Riudoms

Totes les notícies

Felip VI cara avall

ERC-Avancem-AM ha presentat cinc mocions en la sessió plenària ordinària del mes de maig

Els regidors del Grup Municipal d'ERC-Avancem-AM, conjuntament amb la candidatura que va concórrer a les passades eleccions municipals, han presentat al registre de l'Ajuntament cinc mocions que esperen que siguin debatudes en el ple ordinari convocat per avui 5 de maig a les 19,00 hores. Les mocions, que adjuntem en aquesta notícia, tracten sobre: - Moció sobre sobirania energètica local - Moció de suport a entitats  del tercer sector i 0,7% - Moció de rebuig a la crisi de refugiat i el seu tractament - Moció sol.licitant una rebaixa d'IVA en productes d'higiene femenina i bolquers - Mocio per decalara Felip VI persona non grata Finalitzat el ple municipal us informarem dels acords adoptats i del resultat de les propostes de resolució debatudes. També us explicarem les mocions que hagin presentat els altres grups polítics i el posicionament d’ERC-Avancem-AM sobre cadascuna d’elles. Per un Riudoms millor fet entre tots!

Convocatòria Ple Ordinari Maig-2016

Convocat el Ple Ordinari corresponent al mes de maig

S'ha convocat el Ple Ordinari del mes de maig, per aquest dijous, 5 de maig a les 19 hores, amb el següent Ordre del Dia: 1.- Donar compte de les darreres resolucions d'alcaldia 2.- Donar compte de la remissió de l'execució trimestral del pressupost de les entitats locals del 1r. trimestre 3.- Donar compte del període mig de pagament als proveïdors de les administracions i la morositat del 1r. Trimestre 4.- Donar compte de la tramesa de dades de les retribucions de personal de l’administració pública 5.- Aprovar la proposta de revisió del Padró d’Habitants a data 01-01-2016 6.- Aprovar la proposta de resolució de les al·legacions i aprovació definitiva del Codi de Bon Govern 7.- Mocions dels grups municipals 8.- Assumptes urgents (previsiblement no n'hi ha) 9.- Precs i preguntes 
El Grup Municipal d'ERC-Avancem-AM ha preparat cinc mocions i ha preparat un seguit de precs i preguntes per controlar l'acció del govern municipal Si algú ens vols fer arribar alguna pregunta, prec o queixa ens ho pot fer arribar a: riudoms@esquerra.cat o all facebook: https://www.facebook.com/erc.riudoms/

Us animem a assistir-hi!!

Precs i preguntes ERC-Avancem-AM

Precs i preguntes d’ERC al ple del 5 de novembre

Com és habitual en els plens, hi ha un espai destinat a fer precs i preguntes al govern municipal. A continuació es detallen els precs i preguntes realitzats per ERC-Avancem en el darrer Ple municipal, del 5 de novembre. El que llegireu a continuació és la redacció literal que havíem preparat per al Ple i que va ser lleugerament modificada durant el Ple ja que l’alcalde, el Sr. Josep M. Cruset, ens va demanar que anéssim directament a les preguntes, obviant les consideracions prèvies.   En alguns casos, l’alcalde va contestar les preguntes formulades i així es fa constar en aquest document. En els casos en què no es fa constar la resposta de l’alcalde és perquè va optar per posposar-la per al proper Ple.   Plens amb més contingut polític Primer de tot volem fer notar que el Ple celebrat avui 5 de novembre ha tingut un escassíssim contingut polític i que podríem dir que ha estat merament administratiu. Des d’ERC-Avancem considerem que els plens han de ser un espai en què el govern expliqui a fons els seus projectes –cosa que no està succeint- i els partits de l’oposició puguem generar un seguit de preguntes i contrapropostes que generin un debat a fons al voltant del Riudoms que estem construint. Per tant, esperem que en el proper Ple el govern expliqui a fons els principals projectes polítics que ara mateix té entre mans.   Actuacions de la Guàrdia municipal i política comunicativa Ens volem referir a la política comunicativa del govern i a la Guàrdia Municipal.   ·       Amb quin criteri comunicatiu es difonen les actuacions de la Guàrdia Municipal? El 30 d'octubre es va penjar al web de l'Ajuntament i també al seu Facebook la notícia de la retenció d'un ciutadà després d'una persecució. Per què es publica aquesta informació i, en canvi, no es publiquen les denúncies per robatori?    ·       Precisament, arran d'això, voldríem que l'Ajuntament publiqui al seu web un resum dels robatoris ocorreguts a Riudoms en l'últim any, indicant no només dades sinó tipologia de robatori (furt, ús de violència, etc.

Mocions presentades al Ple municipal del 5 de novembre

    Dijous passat, 5 de novembre, es va celebrar un nou ple municipal a l’Ajuntament de Riudoms. A continuació us detallem totes les mocions que s’hi van presentar, tant per part d’ERC-Avancem com de la resta de grups polítics. 1. Mocions presentades per ERC-Avancem   Des d’ERC-Avancem vam presentar quatre mocions al ple municipal, totes elles consensuades prèviament amb els altres dos grups polítics amb representació al consistori –CiU i la CUP-, exemple que el Riudoms millor pel qual treballem ha d’estar construït entre tots.   Les quatre mocions presentades per ERC-Avancem us les vam explicar dies enrere i les trobareu explicades en detall aquí. Totes quatre van ser aprovades pels tres grups municipals. Són aquestes:   ·       Moció de suport a la declaració del Parlament per iniciar el procés d’independència.  APROVADA. ·       Moció per reparar l’honor del president de la Generalitat Lluís Companys. APROVADA. ·       Moció a favor de la sobirania fiscal de Catalunya. APROVADA. ·       Moció contra els atacs del govern espanyol a la normativa de pobresa energètica de Catalunya. APROVADA.   2. Posicionament d’ERC-Avancem davant les mocions presentades per la resta de grups municipals   Els altres dos grups municipals presents a l’Ajuntament de Riudoms també van presentar diverses mocions al ple de dijous 5 de novembre. A continuació us detallem quin va ser el posicionament d’ERC-Avancem davant cadascuna d’aquests mocions.   Moció per impulsar els pressupostos participatius a Riudoms. REBUTJADA. -      Presentada per la CUP. La CUP i ERC-Avancem donem suport a la moció. En canvi, CiU –amb majoria absoluta a l’Ajuntament- no s’hi adhereix i, per tant, la moció no s’aprova. -      Reclama, entre d’altres que: s’engegui un procés participatiu de manera que al llarg del 2016 es pugui implementar un model de Pressupostos Participatius a Riudoms i que en aquest procés s’estableixi la quantia de recursos sobre la qual els ciutadans podran decidir de forma que quedi reflectit als pressupostos municipals que haurien d’aprovar-se a finals de 2016; que una vegada aconseguit l'acord polític es procedeixi a activar una campanya de difusió pública per donar a conèixer a la ciutadania el procés.

Mà estesa

Mà estesa al govern municipal

En el Ple municipal celebrat dijous passat 5 de novembre, des d’ERC-Avancem vam estendre la mà al govern municipal per treballar conjuntament al llarg de la legislatura en els temes importants per a Riudoms. A continuació reproduïm el missatge que va exposar el portaveu d’ERC-Avancem a l’Ajuntament, Jordi Ortiz, just a l’inici del torn de precs i preguntes.   “Volem fer referència a les converses que vam tenir el juny passat prèvies a la constitució de l’actual consistori de Riudoms.   En aquelles converses, des de CiU –grup actualment al govern municipal- se’ns va preguntar a ERC-Avancem quina era la nostra disponibilitat i voluntat d’entesa amb el govern municipal de cara a aquesta legislatura.   En el discurs que vaig pronunciar en l’acte de constitució de l’Ajuntament –el 13 de juny- com a portaveu d’ERC-Avancem ja vaig avançar que el nostre grup estaria a disposició de l’equip de govern en tots aquells temes que fossin d’interès general.   Ara –tal i com hem fet saber a CiU aquesta setmana- més enllà d’aquella declaració d’intencions inicials volem recalcar nostra disponibilitat per treballar conjuntament amb el govern municipal pel futur de Riudoms. Em refereixo a poder establir una relació més intensa que permeti treballar a fons els temes polítics clau del consistori riudomenc. És a dir, asseure’ns a parlar sobre propostes programàtiques específiques i fer-ho amb un calendari planificat amb antelació.    En aquest sentit i tenint en compte el calendari polític local, segurament els tres primers temes destacats sobre els quals hauríem de treballar conjuntament i buscar possibles punts d’entesa són l’elaboració del ROM, les ordenances fiscals i els pressupostos municipals.   Més enllà del treball que fem amb el govern municipal –en mans de CiU-, la nostra voluntat és afegir la CUP en aquest treball. Per tant, mà estesa també a la CUP per treballar intensament.”

Convocatòria Ple Ordinari Novembre-2015

Convocat el Ple Ordinari corresponent al mes de novembre

S'ha convocat el darrer Ple Ordinari de l'any, per aquest dijous, 5 de novembre a les 19 hores, amb el següent Ordre del Dia: 1.- Donar compte de les darrerres resolucions d'alcaldia 2.- Donar compte del periode mig de pagament als proveïdors de les administracions i la morositat del 3r. trimestre 3.- Donar compte de la remissió de l'execució trimestral del pressupost de les entitats locals del 3r. trimestre 4.- Donar compte de les linees fonamentals pel pressupost de la corporació per l'any 2016 5.- Mocions dels grups municipals 6.- Assumptes urgents (previsiblement no n'hi ha) 7.- Precs i preguntes El Grup Municipal d'ERC-Avancem-AM ha preparat quatre mocions, que les ha consesuat amb la resta de grups municipals, i un seguit de precs i bateria de preguntes per controlar l'acció del govern municipal Si algú ens vols fer arribar alguna pregunta, prec o queixa ens ho pot fer arribar a: riudoms@esquerra.org o a través del facebook: https://www.facebook.com/erc.riudoms/ Us aninem a assistir-hi!!

Pobresa energètica

Mocions d’ERC-Avancem-AM al ple de l’Ajuntament de Riudoms del 5 de novembre

Aquest dijous dia 5 de novembre hi ha un nou ple municipal a l’Ajuntament de Riudoms. Des del grup municipal d’ERC-Avancem hi presentarem quatre mocions que, amb voluntat de mà estesa, hem treballat i consensuat prèviament amb la resta de grups municipals (CiU i la CUP). A continuació us les expliquem breument. També les podeu llegir de manera íntegra al menú que trobareu a la part inferior dreta d’aquesta web.   Un cop passat el ple municipal us donarem més detalls sobre com ha transcorregut. També us explicarem les mocions que hi hagin presentat els altres grups polítics i el posicionament d’ERC-Avancem sobre cadascuna d’elles.   Per un Riudoms millor fet entre tots!   Moció de suport a la declaració del Parlament per iniciar el procés d’independència El Parlament de Catalunya votarà i previsiblement aprovarà en breu la declaració d’inici del procés d’independència de Catalunya. És una declaració que han consensuat els grups de Junts pel Sí i la CUP i que el 27 d’octubre ja van entrar al registre del Parlament. Aquesta declaració ha de servir per marcar l’inici de la transició cap a la proclamació de la república catalana.   Des de Riudoms, el grup municipal d’ERC-Avancem ha presentat una moció que es debatrà en el ple municipal d’aquest dijous 5 de novembre i que ha estat consensuada amb els altres dos grups municipals, CiU i la CUP. El propòsit de la moció és donar suport a la declaració que el Parlament de Catalunya aprovarà en breu i denunciar les mesures que el govern espanyol i diversos partits polítics espanyols ja han apuntat que posaran en marxa per aturar la voluntat democràtica del poble de Catalunya.   Moció per reparar l’honor del president de la Generalitat Lluís Companys El 15 d’octubre passat es va commemorar el 75è aniversari de l’assassinat del president de la Generalita de Catalunya Lluís Company,  qui  va ser  condemnat  a  mort  per  les  autoritats  franquistes  en  l’única sentència  d’aquest  tipus  a  un  president  d'una  nació  democràticament  escollit  a  la  història d’Europa,  sentència  que  continua  encara  sense  declarar-se  nul·la  per  part  de  l’Estat Espanyol.

#75anyscompanys

Moció per anul·lar la sentència del judici sumaríssim al President de la Generalitat de Catalunya

Coincidint amb la data del 75è aniversari de l’assassinat del molt honorable Lluís Companys  i  Jover,  qui  fou  condemnat  a  mort  per  les  autoritats  franquistes  en  l’única sentència  d’aquest  tipus  a  un  president  d'una  nació  democràticament  escollit  a  la  història d’Europa, el Grup Municipal d'ERC-AVANCEM-AM ha el·laborat una moció per reparar el menyspreu de les autoritats espanyoles cap a la memòria del President Companys, així com la causa de milers de víctimes de totes les nacions i pobles de l’Estat Espanyol, instant al Govern de l’Estat Espanyol “a declarar nul·la la sentència de mort dictada per les autoritats franquistes contra qui va ser President de la Generalitat”. Fins a dia d’avui, la llei 52/2007 de Memòria Històrica es limita a declarar injustes les sentències dictades pels tribunals militars franquistes, però no declara les resolucions judicials nul·les de ple dret. En la moció es demanen entre altres, els següents acords:   1.- Instar  el  Govern  de  l’Estat  a  dur  a  terme  les  actuacions  jurídiques  i  polítiques pertinents  per  anul·lar  la  sentència  del  judici  sumaríssim  al  President  de  la  Generalitat  de Catalunya,   2.- Instar el Govern de l’Estat Espanyol a modificar la Llei 52/2007, de 26 de desembre,per  considerar  com  a  inexistents  i nul·les de ple dret les sentències dictades pels Jutjats i Tribunals declarats il·legítims en la llei,   3.-  Reclamar  a  l’Estat  espanyol  que  retorni  tota  la  informació  sobre  Lluís  Companys requisada  per  la  Gestapo  a  París  l’any  1940  i  que  actualment  es  troba confiscada  a  l’arxiu d’Àvila.   4.-  Reclamar  a  tots  els  governs  que  van  participar  de  la  captura  i  assassinat  de Companys  que  participin  d’un  acte  de  desgreuge  a  la  figura  de  l’únic  president  elegit democràticament  i  assassinat  a  Europa  durant  el  segle  XX.

Justificació Vots

Resum del darrer ple municipal 3 de setembre

Dijous de la setmana passada, 3 de setembre, es va celebrar un ple municipal ordinari. A continuació us en resumim allò més destacat.   1. Delegació de competència del Ple en favor de la Junta de Govern per fixar preus públics.   A l’hora de fixar els preus de determinats serveis públics –per exemple, els de cursos de formació puntuals- el govern municipal proposava que aquests els pogués fixar la Junta de Govern i no el Ple municipal per tal d’agilitzar les decisions.   Posicionament de cada grup polític: CiU: vota a favor. CUP: vota en contra. ERC-Avancem: abstenció   Al Ple hi són representats tots els grups polítics municipals i, per tant, des de l’oposició podem controlar el govern i preguntar-li tot allò que ens generi dubtes. En canvi, a la Junta de Govern Local només hi ha representants del govern de CiU, cosa que fa més difícil fiscalitzar l’acció del consistori. Som conscients que per agilitzar determinats tràmits, la decisió es prengui des de la Junta de Govern, però hem alertat que el concepte “serveis públics” és molt ampli. Per això, des d’ERC-Avancem vam demanar que quan es produeixi una situació d’aquesta –en què la Junta de Govern hagi de fixar un preu públic puntual- se’n n’informi d’immediat i se’ns faci arribar tota la informació corresponent, preferiblement abans que s’aprovi.   Cal tenir en compte que la majoria de preus de serveis públics ja estan regulats per taxes (com ara les taxes d’escombraries, d’aigua, d’ús del pavelló d’esports, etc.). Aquestes taxes quedaven fora de la votació que es va fer en el Ple passat.   2. Moció per millorar i reforçar la seguretat de Riudoms L’única moció que es va portar al Ple va ser una d’ERC-Avancem per millorar i reforçar la seguretat de Riudoms. Tanmateix, finalment vam decidir retirar-la i no posar-la a votació. Vam prendre aquesta decisió de manera consensuada amb el grup municipal de CiU, que ens va explicar que estava treballant en algunes mesures en l’àmbit de la seguretat i ens van oferir analitzar-les amb calma per intentar arribar a algun acord comú.