Riudoms

Notícia

Comunicat d’Esquerra Riudoms davant la renúncia al càrrec de l’alcalde Cruset i l’elecció del regidor Pedret com a substitut

Davant la notícia que l’alcalde de Riudoms, Josep M. Cruset, renuncia al càrrec per tal de poder assumir la presidència del Port de Tarragona i que ha triat el regidor Sergi Pedret com a substitut seu, Esquerra Republicana de Riudoms realitza les següents consideracions:
 
PRIMER: Gràcies a l’alcalde Cruset i sort al regidor Pedret
Volem agrair a l’alcalde Josep M. Cruset la seva tasca al capdavant de l’Ajuntament de Riudoms durant els seus anys de mandat. De la mateixa manera, volem desitjar-li molta sort en la seva nova tasca com a president del Port de Tarragona, una de les institucions econòmiques més rellevants del Camp de Tarragona i de Catalunya. A la vegada, aprofitem un cop més per donar-li el nostre més sincer suport davant el procés d’investigació que recau sobre ell i molts d’altres alcaldes pel referèndum de l’1 d’Octubre de 2017. En la mateixa línia, volem desitjar sort al que tot indica que serà el nou alcalde de Riudoms, Sergi Pedret.
 
SEGON: Es genera una situació d’interinitat que no beneficia Riudoms
Ens hauria agradat que l’alcalde Cruset hagués acabat el mandat per al qual va ser escollit, que finalitza amb les eleccions del maig de l’any que ve, 2019. Tenint en compte que queden pocs mesos per a les eleccions, considerem que hauria d’haver esperat a fer el canvi per no deixar l’Ajuntament de Riudoms en una situació d’interinitat no desitjada com la que viurem des d’ara i fins a les eleccions. Aquesta situació no és la millor per Riudoms.
 
TERCER: Escollir un alcalde a dit no és la millor manera de fer-ho
L’alcalde Cruset ha anunciat que el seu substitut serà el regidor Sergi Pedret. Considerem que aquesta no és la manera d’escollir un alcalde, ja que per garantir els més alts estàndards de qualitat democràtica un alcalde s’ha de guanyar el seu càrrec a les urnes. El regidor Pedret no ha estat votat pels riudomencs.

QUART: L’elecció de Pedret com a alcalde genera dubtes i incerteses
La tria del regidor Pedret com a futur alcalde és una elecció que sobta i genera dubtes i incerteses. I ho fa per tres motius: el regidor Pedret ocupava la posició número 8 en la llista del PdeCat de les darreres eleccions municipals i, per tant, els electors no podien imaginar-se que pogués acabar assumit responsabilitats d’aquest nivell; el regidor Pedret no ocupa actualment cap de les quatre tinències d’alcaldia existents a l’Ajuntament de Riudoms, que són els càrrecs de més responsabilitat després del d’alcalde; el regidor Pedret no forma part del que s’anomena Junta de Govern, que és l’organisme que de manera setmanal/quinzenal pren les decisions executives de l’Ajuntament.
 
CINQUÈ: Cal donar explicacions del perquè de l’elecció de Pedret
Davant aquestes constatacions ens preguntem: Com és possible que algú que no ocupa un lloc d’alta responsabilitat dins l’Ajuntament i que no està en la presa diària de decisions sigui l’escollit per ser alcalde? Pedret està preparat per ser un bon alcalde? Què ha passat perquè la persona escollida com a alcalde no sigui el regidor Xavi Gallego, primer tinent d’alcalde i número dos del PdeCat en les darreres eleccions? És necessari que els implicats donin explicacions al conjunt de riudomencs.
 
SISÈ: Una decisió que no s’ha anunciat de la millor manera possible
Volem fer notar que els riudomencs i també la resta de grups polítics ens hem hagut d’assabentar de la renúncia de l’alcalde Cruset i la tria del regidor Pedret a través de la premsa. De fet, l’alcalde Cruset i el regidor Pedret ho han notificat a través de WhatsApp i les seves xarxes socials personals. Per respecte a la ciutadania aquesta no és la millor manera d’anunciar-ho.
 
SETÈ: Esquerra Republicana, al servei de Riudoms
Des d’Esquerra Republicana de Riudoms seguirem treballant en positiu fins al final de mandat. Això vol dir que no ens cansarem de fer propostes i que, quan calgui, serem crítics amb l’actuació del govern municipal. La nostra voluntat és fer un Riudoms millor entre tots. Gràcies a totes i tots!
 

Riudoms, 30 d’octubre de 2018