Roda de Berà

Notícia

Commemoració de la II República a Roda de Berà (2019)

Avui diumenge 14 d'abril a Roda de Berà s'ha commemorat la II República, esdeveniment organitzat per l'Associació Republicana de Roda de Berà També Hi Som. Ha tingut lloc, com no podia ser d'una altra manera, a la Plaça de La República, que l'any 2016 va recuperar el seu nom després de 77 anys.

A les 12:15 hores en Paco Moya, president de l'Associació Republicana de Roda de Berà També Hi Som,  dóna la benvinguda als assistents i, a continuació llegeix un manifest que realça els valors republicans tradicionals de llibertat, igualtat i fraternitat, que en l'actualitat són absents en la política estatal. S'ha mostrat esperançat amb la proximitat de la III República, tot fent referència a les recents declaracions del Monarca Espanyol, en les que diu que si la ciutadania no el vol, ell deixarà el càrrec.

A continuació ha cedit la paraula als representants dels tres partits polítics d'esquerres de Roda de Berà: PSC, Esquerra Republicana i Roda en Comú.

El primer ha estat en José A. Benedicto, alcaldable per PSC Roda de Berà, qui ha fet una extensa lectura sobre la LLIBERTAT.


En segon lloc, en Josep M. Marco, número 2 d'ERC Roda de Berà, qui s'ha referit a la IGUALTAT.


La Sra. Encarna Ramírez, alcaldable per Roda en Comú, ha parlat breument de la FRATERNITAT.


Un cop finalitzats els parlaments, els assistents han gaudit d'un vermut a la mateixa Plaça.


La segona part d'aquesta commemoració ha sigut la quarta edició del dinar de la república al parc de lleure "Els Llimoners", organitzat per ERC Roda de Berà, al que enguany s'han sumat per primera vegada membres del partit dels socialistes i també dels comuns. En total s'han aplegat 56 persones; que han gaudit d'una paella de peix feta al moment i postres casolans.Tot i trobar-nos en període electoral, tant generals com municipals, la companyonia ha estat present durant tota vetllada.

GALERIA DE FOTOS