Roda de Berà

Notícia

És convenient el conveni?

brossa;contenidors;escombraries;deixalles;
En tema de brosses al municipi i en menys de dues legislatures, s´ha vist com de recuperar una empresa fallida com era Cosbapsa, donant-se a entendre com a millor opció per al poble i que a la fi, fou un desastre en despeses diverses de manteniment, combustible, vehicles, robatoris, adaptació de la zona de guarda de l´equipament, mancances de freqüència de pas del servei, despeses extres del Consell Comarcal...A haver d´acceptar una adjudicació del servei amb un conveni força conflictiu i de la mà de les mateixes persones.

Aquest conveni ha estat refusat per algunes poblacions en els que presentaven millors alternatives. Una població veïna com Torredembarra per exemple, amb més del doble de població que Roda, ha presentat un contracte amb servei de recollida complet porta a porta que està sent exitós en d´altres poblacions catalanes fent augmentar el percentatge de fracció recollida a nivells òptims i beneficiosos del qual no disposem aquí. Tanmateix, el cost d´aquest exemple és inferior al que haurà de pagar Roda de Berà a raó aproximadament, d´1,2 milions d´euros per any més increments (gairabé el 10% del pressupost de l´ajuntament per aquest any).

Roda serà de voltant les 20 poblacions del conveni del Tarragonès, la que més pagarà amb diferència (segons el web del Consell Comarcal del Tarragonès).

Del conveni destacar igualment, el que no inclou ni el servei de neteja de platges ni la poda això sí, contemplarà el cost d´assessorament tècnic del Consell Comarcal fent el servei una tercera entitat a qui se li adjudica el servei i que facturarà directament.

Aquest conveni malauradament ja aprovat per ple municipal, és per a una durada a 10 anys quan normalment, es realitzen a 4 anys o menys ja sigui el cas citat del poble veí amb govern d´ERC.

També, cal considerar que es presenta un sistema d´ancoratge que implica no poder reaprofitar alguns contenidors i a la vegada, amortitzacions de vehicles nous que fan pensar en el que es farà de tot el considerable parc de vehicles i equipament existent.

Si més no, i vist el succeït, es remarcaria la importància de la coherència en la presa de decisions evitant treballar per treballar i anant d´un costat a l´altre amb les implicacions costoses que representen per al municipi.