Riudoms

Notícia

Informació sobre el vessament d’aigua contaminada de la depuradora de Riudoms a la Riera de Maspujols

Els darrers dies hi ha hagut un vessament d’aigua contaminada des de la depuradora de Riudoms cap a la riera de Maspujols. El govern de Riudoms, tot i tractar-se d’un tema que afecta al medi ambient i que ha causat molèsties als veïns de la zona, no n’ha informat públicament. L’únic que n’hem sabut és gràcies al que han publicat alguns veïns a les seves xarxes socials i a una breu notícia publicada pel Diari de Tarragona. Precisament, els veïns de la depuradora estan queixosos per la falta d’informació. I és que la comunicació i la transparència són essencials en casos com aquests.

Per això, des d’Esquerra hem treballat per aconseguir un mínim d’informació bàsica, que us resumim en tres punts i us traslladem seguint la nostra voluntat de servei públic:

1. El divendres 26 de juliol va entrar un volum important d’aigua contaminada a la depuradora de Riudoms. A hores d’ara s’està investigant quin va ser l’origen.

2. Tot i que ja s’han posat en marxa mesures per revertir la situació i que aquesta ha millorat, es trigarà un cert temps a recuperar la normalitat. Podria tractar-se d’uns 20 dies, però es fa difícil de concretar un període exacte. Això és el que fa que encara se sentint males olors a la zona i que l’aigua que s’aboca a la riera encara sigui més fosca que l’habitual.

3. Des del 26 de juliol, quan es va produir l’entrada d’aigua contaminada, no s’ha detectat cap més entrada del mateix producte nociu.

A continuació podeu veure fotos del vessament d’aigua contaminada. Les dues primeres fotos són de poc després del vessament i les dues últimes són d’ahir 8 d’agost. Les ha fet i ens les ha cedit una veïna de la zona, Mo Gispert.