Riudoms

Notícia

Confirmat: el Govern de la Generalitat ha declarat l’església de Riudoms com a Bé Cultural d’Interès Nacional

Aquest matí, Riudoms ha estat present a la reunió que el Govern de la Generalitat fa cada setmana, amb el president Quim Torra al capdavant i tots els consellers. I és que a la reunió d’avui s’ha aprovat que l’església de Sant Jaume de Riudoms sigui declarada Bé Cultural d’Interès Nacional. És una gran notícia pel nostre poble i pel nostre patrimoni. Felicitats a tots els riudomencs i també a la Parròquia!

Es protegeix tot l’entorn de l’església
L’església de Riudoms es va construir en el període de transició del Gòtic al Renaixement. La primera pedra es va posar el 1588 i es va consagrar el 1617.

Amb la decisió d’avui es reconeix el valor arquitectònic de l’església de Riudoms i, a la vegada, es protegeix tot el seu entorn. L’objectiu és garantir que el temple estigui sempre en primer pla i es pugui veure bé des de qualsevol angle. Per això es controlarà de manera especial que les obres en edificis propers no perjudiquen la visibilitat que avui es té de l’església.En línia amb el que proposem des d’Esquerra
Aquesta decisió de la Generalitat va en línia de la reforma de la Plaça de l’Església que hem plantejat des d’Esquerra Riudoms. Entre d’altres coses, proposem que es posi més en valor l’església, que he d’estar més unida al conjunt que conformen la plaça de l’Església i la plaça Petita. A més, reclamem que es trobi una solució que eviti els elements amb un fort impacte visual com són l’entrada i sortida de la cisterna i la pantalla informativa.

Tot el suport a la restauració de l’església
La declaració de l’església de Riudoms com a Bé Cultural d’Interès Nacional ha de fer més fàcil aconseguir ajudes públiques per restaurar-la. En aquest sentit, des d’Esquerra ens hem compromès a col·laborar per seguir avançant en la seva restauració i a donar el nostre suport per aconseguir les subvencions necessàries que permetin executar les actuacions ja previstes a teulada, façanes, etc.

Avui s’ha fet l’últim pas
El juny de l’any passat la Direcció General de Patrimoni Cultural de la Generalitat va fer l’aprovació inicial de l’església de Riudoms com a Bé Cultural d’Interès Nacional. Amb la decisió d’avui del Govern de la Generalitat es tanca tot aquest procés.