc primeres, s'han presentat conjuntament amb el Grup Municipal del PSC-PM i tracten diferents temes d'actualitat i la petició de nomenar un director pel butlletí que edita l'Ajuntament i un protocol d'actuació consensuat amb les altres formacions polítiques per vetllar dels continguts que es publiquin al web i les xarxes socials dependents del consistori.

Capçalera Butlletí ERC+Avancem+AM (març 2015)

Presentació en societat de la candidatura d'ERC-Avancem-AM

En aquest butlletí es presenten les tres primeres persones que encapçalaran la candidatura d'ERC-Avancem-AM després de l'acord arribat entre les dues formacions polítiques. També ens expliquen quins seran els trets identitaris de la candidatura. Finalment s'explica les al.legacions que el Grup Municipal d'ERC-Acord Municipal va presentar en el ple del mes de febrer per intentar millorar els pressupostos municipals, dotant-los d'un caire més social i just.

Candidats ERC-Avancem-AM

ERC-Avancem presenta una candidatura a les eleccions municipals per construir un Riudoms plural i optimista

ERC-Avancem presenta una candidatura a les eleccions municipals per construir un Riudoms plural i optimista Esquerra Republicana de Catalunya-Avancem es presentarà a les properes eleccions municipals de Riudoms (24 de maig de 2015) amb un objectiu clar: construir un Riudoms més plural i optimista. Serà en una candidatura d’equip amb el propòsit de fer pinya i fer feina.  Al capdavant d’aquest equip hi haurà, per aquest ordre, Jordi Ortiz, Marcel·lí Garriga i Sònia Llurba (vegeu-ne el perfil a continuació). Tots tres tenen en comú el servei als riudomencs a través del seu compromís amb el mon associatiu local. ERC i Avancem sumen per Riudoms ERC és el pal de paller del sobiranisme i de la regeneració democràtica a Catalunya. Ara, també ho vol ser a Riudoms. Per això suma a la seva candidatura el socialisme catalanista d’Avancem, que estarà representat per diversos companyes i companys amb qui compartim ideals i compromís, entre els quals el Marcel·lí Garriga. Sumem esforços per un projecte transversal. L’objectiu és clar: enfortir el projecte nacional i el riudomenc. Tres candidats al servei dels riudomencs 1. Jordi Ortiz i Boria: fill del Santiago de la Serra, està casat amb la Candy i és pare l'Adrià i el Jaume. Informàtic de professió i especialista en el món Apple. Coneix des de dins la Colla Gegantera de Riudoms i el món del futbol riudomenc. És entrenador i directiu del nou C.D. Riudoms–Baix Camp Escola de Futbol. En el seu dia va guanyar el Premi d'Investigació Arnau de Palomar. 2. Marcel.lí Garriga Masdeu: casat amb la Berta i pare de l'Abel i la Isaura. Es dedica al món de la instal·lació industrial d’hostaleria. Coneix l’àmbit educatiu de Riudoms en primera persona: ha estat president de l'AMPA de l’Escola Beat Bonaventura i de l'Institut Joan Guinjoan. També és directiu del nou C.D. Riudoms–Baix Camp Escola de Futbol. És regidor de l'Ajuntament de Riudoms des de l'any 2006 pel PSC. 3. Sònia Llurba Hernández: casada i mare del Sergi i el Jofre.

Al.legacions del Grup Municipal d'ERC-Acord municipal al Pressupost de l'Ajuntament per l'any 2015

El regidor del Grup municipal d'ERC-AM i la secció local d'Esquerra, després d’analitzar detalladament els pressupostos municipals, i de constatar que no hi ha cap voluntat per part de l’equip de govern de promoure uns pressupostos de caire participatiu, establint mecanismes i canals de participació adients per fomentar la participació ciutadana, i d'avaluar minuciosament els capítols i les partides pressupostàries, considera imprescindible impulsar una nova política d'ingressos que, alleugeri la pressió fiscal sobre les famílies i rendes del treball, incrementant la fiscalitat a les entitats bancàries i aquelles rendes sensiblement més altes i amb poca sensibilitat social, tenint en compte el continuat context de crisi econòmica que patim des de fa gairebé set anys. Les al.legacions que hem presentat, són propostes que intenten donar prioritat al dret de les persones per sobre del benefici econòmic immediat, i pel damunt de tot, pretenen evitar el malbaratament de recursos públics. Malauradament les nostres propostes van ser desestimades. Les partides que es van proposar incrementar són aquelles vinculades als serveis públics, la lluita contra l’atur, l’habitatge social, la participació i la degradació del nucli antic. En concret, es va proposar un increment de 90.000 euros per a aquestes partides. D’altra banda, es va proposar aconseguir un estalvi de 98.600 euros gràcies a l’augment de l’eficiència de l’administració i l’optimització de la despesa. En aquest sentit, es va proposar una reducció del sou dels regidors de govern del 30% per a aquells amb dedicació parcial i del 25% per a aquells amb assignació per assistència. Només això ja suposaria una reducció de 50.000 €, incloent la seguretat social. Trobareu informació detallada de les al·legacions d’ERC en els documents annexos, així com un resum dels pressupostos per capítols de l'Ajuntament de Riudoms per l'any 2015 i el desglòs de les partides de despeses del pressupost.