Riudoms

Notícia

Festes populars i arrelades

No hem vist els Diables, els Diablons ni els seus tabalers. Tampoc els capgrossos i gegants portats per la Colla Gegantera al ritme dels grallers. El Cavall dels Nebot no ha pogut treure a passejar la seva majestuositat. No hem gaudit del Ball de Cercolets, de Gitanes, de Valencians i de Bastons i tampoc dels seus grups de grallers. I encara menys hem pogut ballar amb la música dels Riudrum’s.

Escrivim aquest article el dia 26 de juliol, just l’endemà de Sant Jaume, un Sant Jaume que aquest any no ha tingut Festa Major. I, malgrat això, les xarxes socials de Riudoms s’han omplert de fotografies i vídeos recordant-nos aquesta celebració, que no és una festa qualsevol. És la nostra gran Festa Major.

I al seu costat, l’altra gran moment festiu de Riudoms són els Barris, una festa que amb el pas dels anys s’ha fet seva tothom, des dels més joves als més grans, i amb el paper central de les comissions de cada barri. Malauradament, aquest any i per culpa de la Covid-19, també ens hem quedat sense Barris.

La Festa Major de Sant Jaume i els Barris comparteixen una cosa: són festes populars, amb unes arrels profundes que any rera any segueixent creixent. Som les riudomenques i els riudomencs els que les hem fet grans perquè ens hi sentim representats. I això passa perquè són unes festes populars, massives i sentides. Vinguem d’on vinguem tots ens hi podem sentir a gust. I aquest és l’esperit que hem de seguir potenciant. Fem de la festes populars un element de cohesió social i de transversalitat.

Visca els Barris i Visca la Festa Major de Sant Jaume!

(Article que es publicarà al proper Butlletí d'Informació Municipal. La fotografia és de l'Ajuntament de Riudoms)