Riudoms

Totes les notícies

Prenem el pols a Riudoms per ser a prop teu

Aquests darrers mesos, l’equip d’Esquerra Riudoms ens hem multiplicat per prendre el pols a Riudoms. Ens hem reunit amb moltíssimes persones, entitats i col·lectius amb la voluntat de ser a prop teu. Escoltar, escoltar i escoltar amb un doble objectiu: posar les persones al centre del nostre projecte i impulsar Riudoms, portar-lo un pas més enllà. Aquest és el tarannà que volem tenir tant dins com fora de l’Ajuntament: proximitat i col·laboració. T’ho expliquem en aquest butlletí. Fes clic sobre la imatge i accediràs al butlletí.  

Consulta el programa electoral d'Esquerra Riudoms

Teniu a les mans el programa electoral d’Esquerra Riudoms. No és només un programa per quatre anys, sinó que sobretot és un programa per dibuixar el Riudoms que volem a 10 anys vista.  Clica sobre la primera imatge i consultaràs el programa que hem repartit per les cases de Riudoms. Si cliques sobre la segona, accediràs a una versió ampliada del programa.  

Esquerra guanya per primer cop unes eleccions a Riudoms

Esquerra Republicana ha guanyat les eleccions generals disputades aquest diumenge 28 d'abril. Ha estat una victòria al conjunt de Catalunya i també a Riudoms. De fet, al nostre poble és la primera vegada que som la força més votada en unes eleccions, siguin del tipus que sigui. Per tant, gràcies Riudoms!

Esquerra suma 10 persones a la seva candidatura

Presentem la candidatura d’Esquerra Riudoms al complet. Fins ara coneixíeu les 13 primeres persones i ara se n’afegeixen 10 més. D’aquesta manera volem demostrar la nostra voluntat de sumar, de fer xarxa i de construir un projecte per a totes les riudomenques i riudomencs. Tenim moltes ganes de posar-nos al servei del poble! La força de Riudoms és el talent de la seva gent. Per això seria imperdonable desaprofitar-lo. És l’hora de sumar el talent de totes i de tots. És l’hora d’impulsar Riudoms entre totes i tots. Som progrés. Som atreviment. Som suma.  

Un equip per portar Riudoms un pas més enllà

Us presentem la primera part de la nostra llista per a les elecciona municipals. Som un equip de persones amb un ampli coneixement de Riudoms i amb forta capacitat de gestió. Hem passat hores i més hores en entitats i també tenim entre nosaltres persones habituades a gestionar projectes i pressupostos. Volem aportar, contribuir i treballar. Tenim moltes ganes d’arromangar-nos i posar-nos al servei de les riudomenques i els riudomencs. I això ho farem en equip, entre tots: l’Ajuntament, les entitats i les riudomenques i els riudomencs anònims amb ganes d’implicar-s’hi. I és que volem sumar, sumar... i tornar a sumar. A Riudoms hi tenim molt de talent. Hem d’aprofitar-lo, posar-lo en valor.  Per això serem positius i propositius. Ens comprometem a tenir sempre la mà estesa. Els últims 20 anys Riudoms ha aconseguit un nivell d’equipaments molt elevat: el CAP, l’Institut, dues escoles, el Casal Riudomenc, la biblioteca, el pavelló, etc. Ara és hora de no adormir-se i seguir avançant. Cal fixar prioritats i actuar amb determinació. El nostre propòsit és impulsar Riudoms, fer-lo un poble més dinàmic i atrevit. I, a la vegada, treballar per una societat més justa, pròspera i participativa. Tot plegat amb un objectiu: portar Riudoms un pas més enllà. Siguem ambiciosos!  

Esquerra actua amb responsabilitat: el cas de les Escoles Velles i l’increment del preu de les obres

L’Ajuntament de Riudoms s’ha vist obligat a modificar el pressupost d’aquest 2019 per l’encariment de les obres de les Escoles Velles. En concret, ha canviat la partida destinada a “adequació d’edificis municipals”, que ha augmentat en 111.000 euros. Així, ha passat de 721.528 euros a 832.528, cosa que suposa un increment del 15%. I quin és el motiu principal d’aquest augment? Doncs que quan s’ha començat a reformar una de les plantes de les Escoles Velles s’ha detectat que calia reforçar el terra amb una nova capa de formigó. Es tracta d’un reforç vital per garantir la seguretat de l’edifici però que, malgrat la seva importància, la inspecció tècnica inicial va ser incapaç de detectar. Per això, ara, cal resoldre-la sí o sí. Esquerra actua amb responsabilitat Aquest tema es va debatre en el Ple municipal del passat dijous 7 de març. Per responsabilitat, des d’Esquerra vam decidir no votar en contra d’aquest increment de pressupost ja que les obres ja estan començades i el poble necessita unes Escoles Velles de primer nivell. I és que en aquest edifici s’hi ubicaran diverses entitats com l’Esplai, la Revista L’Om, l’AMPA de l’Escola Beat Bonaventura, l’AMPA de l’Institut o la Bella Llar. Per tot plegat, el que vam fer va ser abstenir-nos. A la vegada, vam reclamar al govern municipal que quan es facin obres d’aquest tipus es realitzin estudis tècnics el més exigents possibles per evitar sorpreses econòmiques desagradables, com les que hem tingut aquesta ocasió. Retallades en aparcaments, parcs i pista de pàdel Per poder fer front a aquest increment de les obres de les Escoles Velles l’Ajuntament ha hagut de suprimir o retallar altres partides. Les tres més destacades: 1.Desapareixen 22.000 euros que havien d’anar destinats a aparcaments i a obres de via pública. És a dir, es renuncia a arreglar diversos aparcaments, cosa que ara mateix és una necessitat evident. 2.Se suprimeixen 45.000 euros destinats a parcs i jardins, una bona part dels quals havien de servir per arreglar la font de la plaça de l’Església.

Un vídeo amb propostes per millorar el nucli antic de Riudoms

El nucli antic és orgull de Riudoms. Per això, des d’Esquerra plantegem una sèrie de propostes per convertir-lo en pol d’atracció. Te n’avancem algunes en aquest vídeo i també les trobaràs en aquest butlletí, que tot just estem repartint. Siguem ambiciosos! #Treballar #Sumar #UnPasMésEnllà  

Nou butlletí: 10 propostes per millorar el nucli antic

Durant les últimes dècades el nucli antic ha patit un procés de deteriorament constant: hem passat de més de 80 botigues obertes a la vintena actual; desenes i desenes de persones que hi vivien n’han marxat; molts dels habitatges deshabitades de Riudoms es concentren en aquesta zona… Per capgirar aquesta situació els darrers anys s’han fet alguns passos. El més visible és la reforma de diversos carrers. Però cal anar més enllà! Per què? Doncs per aconseguir tornar la vida al nucli antic i convertir-lo en orgull de poble, admirat dins i fora de Riudoms. Aquest és l’objectiu primordial: que el nucli antic sigui pol d’atracció, tant per viure-hi com per obrir-hi un negoci. Per aconseguir-ho, en aquest butlletí hi trobareu 10 propostes (i en tenim més en ment). Són 10 idees centrals per fer avançar el nucli antic que se sumen al pla que recentment ha presentat el govern municipal, al qual hem presentat múltiples al·legacions per contribuir a complementar-lo i millorar-lo. I és que en aquest àmbit cal un compromís ferm de tots. Siguem ambiciosos! Nosaltres ho serem. Clica sobre la imatge i s'obrirà el butlletí.