Riudoms

Totes les notícies

Esquerra InfoMunicipal 2014-03

Avui s'ha repartit per les llars riudomenques una nova edició d'Esquerra InfoMunicipal

El contingut de l'Esquerra InfoMunicipal del mes de març fa referència a les diferents propostes de mocions que el Grup Municipal d'ERC-AM va presentar a la sessió plenària ordinària del mes de febrer i al resultat de les mocions que vam presentar al ple del mes de desembre i de les quals ja havíem informat en el pasat butlletí. També es tracta la sortida que la Secció Local d'ERC va organitzar el passat 22 de desembre al Centre Cultural El Born, el Fossar de les Moreres, l'Església del Mar i el Mercat de Santa Llúcia, i que va aplegar una seixantena de riudomencs. Tanmateix s'informa dels propers actes que ERC organitzarà en un apartat d'Agenda, on s'informa de la propera sortida que està preparant la Secció Local d'ERC per visitar, entre altres indrets, el Poble Vell de Corbera. Dos articles més complementen la revista, un que tracta sobre la propera consulta del 9 de novembre i de la campanya d'ERC de #votarésdemocràcia i el #9n2014 #SíSí i, l'article més extens tracta sobre els pressupostos de l'Ajuntament pel 2014, i què amb el títol de Com es gasta els diners l'Ajuntament?, fa un repàs als capítols d'ingressos i despeses i les partides més destacades, analitzant el cost fiscal i financer per habitant.

Convocatòria Ple Extraordinari 10-03-2014

Convocat un Ple Extaordinari de l'Ajuntament de Riudoms pel proper dilluns 10 de març

Els principals punts de l'ordre del dia són l'aprovació del recurs contra la Llei 27/2013 de racionalització i sostenibilitat de l'administració local, la modificació de la zonificació de les àrees escolars dels centres d'educació infantil i primària de Riudoms i l'aprovació de la 35ena modificació puntual de les Normes Subsidiàries de Riudoms referents al PPR5 "El Colomar" Es celebrarà el dijous 6 de febrer a les 19,00hores a la Sala de Plens de l'Ajuntament de Riudoms Els principals punts de l'ordre del dia són l'aprovació del conveni amb la FCF per a l'execució dels camps de futbol de gespa artificial, l'aprovació de l'encàrrec a Riudoms Gestió per l'execució de les obres de reforma interior i finalització de la llar d'infants, la resolució del Departament de Governació de la Generalitat de donar la conformitat definitiva de l'adopció de la bandera del municipi de Riudoms i les tres mocions presentades pel grup municipal d'ERC-AM. - See more at: http://locals.esquerra.cat/riudoms/article/20452/convocat-el-ple-ordinari-de-lajuntament-de-riudoms-del-mes-de-febrer#sthash.T4jpYaRq.dpuf Els principals punts de l'ordre del dia són l'aprovació del conveni amb la FCF per a l'execució dels camps de futbol de gespa artificial, l'aprovació de l'encàrrec a Riudoms Gestió per l'execució de les obres de reforma interior i finalització de la llar d'infants, la resolució del Departament de Governació de la Generalitat de donar la conformitat definitiva de l'adopció de la bandera del municipi de Riudoms i les tres mocions presentades pel grup municipal d'ERC-AM. - See more at: http://locals.esquerra.cat/riudoms/article/20452/convocat-el-ple-ordinari-de-lajuntament-de-riudoms-del-mes-de-febrer#sthash.T4jpYaRq.dpuf

logo PDE

ERC-AM presenta una moció contra l'aprovació del nou PHN

El Grup Municipal d'ERC-Acord Municipal ha presentat al registre de l'Ajuntament una moció en defensa del cabdal ecològic mínim per garantir els la preservació dels ecosistemes del Delta i impedir la seva regressió. La moció es votarà en el proper ple ordinari de l'Ajuntament de Riudoms que es celebrarà el proper 3 d'abril de 2014.

8 de març 2014

8 de març: Dia Internacional de les Dones

Dissabte, 8 de març de 2014 Com cada 8 de març Esquerra Republicana i les JERC celebrem el Dia Internacional de les Dones, una data d'homenatge al moviment a favor dels drets de les dones i reivindicació; que ens permet manifestar les desigualtats que encara hi ha. Us animem a participar en les mobilitzacions que es duran a terme avui arreu del país per defensar els drets de les dones. Desitgem que el Dia internacional de les dones d'aquest 2014 sigui el darrer que celebrem dins de l'Estat espanyol. Enguany tenim l'oportunitat de construir un nou país amb plena igualtat efectiva i en què les dones siguin ben visibles en els àmbits social, cultural, econòmic i també polític. També volem que els drets de les dones, conquerits gràcies al compromís del moviment de dones, del moviment feminista i al de moltes persones a títol individual, no es qüestionin ni pateixin retrocessos com els viscuts aquests darrers temps. L'últim atac als drets de les dones ha estat la reforma de la Llei de l'avortament. És una contrareforma impulsada per l'ala més ultraconservadora de la dreta espanyola i que suposa la imposició d'uns criteris indefensables en un estat modern i democràtic. L'Estat espanyol tracta les dones com a menors d'edat, intenta situar-les sota la tutela de l'Estat i de l'Església i les aboca a avortar de manera clandestina, amb un evident perill per a la salut. De fet, el 90% de les interrupcions d'embaràs que hi va haver aquest 2012 haurien estat il·legals amb la nova Llei. Ara m&és que mai, tots i totes hem de ser protagonistes de la construcció del nou país. Només serà amb la participació de tota la població, dones i homes per igual, que podrem construir una societat més democràtica, justa i equitativa per a tothom.

Convocatòria Ple Ordinari 06-02-2014

Convocat el Ple Ordinari de l'Ajuntament de Riudoms del mes de febrer

Els principals punts de l'ordre del dia són l'aprovació del conveni amb la FCF per a l'execució dels camps de futbol de gespa artificial, l'aprovació de l'encàrrec a Riudoms Gestió per l'execució de les obres de reforma interior i finalització de la llar d'infants, la resolució del Departament de Governació de la Generalitat de donar la conformitat definitiva de l'adopció de la bandera del municipi de Riudoms i les tres mocions presentades pel grup municipal d'ERC-AM.

Habitages desocupats en mans de les entitats bancàries

ERC-AM presenta una moció envers una política activa contra els habitatges desocupats en mans d'entitats bancàries

ERC-AM ha presentat la moció en protesta per aquells pisos buïts durant un període superior als 2 anys i sobretot en mans de les entitats bancàries, ja que la Llei del dret a l’habitatge de 2007, definia com incompliment de la funció social del dret de propietat la desocupació injustificada d’un habitatge més de dos anys, així ERC-AM de Riudoms instava a l’Ajuntament a crear un cens municipal d’habitatges i edificis buits i portar a terme un procés sancionador pels habitatges desocupats a mans de les entitats bancàries.

L'opinió pública contra la l'avantprojecte de Gallardón

Moció en defensa del dret a les dones de decidir sobre la interrupció voluntària de l'embaràs

ERC-AM ha presentat la moció en protesta de l'avantprojecte de Llei d'Avortament presentada pel ministre de Justícia del Govern Espanyol, Alberto Ruiz-Gallardón el mes de desembre passat i que dinamita la Llei Orgànica 2/2010 de Salut Sexual i Reproductiva i de la Interrupció Voluntària de l'Embaràs, que entrà en vigor l'1 de juny del 2010 permet la Interrupció Voluntària de l'Embaràs (IVE). La reforma pretesa suposa una retallada i una agressió envers els drets de les dones a decidir sobre el propi cos i com restringirà l'accés de la dona a l'IVE, probablement fomentarà els avortaments clandestins en condicions precàries que posaran el risc de la salut de les dones i afavorirà les desigualtats socials ja que els viatges a països on permetin l'IVE a terminis, només se’ls podran permetre aquelles dones que puguin assumir-ne la despesa econòmica.

ACPV defensant les emissions de TV3 i Catalunya Ràdio

ERC-AM presenta una moció de suport a Acció Cultural del País Valencià (ACPV) i a la continuïtat de les emissions de Catalunya Ràdio i TV3

El Grup Municipal d'ERC-AM ha presentat la moció reconeixent el reball que han fet molts ciutadans a través d’Acció Cultural del País Valencià (ACPV) per tal que les emissions de Catalunya Ràdio i TV3 hagin pogut arribar al País Valencià i de com la pressió del govern de la Generalitat Valenciana i del govern espanyol del Partit Popular contra l'ACPV hagi fet que deixi d’emetre el senyal que permetia les emissions, ja que sinó podia ebre dues multes per valor d’un milió d’euros. Com ERC-AM ha presentat diverses mocions en defensa de la unitat de la llengua i de la normalització del català en el conjunt del seu àmbit lingüístic, i amb aquesta moció es pretén manifestar el rebuig a les pressions exercides rebudes per part d'Acció Cultural del País Valencià i d'expressar el convenciment que les emissions de Catalunya Ràdio i TV3 al País Valencià són una mostra de normalitat en l’exercici de la llibertat d’expressió, la pluralitat informativa i la promoció de la llengua.