Roda de Berà

Totes les notícies

Primer ple ordinari de la legislatura. NO adhesió de Roda de Berà a l'AMI

Ahir es va celebrar el primer ple ordinari de la nova legislatura. El grup municipal d'ERC Roda de Berà va votar a favor del nomenament dels regidors que participaran en altres entitats com el Consorci d'Aigües, el Consorci de Turisme del Baix Gaià i els consells escolars. També vam veure favorable la creació (o millor dit continuació) de la Comissió informativa especial redactora legislativa , per actualitzar les normatives municipals; com també la Comissió informativa especial de l'aigua, sobre la gestió de l'abastiment públic de l'aigua a Roda de Berà. Vam votar a favor de la moció presentada pel grup municipal Junts per Roda de Berà que proposava l'adhesió del nostre ajuntament a l'Associació de Municipis per a la Independència, a la que hi ha aproximadament 786 municipis adherits. I vam votar a favor sobretot perquè la convivència passa pel diàleg, i a Roda de Berà 1105 persones van votar SÍ al referèndum de l'1 d'Octubre. A la moció del grup municipal Junts per Roda de Berà que proposava crear un protocol contra la violència vers la gent gran, vam votar en contra perquè el Consell Comarcal del Tarragonès ja té un protocol en aquest sentit. I tal com va informar l'equip de govern, al nostre municipi només s'ha detectat un cas de maltractament vers una persona d'avançada edat en els darrers 4 anys. Per tant, sembla que no hi ha mancança en aquest sentit. Però sí que li vam proposar que la prevenció del maltractament tingués prou pes en la comissió informativa de serveis socials. Vam preguntar sobre QUI i COM es fa el seguiment de la tasca de manteniment que realita l'empresa URBASER al FRANCASET i al MASROIG. Doncs diferents veïns ens van fer arribar fotografies de l'estat de deixadesa de les zones verdes. La reposta la rebrem durant el pròxim ple al mes de setembre.

Som la tercera força!

El passat divendres 15 de juny a  les 20:00 hores (aproximadament) la presidenta de la secció local d’ERC Roda de Berà, la Sra. Eva M. Giménez Manzano va prendre possessió de l’acta de regidora, formant part així de la Corporació de l’Ajuntament de Roda de Berà. Ha estat possible gràcies als 336 suports que vam rebre el dia 26 de maig, i que ens van convertir en la tercera força política del poble (la segona força de l’oposició). Aquesta és la segona vegada que ERC obté representació al nostre municipi des de la seva fundació, el 10 d’abril de 1933. La primera ocasió fou a les eleccions municipals del 14 de gener de 1934, en les que Esquerra Republicana va guanyar enfront de la Lliga, va esdevenir alcalde el Sr. Eudald Colet.  Així doncs, encetem una nova etapa en la història de la nostra secció local, on seguirem treballant pel bé comú del poble, ara amb representació dins el consistori. On la nostra regidora desenvoluparà un paper important, perquè serem sempre constructius, amb consciència mediambiental i aportarem la nostra visió feminista. Sense oblidar els valors republicans mitjançant la participació ciutadana, la potenciació dels valors cívics, reforçar l’associacionisme, defensar el dret a l’habitatge digne i preservar els espais públics.  No perdrem de vista el nostre principal objectiu: el benestar general dels nostres veïns i veïnes. És per això que estem disposats a escoltar les vilatanes i els vilatans de Roda de Berà que vulguin contactar amb nosaltres; com també a les associacions i entitats que teixeixen la vida social del municipi.   

Referent a les ideologies

Hem de tenir en compte que una formació política sense ideologies és quelcom menys que una simple gestoria i es requereixen idees i propostes que facin avançar el poble. Per gestionar, l´Ajuntament disposa d´un gran equip de treballadors que són qui veritablement aporten els coneixements tècnics essent innecessària l’experiència d´una vella i anacrònica política convergent que segueix tirant de velles glòries i emmascarant una renovació necessària i d´higiene política que mai es fa efectiva.   Es curiós que aquells que ara es presenten a les municipals amb marca blanca, s’escudin en que no tenen aspiracions superiors, quan ja van ocupar la presidència i la vicepresidència del Consell Comarcal sota el paraigües de CiU.   Altrament, el fet d’exposar els efectes perjudicials de trencar la unitat del poble quan a la vegada, ells provoquen la mateixa escissió del propi partit, per a l’únic objectiu de seguir manant al poble pactant amb qui faci falta i si es requereix, dir que són independentistes amb la boca petita justificant una marca blanca sense ideologia i faltat de congruència.   Per això, i d´altres moltes situacions que s´han viscut i que no volem que se segueixin repetint al poble, tenim clar que Roda de Berà necessita un canvi i tothom ho sap. Tenim tots els elements per fer-ho possible: renovació, motivació, idees, capacitats i habilitats. Apuntem cap a la Lluna, si més no, caminarem entre les estrelles.  

Commemoració de la II República a Roda de Berà (2019)

Avui diumenge 14 d'abril a Roda de Berà s'ha commemorat la II República, esdeveniment organitzat per l'Associació Republicana de Roda de Berà També Hi Som. Ha tingut lloc, com no podia ser d'una altra manera, a la Plaça de La República, que l'any 2016 va recuperar el seu nom després de 77 anys. A les 12:15 hores en Paco Moya, president de l'Associació Republicana de Roda de Berà També Hi Som,  dóna la benvinguda als assistents i, a continuació llegeix un manifest que realça els valors republicans tradicionals de llibertat, igualtat i fraternitat, que en l'actualitat són absents en la política estatal. S'ha mostrat esperançat amb la proximitat de la III República, tot fent referència a les recents declaracions del Monarca Espanyol, en les que diu que si la ciutadania no el vol, ell deixarà el càrrec. A continuació ha cedit la paraula als representants dels tres partits polítics d'esquerres de Roda de Berà: PSC, Esquerra Republicana i Roda en Comú. El primer ha estat en José A. Benedicto, alcaldable per PSC Roda de Berà, qui ha fet una extensa lectura sobre la LLIBERTAT. En segon lloc, en Josep M. Marco, número 2 d'ERC Roda de Berà, qui s'ha referit a la IGUALTAT. La Sra. Encarna Ramírez, alcaldable per Roda en Comú, ha parlat breument de la FRATERNITAT. Un cop finalitzats els parlaments, els assistents han gaudit d'un vermut a la mateixa Plaça. La segona part d'aquesta commemoració ha sigut la quarta edició del dinar de la república al parc de lleure "Els Llimoners", organitzat per ERC Roda de Berà, al que enguany s'han sumat per primera vegada membres del partit dels socialistes i també dels comuns. En total s'han aplegat 56 persones; que han gaudit d'una paella de peix feta al moment i postres casolans. Tot i trobar-nos en període electoral, tant generals com municipals, la companyonia ha estat present durant tota vetllada. GALERIA DE FOTOS

Ja hem presentat la nostra alcaldable i l'equip

Dissabte 6 d'abril de 2019. 19:45 hores. La sala del Casal de les Monges de Roda de Berà estava plena de gent encuriosida per conèixer l'equip de gent que composa la llista electoral d'Esquerra Republica de Catalunya a Roda de Berà, per a les properes eleccions municipals del 26 de maig. La Sra. Raquel Sans, diputada al Parlament de Catalunya, donà la benvinguda als assistents i feu una introducció presentant la nostra alcaldable, la Sra. Eva Mª Giménez. Tot seguit va ser el torn de l'Eva, qui començà fent un homenatge al nostre estimat Llorenç Miró, qui va engegar de nou la flama d'Esquerra al nostre municipi, i liderà el nou projecte fins al seu traspàs. L'Eva va fer una pincellada històrica mostrant un document recentment trobat sobre la fundació del Centre d'Esquerra Republicana de Catalunya a Roda de Berà el dia 10 d'abril de 1933. Sí amics, ERC fa 86 anys que té presència al nostre municipi. A continuació expressa la seva declaració d'intencions a favor del nostre poble, basant-se en l'aplicació dels valors republicans, tan necessaris avui dia. Per finalitzar la seva intervenció, l'Eva presenta un per un tots els membres de la llista electoral. En total 21 persones compromeses amb el municipi. Per acabar l'acte els assistents van prendre una copa de cava amb els nostres candidats. Agraïm la presència dels vilatans i vilatanes que van mostrar el seu interès per conèixer el nostre equip de persones que lideraran el canvi a Roda de Berà. Pots veure totes les fotos AQUÍ.  

Presentació de la candidatura a les municipals 26M

El proper dissabte 6 d'abril a les 19:30 hores al Casal Municipal de les Monges, la Diputada al Parlament de Catalunya, la Sra. Raquel Sans, presentarà l'alcaldable per ERC Roda de Berà per a les properes eleccions municipals del 26 de maig, com també a tots els membres que composen la llista electoral. En acabar, s'oferirà un piscolabis acompanyat de cava; moment en el que esperem comentar el futur de Roda de Berà amb els assistents. US HI ESPEREM!

És convenient el conveni?

En tema de brosses al municipi i en menys de dues legislatures, s´ha vist com de recuperar una empresa fallida com era Cosbapsa, donant-se a entendre com a millor opció per al poble i que a la fi, fou un desastre en despeses diverses de manteniment, combustible, vehicles, robatoris, adaptació de la zona de guarda de l´equipament, mancances de freqüència de pas del servei, despeses extres del Consell Comarcal...A haver d´acceptar una adjudicació del servei amb un conveni força conflictiu i de la mà de les mateixes persones. Aquest conveni ha estat refusat per algunes poblacions en els que presentaven millors alternatives. Una població veïna com Torredembarra per exemple, amb més del doble de població que Roda, ha presentat un contracte amb servei de recollida complet porta a porta que està sent exitós en d´altres poblacions catalanes fent augmentar el percentatge de fracció recollida a nivells òptims i beneficiosos del qual no disposem aquí. Tanmateix, el cost d´aquest exemple és inferior al que haurà de pagar Roda de Berà a raó aproximadament, d´1,2 milions d´euros per any més increments (gairabé el 10% del pressupost de l´ajuntament per aquest any). Roda serà de voltant les 20 poblacions del conveni del Tarragonès, la que més pagarà amb diferència (segons el web del Consell Comarcal del Tarragonès). Del conveni destacar igualment, el que no inclou ni el servei de neteja de platges ni la poda això sí, contemplarà el cost d´assessorament tècnic del Consell Comarcal fent el servei una tercera entitat a qui se li adjudica el servei i que facturarà directament. Aquest conveni malauradament ja aprovat per ple municipal, és per a una durada a 10 anys quan normalment, es realitzen a 4 anys o menys ja sigui el cas citat del poble veí amb govern d´ERC. També, cal considerar que es presenta un sistema d´ancoratge que implica no poder reaprofitar alguns contenidors i a la vegada, amortitzacions de vehicles nous que fan pensar en el que es farà de tot el considerable parc de vehicles i equipament existent.